Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

CFR, locul și momentul nepotrivit

Edi Iordănescu spune că a ajuns în locul potrivit la un moment nepotrivit, De fapt, nepotrivite au fost ambele. Atât locul, cât și momentul

Permalink to CFR, locul și momentul nepotrivit
sâmbătă, 28 iulie 2018, 9:16

Explicațiile despărțirii lui Edi Iordănescu de CFR au venit pe Facebook. E tot un fel de conferință de presă, în care spui, scrii, ce ai pe suflet și ai și avantajul că întrebările vin ulterior postării tale, tu nemaiavând obligația de a răspunde. Ar fi fost, poate, de preferat, o apariție live la televizor sau o conferință de presă aievea acestei postări în care tu te confesezi, însă nu-i privești în ochi pe ceilalți, între tine și ei stând ecranul rece și digital al dispozitivului de comunicare.

Momentul
Momentul e nepotrivit (aici Edi are dreptate) pentru că istoria dovedește cât de greu a gestionat CFR, de fiecare dată, perioada imediat următoare câștigării titlurilor naționale. Andone, care are după gât două ghirlande de campion în Gruia, a căzut victimă de fiecare dată. Întâi a stat doar 5 etape, fiindu-i fatală o remiză acasă cu cei de la Iași.

A doua oară, în 2012, a rezistat până pe la jumătatea toamnei, o remiză la Galatasaray în Champions League fiindu-i insuficientă să rămână, deși câștigase în Champions League la Braga și eliminase în tur preliminar pe Basel, cu niște amărâți precum Salah sau Xhaka în teren. Nici Mandorlini n-a avut altă soartă, eventul din 2010 nefiindu îndeajuns pentru a sta mai mult de o lună din sezonul următor pe banca CFR-ului. Concluzia e că mirosul de șampanie de pe costumul antrenorului are efect devastator. Într-o lună-două cel mult acest iz de bucurie topește hârtia contractului. Iar Edi n-avea nici măcar avantajul titlului cucerit, el venise la „de-a gata”.

Locul
E la fel de nepotrivit ca și momentul. Te simți antrenor, ai toate condițiile, dar în orice clipă poți dispărea din peisaj, chiar dacă ai rezultate. Cel mai bun exemplu e al lui Dusan Uhrin jr, care a început excelent un sezon de primăvară, dar a zis ce nu trebuie cui nu trebuie, fiind mazilit după un meci de-a dreptul imperial al CFR-ului, unul din cele mai bune din istorie, 3-0 cu Vasluiul. Există și aici o concluzie, ca și la capitolul anterior. La CFR antrenorul trebuie să fie nu doar tactician priceput, nu doar șef de vestiar cu personalitate, ci să știe să umble pe sârmă într-un echilibru perfect între polii de putere din fruntea clubului.

Ciorba reîncălzită
Atunci, după acea plecare a lui Uhrin, a fost adus Conceicao pe post de ciorbă caldă. A luat Cupa, apoi, peste ani, a mai luat o Cupă în plină insolvență a clubului, dar o Cupă care din cauza situației economice n-a produs efecte pe plan internațional, CFR-ului fiindu-i interzis accesul în Europa. Un fel de Cupă a sărăciei. Acum, portughezul, pe care Mircea Lucescu îl numește „ciorbă reîncălzită”, vine să repare căruța la Malmo, deși e destul de greu să faci să meargă rotund un atelaj care a pornit la drum cu roțile făcute pătrate de Petrescu în sezonul trecut.

Cum a rezistat Petrescu?
Punându-și numele în față. Și, din ce se aude, luându-le banii la început, motiv pentru care „Bursucul” a rămas imun la noianul de critici asupra esteticii jocului său. Vreți performanță? Luăm jucătorii ăștia, îi plătim așa cum vă spun eu (eșecul Balde se pierde printre reușitele Arlauskis, Vinicius, Culio, Hoban, Țucudean), jucăm așa cum știu eu, facem totul, de la alimentație, medicație, odihnă la cantonamente, recuperare și altele, așa cum spun eu. Șefilor începuse să le stea Petrescu în gât și probabil că dacă n-ar fi plecat el în China, l-ar fi mătrășit ei cu voioșie la început de sezon.

Fraza anului
Îi aparține lui Iuliu Mureșan. Întrebat dacă în locul lui Mara, Bilașco și Copilu, plecați din solidaritate cu Edi, va veni în conducere altcineva, doctorul a răspuns stupefiant: „Nu. Oricum eram cam mulți!” E o propoziție de rămas pe puntea Titanicului în timp ce colegii sunt deja în valuri. Și o mostră de cumpătare transilvană, mult-invocată de președinte, care ne tot spune de ani și ani că ei, ardelenii, sunt mai molcomi decât sudiștii și nu ard așa de repede. El n-a ars, a rămas și va rămâne mereu așa, nears. Trebuie revăzută istoria și cercetat dacă nu ne-a scăpat cumva informația că fanarioții au lăsat urme și pe lângă Dealul Feleacului.

Comentarii (70)Adaugă comentariu

bănățanu v.2 (6 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:04

Numai în Liga noastră cea de toate zilele un antrenor e demis după o singură etapă, domnule Buzărin. Sau după trei meciuri la început de sezon, mă rog. În partida cu suedezii „ardelenii” n-au spart gura târgului fotbalistic, dar nici nu au jucat chiar atât de rău încât să mătrășești antrenorul. La ce *** l-au mai adus?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (2 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:11

Am zambit domnule Buzarin. Frumos pus in pagina ;-)!

Functionarul (2 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:12

"Fraza anului Îi aparține lui Iuliu Mureșan. Întrebat dacă în locul lui Mara, Bilașco și Copilu, plecați din solidaritate cu Edi, va veni în conducere altcineva, doctorul a răspuns stupefiant: „Nu. Oricum eram cam mulți!” E o propoziție de rămas pe puntea Titanicului în timp ce colegii sunt deja în valuri. Și o mostră de cumpătare transilvană, mult-invocată de președinte, care ne tot spune de ani și ani că ei, ardelenii, sunt mai molcomi decât sudiștii și nu ard așa de repede." De unde pana unde Iului Muresan ardelean ?!? Chiar dansul zicea ca este de loc din Bucuresti ! Asa ca ... lasati-o mai moale cu diferenta asta dintre ardelenii cei molcomi si sudisti ... Mai draga ...

geo (39 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:21

Cum zice Dan mai sus - frumos pus in pagina. Nu stiu altii, dar eu pe gsp mai citesc doar Buzarin, Paraschivescu, Cosasu. Stiluri diferite, dar in general au ceva de spus si o spun cu logica si/sau har.

bănățanu v.2 (6 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:24

Vă rog să-mi spuneți, stimați moderatori, de ce cuvântul „naiba” e considerat vulgar sau jignitor. Ce mama lu' Scaraoțchi mai înseamnă libertatea cuvântului când o vorbă atât de obișnuită e înlocuită cu trei steluțe?

Dacia Automobile (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:39

Eu ii inteleg pe descultii astia, cred ca e chiar frustrant sa fi din sud

FLORIN (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:45

Cineva are intentia sa distruga CFR-ul ca sa paota si Becali un campionat,!!!!

George (11 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:46

Mureșan este din Maramureș, nicio legătură cu București.

pawn (32 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:51

@Dacia Automobile . "sti" care-i avantajul sa "fi" din sud? cunosti al naibii de bine limba romana. la bucuresti (orasul care aduce mai mult de1/2 din pib-ul romaniei, si-i tine in spate pe "nordisti") se invata o limba romana precisa si taioasa. in orasul lui stoica (da, ala de la caritas), emil boc, vasile dancu, ilie sarbu si daciana, adrian sarbu (hotul ala de la fps), paszkany, muresan...gata mi s-a scarbit tastatura de atatia hoti! ziceam ca in orasul asta nu stiu ce se invata.

itu52 (51 comentarii)  •  28 iulie 2018, 10:57

Asocierea colegilor în valuri cu puntea titanicului e un pic forțată, rupe frumusețea frazei. Simbolic când lași ceva în cala, cabina sau chiar pe puntea Titanicului e ca și cum ai secretiza ceva pe cel puțin 100 de ani sau mai dramatic, o dispariție pe vecie a cutărei ființe sau lucru . Deocamdată la autorul articolului a strălucit numai referința, comparatul fiind lipsit de interes. Mă tem că dl. Mureșan nu este autorul propoziției, are o tentă tinerească, pare mai de grabă o preluare și adaptare la situația specială a momentului de la CFR. Un lucru este cert, la CFR, brusc au apărut mai multe bisericuțe. Această situație mocnea probabil de pe vremea lui Petrescu, dar a erupt în timpul lui Iordănescu jr. Climat nefavorabil funcționării, darmite performanței, oricărei grupări indiferent de domeniul de activitate. În atare situații nu se mai stă la povești, se trece rapid la acțiune, cea mai la îndemână rezolvare, fiind probabil pe moment, dizolvarea unei părți din conducere și staff. Tratamentul de suprafață este unul de avarie, să vedem dacă dă roade și nu este nevoie de o chiuretare în profunzime. Până la urmă tot acolo se ajunge, ”cocotele” ajunse în pragul pensionării, refuză realitatea CNP_ului și se agață de tot felul de metode de înfrumusețare.

Alex One (87 comentarii)  •  28 iulie 2018, 11:10

Ce inseamna sa ai presa buna, de medic, chiar nepracticant,,de ardelean, de om serios,de tip jovial precum toti grasunii, si alte alea, dar daca il bagi sub lupa realizezi ca inginerul lui GG e junior in materie de perversitate. Ma rog, daca deciziile ii apartin lui Muri, poate el e doar purtatorul de vorbe cum vrea sa ne convinga hotararile fiind luate "democratic"de un asa zis Consiliu de Administratie, vezi doamne nu de ala cu banii,nevazut necunoscut ! Dar avand in vedere lunga perioada, punctata foarte bine de d-l Buzarin, in care s-a decis identic in ceea ce priveste situatia antrenorilor rezulta ca firul rosu e Muresan chiar daca el o da cotita ca orice ardelean curajos, cu simtul raspunderii, sau macar a inflentat hotarator. Parca zicea odata Andone ca singurul cu care n-ar mai da mana la CFR e tocmai nea Iulica !

Flaviu (51 comentarii)  •  28 iulie 2018, 11:13

Frumos scris.. Și adevărat .. Doctorul nu va fii niciodată in afara ecuații de conducere.. Are grija Arpi

cluj_cluj (2 comentarii)  •  28 iulie 2018, 11:37

Domnule Buzarin, in ultimele editii gsp au aparut cel putin 10-12 articole tendentioase la adresa cfr si cel putin 10-12 elogioase la adresa ciobanului. fcsb e ceva colateral, fituica la care scieti trebuie sa sanctifice ***. Iertati-ma, chiar totul e negru la campioana si totul e roz la invinsii de serviciu cu ciobanul principal?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Presa jenanta (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 11:48

Cat ti-a dat stapanu-tau Jiji pentru articol? Degeaba *** ca nu mai castiga ciobanu' puscarias campionatul, tot CFR-ul e cea mai galonata echipa romaneasca din ultimii 10 ani! Iar pentru astia din sud cu vorbitul corect al limbii romane la voi, aveti o reprezentanta de frunte a sudului: Veorica Hehe - maestra limbii romane! :)))))

ISRAELIAN (16 comentarii)  •  28 iulie 2018, 11:49

Voi nu aveți antrenor,noi,HAPOEL BEERSHEVA,,NU AVEM PORTAR ȘI AM LUAT-O PE COAJĂ CU 5-0 DE LA DINAMO Zagreb.RETURUL E DOAR O FORMALITATE. DOAMNE,CÂT NE LIPSEȘTE Hoban....il vrem înapoi!

ardelean (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 12:02

Mda …. subscriu si eu ca , comparatia cu titanic e fortata … In alta ordine de idei sa fi cel mai longeviv presedinte din L 1 la acelasi club nu-i putin lucru .Sa nu uitam performantele pe care CFR in cativa ani de prezenta in prim esalon sub comducerea lui Muresan & Co le-a avut: 4 campionate ,cupe ,supercupe ,imagine prin prezenta in Cl ,puncte ,au pus Clujul pe harta fotbalului european ,au adus la Cluj adversari pe care multe echipe nu le prind nici in amicale ,primul club din Ro care a performat cu un mixt de jucatori multinationali,exemplul lor fiind copiat de concurenta din Liga lui Mitica (pe vremea lui ) ,au adus antrenori straini platiti mai bine decat in Italia ,Portugalia etc etc …au dat dovada de profesionalism si au pretins profesionalism in toata ierarhia clubului .Revenind la Jedi , m-am intrebat ce performante au vazut la el sa il numeasca dupa Dan Petrescu ??Cineva scria ca nu-l prinde jacheta si i-am dat dreptate ,chair daca jocul lui Dan Petrescu nu era unul placut ochiului ,a stiut sa tina grupul unit ,disciplina beton ,munca ,lupta ,sacrificiu -asta avea nevoie vestiarul cfr in mixtul de jucatori ,ori Edi nu are experienta necesara sa conduca un astfel de grup si inevitabil sa taie orice lastari de conflict inca din fasa .El mai trebuie sa munceasca sa o ia de jos din ligile inferioare (Ex Dan Alexa ) ,palaria unui club ca si Cfr e prea mare pt el , Cred ca Dan Petrescu , Andone ,Bergodi chiar si Miriuta au fost si vor ramane printre cei mai iubiti antrenori care au muncit la Cluj .CFR e un club pragmatic ,care nu iarta , fara prea mult circ la tv precum in Buburesti ,ai clacat ne strangem prieteneste mana si ne despartim ….poate Edi va primi o alta sansa peste ani ,dar sa te chinui cu Botosani ,sa nu tragi cu Malmo pe poarta dupa ce esti de departe primul club din liga 1 ca nume de transferuri ,investitii ,salarii ..pretentii sa joci cu adversari grei in grupe ,nu ai autoritate in vestiar …adio tata ,du-te la Pandurii ,Astra ,Chiajna unde vrei …de Conceicao -greu sa redresezi dupa esecul de acasa dar daca trece de Malmo ,mai fac astia o sedinta cu obiective clare si poate sa il prinda cojocu…mai departe nu se stie

costi (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 12:19

probabil speriati de ce ar fi dat muresan din casa, patronul ar fi acceptat sa ramana doar el, muresan asta stie despre toate mizeriile facute pana acum de cfr

luis (2 comentarii)  •  28 iulie 2018, 12:26

"buzarine"ai fost mic si ai ramas mic.Nu ai tu treaba cu jurnalismul.Nu ai info si vorbesti pe nas.

Mihai (3 comentarii)  •  28 iulie 2018, 12:41

Domnule Buzarin, cand nu ai sau nu stii ce sa scrii, poti sa scrii si baliverne de astea, da nu impresionezi decat la sud de Carpati ~!

omul nepotrivit la comentariul potrivit (56 comentarii)  •  28 iulie 2018, 12:45

Andone, a doua oara, a plecat el din proprie initiativa pentru ca a simtit ca pozitia lui nu mai e sigura, s-a suparat fiindca a aflat ca Iuliu Muresan facea tatonari secrete (nu stiu daca "pe cont propriu", sau "la ordin") pentru un posibil nou antrenor. Intotdeauna exceptand acest caz singular (stii si tu ca-i asa, dar le amesteci, fiindca asa e indicatiili sudiste) antrenorii de la Cluj au fost evacuati pentru ca, dupa castigarea (sau NU) a campionatului, in jocul echipei a aparut evident un fel de "blazare", o autosuficienta ce facea ca locul in clasament sa fie pe la mijloc. Asa ca Arpi lua imediat masuri, fiindca teoria lui era (si mai este, n-are nici un sens sa ne inchipuim ca nu mai e asa) ca un "soc" psihologic la venirea unui nou antrenor e singurul "medicament" pentru fotbalisti (ca-i mai greu, administrativ si financiar, sa-i dai afara pe ei toti, indolentii pe care-i re-botezi in ciorba "reușitele"). Uneori a functionat asta, alteori nu. Presiunea pentru REZULTATE e imensa la ei in club, asa ca echipa a jucat intotdeauna destul de urat, exceptia a fost pe timpul lui Trombetta (apropo: EXCELENT ANTRENOR !), iar diferentele au fost ca pe timpul lui Andone echipa avea cate un atac in careul advers la fiecare 3 minute "acasa", si la fiecare 5 minute "in deplasare". Iar ca ti-au batut Craiova natala cu 3-2, de la 0-2 si aflati in inferioritate numerica, sub conducerea "dirijorului" Gabi Muresan... Gheara-n gat, Prazilia! De-aia-l tii minte pe Mandorlini. Si ti-ai dori mult sa fie ardelenii ca sudistii, nu-i asa? De-aia razbate, periodic, ura sudista impotriva noastra, in articolele tale. UIte-o si in tribunele sudiste, ca de fiecare data https://www.youtube.com/watch?v=gEd6PaZ27Bs Iuliu Muresan are dreptate, nici eu nu vad ce au facut un Mara si un Bilasco pe-acolo. Ca Bilasco (apropo, un tip complet sudistizat, un caracter infect, care nu avea ce cauta in clubul Clujului! ...poate ca la clona "U" se potriveste, ca acolo si clubul e complet sudistizat, de multi ani...) transmitea prin celular ordinele lui Petrescu cand acesta era suspendat si trimis in loja? Astfel de caratori de valize sunt buni in Sud, ca sunteti obisnuiti cu asa ceva. De pe vremea fanariotilor, care la voi chiar au existat. Nu-i poveste, vezi "Aferim!". Dar se remarca bine in 2018, an special, stradania voastra "unionista", incercati sa impuneti ideea de FANARIOTISM in Ardeal prin orice mijloce, inclusiv prin presa "sportiva".

?????? (286 comentarii)  •  28 iulie 2018, 12:57

Nea Mureșan a zis că ,,mai sunt niște băieți cu bani prin Cluj care trebuiesc ușurați" ?

luis (2 comentarii)  •  28 iulie 2018, 13:02

@omul nepotrivit la comentariul potrivit "Dar se remarca bine in 2018, an special, stradania voastra "unionista", incercati sa impuneti ideea de FANARIOTISM in Ardeal prin orice mijloce, inclusiv prin presa "sportiva".Au reusit.Din pacate au distrus o regiune prospera.In loc sa evolueze ei la nivelul ardealului,au redus ardealul la nivelul lor.Si spun asta neavand nici o problema cu sudul.Este doar o constatare,trista din pacate.

Ia cu fainoşag ! (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 13:07

E frustrant sa fij slugoi la un cioban bisnitar, inteleg, dar voi sunteti nemultumiti de fiecare mutare a cfr-ului, pt ca asa e in fişa postului. Sper ca intr-o zi sa scapati de sub opinca ciobanului si sa scrieti despre sport cu pasiune, nu doar din interes.

gogu (3 comentarii)  •  28 iulie 2018, 13:09

in orice tara daca nu sant rezultate antrenorul pleaca care antrenor PAI daca pe edi nu l chema iordanescu NU ERA NICIODATA ANTRENOR asa ca o avea calitati dar nu preaa le vedem poate ai face nea puiu echipa sa demonstreze ca e antrenor

Cosmin Vladulescu (8 comentarii)  •  28 iulie 2018, 13:36

Ce s-au atacat astia "civilizati". Nenea cu automobile dacia - pune mana pe gramatica, nu e suficient sa stii sa numeri pana la 2000 de eur ca sa FII cult. Oricum, in Cluj exista doar U Cluj, CFR e o echipa artificiala prin care s-au spalat multi bani. Nu a distrus nimeni - nimic, nene luis, cele mai mari investitii s-au facut in Ardeal, in timp ce noi, la Pitesti (unde exista cel mai mare exportator din Romania) nu avem o autostrada decenta

luis (3 comentarii)  •  28 iulie 2018, 14:00

@Cosmin Vladulescu din cauza cui?Eu stiu cum era omul la noi acum 50 de ani,si vad ce a ajuns omul de la noi acum.Asa ca,nu-mi da tu lectii. Despre "u" doar in capul unora.Vezi statisticile cu numarul de spectatori pe ultimii 10 ani.Surprize,surprize.=====================================

JFM (79 comentarii)  •  28 iulie 2018, 14:09

CFR a ramas ultima speranta a celor care nu vor ca FCSB sa ia titlul, indiferent din ce oras al tarii sunt ei. Poate si Craiova, vom vedea. De fapt asta e provocarea, ceea ce asteapta multi de la acest campionat, sa nu ia FCSB titlul inca un an. Ori ca sa pleci la drum cu aceste sperante nu poti s-o faci cu Edi Iordanescu, e o palarie prea mare pentru el. Nu stiu cine l-a adus, pe ce criterii samd Banuiesc ca Mara fiind prieten cu el dar campionatele nu se castiga cu prietenii, vezi cazul Becali cu MM.

Cosmin Vladulescu (2 comentarii)  •  28 iulie 2018, 14:18

@luis Usor cu pianul pe scari. Nu ti-a dat nimeni lectii, dar daca stii cum erau oamenii acum 50 de ani, probabil ca ai o varsta, ceea ce ma face sa ma intreb de ce te ascunzi in spatele unui pseudonim. In fine, victimizarea a fost mereu la ea acasa prin unele colturi ale tarii. Mereu altii sunt de vina ca Arpi si ai lui nu au castigat cat ar fi vrut

corneliu (6 comentarii)  •  28 iulie 2018, 14:19

Chiar nu vă dați seama ca nu există campionatul de fotbal din România?

Timisoarean (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 14:25

@ JFM - Cata dreptate ai! Mai putin cand zici de Craiova. Prazarii au acceptat sa fie slugile fcsb popesti leordeni, nu au castigat niciodata impotriva ciobanului. Ca neutru imi doresc sa ia oricine campionatul, mai putin echipa cu iz de sat ilfovean care se pretinde Steaua, fara a avea nimic in comun cu echipa asta. Asa ca, la final de campionat, voi deschide sampania indiferent daca titlul va ajunge la CFR sau la Dinamo.

Cosmo (48 comentarii)  •  28 iulie 2018, 14:28

@ Vlădulescu, pai vouă nu va trebuie investiții, voi aveți PSD-ul, câte 100lei/an în plus la pensii și salarii și sunteți f mulțumiți.

zorrozabal (36 comentarii)  •  28 iulie 2018, 14:42

Prima data,Andone a fost demis dupa ce "o luase" cu 3-0 de la cipriotii lui Anothorsis Famagusta- in preliminariile UCL!Ceva asemanator cu ce a patit Edward,numai ca Malmo- cu marcajul sufcocant pe care l-a practicat- e o echipa care nu ar fi luat gol nici daca juca cu fcsb-ul ala, mult laudat!

?????? (286 comentarii)  •  28 iulie 2018, 14:43

Pe la "Procesul etapei", pe unde zicea dumnealui ,mai multe "chestii" ?

di livio (37 comentarii)  •  28 iulie 2018, 15:00

pawn, sudistii cunosc al *** de bine decit limba romana...alta nu, poate *** moderata...miticii ii tin in spate dacit pa nordistii estici...nordistii vestici contribuie si ei vrind nevrind la bugetu ala unu pe doi a lu mitici...buget unu pe doi de care miticii isi bat joc cu gratie

Cosmin Vlădulescu (8 comentarii)  •  28 iulie 2018, 15:30

@ Cosmo, erau unii care ii bagau pe toti intr-o oala acum vreo 30 de ani. Li se spunea tandru - comunisti. Aveau un stil foarte asemanator cu al tau - nu discutau punctual, foloseau generalitati. Daca e sa vorbim concret: psd (desi nu stiu ce legatura are asta cu topicul acestui articol) a castigat alegerile in Arad, Bihor, Bistrita, Brasov, Hunedoara, Maramures, Salaj, Timis si restul tarii. Daca nu produceti la fel de mult ca sudul (si nu produceti) dar sunteti beneficiarii principali ai investitiilor de la bugetul de stat, as spune ca e cel putin imoral, ca sa nu zic stupid, sa ii jignesti pe altii. Apropo, nu am auzit de vreun pensionar din Cluj sau Bistrita sau orice alt judet, ca a returnat banii primiti in plus la pensie. Am auzit in schimb de greve si scandaluri peste tot cand unul de la Cluj a taiat ilegal niste venituri. In orice caz, nu e vina voastra, vi s-a inoculat subtil si perfid ca sunteti mai buni decat altii si de cand ati inghitit-o pe asta o tineti langa cu mitici in sus, mitici in jos. Una peste alta, eu nu am mai auzit de un antrenor demis dupa 3 meciuri, sau cel putin nu la un club serios. Va scoate Malmo si apoi va luati la revedere si de la Europa League si poate prindeti play-off-ul. Succes!

Anonim (78 comentarii)  •  28 iulie 2018, 15:41

Un numitor comun la toate aceste decizii, patronul Arpad Paskany. Ni se vorbeste de patronul adevarat, unul Nelu Varga, dar nici la Steaua nu e patron Becali, e alt amarat pus la inaintare! Hai sa fim seriosi, Arpi a ramas si ia deciziile! Nu degeaba "doctorul" Muresan e acolo.

mircea gabriel (2 comentarii)  •  28 iulie 2018, 15:46

Sa spui ca ti se face sila, mult prea putin... Chestiuni cu iz oriental-balcanic. Mizerii si cam atat. Pacat de dl antrenor...asa ajungi sa fii terfelit de niste amatori.

Toader (52 comentarii)  •  28 iulie 2018, 16:13

1) Nu mai ziceți Transilvania; acesta este numele dat de străini, papistași, mai multor ținuturi românești. 2) Treaba la CFR nu este curată; în Cluj niciodată n-au fost bani pentru sport precum în alte orașe. 3) Niciodată nu i-am auzit pe bunicii mei, și nici pe alți oameni din sat de aceași vîrstă, să spună „fain” ci doar „frumos”, nici „servus” ci doar „bună ziua, ziua bună”; ce să mai zic de „fainoșag”. 4) Iredentismul maghiar de după 1920 a băgat oamenilor în cap că ei sînt mai și mai decît alții, pentru că, vezi Doamne, i-a educat Ungaria; păcat că nu-și dau seama 5) Să nu mănânci din aceași strachină cu străinii, îi zicea lui Ion Slavici maică-sa.

tony (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 16:54

ca sa inteleaga toata lumea acest Iuliu Muresan nu e ste o persoana atat de corecta precum pare... el l a mazilit si pe Marcel Popescu,in perioada de glorie a CFR ului el il lucra pe la spate si pe Dan Petrescu este un pervers....face lucrurile pe la spate

zorrozabal (36 comentarii)  •  28 iulie 2018, 16:56

@pawn Ilie Sarbu este timisorean!Numai in Ardeal sunt "civilizati"!Pentru ca au fost slugi la unguri aproape 1000 de ani pana i-am eliberat noi,amaratii astia de alde Mitica!

napoca republic (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 17:10

Miticii *** ...scartza ,scartza iar a luat CFR-ul campionatul ..Buzarine Fcsb-ul *** tot pe doi ,tot pe doi=))

napoca republic (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 17:22

ca sa vezi am folosit aceleasi cuvinte ca si Buzarin iar mesajul meu de mai sus contzine limbaj intolerant=))))))))))))...inselaciuni made in SUD

pop ion (23 comentarii)  •  28 iulie 2018, 17:26

saracu' buza, nici acum nu poate digera faptul ca *** lui favorite nu au castigat campionatul. prin urmare, loveste in cfr ori de cate ori are ocazia. din fericire, loviturile lui sunt egale cu un mare zero barat. totusi, el persevereaza, pentru ca ii este imposibil sa inteleaga ceva din fenomenul numit fotbal.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (286 comentarii)  •  28 iulie 2018, 17:53

Care considerați că ar trebui să fie și rolul FRF și al Ligii Profesioniste ,și în astfe de chestiuni ?

Tibisor (15 comentarii)  •  28 iulie 2018, 20:07

@pawn ... baiete , stai linistit ... nimeni nu vrea sudul tau mizerabil !

Aris (1 comentarii)  •  28 iulie 2018, 21:17

Destul pe subiect analiza d/nul lui buzarin cu mențiunea ca asocierea acestui srl născut de paskany prin frauda cu pseudonumele de kvsc..Nu poate fi în nici un sens asociat cu clujul!... in cluj napoca aceasta echipa a avut dintodeauna mai mulți spectatori decât suporteri și nu a reprezentat niciodată clujul la nivel fotbalistic iar *reusitele* lor și le au sărbătorit doar restrâns în familie și sub protecția jandarmilor! Universitatea este singura echipa care se identifica cu clujul și care produce o emoție indiferent în ce liga joaca!

To bee or not to bee (56 comentarii)  •  28 iulie 2018, 21:26

@ "păun", pasăre rotată, 10:51, care "la bucuresti ... invata o limba romana precisa si taioasa" ca un hanger de-al lui Suliman Magnificul, cel care le-a lăsat acolo moștenire și ceva gene... La fel cum după inventarea de către Imperiile francez și englez a Principatelor Unite la 1866 (nici vorbă de "Romînia" pînă la acel moment!) după Războiul Crimeii, "Ai noștri tineri la Paris învață | La gît cravatei cum se leagă nodul, | Ș-apoi ni vin de fericesc norodul | Cu chipul lor isteț de oàie creață", apare realitatea din scrierile unui contemporan... Uite că multe lucruri nu s-au schimbat de-atunci, și mai ales ultimul vers! Dar oare cine a provocat confuzie cu a "nu fi" și a "fii"? Nu renumita isteață Academie sudistă din metropoola bucuresti? Ia să vedem ce ne spun noile reguli ce regulează limba romînă centenară: "fi: 1 sunt (pfm îs, prescurtat -s; înv sâmt, sămt, sân, sâm), 2 ești (P: iești), 3 este (P: ieste, prescurtat e, îi, i; înv iaste, ește), 4 [...] , imperativ pers. 2 sg. FII (negativ NU FI)"! Deci imperativul sudist a reușit să se facă din nou de că***. În consecință, nepoata mea dintr-un sat ardelean și-a botezat cățelu "ȘNuFi", ca să fie în concordanță cu regulările lingvistice date de sudiști de după ureche, că la ei urechea a fost organul principal de guvernare, pe parcursul întregului Centenar ce a dus la ceea ce se vede azi cu alt organ: cu ochiu liber... Iar nivelul celor care au reușit performanța asta se vede din concluziile lor de "buni guvernanți": "(orasul care aduce mai mult de1/2 din pib-ul romaniei, si-i tine in spate pe "nordisti")"... Nu ți-e rușine să minți așa, mă, sudistule? Jumătate din PIB-ul țării tale se face în Transilvania istorică, dar mecanismul de jumulire este următorul (luăm un exemplu oarecare): industria de bere are diseminate fabrici peste tot, dar TOATE SEDIILE firmelor deținătoare "sunt (pfm îs, prescurtat -s; înv sâmt, sămt, sân, sâm)" la voi, în acel "oraș" (pînă și termenul "oraș" vă vine lingvistic din Transilvania și din ungurește: "város"!) construit de Ceaușescu cu banii luați DIN TRANSILVANIA, astfel că colectarea, contabilizarea și impozitarea banilor produși de noi se face la voi, deși nu a aveți nici cel mai mic merit pentru ei. Nici măcar să contabilizați nu sunteți în stare, sudistele voastre de la "TELEKOM" m-au taxat ILEGAL timp de 4 luni pe două contracte (pe cel nou, și SIMULTAN pe cel anulat!), și m-am războit cu ele 9 luni ca să fie în stare să-mi returneze PARȚIAL banii luați ilegal. "Unitate de Elită", nu-i așa? Iar devize de lucrări întocmite în Sudul vostru Minune nu aveau corect adunată nici măcar suma totală pe o nenorocită de coloană, pe o hîrtie A4! Voi "decît" CONSUMAȚI acolo jumătate din PIB. Că la asta vă pricepeți! Că aveți gene de la cine v-am spus.

omul nepotrivit la comentariul potrivit (56 comentarii)  •  28 iulie 2018, 22:09

@ luis, 13:02 Ai dreptate. Uite la "Toader, 16:13", care exprimă aici în scris ceea ce gândesc TOȚI sudiștii (din "instituțiile de forță", ministere, "deconcentrate", federații, civilii scriu pe forumuri, și chiar și cei de pe străzile de la noi din Transilvania unde au imigrat desculți): "1) Nu mai ziceți Transilvania"! Ăsta e visul lor, de la 1920 încoace: ideea de "Transilvania" să dispară, împreună cu transilvănenii! Asta a spus Brătianu în imitația lor de ș"parlament", și a fost aplaudat nebunește! Și uite ce mai mint aici, cu diverse, și mai ales cu Ioan Slavici, ardeleanul 100% care-i RESPECTA pe ungurii, șvabii, slovacii și sîrbii din orașul lui de pe Mureș fiindcă AȘA L-A EDUCAT MAMA LUI. Și pe care sudiștii l-au BĂGAT ÎN ÎNCHISOARE, PE MOTIVE INVENTATE, la vîrsta de 70 de ani, pentru ce le-a spus în față, și i-au distrus mișelește manuscrisele ultimului său roman, iar machidonul iorga L-A SCUIPAT ÎN FAȚĂ când a fost eliberat în lipsa oricăror probe: http://www.zf.ro/ziarul-de-duminica/dosare-declasificate-slavici-la-puscarie-4571256

Toader (52 comentarii)  •  28 iulie 2018, 22:25

„Ziceam eu ca nu fac nici o deosebire intre romani si alti oameni, dar stiam ca intre popoarele pe care le cunosteam din propria mea intuitiune nu e nici unul care se poate asemana cu romanii in ceea ce priveste bogatia vietii sufletesti si destoiniciile de tot felul. Imi ramasese aceasta din timpul copilariei petrecute intr-o lume in care "om" era numai romanul, iara ceilalti, fie unguri, svabi, sarbi, soacati ori jidovi, erau socotiti, daca nu ***, cam asa ceva. Din aceasta convingere despre superioritatea poporului roman purcedea nestramutata noastra credinta in viitorul neamului romanesc si nazuinta de a lua parte la lucrarea urmata in vederea lui.” (Ioan Slavici, Amintiri despre Eminescu)

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Roadghost (2 comentarii)  •  28 iulie 2018, 22:36

Indarjirea si marlania cu care unii dintre clovnii de pe aici isi proclama superioritatea nu fac decat sa demonstreze cat de ridicole sunt pretentiile lor. La fel, nu o sa vezi niciodata un om cu adevarat inteligent si civilizat oprind trecatorii pe strada pt a-i convinge de cat de inteligent si civilizat este...iar tot acest circ demonstreaza de fapt cat de superiori le sunt celor pe care ii iau in ras...fara a generaliza, se pare ca si asta cu "ardeleanul molcom" e o strada cu 2 sensuri, poate fi un semn de cumpatare sau o lentoare in gandire. Iar admiratia dusa la fanatism pt asupritorii si siluitorii lor de sorginte maghiara si germana e probabil o variatie a sindromului Stockholm, mentalitate de invingatori sadea

Comentează