Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Daum, planurile B, W, X, Y, Z

Cel mai mare dezastru din istoria echipei naționale a României continuă să ne bântuie la aproape un an după ce ne-a pus căruța pe butuci.

Permalink to Daum, planurile B, W, X, Y, Z
miercuri, 11 iulie 2018, 9:31

Maestrul Christoph se alătură și el corului de contestatari ai lui Joachim Low, tocmai confirmat în funcție la echipa națională, deși Germania n-a reușit să treacă de grupe.

Probabil că Daum e băgat în seamă de jurnaliștii nemți pentru ce-a însemnat el acum douăzeci de ani, când într-adevăr era un antrenor bun, nu pentru ce e el astăzi. O epavă tehnico-tactică, eșuată lamentabil lângă mămăliga modestă a românilor, pe care în loc s-o facă să explodeze, a ajutat-o să se acrească.

Daum îi face praf (scuze, am vorbit de funie în casa spânzuratului!) pe Low și pe Bierhoff, al doilea, fostul mare atacant și actualul manager al selecționatei germane.

Că de ce au fost surprinși de Mexic? Exact din același motiv pentru care el a fost surprins de Kazahstan, atunci, când ne-a prezentat amărâta remiză de la Astana ca pe o mare realizare.

Că n-au făcut selecția pe criterii de performanță, că de ce au insistat cu Neuer și cu alții care au jucat slab în Rusia. Pentru că Low cu oamenii aceia, care n-au 36 de ani, ci 29, 30, 31, a câștigat titlul mondia!l El, când antrena România, selecta pe criterii de performanță. Îi băga pe Toșca, pe Dragoș Grigore, dar îl ignora pe Budescu. După ce ne bătea Polonia ca pe covoare (s-a văzut ce-a făcut Polonia la Mondial) zicea că diferența e imensă și că noi, românii, n-avem jucători.

Că n-a existat planul B. I-auzi! El, pe banca Romniei, n-avea nici măcar planul A! Nici W, X, Y, Z sau celelalte litere din alfabetul latin, chirilic sau chinezesc. La Podgorica l-a băgat mijlocaș central pe Găman și a pierdut lamentabil. Ce plan a fost acela? Ce literă?

Da, un plan tot a avut Daum. Când a văzut că i se clatină scaunul, a început să-l lingușească libidinos pe președintele Federației, de parcă n-ar fi fost selecționer, ci agent de campanie electorală.

Ruhe! Așa se spune în nemțește liniște! Și a tăcea e singurul său drept în raport cu fotbalul după prăpădul pe care l-a lăsat în urmă în România! Oricât de lipsiți de umor ar fi nemții, când aud această cascadă de aberații, tot îi umflă râsul!

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Mircea (24 comentarii)  •  11 iulie 2018, 10:23

@Buzarin: scuteste-ma ! Se pare ca voi aveti un complex de inferioritate si va bantuie pana in panzele albe. Pe langa faptul ca fiecare are dreptul sa critice nu uita ca daum a preluat o echipa in deriva cu nulitati si mentalitate zero barat.

jijrinovschi (12 comentarii)  •  11 iulie 2018, 10:32

*** tot nu ti-a trecut pizma pe neamt?sau vrei sa ne arati ce catastrofa ai facut tu la branesti(sa ne traiesti)? oricum esti cel mai penibil comentator de la tvr, arogant,agramat si cocosat.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (24 comentarii)  •  11 iulie 2018, 10:49

@buzarim: bine ca ai inchis comentariile, stiai ce te asteapta dupa perla asta

?????? (286 comentarii)  •  11 iulie 2018, 10:57

Ați remarcat și dacă Buzărin a scris și articole omagiale pentru Mircea Sandu , Mitică Dragomir sau Gigi Becali ?

Cosmo (48 comentarii)  •  11 iulie 2018, 11:03

Tu ai dreptul sa vorbești, nu ca daum, doar ai făcut senzație la branesti.

haudinamo (12 comentarii)  •  11 iulie 2018, 11:15

Da, ar fi fost cel mai slab din istoria nationalei daca pe acolo nu ar fi trecut si Razvanel "Alo taticu" Lucescu. Aia da catastrofa!

cata (10 comentarii)  •  11 iulie 2018, 11:51

el ca antrenor cu performante nu poate sa il critice pe Low, dar tu ai voie sa il critici pe el? simti ironia?

?????? (286 comentarii)  •  11 iulie 2018, 12:01

Ăsta vorbea despre echipa Germaniei, țară unde are totuși niște rezultate ?

Nicco (7 comentarii)  •  11 iulie 2018, 12:01

Ce ţi-a venit, domnule? Așa, din pură simpatie și confidenţial, uite câteva surse actuale de inspiraţie: meciul Croaţia-Anglia de la campionatul mondial, supercupa României, meciurile de calificare ale echipelor noastre în cupele europene, apropierea noului sezon în liga I, a noastră, necazurile Realului din Madrid după plecarea lui Cr.Ronaldo, Kovessi, Dragnea și tot neamul lor, și multe altele...Cui îi pasă de Daum? Şi nici de năduful nemţilor dupa CM nu ne prea doare așa de tare!

mg (84 comentarii)  •  11 iulie 2018, 12:03

Păi de unde să fi învăţat Daum asemenea subtilităţi ? Poate dacă absolvea, măcar la seral, cursurile Academiei din Clinceni.. "Iar noi locului ne ţinem/ Cum am fost, aşa rămânem..", ca să n-o spun pe aia zisă de Brâncuşi, când s-a întors de la Paris..

victor (1 comentarii)  •  11 iulie 2018, 12:39

iti placi sa arunci cu noroi,sincer ,ca jurnalist esti praf

zap (5 comentarii)  •  11 iulie 2018, 12:48

Asta pe unde mai pacaleste el ca nu s-a mai auzit nimic ? Cand își trăgea " praful " pe banii romanilor avea sertarele biroului pline de solicitări de prin toată lumea, iar acum ...! Ah, n-avea sertare la birou si transferurile alea de bulioane de euroi refuzate de " marele " antrenor pentru banii de prafuri ai FRF, bag sama ca au căzut ... adica nu prea existau!

Fane (87 comentarii)  •  11 iulie 2018, 13:23

"Daum cel mai mare dezastru din istoria echipei nationale". "Ingerasii" care au distrus cluburile sunt bine mersi, chipurile si-au ispasit pedeapsa si trebuie sa le acordam sansa reabilitarii. Chiar ne crezi in pestera in care au fost blocati amaratii de copii thailandezi? Borfasii tot borfasi raman.

Dan (43 comentarii)  •  11 iulie 2018, 13:24

Buzarine, Buzarine... Esti limitat rau. DAR TU CA ZIARIST, te ai comparat cu unul de la France football de exemplu? Unde ai fi?

?????? (286 comentarii)  •  11 iulie 2018, 13:29

Ceva probleme cu publicarea comentariilor la Buzărin ?

Razvan (28 comentarii)  •  11 iulie 2018, 13:36

Pentru ca era ocupat Tataie Ovidiu ***, a zis Buzarin ***...in scris, ca asta ramane! Am vazut ce poti cand erai mare presedinte pe la Branesti si cand ai fost invitat (sau ma rog, te dusesei sa duci perna impotriva hemoroizilor pt "maestru" si te-au bagat aia in emisiune): niste pareri stupide si nedocumentate, niste aere de Gica Contra neinteles, glumite obosite (la care te hlizeai singur si ailalti se uitau cu mila la tine) si cam atat! Deci, Buzarine, lasa-ne! Cand o sa poti sa faci ceva in ***...mai discutam, pana atunci esti la fel de indreptatit sa vb de fotbal cum e Daum despre Low!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan A (2 comentarii)  •  11 iulie 2018, 14:16

Da, ca întotdeauna nou angajam antrenori care au făcut ceva in viața lor. Nu care fac ceva acum. Așa ca nu prea înțeleg comentariile pro Daum. Cund a acceptat postul știa ce lot are la dispoziție, nu? Sau a căzut din luna ? S-ar sa au la dispoziție și alți “netalentați” fotbaliști și sa nu-i folosești (încerci) atunci cind echipa ta e mai slaba decit una din campionatul intern, sa nu vezi ca șansele de a te califica sunt aproape zero încă după primele meciuri, sa nu accepți ca fotbalul nu mai e ce ETA acum 40 de ani, înseamnă ca într-adevăr AI FOST un antrenor cu rezultate. CIT despre Polonia, Danemarca, marii jucatori din echipele Egiptului, Iranului, Panama și toate celelalte echipe ca ele, nu prea avem ce sa vorbim. Stați sa vedeți CM din 2026........... o semifinala Gibraltar - Siria ar fi demnă de un “prime time”. Sigur o sa se îngrămădeasca sponsorii din TV.......... noroc ca tari ca USA și Canada nu prea au nevoie de ei. Așa ca sa depășim cu bine intii cel din Qatar, de Crăciun, și sa vedem ce ne aduce Moșul...........

iris (6 comentarii)  •  11 iulie 2018, 14:23

Germania = campioana mondială. România = 24 de ani lipsă de la un CM, din care doar maximum ultimii 4 de pe tobogan s-ar putea pune în cârcă lui Daum. Daum e german și aprecia prestația naționalei țării sale cu unitățile de măsură pt. fotbal din Germania. În România unitățile de măsură sunt tiradele (pretextând fotbalul) unor GigiMiticăFish & Co.

vasco (146 comentarii)  •  11 iulie 2018, 14:35

"Cel mai mare dezastru din istoria nationalei..."?Daum? Dar de barajul cu Slovenia cu Hagi si Popescu in rolurile principale nu-ti mai aduci aminte?Dar de epoca Razvanel,baiatul tatii...?Te-as intreba daca nu ti-e jena sa ne insulti chiar asa,dar stiu raspunsul...

paul (1 comentarii)  •  11 iulie 2018, 14:37

Jarmanii nu ie lipsiti de umor..poate de gura humorului...francezii are umor mult, fiindca peste 90% dintre jucatori sunt de prin alte zone ale lumii, vorba marelui antrenor Oscar Washington Tabarez...p.s. v-a placut semifinala cu Belgia? dar meciurile cu Australia si Danemarca, din grupe...in ceea ce-l priveste pe Daum, un antrenor destul de modest, chiar cu ani in urma, sa nu uitam ca: ,,nu-i prost cine cere, ci ala care da!"

John (29 comentarii)  •  11 iulie 2018, 14:58

Ruhe....scrie Buzarin de la Victoria =))))) ups, scuze, am râs!

Vioreatza (1 comentarii)  •  11 iulie 2018, 15:08

Buzarine, Daum a devenit o epava dupa zeci de ani de activitate in sfera sportului, tu ti-ai inceput activitatea din presa ca epava

Geo (11 comentarii)  •  11 iulie 2018, 15:12

Ori Buzarin e in concediu si i-a intrat Ioanitoaia "pe cont" si i-a scris mizeria asta...ori vrea un spor la sfarsitul lunii...tot de la taticu' ioanitoaia. Hai bre ne lasi...iar cu Daum ca a ingropat nationala? De parca eram vreo forta in Europa si vezi doame a ajuns neamtul si ne-a distrus...O facut greseala ca a supravalutat descultii nostri jucatori..atat. in rest care-i catastrofa? Daca venea Mourihno tot pe acolo eram la calificarile pt mondial. Cat despre parerea lui despre Low... macar presa germana a cautat un om cu experienta in fotbal..eu as cauta sa vad cati nimeni a-ti bagat voi inseama sa-si dea cu parera despre Daum si nationala Romaniei cand era el...*** pe tine ca Daum a avut curajul sa vorbeasca? Pai omul asta a avut realizari si a vazut fotbal cat toti mingicarii de-i bagati voi in seama la un loc...impreuna cu voi de la "Intreprinderea invelitori de pesti". un om cu multa experienta din fotbalul romanesc a spus despre Daum: "Îmi place de Daum, este preocupat, îl văd mereu în tribune la meciurile din Liga 1. Are experiență, dar pentru a face performanță e nevoie și de materie primă. Iar România, din păcate, nu prea are în acest moment". Sunt curios dupa ce o sa ratam EURO 2020 pe cine mai aduceti antrenor. I-l propun iar pe Iordanescu..sa incepem iar ciclul ca nu mai avem alternative..apoi Piturca apoi Hagi, Lucescu jr, Daum, Contra si iar de la capat...cate 3 luni fiecare...sa fiti voi fericiti. Cel mai frumos lucru facut de Daum a fost cand v-a spus la ce e bun ziarul vostru si cand a spus ca e mai roman decat multi dintre voi...mare dreptate avea. maaare. SUNTETI PRINTRE PRIMII IN LISTA ALORA DE AU DISTRUS FOTBALUL ROMANESC cot la cot cu verii Becali, Sandu, Dragomir, si lista continua... asa ca mai usor cu acuzele ca va bate doamne-doamne mai Buzarin. daca vroiai sa acuzi trebuia sa te trezesti mai din timp...asta ar inseamna cam cu 20 ani in urma.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovialex23 (3 comentarii)  •  11 iulie 2018, 15:13

Buzarin, imbatrinesti urit. Controleaza-te.

mg (84 comentarii)  •  11 iulie 2018, 15:18

@Dan A - poate că Moşul.. îţi va aduce aminte de gramatica aia din primele clase.. Vizionare plăcută în 2026, la Gibraltar - Siria, noi ceilalţi nu vom rata însă CM din 2024..

?????? (286 comentarii)  •  11 iulie 2018, 15:58

@ Opinați că nea Mircea Sandu și Mitică Dragomir ar fi putut uita că au fost îndepărtați din fotbal pentru Burleanu, când ei nu vroiau să îl lase nici pe Gică Popescu la conducerea FRF ?

Gogul (1 comentarii)  •  11 iulie 2018, 16:01

Pentru un jurnalist fie te pricepi destul de putin la istorie ori iti place sa aduci in discutie numai ce iti convine. Fa un serviciu tuturor si du-te la sapa, ti se potriveste mai bine. Si daca tot conversam despre munca campului poti sa ii aduci si pe colegii de la A3, in speta Gadea, Badea si acolitii lor. Am inteles ca ei se pricep foarte bine cand vine vorba de ingrasamant natural.

Sorin (1 comentarii)  •  11 iulie 2018, 16:14

Si uite asa nu o sa ne calificam pentru inca 20 de ani la mondial, pentru ca avem inculti care sunt la putere si isi dau cu parerea iar cateii il asculta, ***, ca altceva nu meritati mai mari jurnalisti ai romanie, sper sa aveti un pic de demnitate ***, ca voi sunteti singuri care ati distrus o tara, promovand incultura incompetenta si aici nu ma refer numai pe plan sportiv, cat si politic, ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Razvan (28 comentarii)  •  11 iulie 2018, 17:29

Pentru toti astia care sustin "ca Daum ne'a pus pe butuci"(noi fiind campioana mondiala inaintea mandatului neamtului, nu o echipa necalificata de aproape 20de ani la turnee finale), abia astept sa inceapa campania cu romanul noatru verde si capabil, Cosmin Contra...sa vedeti ce calificareen fanfare (nu) ne ofera asta! La ce jucatori avem....nimic nu ne mai salveaza, sa fim seriosi!

di livio (37 comentarii)  •  11 iulie 2018, 17:43

ma tutankamoane, tu sigur consumi alcool in incinta gsp...altceva nu mai am de zis la subiectul Daum care nu l-a selectionat pe Al Costica...l-au selectionat chinezii si a fost praf, cum praf esti si tu...si uite asa faci trafic, batindu-ti joc de cititorii tai...Ringieru fie cu tine

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  11 iulie 2018, 18:22

Cel mai mare dezastru din istoria echpei nationale este infrangerea cu echipa Albaniei din Franta pe teren neutru ne a batut o echipa care nu mai avea sanse de calificare si care nu spune nimik in fotbalul mare ca si Kazahstan ...

Crimson Veritas (4 comentarii)  •  11 iulie 2018, 19:18

A fost un editorialist la d-voastra la GSP ... care compara venirea lui Daum la nationala de fotbal ... cu 'descalecarea' Regelui Ferdinand I ... se promiteau ... linii de cale ferata, sau ceva similar ... propseritate, profesionalism, lucru bine facut ... si toate cliseele de care sunt cunoscutii ... nemtii ... datorita masinariei de propaganda pe care o finanteaza inca inainte de cele 2 razboie mondiale. Nu mai stiu exact ... care editorialist ... ma ajuta cineva !? ...:)) In alta ordine de idei ... ##rezistii la datorie ... bravo baieti ... nemtii si slugoi nemtilor ... nu se lasa calacati in picioare ... de nimeni! ...:))

?????? (286 comentarii)  •  11 iulie 2018, 20:15

Piturca, entuziasmat de gala lui Morosanu: "Noi suntem un popor de ciobani, puternici, cu vana, suntem buni!" "Dupa fotbal, boxul este sportul meu preferat", spune Piturca. Spotr.ro De ceva vreme ăia de la Sport.ro nu mai publică nici comentarii ?

?????? (286 comentarii)  •  11 iulie 2018, 20:15

Piturca, entuziasmat de gala lui Morosanu: "Noi suntem un popor de ciobani, puternici, cu vana, suntem buni!" "Dupa fotbal, boxul este sportul meu preferat", spune Piturca. Sport.ro De ceva vreme ăia de la Sport.ro nu mai publică nici comentarii ?

?????? (286 comentarii)  •  11 iulie 2018, 20:48

Remarcați totuși că la Buzărin comentariile se publică ceva mai lent decât la Tolontan ?

?????? (286 comentarii)  •  11 iulie 2018, 20:57

"memoria de PC de ultimă generație" ? Probabil Tolontan și Buzărin nu cumpără memorie PC de la aceiași olteni ?

Che Guevara (96 comentarii)  •  11 iulie 2018, 22:17

Chiar ma intrebam: cand o sa scrii despre Daum? Desi nu a rupt inima targului in mandatul sau la echipa nationala a contat enorm aducerea neamtului. A stricat ploile mafiei din fotbalul romanesc si vremurile in care Bacali dicta nationala exact cum face cu Dica la FCSB nu se vor mai intoarce vreodata. Legat de Low, Daum are perfecta dreptate. Desi e bun teoretician se pare ca fostul nostru selectioner nu prea stapaneste practica. In orice caz: mediul de lucru romanesc nu seamana din nici un punct de vedere cu cel german.

Unu oarecare (31 comentarii)  •  12 iulie 2018, 0:03

@Che Guevara: pai tocmai asta e problema: a deranjat si a incurcat pe stapanii lui buzarin si mos ioanitoaie. De asta faceau ei *** cu "articole" zilnice, pline de venin si ura.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Draculea (7 comentarii)  •  12 iulie 2018, 0:35

Cand o sa scrieti si d-voastra la acelasi nivel la care a antrenat Daum, atunci puteți sa va dati cu parerea !Pana atunci...

Miriam (1 comentarii)  •  12 iulie 2018, 2:42

Buzarine,tu esti masochist?!Iti place sa fi balacarit de la cap la coada(cu exceptia a vreo doi - trei redusi mintal si a doi - trei colegi de la GSP,undercover!),de cei ce comenteaza aici destul de pertinent?!Inteleg ca te pune stapanul sa tii flamura sus,doar doar o reusi sa-l schimbe si pe Burlica si sa-l aduca iar pe Sandu!He he heeee,ce-ar mai fi fost el acum la CM pe banii federatiei daca nu-i plecau sponsorii,tovarasii cu care a distrus cu adevarat fotbalul romanesc!!!El nu poate intelege ca vremurile alea au trecut,au venit lupii tineri care fura ce a mai ramas!!!Dar speram sa ai si tu putina coloana vertebrala,mai ales ca te dai oltean!Ce sa-i faci,uscaciuni sunt peste tot!Si rebuturi!Numai ca trage oleaca cu coada ochiului si la bulgarul care v-a cumparat!S-ar putea sa nu guste rafuielile astea senile si sa te trimita la munca!Ti-ar prinde bine,ca ai uitat cum e sa muncesti!Pleci capul,slujesti cu devotament si castigi o franzela amara!Vai de capul tau!!!

vasco (146 comentarii)  •  12 iulie 2018, 9:09

@Geo,@Miriam...corect!Chiar cred ca Buzarin este masochist.Dar la "analizele" de la TVR l-ati vazut?E tare de tot,se crede cu baietii la crasma si iosi da si el cu parerea...:)))Tragicomic!

Las Fierbinti (32 comentarii)  •  12 iulie 2018, 9:49

Hopaaaa...va'ti gasit sa dati cu mucii in fasole. Bravo Alin Buzarin. Hai sa iti dau un exemplu de antrenor cu sira spinarii. Diego Simeone. Nu a vrut sa preia Nationala Argentinei atat timp cat Messi si o anumita bisericuta de interese este in jurul Nationalei Argentinei. A zis'o clar. Un Daum lesinat putin dupa bani, a zis, de ce nu sa incerce ceva cu mainile legate de bisericutele de agenti de fotbal din Romania....asa la misto de ochiii fraierilor din Ro. Deci.

Ilie (57 comentarii)  •  12 iulie 2018, 11:16

Ce sa-i mai explici buzarinului cine e Daum si cine e fotbalul romanesc contemporan .. El oricum are idei si mai putine si mai fixe decit patronu', pe care il credeam maestru in ale obsesiilor (Daum, Burleanu, arbitraj, Gica Popescu). Dar iata ca Buzarin vrea sa-i ia postul. Ca nu intelege nimic din fotbal, nici nu a inteles vreodata altceva decit chestii de discutat la crama. Buzarin, specialist in invelit pestele !

itu52 (51 comentarii)  •  12 iulie 2018, 12:57

”Maiestre”, chestia cu Daum a fost sechestrată de nea Ovi iar argumentul suprem are nuanțe financiare. A fost o experiență prin care trebuia să trecem, altfel rămânea varianta care ne bântuia subconștientul. Daum s-a arătat mai puțin neamț decât se pretinde, dar ar fi bine să fie analizate lucrurile bune pe care le-a avut. În primul rând ne-a arătat că trebuie să avem o echipă, nu vedete cărora le subordonezi și tolerezi totul, vezi epoca Mutu. Din cauza asta Alibec și Budescu au picat de la început. I-a citit la prima convocare, alții socotesc că încă mai merită o șansă. De acord, dar numai dacă se subordonează 100% echipei și au o ținută sportivă exemplară. Să nu uităm că sunt fotbaliști care țintesc banderola de căpitan. A vrut să facă echipă alegând furnicuțe disciplinate, dar din păcate insuficient de talentate și pe deasupra lipsite de experiență. Sper ca specialiștii FRF să nu tracă peste perioada Daum ca Ioanițoaia, să vadă de ce a eșuat și ce a avut bun în activitatea desfășurată la cârma naționalei. Nu suntem la un nou început, avem o continuitate pentru că de regulă avem aceiași actori. Rusia ne-a demonstrat că performanța părăsește echipele axate pe o vedetă, Portugalia în primul rând, apoi Argentina, Polonia, Spania. Nici cele bipolare nu au dus-o mult timp, ne-a demonstrat-o Uruguay, Brazilia, o leacă Mexic. Au ieșit la rampă echipele, nu fițele iar aici Daum a avut dreptate. Ai nevoie de un nucleu valoros, nu musai la vârf, care să tindă spre toți componenții echipei. Asta a fost Franța, Croația, Belgia, Anglia, Japonia, Rusia și de ce nu Senegal.

Marco (15 comentarii)  •  12 iulie 2018, 19:11

Buzarine, iar iti dau clasa cititorii? Cum zice si @Iti52 de mai sus, nu tot nu pricepi ca o selectie de face neaparat "cu cei mai buni de moment", asa cum pretinde si tac'tu spiritual ioanitoaia? Adica trebuie format un nucleu, o echipa, vedere in termen si nu jucat şeptica. De aceea bine a facut Daum ca a lasat fitologi ca Budescu sau Alibec acasa, pentru ca ei ar fi alterat un grup, grup deja precar datorita lipsei de valori. Ca exemplu ia Croatia, care nu a ezitat sa trimita acasa pe Kalinici pentru indisciplina. Dar mai esti tu capabil sa intelegi ceva pro Daum?

Comentează