Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Oltenii vândură bine. Dar ajunge!

Producția de export a Craiovei a asigurat, doar în ultimele câteva zile, vreo 5 milioane de euro.

Permalink to Oltenii vândură bine. Dar ajunge!
duminică, 24 iunie 2018, 3:25

Ambele tranzacții, atât Screciu, cât și Băluță, au fost bune și au fixat o cifră spectaculoasă, pe care niciun club românesc n-a mai atins-o de pe vremea când FCSB, pe vremea aceea Steaua, încă mai avea ce să vândă.

Screciu la Genk e premisa creșterii în valoare a celui care a debutat în prima ligă la 16 ani. Belgienii asta fac. Cumpără tineri cu două milioane, îi cresc, îi rafinează și îi dau, dacă pot, cu 10 milioane. Afacerea e bună din mai multe motive. Întâi, că s-a obținut această sumă spectaculoasă pe un jucător defensiv. Apoi, pentru că Vlad era și nu prea era în primul unsprezece, adică nu era indispensabil echipei. Apoi, pentru că e o mutare spre Vest, către o societate unde un puști de 18 ani crește mai bine decât prin fundul Rusiei sau pe tejgheaua vreunei șaormerii din Anatolia Centrală.

Bună e și afacerea cu Băluță. Cu Slavia Praga, echipă invitată la inaugurarea noului stadion, prilej cu care a fost complet nepoliticoasă cu gazdele, pedepsindu-le cu un 4-0 destul de greu de înghițit, oltenii au, se pare, o punte de comunicare. Trei milioane sunt bani pe care nici măcar Gigi Becali nu-i oferea, cu tot riscul de a-l deprecia în timp-record pe Alex. Praga e și ea spre Vest, pe-acolo lumea e normală, Băluță e sub ochii selecționerului, nu stă ascuns prin vreo oază saudită sau printre penele vreunui dragon chinezesc, cum s-ar fi putut întâmpla dacă în ecuație ar fi intrat banii și numai banii.
Vătăjelu, Andrei Ivan, Screciu și Băluță bagă în buzunarele Craiovei peste 10 milioane de euro într-un an și jumătate, timp în care echipa a crescut mereu. E o performanță managerială care trebuie scoasă în evidență în tușe măcar la fel de accentuate ca și problemele identitare în care clubul continuă să se cramponeze, deși singura deosebire față de acum un an e slăbirea fizică severă a lui Mititelu.

Dar această eficiență a departamentului vânzări trebuie să se oprească aici, pentru cel puțin un an! Dacă ar continua, ar pune Craiova în situația olteanului care s-a dus la târg și a vândut nu numai marfa din căruță, ci și căruța, cu cal cu tot. Și mai trebuie neapărat încă un portar decent, pe lângă acest Mirko Piglacelli, care e italian, dar nu e nici Zoff, nici Zenga, nici Buffon. Nu e nici măcar etern doritul, dar etern neadusul Felgueiras.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

ionion (4 comentarii)  •  24 iunie 2018, 16:14

probleme de identitate ai tu, ca nu prea te cunoaste nimeni, evita sa mai scrii despre craiova, lumea nu te vrea pentru ca esti unul dintre cei care ne invrajbesc, ramai cu chelu’

gio (23 comentarii)  •  24 iunie 2018, 16:37

FCSB l-a vandut pe Nita, un portar trecut de 30 de ani la acelasi pret cu Screciu, jucator de 18 ani, deci comparatia FCSB- CSU chiar nu avantajeaza Craiova. Pentru 2 jucatori tineri, din care unul international, 2 si respectiv 3 milioane nu e mare sfaraiala. Slavia Praga apartine unui fotbal pe care noi l-am batut la echipe de club in continu in ultimii ani, iar cat despre genk, aia este o echipa mica, nu este nici macar Standardului lui Marin, cel putin la nivel de faima, palmares, suporteri, finante. Pe de alta parte ai dreptate si tu, sa scapi de niste rapciuguri gen Ivan, posibil Screciu si Baluta, sa iei si milioane nu-i rau )). Totusi trebuie sa ne decidem: astia vandutii erau tineri de perspectiva sau doar niste tzepe, ca doar asa putem concluziona daca a fost afacere sau nu.

gio (23 comentarii)  •  24 iunie 2018, 16:55

Nu stiu ce probleme de identitate visezi, tribunalul a decis ceea ce stia toata lumea, adica clona nu e originalul, deci mai terminati cu minciunile pesediste, nu va crede nimeni.

Cilly (13 comentarii)  •  24 iunie 2018, 16:57

Aline ai perfecta dreptate , am vândut bine dar ajunge daca vrem sa ne luptam la campionat anul acesta , acum e timpul sa aducem si pe langa portar ne mai trebuie un mijlocaș central si un atacant central ...Hai Stiinta !

Fabius (10 comentarii)  •  24 iunie 2018, 17:14

Un manageriat corect care da sperante intr-un viitor frumos . Despre Vladimir Screciu cred ca tot ceea ce e scris in articol este adevarat. La Baluta as mai completa faptul ca prin plecarea sa ii face loc in echipa lui Burlacu, care indraznesc sa cred ca are un potential imens si ca sub indrumarea lui Mangia va deveni un fotbalist extraordinar. In echipa mai este si Bancu pe care eu il vad peste Baluta, ca valoare, si evident Mitrita despre care nu mai are rost sa spunem ceva. Usor i se face loc in lot si lui Markovici si lucrurile incep sa arate foarte bine. Castigam trofee, jucam in cupele europene, avem peste 20000 de suporteri la fiecare meci, 6000-8000 de abonamente vandute, sponsorii sunt seriosi, stam foarte bine si la juniori. asa se manageriaza un club de fotbal. Vom transfera si jucatori de valoare, sa avem rabdare.

Tudor (52 comentarii)  •  24 iunie 2018, 18:56

Piața de sclavi a fost bună...de era la fel cu vânzarea/cumpărarea de scla...jucători n-am fi avut „campioana unei mari iubiri”.

a dica (47 comentarii)  •  24 iunie 2018, 19:27

Sa vedem ce pun in loc. Daca nu, doar cu Mitrita, le va fi tare greu. Screciu nu conta, Baluta, desi capricios, era important si cand nu juca.

Garido (16 comentarii)  •  24 iunie 2018, 20:11

Asa a zis si conducerea clubului ,ajunge . Sa vedem ce achizitii vor face .

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  24 iunie 2018, 22:23

....nu ne pare rau dupa nimeni ...trebuie sa crestem jucatori noi ...care sa bata fcsb...

JFM (79 comentarii)  •  25 iunie 2018, 3:40

Cati jucatori au plecat din Croatia pe cel putin 3 mil euro intr-un an, calculat in ultimii 10 ani? Cati de la noi? Am vazut acum unde ne este locul. Dupa ce Polonia a fost calcata in picioare de invinsa Japoniei, Polonia fiind cea care ne-a dat cu terenul in cap in grupa preliminara. Doar investind in copii si juniori vom mai putea recupera vreodata diferenta.

prazburg1948 (1 comentarii)  •  25 iunie 2018, 3:42

Nu e nicio paguba ca au plecat. Din contra, dupa ce au plecat alti fotbalisti mi-am facut probleme ca nu o sa mai miste deloc echipa, e uite ca a miscat si au luat si cupa! Succes celor 2, si succes celor ce le vor lua locul, ca tineri sunt destui si Devis Mangia stie cum sa lucreze cu tinerii.

Radu (6 comentarii)  •  25 iunie 2018, 6:06

Aceste doua transferuri si preturile incasate arata inca odata cota scazuta a jucatorilor romani. Tot incearca autorul sa ne convinga ca sunt doua tranzactii reusite dar nici el nu crede. Jucatorii nostri nu mai au preturi bune sau macar apropiate de valoarea lor reala iar vestul fotbalului adevarat este foarte-fosrte departe. Ma mai intreb si de ce Cehia,mai mult estica prin trecutul comunist de 50 ani,poate sa cumpere jucatori pe milioane de euro(sume imposibile pentru oricare echipa romaneasca fie ea si obisnuita vicecampioana FCSB, s sa aibe in cupele europene intercluburi rezultate mai mult decat decente. Raspunsull ar fi ca este,totusi aproape de vest,ca au conducatori de cluburi profesionisti,ca nu vand pe oricat si orice la prima strigare,ca au baza sportive nu numai pentru prima echipa. Succes celor doi jucatori olteni "dee mare clasa" si sper sa nu ajunga doar sa completeze lotul noilor echipe asa cum fac in prezent presupusii internationali Ivan si Vatajelu de care nu se mai aude nimic in afara de faptul ca sunt ba accidentati,ba au antrenorii ceva cu romanii sau ca pe posturile pt care au fost adusi joaca vedeta principala a echipei. Adica scuze. Adica povesti

Che Guevara (96 comentarii)  •  27 iunie 2018, 22:04

S-au incasat 10 milioane de Euro. OK. Cine ia acesti bani? Scenariul nr. 1: de la infiintarea clubului in 2013 si pana acum Rotaru a cheltuit acesti bani si vanzand acesti jucatori plus incasand drepturile de televiziune si contractele de publicitate si-a recuperat investitia si chiar se afla pe plus undeva la 4 milioane de Euro. 2. Banii vor fi incasati de Olguta Vasilescu care ii face 50-50% cu PSD pentru ca intervenind la toate nivelurile posibile partidul a facilitat obtinerea de documente care gireaza CSU. Rotaru ramanae cu litigiile impotriva lui Mititelu si spera ca intr-o zi va pune mana pe terenurile acestuia urmand ca astfel sa faca un profit frumusel din implicarea in fotbal. Nu am pus in calcul biletele de intrare la meciuri si CSU a cam jucat cu 20.000 de oameni in tribune deci s-ar strange ceva si de acolo. Sa mai spuna cineva ca fotbalul nu este profitabil in Romania!

Che Guevara (96 comentarii)  •  28 iunie 2018, 21:57

Mi-am adus aminte de comentariul tau in studioul Cupei Mondiale. Vezi ca "pana mea" conduce cu 1-0 pe Tunisia.

Comentează