Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Noi n-o să fim Charlie!

Am fost alături de ei, atunci, în ianuarie 2015, când teroriștii islamici au secerat cu mitralierele redacția din centrul Parisului. Am strigat și noi, românii, ”Je suis Charlie”, mesajul acela de solidaritate rostit de malgași, de groenlandezi, de burkinabezi, de o planetă întreagă

Permalink to Noi n-o să fim Charlie!
joi, 14 iunie 2018, 2:02

Solidaritate nu neapărat cu caricaturile antiislamice publicate de Charlie Hebdo, ci cu oamenii aceia care au fost secerați de gloanțe când erau la serviciu. Și solidaritate cu o lume întreagă amenințată de terorism. E mult mai corectă expresia ”amenințată de terorism” decât ”care luptă împotriva terorismului”. Împotriva terorismului nu poți lupta. Cei care zic că luptă, rostesc vorbe mari, dar goale.

De terorism te poți însă apăra, nedându-i prilejul să se manifeste. Neridicându-i mingea la fileu. Dacă-l iei pe Profet în bășcălie în niște caricaturi, nu înseamnă că lupți, ci că te expui. Iar dacă asta înțelegem prin libertatea de exprimare, luarea Islamului la mișto, înseamnă că nu înțelegem nimic. La trei ani și jumătate de la tragedia din redacția lui Charlie Hebdo, se poate spune asta.

Acum ne-a venit și nouă rândul. ”Ferailles”, fiare vechi adică, sub mâzgăleala unui câștigător român la Roland Garros. Adică, gitanilor, magraonilor, ați luat trofeul să-l duceți la fiare vechi! E ocupația voastră nu doar în București, ci într-o lume întreagă, din periferia pariziană până la Castellon și din Miami până-n Scandinavia. Ați împânzit lumea și cărați fiare vechi, asta faceți! Cam acesta e mesajul lui Charlie.

Și ce dacă facem asta? E o activitate de igienizare a planetei, de luptă pentru un ambient salubru, de protejare a stratului de ozon. O activitate pentru care putem fi luați chiar și la mișto, dar măcar miștoul să fie de bună calitate.

Mâzgăleala din Charlie nu e de calitate. E de-a dreptul slabă. Desenul e prost, pațachina cu părul zburlit nu aduce nici cu Simona, nici măcar cu Ilie Năstase sau cu Virginia Ruzici, care au luat și ei Roland Garros-ul cu o grămadă de ani în urmă, într-o epocă în care civilizația umană nu era încă atât de preocupată de colectarea fierului vechi. Slăbuță e și poanta, slăbuță e de fapt toată întreprinderea umoristică a lui Charlie. Am văzut poante mult mai bune în Urzica, iar ”Una pe zi” de Matty îi dă clasă. Plus că la Haplea, banda desenată interbelică, râdeai cu lacrimi când se ducea nevastă-sa, coana Frosa, să se dea în tiribombe, la Moși.

E clar că adunătorii de fiare vechi n-or să atace redacția pariziană. Pentru ce? Pentru nimic. De fapt, mâzgăleala din paginile atât de greu încercatului Charlie Hebdo nu înseamnă nimic. Absolut nimic! Să fie sănătoși! Și ei, și noi!

Foto: facebook.com/danalexeautor
Foto: facebook.com/danalexeautor

Comentarii (109)Adaugă comentariu

Argus (5 comentarii)  •  14 iunie 2018, 19:57

Cui foloseste mediatizarea caricaturizarii Simonei din Charlie Hebdo? De fapt, imi parea rau sa spun ca jurnalistii romani "ai pus botul" (scuze, n-am gasit alta..."rima"!) nefacand altceva decat sa mediatizeze aceasta averisune a francezilor, in general, asociindu-ne cu *** (aduceti-va aminte ca asta s-a intamplat de cate ori nationala de fotbal (si nu numai, din pacate!) intalnea pe cea a Frantei! Iar, mai mult decat atata, dle Buzarin, nu ar fi fost indeajuns textul, trebuia neaparat sa publicati si amarata de caricatura? Dar, ceva sa fiti "linistit", nu faceti exceptie, si "coldedzi" de la Prosport, Hotnews (si presupun ca nu-s singurii, tinand cont de apetituljurnalistului de a "soca" cu orice pret prin "scriiturile ***) au folosit aceeasi "reteta", doar, doar sa obtina mai multe linkuri! Cu ce pret? "N-are importanta, atata timp cat este accesat site-ul, citita "stirea"! Ce ar fi trebuit sa faceti (scuze, pt. sfatri venite, recunosc, de la un "neica nimeni") era ca breasla jurnalistica sa protesteze DIRECT la redactia Charlie Hebdo si, dece nu, direct la "Code déontologique de la Société des journalistes professionels" (https://www.spj.org/ethicscodeFR.asp). Din pacate, ati facut mai mult un deserviciu prin aceasta mediatizare, desi, sunt sigur ca nu v-ati propus asta. Va salut si va doresc o zi buna!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fabius (10 comentarii)  •  14 iunie 2018, 20:01

Libertate de exprimare sau nesimtire ? Ceea ce face Charlie Hebdo se numeste NESIMTIRE . Cand au luat in ras islamul nesimtirea a fost si mai mare. NU trebuiau ucisi ziaristii, pentru ca violenta nu este o solutie in lumea civilizata dar, mocirla in care se scalda *** asta de revista trebuia criticata si sanctionata de opinia publica franceza. Cred ca civilizatia contemporana si normele bunului simt au ajuns la noi din vestul Europei dar nici vesticii nu trebuie sa uite ca radacinile civilizatiei lor sunt in sud estul Europei, mai exact in Grecia. La fel cum nu trebuie uitat ca in vremea cruciadelor islamicii erau ceva mai civilizati decat europenii. De aceea, probabil, Franta va fi prima tara europeana cu populatie majoritar de origine nord africana.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ștefan Kiraly (14 comentarii)  •  14 iunie 2018, 20:06

Când erau asediați de terorism, noi am fost solidari cu drama francezilor. În schimb, presa și o mare parte din oficialitățile din Hexagon și-au manifestat dezinteresul pentru tragedia de la Colectiv... Dacă găsesc articolul, îl postez aici...

tuca (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 20:35

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cris4co (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 20:44

N-ar trebui sa insemne nimic! Probabil francezii se gândesc ca si noi ar trebui sa organizam un Turneu International de Tenis...dar unde? Avem unde? La Arenele BNR? Mayoarea capitalei noastre ar trebuii sa se ocupe de asta nu de inmanat premii.

Vaduva Adrian (2 comentarii)  •  14 iunie 2018, 20:44

Imi pare rau dar daca dumneavoastra credeti ca cei de la Charlie tintesc spre noi (sau spre refugiati daca ne referim la desenul ce a precedat atacul terorist) va inselati amarnic. Cei de acolo nu deseneaza pentru noi, pentru Simona, pentru teroristi sau pentru mai stiu eu cine, ei deseneaza pentru francezi, ataca perceptia propriilor conationali. Pentru ca nu pentru cei de la Charlie, ci pentru majoritatea populatiei franceze noi asta suntem, niste cersetori. Dar asa cum suntem, unul din noi a pus mana pe pretiosul lor trofeu, si asta scoate in evidenta caricaturistul. Nu cred ca mai are rost sa comentez desenul cu copilul refugiat, mai aruncati un ochi inca o data.

JovialNerd (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 22:23

The irony is that the Romanian Gypsies have the brains not to organize an 85.000 ton IRON NATIONAL SCRAP DRIVE for the French army, abandon it in the railway stations and be confiscated by the Germans, aka 1939:)

de pe ‘ici ‘sa (7 comentarii)  •  14 iunie 2018, 22:56

nu m-asteptam ca un ,,jurnalist'' sa nu-nteleaga rostul/rolul unei caricaturi, fie ea si cu o tenizmana, o fi vreo sfanta ? si chiar daca ar fi , e doar o caricatura.

Gogu Steriade (1 comentarii)  •  14 iunie 2018, 23:42

*** astea de francezi inculti nu prea au fost la orele de istorie si ii confunda pe romani cu ***. Caricaturi *** , incultura cat cuprinde, ignoranta... In afara de asta, Catavencu, Kamikaze, Timesnewroman sau chiar fosta Urzica le da clasa astora la satira si umor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Napoca Republic (3 comentarii)  •  14 iunie 2018, 23:45

adevarul doare ....fie si sub forma unei caricaturi

Bogdan (10 comentarii)  •  15 iunie 2018, 0:47

La cat de ''cilivizat'' se comporta posesorii de pasapoarte romanesti in Franta, de ce ne miram ca ne iau la misto. Adunatul de fier vechi are legatura cu supravietuirea si cu lenea, nu cu igienizarea planetei, deci nu-i mai apara pe magrebieni din Romania domnule Buzarin. Ai ramas cu linguseala tipic olteneasca...care te-a si pus sef la Branesti! Peste tot prin Europa facem muncile cele mai josnice si lucram cel mai ieftin, suntem ieftini. Pacat ca aceasta natiune needucata si ingamfata, umbreste oarecum reusitele unei sportive care prin sacrificiu a reusit sa realizeze ceva! Simona ar trebui sa ii dea in judecata pe ***...iar Dumnezeu nu doarme, ii ma^nca rau pe francezi, iar o sa aiba nevoie de personal proaspat!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioreatza (20 comentarii)  •  15 iunie 2018, 1:01

Nu ai pic de umor Buzarine!!! Esti tafnos ca un vrabioi in calduri! A publicat omul o caricatura, o gluma, pentru unii buna, pentru altii mai putin buna. Nu jigneste cu nimic pe Halep. Daca spui ca e desenata urat inseamna ca esti dusman dovedit al umorului. Si pana la urma, n-au furat si vandut la turci conationalii nostrii , in cativa ani fierul importat de o tara in 50 de ani? Pana si plombele dentare de la morti au ajuns la turci....

Urod (55 comentarii)  •  15 iunie 2018, 2:31

NICI nu conteaza daca e reusita caricatura sau nu... Nu s-ar fi ajuns aici daca s-ar fi facut ceva și să nu mai fim confundați cu ***... N-am nimic cu ei dar nu mai trebuiesc lasa-te lucrurile așa.. Nu stiu cine a făcut ca ei sa poarte numele de romi dar sa si-l schimbe... Nu vreau sa fiu nici ***, nici american si nici englez... VREAU IDENTITATEA MEA PROPRIE... SA SE FACĂ CAMPANIE SI SA SE TERMINE CU CONFUZIA ASTA... CINE ESTE *** SA-SI ASUME...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (37 comentarii)  •  15 iunie 2018, 2:56

Astia nu-s aia unde juma' de redactie a murit la datorie ? " De morti numai de bine " !

IO (8 comentarii)  •  15 iunie 2018, 4:12

Bine, dar tu esti prost. ilegal de prost.

luis (14 comentarii)  •  15 iunie 2018, 7:27

buzarine voi n-o sa fiti Charlie niciodata.Voi sunteti doar o fituica de prost gust.Inainte de a condamna pe altii,mai bine ai analiza gsp-ul sa vezi ce calitate are. Aia macar isi asuma ceea ce fac si scriu,pe cand voi de la gsp, de multe ori nici nu va semnati articolele.

luis (14 comentarii)  •  15 iunie 2018, 7:31

@Vaduva Adriana ai descris esenta.Cei ca buzarin n-o vor intelege niciodata.Ei vor doar klik-uri profitand de nationalismul prost inteles de unii.Ce de habarnisti,si se mai cred si jurnalisti.Doamne (nici macar nu sunt credincios)

ThinkTwice (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 8:12

V-ati grabit si nu v-ati sinchisit deloc sa intelegeti mesajul publicatiei franceze. Mesajul era pentru francezi si nu pentru romani, si anume sa critice stereotipul din mintea tuturor francezilor cum ca romanii sunt doar niste ***. Desenul "nereusit" care nu seamana cu Simona este realizat intentionat in acest fel pentru ca Simona Halep si castigarea titlului sunt doar premisa, ideea centrala fiind rasismul francezilor (care au fost nemultumiti si de faptul ca pe arena centrala spectatorii au cantat imnul Romaniei).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (41 comentarii)  •  15 iunie 2018, 8:28

Acum ai dat cu mucii in fasole , chiar crezi ca se adresa românilor ? Caricatura se adreseaza francezilor care nu stiu despre români decât că strâng fier vechi , cerşesc , fură şi sunt ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Brian (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 8:31

It is not about the Romanian, it is about their embarrassing trophy. Simona has received a "mini-me" trophy for all her hard work. She will not even receive 10 euros for that scrap. We should send our people to take care of Eiffel Tower, as it has to many legs ... three legs are enough to balance a tower. That will make it more special. Je suis Simona!

Gambeta (9 comentarii)  •  15 iunie 2018, 8:34

Ati fost de partea lor dintr-o pornire de lozincari, ca nu aveati alt argument. Nu stiati ce e in spatele celor intamplate. Acuma va simtiti lezati, dar aia care i-au atacat atunci nu aveau voie sa se simta lezati? Astia sunt niste *** iar voi le-ati luat apararea. Consecinta este bine-meritata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan65 (3 comentarii)  •  15 iunie 2018, 8:37

nu ma deranjeaza rasismul celor de la Charlie Hebdo ,cat slugarnicia romanilor care inghit *** francezilor si spun ca-i o forma de open mind.adica daca celor din comunitatea gay le spui pederasti sau *** e discriminare,dar daca le spui romanilor ca-s *** nu e discriminare ci este o ironie fina a stereotipurilor etnice franceze.oricum ironia asta e prea fina pentru majoritatea romanilor,ea fiind gustata dor de minti luminate cum sunt cele de la diez rezist.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Tudor (52 comentarii)  •  15 iunie 2018, 8:44

Așa e, fițuica nu înseamnă nimic, nici măcar în Franța. Treaba cu Tșarli este ciudată rău, mulți au văzut o mulțime de nepotriviri cu ultimul „atac terorist” , au fost două, de i-au luat la purecat chiar la finanțe. Posibil ca fițuica să aibe menirea de a băga zîzanie între oameni folosindu-se de religie, în afară de cea mozaică se pare, de clișee ieftine (ferraille) și lipsă de haz. Nu trebuie să uităm că toți se simt nedreptățiți de media. Citiți de pildă comentariile pe IMDB la filmul „Inimă neînfricată” să vedeți supărare la englezi pe americani. Filmul este, se pare, plin de minciuni și răutăți. Supărarea englezilor pe americani este greșită, după cum greșită este supărarea românilor pe francezi. Filmele „americane” sînt făcute la Holiud ce n-are nici în clin nici în mânec cu America. Așa că să fim cu băgare de seamă la cine bagă zîzanie și de-o parte și de alta.

Gary (4 comentarii)  •  15 iunie 2018, 8:50

Are cineva informatii:Radu Banciu e corespondent (in)voluntar al lui Charlie la B 0.TV?

Cristian Zabava (8 comentarii)  •  15 iunie 2018, 8:55

Niste nemernici. Punct.

adrian lengyel (3 comentarii)  •  15 iunie 2018, 9:15

Ce asteptari avem de la o tara cu 70% din populatie metisa!!!??? Ar trebui sa le aruncam si noi manifeste, cum au facut-o nemtii, sa mai mearga pe acasa sa procreeze in loc sa se ocupe de caricaturi (la care oricum nu se pricep) caci altfel si cifra aia terifianta de 30% va scadea dramatic...

Gambeta (9 comentarii)  •  15 iunie 2018, 9:19

Puneti o sigla cinstita-AICI COMENTEAZA NUMAI AIA CARE NE CONVIN. Sau nu stiti ce inseamna CINSTITA?

victor (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 9:21

Foarte slab articolul. Iar dumneata Buzărine, te regăsesti la acelasi nivel intelectual cu cei care exultau in urma evenimentelor din ianuarie 2015

Che Guevara (96 comentarii)  •  15 iunie 2018, 9:22

Gluma este foarte buna si Alin Buzarin ori nu a inteles-o, ori se face ca nu o pricepe. In primul rand *** care vand fier, fura, cersesc, pleaca din restaurante fara sa plateasca samd. sunt ROMÂNI. Au aceleasi pasaport ca si Halep, CTP si ca mine. Asta ne este brandul de tara nu frunza Elenei Udrea. Si asta se intampla din cauza ca 30 de ani de zile de la revolutie nimeni nu s-a preocupat de integrarea sociala a romilor in Romania. Nimanui nu i-a pasat sa scoata oamenii saraci din situatia subumana in care se afla. Am gasit 8 milioane de Euro sa cheltuim pe un logo copiat cu o frunza verde. Va dati seama cate programe sociale se puteau face cu acesti bani? Am gasit miliarde sa dam pensii speciale la toti demnitarii. Va dati seama ca numai cu aceste pensii pe un an nu am mai fi avut nici macar un cetatean roman care sa puna probleme in Occident? Ei bine caricatura respectiva arata ca Romania cheltuieste banii prost. Ne place sa ne urcam pe podiumuri si sa ne aplaude lumea dar uitam ca suntem in fundul gol atunci cand ni se fac poze si le zicem fotografilor: "pozeaza si tu de brau in sus!"

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mihai (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 9:36

isi merita soarta cand ia macelarit teroristii s-au vaitat la o planeta intreaga la fel cand au venit si nemtii si l-ea facut la fel niste *** care indeamna la ura

andriescuionut (2 comentarii)  •  15 iunie 2018, 10:06

Totul are o limita. Nu poti sa jignesti un popor in halul asta. Si-au meritat soarta cand l-au pus pe Mohalmed cu "sexul" pe cap. In fine. Niste "hebdosi" scarbosi. E un mesaj *** si rasist. Tipic lor.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

durden (126 comentarii)  •  15 iunie 2018, 10:30

Unu la mana. Nici macar sa nu indraznesti sa sugerezi ca e vina celor de la charlie hebdo ca au fost masacrati!au zgandarit, auzi si tu...pai daca era islamul asa ofensat trebuia sa trimita niste artisti, sa deseneze si ei ceva haios. Nu poti avea o reactie de 100 de ori mai grava decat fapta initiala si tot victima sa fie de vina. Doi la mana. Imi demonstrezi inca o data ce dinozaur esti si ce mentalitate invechita ai. Glumele facute despre altii sunt super bune. Dar cand zice cineva ceva de tine o iei razna. Jalnic...

Cristi (14 comentarii)  •  15 iunie 2018, 10:33

Che Guevara, ai o gandire profund gresita. ...cei care cersesc, fura, pleaca din resturante fara sa plateasca nu sunt romani. Respectivii sunt prost crescuti si antisociali. ATAT! Nesimtirea si caracterul antisocial nu are nationalitate. Desigur, teza asta e cunoscuta de catre cei cu ceva cultura sociala si juridica. Altfel, nationalizam orice inclinatie sau prejudecata si putem sa descriem in termeni peiorativi orice natie de pe pamant, fiecare dintre natii avand o latura negativa. Dar nu asta e ideea si cu siguranta nu cea care promoveaza civilizatia si respectul fata de cel de langa noi, indiferent de nationalitatea sa.

Doctoru’ (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 11:10

Alin, chiar nu intelege nimeni sensul caricaturii? Brusc suntem toti ofensati. Oamenii de Charlie Hebdo au cu totul alta tinta - "burghezia" franceza si mai ales pariziana autosuficienta care eticheteaza toti romanii ca fiind ***. Sensul este ironic pentru o societate incremenita in etichete. Adica a venit o fata din Romania - evident *** pt francezi - si a castigat RG in loc sa vanda fier vechi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

johnneil (10 comentarii)  •  15 iunie 2018, 11:18

Nu am plans (atunci) si nu am ras (acum) de asa zisele glume ale lui Charlie. Eu unul nici nu-i bag in seama pentru ca nu ai de ce. O revista extrem de saraca in idei, imaginatie si talent. Doar prosti pot cumpara asa ceva care nu este buna nici ca hartie igienica sau a aprinde focul in soba.

Florin (24 comentarii)  •  15 iunie 2018, 11:22

E clar ca occidentul are o problema cu conationalii nostri care sunt "metal fans", care e adevarat ca au invadat de la Austria pana la Spania cam tot ce misca in UE. Problema e ca punand presiune pe cei care mai citesc un ziar sau au contact cultural cu ei, nu vor face sa vina mai putini rockeri in occident sau ca noi sa ii educam / integram mai bine pe rockeri. Deci eu spun ca au considerat-o pe Simona fan Metallica "Nothing else matters". Notre poules dans votre cour, France!

Cipinho (4 comentarii)  •  15 iunie 2018, 11:39

Depinde din ce unghi privesti, caricatura poate sa ironizeze in egala masura chiar Roland Garros-ul. adica trofeul lor e atat de neimportant incat poate fi considerat fier vechi :))

StanPapusa (1 comentarii)  •  15 iunie 2018, 11:48

Destul de corect si vine in concordanta cu gandurile mele, acest articol : prisma gandirii arabetilor parea stramba, atunci cand, dupa ce le-au cerut imbecililor-falimentari de stanga sa termine, si i-au luat la impuscaturi dupa aia, deci nu era bine ce au facut, ca doar se luasera boii aia de dumnezeul lor, nu de al nostru... Acum, cand se iau de noi, sunt ***, de parca nu asa se nascusera. Un fel de "mi-e mila de tine, dar de mine mi se rupe sufletul." Numai ca de aia nu scapi, cum nu scapi de o *** turbata, decat intr-un singur fel : rupandu-le dintii.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (84 comentarii)  •  15 iunie 2018, 12:48

..bine, şi noi îl ridiculizăm pe Nadal, cu ticurile lui dezgustătoare, deşi e regele zgurii.Da, conaţionali de-ai noştri au invadat Parisul. Unii cu cerşitul, alţii cu portofelele, alţii cu fierul vechi. Ni-i asumăm. Mă întreb însă ce vină are, în toate astea, Simona ? Ridiculizezi bucuria câştigătoarei RG, doar pentru că e româncă ? Îi dai cu tifla şi-i legi tinicheaua de coadă, ros de invidie că n-a colectat Garcia trofeul ? Dacă în locul Simonei desenau o gaşcă de "turişti" de-ai noştri în faţa turnului Eiffel, strigând : "ferraille-ferraille !" nu se supăra nimeni. O caricatură bună nu are nevoie de explicaţii. A compara acest eseu ratat cu un Magritte, e ca şi cum ai compara un film porno, cu unul de dragoste (Podurile din Madison County de ex.) La bancurile proaste râd doar cei care le recită, Banciu ştie asta.. Ce bun moment şi-au găsit ca să-şi facă autocritica faţă de prejudecăţile pe care le au despre noi..

geana (2 comentarii)  •  15 iunie 2018, 13:06

un nebun arunca o piatra in lac si toata lumea sare sa o caute

catyo (2 comentarii)  •  15 iunie 2018, 13:31

Cred ca se acorda, totusi, prea multa importanta unei caricaturi slabe cu evidenta tendinta de generalizare. Pana la urma, ceea ce conteaza este mesajul publicului, care a sustinut-o pe Simona si a ovationat-o la final. Mai conteaza atat de mult malitiozitatea frustrata (cand au cucerit francezii ultimul Roland Garros?) a unei publicatii de mana a doua?

durden (5 comentarii)  •  15 iunie 2018, 13:42

*** care nu stie decat sa cenzureze comentarii!!! sper sa scapam odata de generatia ta, tovarase!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio (23 comentarii)  •  15 iunie 2018, 15:37

@Garido Pe stadion a fost huiduita Firea si punct. A fost huiduit Pesedeul tau drag si atat. Sa mori de ciuda nu alta, oamenii liberi ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zorrozabal (36 comentarii)  •  15 iunie 2018, 15:47

Mdaa!Ca de obicei,se gasesc destui,mai "spirituali",dispusi sa inghita orice!Vede oricine ca aia practica un umor grosier, iar acesti domni si daca le-ar arunca aia un *** in oala,s-ar "amuza","copios"!Hi,hi,hi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lestie (15 comentarii)  •  15 iunie 2018, 17:14

Nici teroristii astia nu lovesc doar de dragul de a lovi. Francezilor li s-au alterat creierii din cauza branzei aleia imputite pe care o mananca. Ei nu isi dau seama ce vorbesc, altfel nu ne-ar face pe noi *** in conditiile in care, in Franta, albii sunt minoritari.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sandu (2 comentarii)  •  15 iunie 2018, 19:39

fier vechi poate sugera ca trofeul a fost castigat de o romanca dupa 40 de ani.oricare ar fi fost.

andriescuionut (2 comentarii)  •  15 iunie 2018, 20:05

Mesajul dat de " hebdosii" astia este clar. "Toti romanii sunt niste ***". Francezii sunt asa de inculti si prosti incat nu pot face diferenta intre *** si roman. Este un mesaj rasist , *** si scarbos impotriva unei natii , unui popor si avem dreptul sa ne revoltam. Si inca ceva , "Charle hebdo " e un *** de fituica, nu e citit de nimeni aici. Dupa 2015, e aproape de faliment, asa ca nu conteaza. Eu nu am fost Charlie in 2015 caci am considerat ca si-au meritat soarta. Nu poti sa imprastii cu venin si cu jigniri si sa nu te astepti la riposte. Totul are o limita. Nu am varsat si nu voi varsa nici o lacrima pentru acesti ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

talpaiadului (3 comentarii)  •  16 iunie 2018, 2:05

Mie chiar mi-a placut caricatura, nu mi se pare slaba. Iar dumneata, domnu' Buzarin, ce varsta aveai cand radeai cu lacrimi la "Haplea", in perioada interbelica?

Ion (3 comentarii)  •  16 iunie 2018, 7:21

@smdb "Libertatea de exprimare e libertate de exprimare, nu 99% ci 100%. Nu ne place, e treaba noastra." Bai asta! smdb, *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adrian (3 comentarii)  •  17 iunie 2018, 11:23

Caricatura e slaba? Asta vede oricine, întrebarea e de ce voi nu faceți o caricatura mai buna la adresa lor, de ce nu formulați un răspuns comic, de ce stați și așteptați ca ei sa publice o caricatura mai buna?

Comentează