Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Cât de mare a fost Ilie Balaci

Dimensiunea reală i-am priceput-o privindu-l mai întâi din tribună și apoi cunoscându-l și ascultându-l. Ca să-l înțelegi pe Balaci jucătorul trebuie doar să-l privești. Ca să-l pricepi pe Balaci de după retragere trebuie să-l asculți. Ore întregi de discuție, din […]

...

Lăsați-l pe Rednic să conducă!

Rednic nu vine la Dinamo să stea pe holuri în așteptarea clipei magice când îl poate primi Negoiță, nu vine nici să-i dea târcoale lui Alexandru David, în speranța că omniprezentul președinte îl va băga în seamă, nu vine nici […]

...

Cum îi putem bate pe sârbi?

Să lăsăm în urmă noaptea de iarbă de plastic de la Vilnius. Ea ne-a adus trei puncte râvnite înainte de meci, ca și acontate după golul lui Chipciu, însă puse în mare primejdie de egalarea lituaniană. Fără golul lui Maxim […]

...

Hermannstadt. Numele, ca la nemți. Procedurile, ca la români

Cu doi de n la mijloc. Și cu dt la coadă. Scrieți corect Hermannstadt! Nemțește! E denumirea germană, săsească, a Sibiului. Și a echipei de fotbal. Pe vremuri a fost Șoimii, apoi Inter. Nu de la Moratti, ci dintr-o fuziune […]

...

Mima, rebelul meticulos

„Mima”, cum îi spune toată lumea, a fost un fotbalist bun al anilor șaptezeci-optzeci, mult mai bun și mai talentat decât cifrele carierei sale. Genul de atacant sau de mijlocaș ofensiv care putea câștiga singur un meci. Dribla extraordinar, şuta […]

...

Adi Gere

Amenințat temeinic cu retrogradarea, Mutu se teme să nu încărunțească de timpuriu.

Permalink to Adi Gere
marți, 5 iunie 2018, 9:35

„O să mă vedeți ca Richard Gere” e o frază a unui dandy autentic despre alt dandy autentic, albit devreme sub cu totul alte reflectoare decât cele scunde (să nu deranjeze avioanele) de pe stadionul din Pipera.

Pe Mutu și pe Voluntari i-a agățat Colțescu de marginea barajului, altfel Pandele, Leasă &Co făceau acum strategia de repromovare și puneau cruce, măcar pentru un an, mănoaselor drepturi tv ale Ligii 1. E cu totul straniu cum de o echipă, aproape în aceeași componență, lua în urmă cu un an Cupa și Supercupa, iar acum se chinuie într-un hal fără de hal.

Când a plecat Niculescu și i s-a făcut loc lui Mutu, Voluntari era doar o echipă care mergea prost. Între timp a devenit candidată certă la retrogradare, și încă e în aceeași situație, pentru că într-un baraj, fie și cu Chindia, se poate întâmpla orice. Se spune, iar trecutul apropiat a dovedit-o, că echipele de primă ligă sunt întotdeauna favorite în fața locului trei din eșalonul secund. Întotdeauna, cu excepția cazului în care ești în degringoladă totală, așa cum e Voluntariul acum.

Starea de derută totală din jurul fostei câștigătoare a Cupei e cu atât mai inexplicabilă cu cât la Voluntari nu există o presiune a publicului. Cele câteva voci care i-au strigat „demisia” lui Mutu nu înseamnă cine știe ce.

Presiunea publicului înseamnă să ai mii de suporteri care să te conteste, dar să te și susțină când e cazul. Acolo e greu de lucrat, nu la Voluntari, unde vin să te vadă câteva zeci de oameni, iar pe transmisia tv se aud indicațiile antrenorilor, de parcă ar ține un profesor lecții cu ușa clasei lăsată deschisă.

Dacă Mutu pică în urma barajului cu Chindia, înseamnă că va trebui s-o ia mult mai de jos în traseul lui de antrenor. Dar și dacă învinge și scapă, victoria nu va trebui tradusă ca o mare realizare, ci doar ca pe evitarea unui dezastru pe care nu și-l îmagina nimeni acum o lună și ceva, când Adi punea primele stopuri pe cravată. Cât despre albit, părul alb definește un om trecut prin multe. Obligatoriu prin mai multe decât Adi Mutu.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Fane (72 comentarii)  •  5 iunie 2018, 10:49

Succes Chindia! Măcar dacă ați avea finanțare nu numai din drepturi TV.

POP SEVER AUGUSTIN (2 comentarii)  •  5 iunie 2018, 13:31

Cu regret constatam ca intre jucatorul si antrenorul/omul Mutu a fost si exista un mare decalaj. Este problema clubului pe cine numeste antrenor, dar este evident ca in mediocritatea fotbalului Romanesc,actual, patronat de FRF, complet neprofesionista, FC Voluntari are un lot compatibil cu liga1. Este problema antrenorului daca poate armoniza echipa pentru a fi competitiva!!

Carol K (54 comentarii)  •  5 iunie 2018, 14:11

Tare mi-e teama ca Voluntariul e clubul politic si cu epoleti care trebuie sa scape iar Chindia nu are nici o sansa. Daca nu era asa acum la baraj se afla Timisoara, nu se inventa acel penalti. Sper sa ma insel dar in general nu prea o fac.

itu52 (27 comentarii)  •  5 iunie 2018, 14:31

Mutu și Ilie Năstase, sunt oameni de ocolit, sunt acea brânză bună în burduf de câine. Miștocarii propriilor vieți, buni de început lecția de pedagogie sportivă, cu indicatorul pe ”așa nu”, în ceea ce privește comportamentul. Spre deosebire de Năstase, Mutu are un plus, s-a priceput și încă se știe bine cum se destabilizaeză un grup.

?????? (51 comentarii)  •  5 iunie 2018, 20:22

Considerați că Mutu îl va saluta pe Murinho care a sosit prin România sau pe Alin Buzărin ,dacă îl întâlnește ?

?????? (51 comentarii)  •  5 iunie 2018, 20:25

Jose Mourinho ?

?????? (51 comentarii)  •  5 iunie 2018, 20:34

Cică "iarna nu-i ca vara" ? Știați că moș Crăciunescu ar fi "fluieraș'' dintr-ai lui Jose Mourinho ?

?????? (51 comentarii)  •  5 iunie 2018, 20:43

De când în campionatul autohton "fluierașii locali" nu mai sunt la conducerea arbitrajului parcă și rezultatele lui Mourinho "au mai pălit" ? Ăștia or fi pe axa cu Londra ,a lui Abramovici și Mourinho , că îi plăcea lui Crăciunescu expresia "gentlemen's agreement", ca și lui Giovani Becali ?

vasco (110 comentarii)  •  6 iunie 2018, 7:42

@?????,pun si eu un lung sir de semne de intrebare referitor la prezenta lui Mou in tribune la Ploiesti alaturi de mafia fotbalului...Atentie maxima Burleanu,Contra!Daca vreti iesirea fotbalului romanesc din bezna tineti-l departe,protejati-l de fratii samsari si de gasca lor.Nu va amagiti ca i-ati putea atrage in vreun proiect,nici pe hagi,nici pe popescu,nici pe chivu,veti avea surprize urate!!!

Comentează