Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

FCSB, eșecul în stare pură

Sau despre cum poți pierde al treilea campionat consecutiv în care erai considerat mare favorit

Permalink to FCSB, eșecul în stare pură
miercuri, 9 mai 2018, 9:30

Steaua sau FCSB, indiferent de starea de agregare pe care i-a permis-o Justiția, a fost mereu, prin definiție, marea favorită la titlu. După trei trofee la rând (2013, 2014, 2015) se profilează al treilea eșec consecutiv.

Scenariul e simplu. Tu ai bani, făcuți în cupele europene, aduși din transferuri, din vânzarea biletelor și din drepturi tv, cumperi tot ce e mai bun pe piață, dar mereu îți suflă câte cineva titlul de sub nas. Ba echipa de veterani a lui Șumudică, ba trupa de mânji a lui Hagi, ba, acum, e pe cale să-ți scoată proteina animală din fasole CFR-ul lui „lungă și pe-a doua”. Tu, care ești cel mai bogat, cel mai frumos, specialist în „scurtă și pe prima”.

De unde vine atitudinea?
Explicațiile sunt multe, șansele la titlu sunt puține. Dică se plânge de lipsa de atitudine și reclamă că n-o înțelege. Dar principalul responsabil de atitudinea unei echipe, de modul cum privește ea fotbalul, e întotdeauna antrenorul. Nu poți să vii și să spui cu două etape înainte de final că în vestiar trebuie să rămână doar cei care-și doresc performanță.

Trebuia să faci asta demult, de la alte înfrângeri, de la dezastrele cu Sporting și Lazio, când după ratarea matematică a calificărilor s-a observat, de fiecare dată, o echipă pentru care nu mai conta că încasează scoruri de maidan.

Un fel de „când e să se aleagă praful”, de miserupism față de tabela care arăta din ce în ce mai urât. Atitudinea e treaba antrenorului, jocul e treaba antrenorului, schimbările sunt treaba antrenorului.

Cine e de vină?
Glumeții de pe rețelele de socializare, și sunt destui, spuneau că dacă schimbările de la Iași au fost făcute de patron e grav, dar dacă au fost operate de antrenor, e și mai grav. Cum să-l scoți pe Budescu la pauză când deja l-ai pierdut pe Pintilii?

Cum să nu îndrăznești să joci în același timp și cu Alibec și cu Gnohere când ai nevoie să marchezi, iar adversarul a rămas în inferioritate? Cum să-l ții mereu și mereu rezervă pe Gnohere, care e golgeterul campionatului, deși a bifat foarte puține minute? Cum să faci mereu, că plouă, că ninge, că e soare sau că e nor, câte două schimbări la pauză?

Dacă asta impune patronul, cineva trebuia să-i explice că nu e bine, că nu se procedează așa, doar că ți s-a năzărit ție în tribună sau la televizor. Dacă deciziile au fost ale antrenorului, înseamnă fie că a greșit mai mereu formula de start, fie că e extrem de nesigur, de ezitant, de nehotărât.

Nu Budescu e problema
Pentru ca delirul să aibă continuitate, contondență și sens, se încearcă identificarea vinovatului universal al ultimelor meciuri proaste în persoana lui Budescu. Strică atmosfera în vestiar, îl dăm la CFR, ba mai dăm și-o prăjitură, și-o șampanie. Adică Alibec a marcat un singur gol în 34 de etape, deși a fost mai mereu titular, dar de vină e Budescu?

Budescu v-a dus în spate luni în șir, a dat goluri, pase de gol când vă ardea buza, tot ce era bun în ofensiva Stelei i se datora (a spus-o Panduru) și acum a devenit oaia neagră? (scuze pentru trimiterea la saivan, n-a fost cu intenție!). Cum adică strică atmosfera?

Spune că n-a înțeles de ce-a fost schimbat, nu? Păi, cine înțelege? Povestioare de-astea cu „nu pasa în lateral” sau „am vrut să-l bag pe Tase al doilea vârf” sunt pentru preșcolari.

Când faci hat-trick-ul de schimbări ale lui Budescu la pauză (a fost scos de trei ori în ultimele patru meciuri după prima repriză) înseamnă că nu stăpânești o noțiune elementară a fotbalului, aceea că de la jucătorii de mare valoare trebuie să știi să storci totul, să le exploatezi la maximum calitățile, nu să le anulezi intrând în niște războaie absurde cu ei.

Arbitraje, indirecte, alte false probleme
Polemica în direcția Cluj, glumițele cu Dan Penalty, numărarea erorilor de arbitraj de dincoace de Ecuator sau dileme primitive de genul „își vor da viața adversarii” au hrănit luni în șir mințile celor care trebuiau să se gândească la cu totul altceva.

La cât de mult depinde echipa de Budescu, la presiunea mediatică imensă la care au fost supuși Nedelcu și Coman, aduși cu o grămadă de bani și transformați în rezerve de lux. Și la multe altele. Acum vii și ceri coeziune și concentrare, cu două etape înainte de final. E prea târziu!

Comentarii (53)Adaugă comentariu

DAV (5 comentarii)  •  9 mai 2018, 10:41

Ce tot vorbim de "antrenor" cand toti stim ca cel care decide totul este patronul? Iar patronul duce o politica de marketing care vizeaza doar castigul banesc,el nu-i interesat de "coeziune și concentrare",omogenizare,dragoste de club (care club?),jucatori de caracter si cu personalitate.Orgoliul lui nu permite "sa-i faca cineva umbra",de Nita a scapat,pe Budescu il loveste permanent tocmai din aceasta cauza (de cand a salvat echipa la penultimul meci cu Iasiul a devenit tinta preferata a patronului). E adevarat ca aduce banii dar in rest este o catastrofa incurabila,lui degeaba "ii spune cineva" adevarul.

SAG (6 comentarii)  •  9 mai 2018, 11:22

Continutul articolului exprima opiniile autorului, punand in fapt ratarea titlului pe seama antrenorului. Eu cred ca toata ECHIPA !!! Este greu de inteles atitudinea majoritatii jucatorilor pe teren in partida pierduta la Iasi. Cum dracului sa intelegi apatia si indisciplina tactica, nepasarea si indolenta in jocul decisiv pt. a ramane pe locul 1 in clasament, in conditiile cand obtii CELE MAI MARI SALARII DIN CAMPIONAT !!!? Jucatori care beneficiaza de cele mai bune conditii de pregatire si financiara se comporta lamentabil, precum la nivel de liga a 4 a..... Multi spun ca CFR va fi incurcata fie de Astra, fie de Viitorul. Poate, dar FCSB cu jocul practicat la Iasi nu are cum sa castige nimic nici cu CSU si nici cu Astra... Spun asta cu toata dezamagirea si tristetea..... O fi antrenorul Dica, o fi Becali de vina sau altcineva ??????? Poate ca Budescu nu trebuia schimbat, poate trebuia jucat cu doua vafrfuri ! Poate. In repriza a doua Teixeira a jucat de 2-3 ori mai mult decat Man ori Tanase pe toata durata partidei, ceilalti tot...impiedicati... Oricum, partida nu a fost pregatita bine sau a fost prost gandita tactic. Aceasta echipa nu mai poate castiga niciun punct din cele doua meciuri ramase, asa ca ramane pe locul 2, chiar si asta pare nemeritat. Mare dezamagire pe noi, suporterii....

Alin (2 comentarii)  •  9 mai 2018, 11:32

Terminati cu antrenorul Gigi Becali, pana la urma Dica e antrenorul orice s-ar spune ca Gigi face si drege. E doar problema lui Dica daca patronul ii face echipa si dicteaza schimbarile, dar doar Dica raspunde pentru rezultatele echipei, nu patronul. Esti slab ca si profesionist daca nu esti in stare sa iti impui cat de cat ideile in fata oricarui om, ca Gigi nu e nici Hitler, nici Stalin si nici Ceausescu.

Liviu (7 comentarii)  •  9 mai 2018, 11:38

Cine nu intelege ca pe "GRELUSUL" ala de stoica si ceata nu-i intereseaza decat de meciul cu DINAMO ??? Si... cum D nu e numic nu e... Ha ,ha,ha,ha le-a cam pierit piu.. pardon ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zap (5 comentarii)  •  9 mai 2018, 11:39

Corecte observatiile cu o singura subliniere: in toate jocurile disputate, atunci cand alibec si bizonul erau sănătoși fizic, echipa inițială trebuia sa înceapă cu ei! Dar ... ce pretenții sa ai de la doi " antrenori de marca " dica si jiji ?! Nu sunt un susținător al echipei jijiene sau a celei talpaniene ( o făcătură fara nicio perspectiva, născuta numai din frustrarea unui om mic si interesele generalilor) am doar nostalgia Stelei care a câștigat cupa campionilor, a mai jucat o finala si o semifinala, fiind vorba așadar de fotbalul românesc tot mai norocit in ultimile 2-3 decenii.

MunichStadt (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 11:41

foarte decent articolul Dumneveavostra si foarte realist. pai in 10 oameni adversarii, el, Dica schimba atacant cu atacant....in loc sa joace cu 2 varfuri, este un antrenor fricos si oricum echipa nu a jucat nimic de la inceput pana la sfarsit.

vasco (146 comentarii)  •  9 mai 2018, 11:41

Intr-un climat politic,social ,economic jalnic a aparut acest individ care crede ca banii pot cumpara orice.Prin mijloace nu tocmai legale(a se vedea sentintele judecatoresti) a intrat in posesia unei echipe de fotbal unul care,dupa propriile spuse nu se pricepe la fotbal,in posesia Stelei,desi dupa propriile spuse nu este stelist,ca mare manager(sa-mi spuna cineva o afacere legala si cu finantele la vedere pe care a reusit-o vreodata) desi a falimentat cateva afaceri incercate.Cu sprijin poltic ocult,cu sprijinul unei mari parti a presei scrise sau vorbite,denigrand si insultand in stanga si in dreapta,pe toata lumea care nu-si pleaca privirea si nu il preamareste,exista inca aceasta pata pe obrazul unui fotbal care se mira ca a ajuns muribund.Si voi va mirati ca,in aceste conditii ,cu asemenea manageri,nu la nivel de fotbal satesc ci tocmai la varf,cu fratii samsari,cu mircea sandu,mitica dragomir,cu borcea si altii ca ei,mai exista oameni care s-au saturat de impostura si ar vrea altceva.Bine ca mai exista oameni care cred ca exista variante la gasca numita generatia de aur(de fapt gasca becali bros.),carea mai cred ca impostori ca acest becali trebuie sa plece pentru ca fotbalul sa devina mai curat.Apar mereu o serie de casandre care propaga ideea falimentului fotbalului fara de banii unuia ca becali.Mai bine un fotbal sarac dar curat in care mai exiata sansa unei renasteri,decat perpetuarea starii care dureaza de 30 de ani si uite unde a adus fotbalul romanesc.Esecul fecesebe este esecul imposturii ,al ilegakitatii.Cu oameni certati cu legea nu se poate face nimic.Doar ilegalitati,asa cum au mai facut.Apropo,poate sa-mi spuna cineva ce cauta pe banca fcsb,ca oficial,unul ca meme stoica,condamnat tocmai pentru ilegalitati in domeniu?In felul acesta ne vom scufunda de tot in promiscuitate,in ilegalitati.

test (2 comentarii)  •  9 mai 2018, 11:46

Ca intotdeauna, punctul pe "i" se pune mult prea tarziu. Isi mai are rost?!

Emilian (18 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:02

Dica a crezut ca daca "lasa dupa patron" va fi tinut mai mult, dupa principiul "capul plecat sabia nu-l taie". Pana la urma lipsa de personalitate a dus la haos, ezitari si lipsa de incredere . Intr-adevar e tardiv sa spui acum ca "cine nu vrea sa joace, sa plece". Vina este impartita intre Gigi si Dica. Se pot lua de manuta. Precizare: totusi, campionatul nu s-a terminat. Parca vad ca daca fcsb ia titlul, comentariile astea o sa ia cu totul alta forma.

pop ion (23 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:03

buza scrie de parca nu el ar fi printre cei care i-au balacarit rau pe cfr-isti si le-a tinut isonul stelistilor. O asemenea ipocrizie este greu de intalnit. Oricum, condoleante pentru marele (!?) ziarist, se pare ca viitorul este cam negru...

Toni (5 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:03

In mare parte ati spus ce gandesc si eu, insa as vrea sa adaug ceva. Nu stiu unde e problema exact, dar jucatorii fcsb-ului nu sunt in stare sa castige un duel umar la umar. Fie Cel-Pe-Care-Nu-Il-Pomenesc nu a angajat preparatori fizici, fie preparatorii fizici pe care i-a angajat sunt incompetenti, fie jucatorii nu isi dau nici un fel de interes la antrenamente. Nu e posibil sa fii tu, marele Tanase, numar 10, capitan (?) si sa dea cu tine de pamant fundasii la orice duel umar la umar. In alta ordine de idei, pe considerente tactice, Man sta lipit de tusa si acolo asteapta orice. Iese ? bine, nu iese? iarasi bine. Sa-l invete cineva ca o extrema la sistemul ala de joc, chiar si un mijlocas lateral trebuie sa patrunda in interior si sa puna presiune pe spatiul ramas liber dintre fundasii adversi, sau sa creeze el insusi spatiu pentru atacant, PRIN SIMPLA SA PREZENTA intre fundasi si nu la 20 de metri in lateral, la care apararea trebuie sa adapteze. Din cauza faptului ca e static, oricare aparare se adapteaza atunci cand vine fundasul din spate pentru combinatie. Budescu are momente in care am impresia ca vine pana la Man doar sa-l faca sa se miste de acolo. :) Tot pe considerente tactice, Alibec e fals numar 9, ceea ce inseamna ca Gnohere ar avea loc perfect langa el, pentru ca nu se suprapun, si cred ca e clar ca lumina zilei ca NU JOACA PE ACELASI POST asa ca Dica atunci cand ii schimba intre ei, el in nici un caz nu schimba post pe post. Poate ca el, sau Cel-Pe-Care-Nu-Il-Pomenesc au impresia ca sunt mari tacticieni "ah ce bine am schimbat atacant cu atacant gata vine golul" de fapt nu, ai schimbat in prostia ta un atacant retras, aproape un mijlocas ofensiv cu un atacant de careu, in loc sa joci mereu cu ei impreuna sa iti creeze spatii. Nu doar atat, dar l-a trimis si pe pustiul ala, fratele lui Benzar, sa joace la alta echipa pe considerentul "am prea multi atacanti" cand de fapt i-ar mai fi trebuit cel putin inca un atacant, pentru ca forma, pentru ca accidentari, *** din cand in cand ;) O zi minunata sa aveti cu totii !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Valer (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:05

Din pacate eu trebuie sa fiu de acord cu autorul.Dar si patronul e de vina:nu ai cum sa vrei performanta , sa castigi campionatul si sa merci in Liga Campionilor cu un antrenor care a fost mai putin de un sezon secund iar apoi a antrenat in liga a 3-a, fara licenta pro si sa te bazezi ca primeste sfaturi de la Olaroiu.Tot respectul pentru cariera de jucator a lui Dica dar ca antrenor mai are multe de invatat si Steaua e o nuca prea tare pentru el in momentul asta.Nu se vad nici un fel de trasee nu tu faze lucrate la antrenament nu exista cursivitate in joc nu exista o idee de joc totul se bazeaza pe individualitati.De ce toti cei adusi cu surle si trambite jucau la echipele anterioare si aici nu mai joaca nimik?Sa fim seriosi dar faptul ca e pe locul 2 se datoreaza parerea mea valorii jucatorilor si norocului.Daca vrei performanta ai nevoie de antrenor cu personalitate si care sa stie sa aseze echipa in teren.Jucatorii au valoare altfel nu ajungeau aici dar trebuie sa stii ce sa faci cu acea valoare.Sa ma lase cu presiunea sau alte aberatii.Cand vii la Steaua stii unde vii.Nu exista presiune mai mare la nici o echipa iar Becali face declaratii despre X sau Y bune sau rele de cand lumea si pamantul.Asa ca daca domnul George Becali doreste performanta si Liga Campionilor ar trebui sa se gandeasca serios la un antrenor care poate sa ii ofere asta chiar daca Dica va lua campionatul.Nu ai voie sa arati astfel in campionat sa gafai pe final sa depinzi de altii sa castigi titlul atata timp cat jumatate din lot e component al echipelor nationale si joaca titulari nu rezerve iar an de an esti prezent in Europa la un nivel mediu spre inalt.Un astfel de lot ar trebui sa defileze in campionatul intern.

Andrei F (98 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:06

Cu unele sunt de acord dar altele...1,Steaua a cumparat ce a fost mai bun ...Asa este dar este doar o parte din adevar daca nu spui si de ce a cumparat?Pai a cumparat pentru ca a vandut jucatori consacrati !Deja este altceva ,nu?Pai ce pui in locul lui Nita,Varela,Stanciu,Chipciu,Hanrumon,Popa?Desigur,jucatorii adusi au ceva cota dar nu sunt de calibrul celor plecati.Pai cei adusi de la Viitorul au fost jucatori pe care presa ii transferase pe la Porto,Lazio,echipe din Germania sau Turcia dar tot oferta lui Becali a fost acceptata!Budescu!O avea ceva valoare dar nu este el cel care a facut cale intoarsa cand a fost transferat afara?Alibec,la fel...2.Afirmati ca Budescu a facut si a dres...Pai la jocul Stelei cu jocuri in care ai si 15 lovituri de colt nu cred ca e mare branza cand o lovitura centrata sau sutata este valorificata.Popescu sau Balasa au dat si ei goluri frumoase din lovituri libere. Sa ne amintim de golul lui Man cu Viitorul...Budescu suta in stil Tade ,noroc cu Man...Desigur ,Budescu a dat si goluri sau centrari frumoase dar din cate incercari?Budescu a fost el schimbat la pauza dar nici nu avea argumente pentru a juca tot meciul.Sa ne amintim prima repriza cu Viitorul sau meciul cu Iasul de la Bucuresti unde la fel ,iesenii in 10 au jucat mai bine decat stelistii in 11!Unde era Budescu atunci?Desigur,a dat un gol frumos si apoi a disparut...Budescu a gresit prima pasa din meci!Odihnit fara adversar care sa-l preseze!Si asa a tinut-o toata repriza!Aveti dreptate cand spuneti de Gnoere care a marcat 14 goluri si este rezerva lui Alibec...Dar o echipa nu se tine numai din valoarea jucatorilor de 37 de ani si pe acolo...Steaua daca nu transfera jucatori era o echipa de pluton si pentru a transfera trebuie sa faci sacrificii.Ca si in cazul cu Regula jucatorului de 21 de ani...Vorbiti acum de false probleme privind arbitrajele sau discutiile de la meciuri...Sa fim sinceri,daca batea Steaua acum ne vorbeati tocmai de culisele necurate...Decat sa castigi facand circ si acuzandu-i pe ceilalti cateodata este mai bine sa pierzi...Si daca vorbiti de ultimii anii...Sa ne amintim de arbitrul Petrescu la meciul direct cu Viitorul,la Coltescu in anul de aur al lui Sumudica,la Kovaks si la meciul unde Steaua a facut doar 1-1 la Iasi si ASA nu a reusit sa invinga Otelul...Parca nu-mi pare asa de rau ca Steaua nu castiga mereu campionatul...

Jan (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:09

Jos palaria pentru acest articol!

Carol K (61 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:16

Daca Becali chiar asa gandeste despre Budescu atunci sa-l lase acasa, sa nu-l ia la Craiova. Atunci e barbat si are responsabilitatea declaratiilor facute la cald/ la rece, asta nu are importanta. Altfel e ca o tzoapa suparata care iese la gard sa se certe cu trecatorii, nu mai are niciun sens sa-l dati pe sticla, nu are proprietatea termenilor, e un amarat de flecar cu 4 clase suparat pe lume. Lasa-l la Bucuresti, du-te fara el la Craiova, atunci ai putea sa ne demonstrezi ca esti barbat si-ti asumi ceea ce spui.

Gabi (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:21

Sa fim seriosi, echipa asta ( FCSB ) a avut succes cand a avut antrenori CU PERSONALITATE pe banca. Cu carpe ( scuze ! ) care primesc foaia cu primul 11 de la patron, DEZASTRUL a fost inevitabil...

Fane (87 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:28

E usor sa dai in antrenor,numai ca penibilul "scriitor" absolvent de facultate cu gratii, dicteaza tot,chiar daca declara cu nerusinare ca nu mai are treaba cu echipa,dar face circ dupa fiecare meci. Reporterii trebuiau sa-l abandoneze imediat dupa ce a declarat ca nu mai are treaba cu clubul. Daaaaa,dar cum sa nu mai ai scandal si maidanisme care atrag "minunatii si educatii" chibiti.

Haidinamo (12 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:29

Abia astept compunerea colegei dvs Andries, vad ca e foarte ocupata de cateva luni doar cu Steaua armatei dar cele mai bune poezii le scrie despre marele om de fotbal si de caracter Dica, tin minte ca batuse si el (el? ma rog, echipa, Gigi, nu stiu cine) o echipa subtirica prin fazele-plevusca ale pre-pre-Europei si doamna cronicar ii ridica deja ode marelui strateg de respiratie intergalactica Dica, cred ca era chiar indragostita.

adi_stelistul (70 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:34

Cu exceptia glumitei de prescolar (va parafrazez aici) cu oaia neagra - aluzie la saivan, nu vad cu ce n-as putea fi de acord din articolul asta. Apropo de atitudinea jucatorilor care e treaba antrenorului... cu trupa asta un Sumudica se lua de gat si cu Lazio si cu Sporting. Probabil nu le elimina dar le-ar fi fost mult mai greu ambelor. Iar titlul era sigur. Acela e un antrenor care stie insufla jucatorilor sai atitudine de invingator. Si, cum ziceti, nu-l scotea pe Budescu din echipa. Dar asta e, cu parerismele adevaratului antrenor ca si ale celui aparent, cu voluntarismele unui ageamiu nu se putea ajunge altundeva.

KrysKros (7 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:43

Gsp, Prosport, Digisport si ProX ar trebui sa plateasca si ele daune lu' CSA Steaua ... pt ca maipuleaza populatia, asociaza in continuare Fcsb si fecesebistii cu Steaua si stelistii, incalcand legea, nerespectand hotararile definitive si irevocabile ale instantelor de judecata

dan (30 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:49

Bun articol ! Bravo !

patrutreitrei (5 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:54

Neașteptat de corectă analiza. Data trecută v-am certat, acum sunt obligat să vă laud. Ar fi o mare prostie să-l arunce pe Budescu, chiar și pe Alibec. Acolo trebuie clar un antrenor, care să îi pună în valoare. Și ar mai trebui proptită echipa la închidere, că Pintilii nu mai face față, iar ceilalți pe postul lui nu prea joacă nimic. Dică simpatic este, antrenor nu prea.

marco polo (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:58

Aline, bati campii! La FCSB exista in functie un singur antrenor, un singur manager, un singur presedinte: Becali! Restul sunt doar servitorii lui... Daca, in schimb, scriai ca si Becali isi are nasul sau acolo, erai baiat destept. Stii cine este nasul patronului Becali? Nu?! Iti spune Mandea: FOTBALIST-ul FCSB-ist! Asta face *** pe toti banii lui Becali, pe toate toanele si mitocaniile lui! El, fotbalistul fcsbist, a inteles cum trebuie sa-si puna la punct patronul, care il considera *** pe plantatia lui! Bravo, fotbalistule fcsbist!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Un spectator (42 comentarii)  •  9 mai 2018, 12:59

Dica este veteran la clubul FCSB, sau cum le-o place unora sa spuna. El stia de la inceput, cand a acceptat functia de antrenor, care sunt conditiile. N-a invatat nimic de la Galca, Radoi, al carui secund a fost, sau chiar de la Hagi ? Cine nu asculta de finantatorul-antrenorul din umbra, pleaca, chiar daca castiga campionatul si este dovedit indisciplinat. Acolo nu performanta primeaza, ci banii. Cum sa bage jucatori la risc si din cauza eventualelor accidentari sa nu ii poata vinde ?

c (39 comentarii)  •  9 mai 2018, 13:12

Analiza sportiva ca pe vremuri, jos palaria. Cu un singur minus, mentionat de cineva mai devreme: glumitza cu saivanul... Alin, scrie cum scrii tu, adica serios, la obiect, cu substanta; nu te lasa sedus de stilul urzica practicat de maria si cristian, ale caror articole sunt o suita satirica de licean intarziat.

Chis Alexandru (11 comentarii)  •  9 mai 2018, 13:23

Aline, in Vestul Salbatic se spunea: "Nu tregeti in pianist". Asa si aici: "Nu trageti in Dica"! Bietul antrenor, copil de mingii, nu are nici o vina pentru ca nu el decide echipa de start, schimbarile, sau transferurile. El este ultimul om care este intrebat. Acolo Becali, MM Stoica (individul care poarta cea mai mare vina ca FCSB l-a adus pe Dica si va pierde si acest campionat) si probabil cativa care stau langa Becali in loja decid totul. Asa ca... "Nu trageti in Dica", pentru ca are o singura vina, si anume si-a pus pe cap o palari mult prea mare pentru el!

JFM (79 comentarii)  •  9 mai 2018, 13:37

La mintea lui Becali faptul ca-si desfiinteaza jucatorii cei mai buni inseamna "strategie", adica-i inraisete, ii motiveaza...Exact ca in primii ani cand a venit la club, atunci lua lectii de la Dragomir, Piturca, Tata Jean... Exact asa gandeste si acum, n-a evoluat. Se vede ce-a facut din copiii adusi de la Hagi, aproape ca i-a terminat de tot, nici Man nu mai are mult. Daca pana si pe Alibec l-ai terminat mai mult decat asta ti-a ramas o singura tzinta, cea finala, Budescu. Din acest moment esti un blestem pentru toti cei care-ti calca pragul, chiar si asa ademenindu-i cu salarii, ca joci in cupele europene. Un an cel mult dureaza buna intelegere dupa care vine declinul total, ii termini pe toti. Ca o faci cu ajutorul lui MM, omul din interior, deja astea-s amanunte. Fugiti cat puteti de FCSB ca intrati in cea mai mare fundatura!!!

Luca (7 comentarii)  •  9 mai 2018, 13:39

Cand numesti cel mai ieftin antrenor de pe "piata" , e normal ca acesta sa faca greseli sau sa nu stie sa controleze vestiarul . Cat platesti , atat primesti . Daca nu il schimba , Steaua va mai face un punct in cele 2 meciuri .

Dandy (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 13:46

Imi pare rău că faceți gratuități lipsite de cunoaștere, nici măcar de fair-play. Este jenant pentru titulatura dvs de gazetar să afirmați, chiar și unilateral, că echipa Steaua a fost, in fiecare an, 'marea favorită la titlu'. Istoria se scrie, nu se trăiește. Ar trebui să știți asta! Poate dacă v-ați fi născut mai devreme ați fi corectat această inepție care vă scoate din calitatea de jurnalist.

a dica (47 comentarii)  •  9 mai 2018, 13:56

Echipa asta nu are o strategie, un stil de joc, asa cum avea Steaua pe vremuri, si in care orice jucator ai folosi sa stie partitura si sa se integreze. Atunci n-ar mai fi problema daca Becali ar impune anumiti jucatori (consider ca toti jucatorii FCSB sunt de valoare), jocul ar merge si ar veni si victoriile, iar Becali n-ar avea motive sa fie nemultumit. Concluzie: banca tehnica e de vina, nu jucatorii, nu Becali. Pacat de jucatorii tineri de valoare care trebuiau sa creasca, nu sa dea inapoi. Toti joaca sub potential, sub valoarea lor. Nu degeaba Razvan Marin a refuzat sa vina la FCSB, stia Petre Marin ce se petrece acolo.

Muscat Otonel (5 comentarii)  •  9 mai 2018, 14:24

Foarte bine spus. Cand sterge pe jos cu tine Lazio si Sporting si tu spui ca obiectivul nostru a fost campionatul, inseamna ca ai o problema. Da, obiectivul o fi fost campionatul, dar UEFA nu era si ea parte din obiectiv? Si-apoi, ai obiectiv sa castigi campionatul ca sa mergi in Liga Campionilor, nu? Adica, un nivel mai sus decat UEFA, ca sa ce? Sa spui iarasi ca obiectviul tau e campionatul? Ma doare mintea cand ii aud. Inca o data, articol excelent.

Hombre (21 comentarii)  •  9 mai 2018, 14:33

E clar ca patronul decide acolo. Nici nu accepta antrenor care sa nu il asculte. De ce a mers echipa pana in 2015? Pt ca a stat la inchisoare. Cum a iesit, cum s-au terminat cu rezultatele. Vrea sa dea pe cineva afara? Sa se dea pe el.

Bubucul (22 comentarii)  •  9 mai 2018, 14:38

Foarte bun articolul! De-acord cu dumneavoastră!

Dani (2 comentarii)  •  9 mai 2018, 15:50

D-le buzarin am si eu o remarca. Parerea mea e ca patronul fcsb-ului prin transferarea tuturor jucatorilor valorosi de la contracandidate nu numai ca si-a slabit adversarii in vederea castigarii titlului si a dezechilibrat total interesul pt. Liga 1, ciba si dus la scaderea coeficientului de tara in europa. Sustin asta deoarece cred ca astra si viitorul cu jucatorii pe care i-a pierdut in favoarea fcsb ului putea face mai multe puncte in europa...d-voastra ce opinati?

Andrei F (98 comentarii)  •  9 mai 2018, 16:07

@Dani (1 comentarii) • 9 mai 2018, 15:50 Pai Astra si Viitorul au vandut jucatorii de drag?Sau aufost obligati sa vanda?Astra avea datorii si probleme cu licenta.Viitorul se imprumutase la banci si ei afirma despre ei ca sunt o academie,adica produc jucatori pentru a fi vanduti.Dupa conflictul la TAS ,Viitorul chiar a incercat sa nu-i vanda lui Becali...Dar CFR nu a cumparat?Boly,Tucudean,Costache,Ionita,Bordeianu?Sau Steaua nu a vandut jucatori?Eu zic ca atunci cand mai multe echipe isi permit sa cumpere jucatori cota campionatului o sa creasca.De fapt nu a fost asa?Steaua si Rapid au jucat intre ele in Europa cand isi permiteau sa cumpere jucatori...Atunci cumpara si Dinamo,Vaslui,Timisoara...Nu a fost atunci cel mai bun coeficient european?

steluţa (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 21:04

SCSB e condusă de un duşman i s t o r i c (machedon) al poporului român

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  9 mai 2018, 21:20

...fcsb o echipa slabana cu un patron recidivist ...normal ca este un esec ...

alex (5 comentarii)  •  9 mai 2018, 22:34

Nici nu merita sa discutam despre aceasta echipa de ratati. Cred ca ar trebui desfiintata, toti cei de acolo provoaca umor involuntar. Sunt frati gemeni cu prostia, niste jalnici cascadori ai rasului, in frunte cu Supremul Cioban.

Banc (1 comentarii)  •  9 mai 2018, 22:54

Tu ai da totul pentru o echipa care nu e Steaua, ci FCSB, patronul e cel mai mare ***, oamenii de la club infractori cu fetze de bisnitari? Ce sa ii motiveze pe jucatori? Exchipa asta o sa dispara ca nu are nimic

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Che Guevara (96 comentarii)  •  9 mai 2018, 23:12

Asta e Romania: lipsa de profesionalism in toate domeniile. De la Politica si fotbal pana la invatmant, medicina sau constructii. Nici ziaristii nu fac exceptie. Asa ca nu ne mai miram ca totul merge de-a valma.

Florinel (4 comentarii)  •  10 mai 2018, 0:45

Frumos punctat!

ion vasile (1 comentarii)  •  10 mai 2018, 1:05

Spiritul clubului STEAUA BUCURESTI a fost ucis treptat , incepand cu anul 2003, da catre atoatestiutorul, filantropul, milostivul, credinciosul, "preacinstitul" finantator. In sfarsit i s-a luat definitiv posibilitatea sa pangareasca acest nume, in toti acesti ani el incercand sa se identifice cu numele STEAUA. Desigur cei ce simt ca echipa megalomanului (fcsb) ii reprezinta, nu au decat sa o sustina. Pacat de jucatorii adusi care in scurt timp sunt compromisi de un club (fcsb) aflat la bunul plac al unui singur individ ce nu are nici o legatura cu seriozitatea, competenta si performanta sportiva. Trebuie cu totii sa intelegem ca STEAUA nu mai exista si sa speram ca ea va renaste din propria cenusa.

sundance kid (37 comentarii)  •  10 mai 2018, 1:59

Maestre timpurile pe care le-am prins noic doi cu steaua, dinamo sau craiova din anii 80' nu le vom mai prinde nciciodata . S-au schimbat timpurile . S-a sperat mai ales dupa sfertul de finala din a doua competie europeana jucata intre doua echipa bucurestene ca asta se va intimpla des pina o echipa romaneasca va reusi sa cucereasca trofeul ! Povesti de adormit copiii . Noapte buna !

motanul incaltat (199 comentarii)  •  10 mai 2018, 2:31

Parerea mea de ce s-a pierdut inca un campionat. S-au adus jucatori de la Viitorul. Toti o apa si un pamint. Au luat campionatul doar datorita jocurilor de culise. A fost adus Alibec pe multi bani asta implicind fortatea lui in teren doar-doar s-o vinde . NU SE VA VINDE. A fost tinut Gnohere mai mereu rezerva. DE CE???? Adus cu 200.000 de euro oricind il putem vinde cu 500.000 deci ne-am scos bani dublu....Greseala de om ***. Il pun in valoarea ca merita si il vind de 15 -20 ori mai mult.....Secundar-vesnica greseala a cluburilor din Romanica de a repatria toti ratati: Gaman( apropo sunt suporter U Craiova) , Cristi Tanase respectiv Gardos pt Craiova.... Becali nu e multumit ca va juca cel mai probabil in Europa League. Cazi iar cu o echipa de mina a 3-a si iti iei o caruta de goluri. Si bani mult mai putini.....Solutia pt editia viitoare----da-i incolo de romani ratati si figuranti umflati aiurea si cumpara pe cineva care a confirmat undeva. Nu trebuie facute 20 de transferuri -doar 2 dar cu cap si pe bani. Nu MOCA.... Moca e o marca de cafea. La fotbalisti e dezastru.....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cortes (18 comentarii)  •  10 mai 2018, 6:35

În ultimele două meciuri Gigi o să gândească genial și tot noi o să luăm campionatul. În toamnă vom juca în gruplele Ligi Campionilor și în felul ăsta o să mai aducem 40 de milioane de euro în țară. Dumnezeu și Sfântul Gheorghe sunt de partea noastră! Peluza Roș-Albastră nu trădează niciodată! Cu Gigi până în mormânt!

v1ad (2 comentarii)  •  10 mai 2018, 9:23

Ce vedem acum la FCSB este exact imaginea mediului privat romanesc. Patroni tip Becali, priceputi la toate, care au facut primii bani din afaceri mai mult sau mai putin legale. Sefuleti de genul Meme care nu se pricep decat la bagat strambe si intrigi. Sau sefuleti de tip Dica. Habarnisti adusi pe pile sau rudenii, care nu ies din cuvantul sefului orice ar fi. Si apoi raman jucatori (angajatii de rand). Oameni care se poate sa fi pus suflet la inceput, care au sperat sa faca diferenta, sa fie remarcati si recompensati, dar care in timp s-au lamurit ca nu prea sa pune accent pe calitate, cat pe cifre seci. Bani, profit, patroni si mai bogati. Mereu amenintati cu concedierea, stau resemnati si isi accepta soarta din cauza grijilor de zi cu zi sau cauta in secret transferul la o alta "echipa".

fxfxfx (8 comentarii)  •  10 mai 2018, 18:22

Si au pierdut titlurile in conditiile in care au luat ce era mai bun de la campioana sezonului anterior :))

cristi (1 comentarii)  •  11 mai 2018, 5:55

Degeaba. Becali nu se potoleste , al 3-lea campionat pierdut 100% din vina lui. Credeti ca nu i-a spus nimeni ca nu e bine ce face sa nu se bage etc.? Pe asta nu-l mai schimbi si asa o sa faca si pe viitor din cauza grandomaniei asta nu stie sa fie modest..Mare vizionar in transferuri { mari tepe } mare strateg in meciuri { praf } rezultatul 0/ in 3 campionate. Alo nenea Gigi ai o problema tata !!!

dan65 (3 comentarii)  •  11 mai 2018, 6:15

bani, făcuți în cupele europene, aduși din transferuri, din vânzarea biletelor și din drepturi tv: ESECUL IN STARE PURA!(dupa logica lui Buzarin)nu tu un faliment,o insolventa,o desfiintare....

exidpol (35 comentarii)  •  11 mai 2018, 10:53

-interesant (ingrijorator) este ca pe voi (ziaristii ai lui dabija)) va preocupa grija doar de echipa boierului, nu a fotbalului romanesc...; la mai mare!!!

Comentează