Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Nimic despre fete?

A trecut deja primul weekend de după (re)alegerile de la FRF și ar fi bine să aflăm care sunt cele mai importante lucruri întâmplate între timp, în aceste zile. Nu din presă, că ea minte, e aservită unor găști. Ci […]

Permalink to Nimic despre fete?
marți, 24 aprilie 2018, 11:34

A trecut deja primul weekend de după (re)alegerile de la FRF și ar fi bine să aflăm care sunt cele mai importante lucruri întâmplate între timp, în aceste zile. Nu din presă, că ea minte, e aservită unor găști. Ci direct de pe portalul federal, de pe site-ul FRF. Principala, singura, unica sursă de informație capabilă de obiectivitate absolută.

Ce vedem? Sus, pe slide, se lăfăie trei informații de importanță excepțională. Prima, că Burleanu a fost reales președinte. Această știre e atât de importantă, încât va trebui să rămână în acel loc până la viitorul scrutin, din 2022. A doua, că gazdele s-au impus în turul semifinalelor Cupei României. Într-adevăr, au făcut asta, dar cu o săptămână în urmă. În fine, a treia, că Legea Sportului s-a modificat în sprijinul membrilor FRF. Aici izul electoral copleșește peisajul.

Mai la vale, sub slide, știri despre reprezentativele U15 și U18, despre un proiect de consolidare a competenței oficialilor din fotbal (ce interesant, trebuia Breaking News pentru asta!), apoi informații despre futsal, Ligile 2 și 3, decizii de rutină ale Comisiilor. Termini prima pagină și nu vezi o știre, o frază, un cuvânt, o silabă despre fotbalul feminin. Cel atât de prețuit la Casa Fotbalului când a fost vorba de vot.

Ca să afli că această activitate într-adevăr există, trebuie să deschizi secțiunea destinată fotbalului feminin. Ea stă cuminte ascunsă sub un buton pe care probabil că-l apasă doar cei direct interesați. Sau cele. Acolo afli că avem un campionat cu 10 echipe, că Olimpia Cluj e lider autoritar, că mai există cluburi prim-divizionare la Timișoara, Alexandria (sic, dl. Dragnea), Târgoviște, Craiova și, atenție, la Brundu Bârgăului și Becicherecul Mic. Lăsați miștourile, nu râdeți, în fond și prima ligă masculină răspunde cu Chiajna și Voluntari, localități de aproximativ aceeași dimensiune! Și a mai avut și Brănești, iar pe timpul lui Ceaușescu, Scorniceștiul.

Nu e nicio poză, nicio cronică, doar o înșiruire de rezultate și de linii de clasament. Oare acolo, la fotbalul feminin, n-a fi fost niciun gol spectaculos? Niciun scandal? Nicio accidentare? Nicio eroare de arbitraj gen Hațegan la Iași?

Și dacă a fost ceva din toate astea, pe cine interesează? Vulpițele, Pisicuțele, „olimpicele” din Cluj sau „Becicherecele” sunt bune la vot, dar nu merită o poză de la un meci de campionat! Imens interes! La Steaua-Rapid, Liga a 4-a, coada la floricele de la pauză conținea mai mulți oameni decât numărul spectatorilor de la întreaga etapă de fotbal feminin! Înainte de a fi misoginism, e doar o simplă constatare.

Comentarii (26)Adaugă comentariu

cata (10 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 12:33

stai putin, site-ul frf nu e site de stiri. daca analizezi, nu zice nimic nici despre "scandalurile" din liga 1. nu cred ca asta e rolul site-ului federatiei. Buzarin, cred ca oltenia inca nu a dat un jurnalist, ca tu sigur nu poti fi numit asa

oy (2 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 12:47

Ar trebui sa devina can-can, nu? Ca gsp-ul! Aia e valoarea adevarata, femei in bikini si 10 stiri cu Becali!

Maxentiu (42 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 13:42

Unu: fotbalul feminin nu simte nevoia sa apara cu breaking news pe site-ul federatiei, el vrea bani, si exact asta primeste de la FRF. Nu multi, dar suficienti cit sa se simta. Doi: fotbalul feminin ar vrea sa apara din cind in cind in presa sportiva, dar n-are loc de gigi, mutu, gagicile lui mutu, politica si scandaluri inventate si alimentate de "ziaristi". De aia fotbalul feminin o sa continue sa voteze cu Burleanu iar voi n-o sa intelegeti nici mai departe nimic.

pisicile rosii (2 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 13:59

Solutia: liga I + II sa.si faca o noua LPF PROFESIONISTA adevarata si sa ramana tovarasu scolit la Baneasa cu liga lui - cei 16 cu figuri de puscariasi + fetele vesele la futansal+ ligile inferioare

Mazeta sporturilor (1 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 14:13

Eu caut pe gsp de cateva zile o stire despre sport, si nimic!

Geo (1 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 14:19

Trebuia să-ți justifici și tu salariul cumva, nu? Și cum astfel decât fiind pentru Ianiţoaia ceea ce este Gadea pentru Voiculescu... Odată cu moartea ProSport-ului pe hârtie te-ai propășit pe aici, gudurându-te pe lângă Ianiţoaia. Foarte bine au scris ceilalți comentatori, în gazetă au loc doar piţipoancecele, oierii și mafioții, dar vă freacă grija de alții.

Jean Valjean (5 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 14:38

In mare, aveti dreptate. Pe de alta parte, ma uit la comentariul unui cititor si trebuie sa-i dau dreptate. Site-ul Gazetei a devenit aproape un site p o r n o. Ma feresc sa-l mai citesc in locuri publice de teama sa nu ma vada vreo femeie in varsta sau vreun copil. Ca sa nu mai vorbesc de titlurile oligofrene, de genul, "vezi ce-a facut x", "a zis ca s-a terminat", "a murit", etc. Asa ca, departe de a fi un sustinator al lui Burleanu, sau al site-ului federatiei, mi se pare ca pe terenul asta Gazeta a cam pierdut meciul.

noss (3 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 15:36

Dl Buzarin, dupa cum vedeti, in comentarii, fotbalul feminin chiar este indragit. Indragit de cei care l-au votat pe Burleanu. Personal sunt de acord cu propunerea celui/celei care s-a semnat ,, pisicile rosii ,, Din pacate nu cred ca se poate pune in practica. Si o intrebare pentru cei care au mai comentat pe aici : de ce trebuie sa dea frf bani la fotbal feminin si de sala ? de ce nu se autofinanteaza fetele, baietii de baieti ?

Cosmo (48 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 15:53

Nu e deloc cazul să comentați voi, de la gsp.ro, de alte siteuri. Uitati-va întâi la al vostru câte bălării are. Nu e cazul nici să faceți miștouri despre fotbalul feminin sau cel juvenil, când Lupescu nu a obținut mai multe voturi decât burleanu la niciuna din categoriile de votanți, nici macar la liga1!!! Da, i-au deturnat pe mulți, cu rumoare și aplauze, dar totuși.

comentario23 (16 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 15:56

Cata ipocrizie... voi nu scrieti nimic despre fete; site-ul FRF are alt scop.

Jiji (1 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 16:12

Domnule Buzarin, Fotbalul feminin e un sport. GSP se pretinde a fi un ziar de sport. Cate articole sunt in GSP despre fotbalul feminin? Nici macar clasamentul nu e. Sau poate dumneavostra considerati ca articolul intitulat "Tine cu Chelsea, nu si cu Conte >> Cea mai sexy fana a albastrilor il vrea demis pe antrenor" are legatura cu fotbalul feminin. Din punctul dumneavoastra de vedere, acel articol are vreo legatura cu sportul?

cata (10 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 16:20

@noss rolul federtiei romane de fotbal(atentie, nu federatia ligii 1) este de a incuraja si mari numarul de practicanti de fotbal. pentru asta e necesara infrastructura si fonduri. frf trebuie sa aiba grija de tot ce inseamna fotbal profesionist si semi-profesionist in Romania.

Lucian (1 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 17:01

Si cate articole sunt in GSP legat de fotbalul feminin? Ce simplu e sa aratam cu degetul...

ManX (33 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 17:12

Total inutil acest articol si fara sens. Mai inutil si neînsemnat decat stenogramele. Nu mai este un secret pentru nimeni, poate înca pentru Lucescu, faptul ca alegerile au fost câstigat si fara voturile din fotbalul feminin. Pai la GSP sunt doar stiri de fotbal pe prima pagina zilnic. Curios ca a disparut Becali si nu prea am auzit parerea domniei sale despre rezultatul alegerilor. Prea putin. Este chiar dificil pentru unele persoane sa gaseasca stirile cu alte sporturi pe GSP.

sundance kid (37 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 20:21

Seful tau foloseste limbajul dublu . Dupa ce a calcat in picioare generatia de aur " inainte si imediat dupa alegeri acum cauta scuze ! Ipocrizie .

11 (9 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 20:28

Parafrazam si noi titlul- "Nimic despre sport?". E usor sa scriem multe despre nimic, primim clicuri si iese de o leafa. Poate ne trimiteti si noua un link spre ultimul articol despre sport pe care l-ati scris. Eu am dat o cautare pe google si scria mare zero rezultate.

paul (1 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 21:08

Cum spuneam , un jurnalist ''sportiv '' care ia in deradere orice fel de sport se descalifica . Trist ca maria voastra a condus spre faliment si un club de fotbal .Priceput la toate, bun de nimic !RUSINE !

Dan (19 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 21:51

Si totusi Burleanu a fost ales. Oare de ce? Pentru ca nu se inhaiteaza cu puscariasii? asta cred ca spune multe. Sau nu e suficient? Si nu e mahalagiu sa se certe cu voi? Asta spune multe de asemenea. Si nu l-ati prins sa fure. Asta chiar cred ca a facut diferenta. Deci ce promoveaza GSP? Chiar contrarul din pacate. LOL

Dan (19 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 21:52

care e sensul articolului?

Serbanica (4 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 7:12

Ati citit comentariile,domnu' Buzarin?Nu va e jena?Chiar asa,sa te lasi balacarit doar pentru ca un ***?! El are o scuza:nostalgia vremurilor trecute,cand cooperativa functiona fara probleme si el nu se mai satura sa ciupeasca cate un os de la masa stapanilor mafioti!Dar tu?!...Tot cu gandul la os? Sau pur si simplu ***,scrib?!Ce rusine!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mircea (24 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 8:50

Care-i sensul acestui articol ??

noss (3 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 9:41

Buna ziua domnilor, sa aveti o noua zi buna ! Findca am scris si eu un comentariu, m-am uitat la tot ce s-a discutat pe aici, am vazut ca mi-a si raspuns Dl Cata. Ce sa zic, m-ati convins, cred ca Romania are un viitor frumos in fotbal ( fotbal in general ) si bineinteles, garantia acestei certitudini este Dl Burleanu. Recunosc ca sunt un ignorant si nu m-am informat care sunt rolurile frf, ma bucur ca am aflat acum ( marirea numarului de practicanti, profesionisti si semi-profesionisti ). Cred ca Dl Burleanu a facut deja pasi importanti in acest sens si am convingerea ferma ca va continua pe acelasi drum, ca in ultimii patru ani. Deci oameni buni, sanatate, sa stam linistiti, avem mare viitor in fotbal, sa remarcam echipa de profesionisti de la frf si sa ne bucuram ca mai putem schimba si noi intre noi, in calitate de oameni obisnuiti doua vorbe asa, ca amatorii, despre acest sport cu din ce in ce mai multi practicanti si cu o infrastructura din ce in ce mai moderna. Sa profitam ca Dl Burleanu nu acorda prea mare atentie presei sportive ca parca vad cum isi chema baietii, faceau o sedinta si spunea ceva de genul : atentie ! cum scrie cineva ceva de mine, cum sariti pe el cu comentarii favorbile, ca sunt frumos, destept, modest, dau bine pe sticla, UEFA ma respecta, oamenii ma iubesc...bla, bla...bla, bla...

oy (2 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 10:11

@noss: insinuati ca cei care nu il sustin pe lupescu sunt postacii lui Burleanu. Ok, e parerea dumneavosatra. Stiu ca pare incredibil, de neimaginat, dar aflati ca pe lumea asta exista si oameni care au alte pareri decat dumneavoastra. Soc, groaza... dar chiar asa e!

noss (3 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 11:43

@oy. Stimate domn, imi cer scuze, nu insinuez nimic, personal cred ca Dl Burleanu, atent cum l-am vazut ca este la detalii, in sedinta cu pricina, are oameni pe care ii invata ce sa scrie si cum sa tina tastatura. Acum, eu nu fac pe vreun erou, Doamne fereste, de ce nu sunt eu la federatie, pe banii aia, sa vezi cum imi luam tastatura cu elice. Findca sunt profesor, tin sa va anunt ca eu imi educ si imi formez studentii sa aiba un spirit critic, deci, implicit, alte pareri. Va asigur ca nu sunt socat deci de vreo parere, va asigur ca Dvs nu stiti daca eu l-am sustinut pe Lupescu sau nu si scriu aici, cum v-am spus mai sus, doar asa, findca am putin timp liber si imi place sa mai schimb niste pareri cu domni care scriu frumos despre niste chestii din fotbal. In legatura cu fotbalul, recunosc ca am avut un soc, cand a murit Rapid-ul meu drag, dar si acesta, a fost un soc anuntat. Asa ca tot respectul pentru Dvs, cu adevarat trist, si nu ca o spun eu, este realitatea, este faptul ca nu avem motive sa fim optimisti fata de viitorul fotbalului romanesc.

cata (10 comentarii)  •  25 aprilie 2018, 14:07

@noss intreaba-te doar ce conteaza cu adevarat la FRF: natioanala. dc ar vrea lupescu federatia? ca sa se face ca pe vremea lui sandu: fratii becali isi duc jucatorii la nationala sa ii poata vanda sa ia comisioane.

Maxentiu (42 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 13:14

D-le @noss, daca dvs. sînteți profesor cu nivelul ăsta de argumentare, atunci poate n-ar trebui să vă preocupați de soarta fotbalului ci să deplîngeți mai degrabă starea învățămîntului românesc și viitorul studenților care au nenorocul de a vă avea drept dascăl. Hai Rapeedu'!

Comentează