Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Rezistența din alți munți

Învinșii din alegeri par tentați mai degrabă să plece în exil decât să lupte în continuare

Permalink to Rezistența din alți munți
duminică, 22 aprilie 2018, 11:59

Lupescu a avut o campanie scurtă. O lună și ceva e, firește, mult prea puțin față de patru ani, cât a tras Burleanu, zi de zi, ca să câștige aceste alegeri. N-ai cum să aprofundezi, n-ai cum să duci muncă de lămurire cu „Vulpițele” sau cu „Pisicuțele”, să le convingi că tu poți face pentru ele mai mult decât pomana federală, care la rândul ei e infinit mai mult decât nimic.

Aceasta e ideea care se acreditează. Că dacă ar fi avut timp mai mult, Lupescu ar fi câștigat. Dar cine l-a împiedicat să aibă acel timp? De ce intenția de a candida a fost anunțată abia în februarie 2018 și nu măcar cu un an mai devreme?

S-a crezut că efigia lui Ionuț și prestanța colegilor săi de campanie sunt suficiente pentru a răsuci direcția acelui fotbal mic la stat, dar mare la vot. Eronat! În februarie 2018 direcția votanților era deja stabilită.

Episodul 2014
Cumva la fel au stat lucrurile și în urmă cu patru ani. Atunci, aceeași Generație de Aur a dorit să ia șefia Casei Fotbalului. Cu Gică Popescu în frunte, cu Mircea Sandu mentor din umbră, cu majoritatea celor care au fost și acum în prim-plan. Cum dosarul penal al lui Gică mai avea foarte puțin până la pronunțare, ideologul Mircea Sandu a încercat să propună o variantă de rezervă. Nu s-a acceptat ideea, în 4 martie 2014 cu Gică s-a întâmplat ce s-a întâmplat, iar în fața buletinelor de vot alegătorii aveau de ales între Burleanu, Avram și Chivorchian. A fost preferat cel care avea cele mai puține legături cu trecutul încețoșat al fotbalului. De fapt, cel care n-avea nicio legătură.

Atunci, Generația de Aur a pierdut pentru că n-a avut un plan B. Acum, a fost învinsă pentru că n-a avut timp. Ce va fi în viitor?

Sila, greața
Cam acestea sunt sentimentele învinșilor. De disconfort psihic, de lehamite. Dar și de enervare pe povestea cu ciuruitul sau pe acel ins de la Buzău, unul Trăsnea, care l-a făcut trădător de țară pe Mircea Lucescu. Tentația e să te retragi cât mai iute dintr-o astfel de lume toxică și ingrată. Să pleci unde vezi cu ochii. Cât mai departe. În Elveția, în America, pe vreun atol din Pacific. Să uiți de toate, de ajefeuri, de Vulpițe și Pisicuțe, de Trăsnea, de Burleanu, de tot!

Ceea ce se și întâmplă. Se pleacă din fotbal, se pleacă din țară, se iese din peisaj cu o frenezie greu de anticipat în urmă cu o săptămână. Lângă Mihai Gâdea sau lângă Rareș Bogdan, băieții de la Pasadena păreau etern de-ai noștri, făceau parte din noi înșine și aproape că nici nu ne mai deranja apariția în tablou a lui Liviu Dragnea sau a Gabrielei Firea.

Ce va fi până în 2022?
La patru zile de la vot, în vreme ce învinșii se îndreaptă către cabanele lor din Munții Alpi, Burleanu se află deja într-a patra zi de campanie electorală pentru alegerile din 2022. A patra zi din cele peste 1.460 câte mai sunt până la viitorul scrutin. În acest interval de timp extrem de relaxat, alături de Vulpițe și de Pisicuțe, vor mai apărea multe alte mamifere cu drept de vot, care vor fi hrănite îndestulat prin cordonul ombilical pornit chiar din biroul Întâistătătorului de la Casa Fotbalului. Nu e clar dacă fotbalul în sine va avea de câștigat, nici nu se știe cât de important e acest amănunt periferic, dar cu siguranță că în 2022 Burleanu va fi mai puternic decât acum.

De ce nu în munții noștri?
Probabil că în afara unui lung șir de critici la adresa regimului, multe dintre ele articulate și temeinice, Generația de Aur nu va întreprinde nimic semnificativ. Va exista această rezistență în munți, dar nu în despăduriții noștri Carpați, ci în mult mai reconfortanții Alpi sau în alte masive ale străinătății. Se va descăleca pe pământul patriei abia pe la sfârșitul lui 2021 sau chiar la începutul lui 2022. Și va fi iarăși timpul prea scurt. După care se va pleca iarăși din țară.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Alin (1 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 12:19

Plus că Lupescu a furat bani cat era în FRF, așa că deja nu mai este nicio diferență între el și Burileanu

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 12:52

...prostie mai mare n am auzit ...burlescu a castigat detasat ...puteau sa i lipseasca voturile de la futsal si fotbal feminin ...tot castiga ...CFR,CSu si multe alte cluburi au votat cu el ...sa spunem adevarul ...Lupescu n avea sanse ...sistemul este construit sa castige cel de la conducere ...nu mai dati vina pe lipsa de timp fotbal feminin si fotbal mic ...

Mircea (24 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 13:26

pff de ce tb neaparat ca generatia asta de aur sa fie in fruntea unei federatii ?? Pt ca indiferent cum o intoarceti tot sugerati ca generatia lui Lupescu tb sa fie in fruntea federatiei. Este foarte bine ca se retrag. Este foarte bine ca vor da sanse si altora. Si mai este ceva: din cate am inteles jumate din liga 1 a votat cu burleanu. Atat de mult ati incasat-o astia din presa incat va incapatanati sa vedeti realitatea. Poate ca cea mai plauzibila explicatie este si cea mai simpla ( pe care voi nu o vedeti ): generatia asa zisa de aur nu este competenta pt a prelua o federatie.

Cristi (7 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 13:40

Nu va mai exista niciun contrcandidat al luu burleanu provenit din elita fotbalului nostru (generatia de aur, cum ii spuneti voi). Sistemul de vot de la frf este infailibil, nu permite niciunui extern sa l detroneze pe cel care e in functie si are parghiile pomenilor electorale pt cei mici si multi. Este un sistem socialist, copiat din politica, dupa care partidele socialiste (precum psd si pdl in substanta sa) vor castiga mereu intr o societate saraca si rudimentara precum cea romaneasca, unde mici ajutoare sociale si pomeni electorale asigura votul. In cazul asta, multimea compusa din cei mici dar multi va fi victorioasa mereu in fata elitelor minoritare (vulpite si pisicute, fotbal de sala etc in detrimentul elitei fotbalului national, cel din liga 1, respectiv muncitori, agricultori etc in detrimentul elitei intelectuale in extenso). Asta e realitatea si poate ca ada treb sa fie intr o societatea precum cea romaneasca. Numai sa nu fim ipocriti (daca acceptam sistemul in fotbal, treb sa acceptam si in general, in politica si s o terminam cu blamarea masei de votanti a partidelor socialiate).

gigelos (48 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 13:44

Buzarine , ce aveti nene ? Va mustra constiinta , acum nu stiti cum sa va scuzati ? Ce cabane , ce munti , ce aberezi ? Daca te cheama L'Equipe , contract 5 ani , te duci ? Ce inseamna , ca ai parasit fotbalul romanesc ? La UEFA e fotbal sau ce e ? E diferit de fotbalul romanesc , toti vreti ,, fotbalul romanesc '' . Stim ca e diferit , vedem si noi la tv , ce e la Madrid cu ce e la Branesti . Lucescu a plecat la Nationala Turciei , Razvan e protagonist in Grecia ce pot face mai mult pentru ,, fotbalul romanesc '' ? E similar cu copii ce fac scoli pe afara si sunt refuzati la ministere de oameni dein Teleorman ...Despre ce tot vorbiti mai oameni buni ? Popescu e in Pipera , Chivu la Stejarii , Hagi la Constanta, Petrecu la Cluj , Roti la Timisoara , Raducioiu la Atletico .. Textila , Sabau la Cluj etc . Bine le facea Stoicikov colegilor vostri , cand nu-i baga in seama , le vorbea in spaniola . Buzarine , v-ati facut case , v-ati crescut copii , pe munca fotbalistilor , altfel erati neinteresanti , nu va baga nimeni in seama , au performat ei ati castigat si voi , putina decenta , sa nu zic bun simt

gigelos (48 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 14:13

Incepeati ziaristica in vremurile de azi va mancau paduchii , dormeati pe strazi , sa ziceti saru-mana

Thomas brams (9 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 14:53

Ce tot ii dati cu generatia de aur. Ce a castigat ? Nimic si asa va ramane

gigelos (48 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 14:56

Mai tii minte Buza ? Gooool Raducioiu ! Ati vazut America ? Ce frumos ! Parca in anul ala ai dat avansul la casa , nu ? Bai baieti , sunteti norocosi , i-ati avut pe ei si pe noi , acum cand trebuie sa dati si voi ceva inapoi faceti pe vedetele , parapsihologii .. e foarte simplu .Ei sunt fotbalistii , voi fostii prieteni ai fotbalistilor si Burleanu et co , Organizatia UTC

Tudor (52 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 15:05

Dacă alegeri înseamnă a băga bila-n urnă, sau a însemna un pătrățel, atunci da, alegerile de la FRF au fost libere și corecte. Însă alegeri în democrație înseamnă, mai ales, altceva: strînsul cu ușa, cumpăratul și alegerea alegătorilor. Atunci oricum ați da-o la-ntors este furt la drumul mare. Lupescu fie a fost dus de nas fie e parte a jocului, altfel n-ar fi pierdut vremea cu un fapt împlinit, consfințit prin așa zisele alegeri. Păcat de noi ce ne pierdem vremea chiar cu astfel de articole. Unii ar zice că ziarele nu se vînd dacă nu se bagă titluri bombă, scandal, alcov și femei despuiate. Departe de adevăr, ziarele, precum toată media, învățămîntul, politica, samd, nu sînt pt a ne informa sau învăța ci pentru a ne duce de nas.

Cristi (7 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 15:24

Vad ca inca mai sunt cativa baietei care nu au proprietatea unor sintagme. Sintagma generatia de aur nu semnifica, contextual, ceea ce s ar intelege ad litteram, nu vorbim in mod necesar despre o generatie care a castigat aurul. Aceasta sintagma semnifica metaforic elita fotbalului nostru, adica generatia de varf, care a atins cel mai inalt pisc din istoria fotbalului nostru. Iar din pdv asta, DA, vorbim despre (metaforic) o generatie care valoreaza cat tot aurul pamantului pt istoria fotbalului nostru, caci nu a fost alta care sa se compare cu ea si nici nu se preconizeaza o alta in viitorul ffff indepartat.

Costel Tudor (6 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 17:36

Dle. Buzarin , chiar nu va înțeleg , atâta timp cat bagati in fata *** precum lupescu , prunea , raducioiu , ganea , chivu , craciunescu si alții de același calibru , care confunda punctele cardinale cu punctele negre de pe fata , nu ve-ti avea sorți de izbânda . Romanii s-au deșteptat , nu mai accepta *** la conducere ! Doi , nu-i mai dați zor cu generația de aur , care de fapt nu a fost de aur , e o generație de foști fotbalisti si atat si care are in rândurile lor *** , hoti , blatiști ca sa spun numai câteva din " calitatile " lor . Trei , nu mai spune-ti ca Burleanu a câștigat cu voturile fotbalului feminin si ale fotbalului de sala , va face-ti de *** , s-a demonstrat ca Burleanu câștiga tot din primul tur si fara aceste voturi !

nimic nou (1 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 18:19

Aoleo nu va mai trece, Lupescu poate ar fi corupt 2-3 arbitrii la meciurile nationalei dar asta nu este progres , ne intorceam la coruptie si la prietenii; norocul vostru e ca il aveti pe Tolontan care e integru ca altfel ati ajunge Antena 3.

MZM (48 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 20:14

Domnilor ziaristi, nu va mai lamentati! Ati incercat ceva, dar nu v-a iesit, pentru simplul motiv ca omul vostru nu are abilitatile necesare unui astfel de post si, pe deasupra, nici nu prea voia sa lase UEFA (unde are o sinecura excelenta) pentru FRF. S-a intamplat ca in bancul acela cu Bula si prietenii lui, care au facut o "fapta buna" trecand-o strada pe o batrana care... nu dorea sa treaca strada!!??

Urod (55 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 20:23

Eu cred ca voi ziaristii chiar vreti sa luati orice speranță, daca mai exista.... Eu cred ca nici nu constientizati ce faceti.... Ati ajuns sa le spuneti si ce sa gandeasca lui Lupescu, Lucescu.... Etc....?!!!!... Tocmai a fost ales grotescul versus valoare... A venit Lupescu impreuna cu, Lucescu, Fergusson, Generatia de Aur si au fost umiliți, de cine....?!!!... Burleanu, Trasnea de la Buzau, Bodescu, Vișan... V-ati ciuruit pe voi înșivă si nici nu realizati... Lupescu isi va duce viata linistit in Elvetia, Lucescu vă dă cu flit de 20 de ani si bine va face, Fergusson.... Sa mai zic ce face Fergusson.... Doesn't matter.... Voi o sa rămâneți in mocirla ca acolo va place.... Îi recomand lui Lupescu sa nu se uite inapoi, ca nu are pentru cine.... Eroii de la Pasadena tocmai au primit o oala cu lături in cap iar voi ii acompaniati pe toți nenorociții... Geambasu il face misogin pe Lucescu ( respect, nu-i așa...!!!)... Tu le reprosezi ca nu raman sa lupte... Pentru ce...?!!!!... Sa le mai dați o oala cu laturi peste 4 ani.. ?!!!!.... Chiar ar fi prosti.... Da, nici pe mine nu ma intereseaza nici o echipa de pisici, roșii, galbene, străvezii.... Sa ma faca misogin Geambasu... Nu mai pot eu... Ma intereseaza fetele de la gimnastica, dans, tenis... Etc... Dar niciodata fetele de la fotbal, box... Să inteleaga Geambasu ca fiecare cu gusturile lui. V-ati invatat sa trăiți din ***(stiu, traiti bine...vile, mașini.. Etc) si nu cred ca v-ati descurca sa traiti din valoare... Daca vrei sa demonstrezi ca poți, transferate la The Times, Daily Telegraph... Etc... Si dupa aia ai sa intelegi de ce multi din cei plecati, isi urasc țara... Cu ce drept ne cereti voi sa iubim impostura, grotescul, mocirla....?!!!... Iti doresc ca viitorul tau de ziarist sa fie hotărât de un ***, venit de la o gazeta obscura si sa fie seful tău... Tocmai v-ati ciuruit pentru multi ani, iar noi va vom privi detașați departe de aceste măgarii.... Pentru ca noi cei care suntem plecați si departe de a ne mai fi influențate negativ viețile, va scrim detașati... Facem ultimile încercări de a vă arata drumul corect, pt ca noi il trăim deja...bineinteles, daca vreți... Daca nu, rămâneți cu bine...

Urod (55 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 20:56

Am uitat sa-ti precizez ceva... Eu l-am aparat pe Burleanu in fața lui Ioanitoaia... Dar niciodata nu pot sa-l sustin in fata lui Lupescu... Pentru ca era dreptul lui Lupescu din toate punctele de vedere... valoare, vârsta, merite... A venit cineva de 32 de ani, fără nimic... Si la ciuruit...!!!.... Numai dupa asta îți dai seama de frustrările, trăirile pe care le are un om mic... Si veti rămâne mici... Am vrut sa precizez inca o dată, de ce l-am sustinut pe Lupescu... Pentru ca multele mele postari erau pt Burleanu, dar asta pana la anuntarea candidaturii lui Lupescu... Iar pe noi cei plecați afară, gloantele lui Burleanu nu ne ating, doar ne face sa zâmbim si sa ne bucuram si mai mult de viata care o avem...

Urod (55 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 23:22

@Costel Tudor.... Romanii sau desteptat..??!!!!... S-o crezi tu.... Romanii se cred cei mai destepti si cei mai frumoși, dar din păcate din coada... Tocmai ati demonstrat cat de destepti sunteți, impreuna cu Trasnea de la Buzău.... Daca te simti bine iti doresc incontinuare sa ramai la fel...

Boeangiu Marian (15 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 23:26

Zizou, neobligat de nimeni, s-a dus in Franta si a facut 2 ani cursuri universitare de management apoi si-a completat studiile in Spania cu 3 ani de cursuri universitare de antrenor de sport. Chivu a vorbit superior, la misto, cand a spus ca "acum o sa ma duc la scoala sa invat management". Cele mai mari hotii s-au facut dintotdeauna in fotbalul "mare" acolo unde s-au invartit sume mari de bani. Este zona care a atras ca un magnet politicieni, afaceristi (in sensul peiorativ),interlopi pentru care vedetele, gloriile, au dezvoltat un cult si au continuat relatiile nesanatoase cu aceasta pegra morala si dupa ce au incheiat activitatea sportiva propriu-zisa. Toti acestia si-au indreptat, pana acum 4 ani ,intreaga atentie catre fotbalului mare. Rezultatul ? Distrugerea completa a fotbalului! Juniori descoperiti ,antrenati si promovati dupa criterii cu adevarat habarniste incat aveai impresia ca pentru a ajunge fotbalist in Romania trebuia sa fii scund, fara forta si cu inteligenta modesta. Fotbalisti tineri sau batrani care nu sunt capabili sa progreseze in nici un mediu ca dovada inadaptabilitatea cvasitotala in strainatate a lor. Exact cei ce au distrus la modul programat ,profesionist , fotbalul au creat un cartel de tip mafiot pentru succesul "meseriasilor". Exact cei pentru care fotbalul este o pasiune pura, fara avantaje sau cu avantaje minore au spus stop grozaviei in ciuda presiunilor politice mari si murdare. Murdare prin metodele folosite si oamenii care s-au pretat la gretoasa propaganda nord-coreeana pusa in scena. O societate sanatoasa se bazeaza pe sport de masa nu de performanta. Sportul de performanta e foarte bine sa functioneze pe baze stiintifice ,morale ,economice sanatoase ca in Spania, Franta, Anglia, Germania, Olanda s.a. nu ca in RDG, RUSIA, CHINA ,BULGARIA, chiar Romania daca ma gandesc la haltere si canotaj, SUA in anumite perioade (Al Oerter pentru cine isi mai aduce aminte si intelege ce vreau sa spun ). Stiu ca si in aceste tari dopajul face ravagii dar se pastreza criteriile stiintifice in toate componentele sportului (scouteri, profesori de sport, antrenori ,medici, organizatori de competitii etc) si asta e zona card noua ne lipseste cu desavarsire. De salutat initiativa dlui Tiriac de a construi si dezvolta o astfel de institutie de studii superioare. Lipeste ,e nevoie.

ManX (33 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 2:37

Ca vrem sau nu, din aceasta generatie nu este nici unul cu calitati si competenta de manager. Asta este foarte clar. O sa spuneti Lupescu. Nu stiu ce face la UEFA, dar nu cred ca are functie de sef. In orice caz nu are responsabilitatea si puterea de decizie pe care ar fi trebuit sa o aiba la FRF. Faptul ca a venit doar cu doua luni inainte de alegeri dovedeste ca nu prea este competent si cu o judecata sanatoasa, personalitate. Sigur a venit pe promisiuni si la insistenta prietenilor. Gresit, cand iei o decizie importanta care-ti schimba viata nu pleci in ceata. Vrem sau nu, Burleanu a dovedit ca este un bun manager daca luam ^^in considerare ca a obtinut scorul pe care l-a prevazut.Nu a c^^stigat cu votul futsal si feminin. Un director de spital nu trebuie sa fie doctor, dar trebuie sa aiba doctori competenti pentru a avea un spital bun. Din pacate, acum nu cred ca o sa mai atraga pe nimeni din generatia asta asa de valoroasa de fotbalisti. Au fost ^^in Alpi? Acum or sa mearga-n Kilimanjaro, altitudine mai mare si alta clima. Mai departe. Or sa fie opt ani la urmatoarele alegeri de cand nu au mai fost implicati in fotbalul romanesc. Cum este sau nu Burleanu, nu are oameni competenti langa el, valoarea campionatului este zero, fotbalisti de valoare nu or sa apara curand. Poate sa vina Presedinte Vladimir Putin si Donald Trump capitan de echipa. Trebuie sa apara ceva jucatori valorosi. Miracol Fantastic...cam asta ar trebui sa fie numele si prenumele liderului....

ManX (33 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 2:42

@Urod. A venit Lucescu in ziua alegerilor si Ferguson a dat un telefon cu taxa inversa sa-l sutina pe Lupescu. Nu a gasit poza cu Platini, sa o puna si pe asta pe scaun in primul rand.

sundance kid (37 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 5:03

Nu e vorba de "...pomana federală, care la rândul ei e infinit mai mult decât nimic." ci de cit de mult de voturi au la dispozitie pentru un fotbal la care nu m-am uitat si nu ma voi uita niciodata si care nu ma intereseaza oricum .

Urod (55 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 9:10

@ManX....tocmai ce-am scris.... Si tu esti unul din românii cei mai frumoși si deștepți... Daca n-ai fost tu acolo sa-l împrumuți pe Fergusson, a dat si el cu taxa inversă.... Ce sa-i faci... La unii tin de cald performanțele, la altii mistourile si manelele.... Noi va spunem... Pa...

a dica (47 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 9:25

Greu sa "dereglezi" un sistem construit pe principii mafiote. Desi sunt consumator de sport si presa sportiva, daca nu erau alegerile astea nu stiam ca exista in fotbal "vulpite" si "pisicute". Stiam ca exista "mafioti" si astia vor dainui. Acum ma gandesc la sponsorii care se vor asocia cu ei, cum vor reactiona? Caci singurii care-i pot amenda sunt sponsorii si presa. Alta lupta nu prea vad. Din pacate vor suferi loturile nationale si in general fotbalul romanesc.

ManX (33 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 10:02

@Urod. Te-am înteles, nu trebuie sa repeti la fiecare mesaj. Se aude ecoul. O lustruiesti pe asta cu românii de parca ai vrea sa fi trotineta si reprezentantul neales al dizidentilor politici. Nu mai cauta-n jurul tau ca nu mai sunt. Despre care "noi" vorbesti? Cei plecati din Romania? Pe mine nu ma reprezinti, nu doar pentru faptul ca sunt plecat de 27 de ani, Coco...Nu reprezinti nici alte milioane de români asa cum or fi ei. Aici este un subiect despre sport. Prin ceea ce afirmi dovedesti ca tu te crezi cel mai bilimisticilizoric român de la Vadim Tudor încoace. Nu are sens sa-mai platesti abonamentul la Libertatea si Can-Can, ai studiat destul. Dupa studiile astea poti sa ti-o lustruiesti singur, fara diploma.

enduroyz (16 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 10:03

Punga colorata sau punga cu ulei , cozonac si un kg zahar , a castigat si de aceasta data , Ca si la votul politic ,nu conteaza cine voteaza , *** , asistati social ,, nashul , finul si cu unchiul , au dreptul sa voteze . Ce iese mai departe din aceste voturi ,nu mai conteaza . Punga este la mare cautare .

enduroyz (16 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 10:37

D-le Alin Buzarin , si de ce sa ramana generatia de aur sa lupte, nu pot sa lupte cu bolsevicii , este o enorma munca de convingere , este aproape identic cu ce se intampla peste Prut ,in Moldova , se lupta unii sa le prezinte adevarata istorie , adevarata identitate , si te uiti la ei cum le-au fost spalate mintile , au gandire de bolsevici , sunt indragostiti de Rusia , le este frica de rusi si de Rusia ,sentimente amestecate ,vor satisfactiile din occident dar stau cu fundul dezvelit catre rusi , este un fel de masochism , pur si simplu te ia groaza , am vazut aci pe youtube , Cand au venit bolsevicii in Romania au fost doar cativa romani care au luptat ideologic sau cu arma in mana impotriva bolsevicilor pentru ca erau atat de multi bolsevici ,majoritatea fara scoala ,fara educatie ,incat nu stiai cine te tradeaza mai repede .. Si atunci au ajuns in functii toti ...... , il vedeai pe ..... satului pus de bolsevici primar in sat . Gashca este atat de bine organizata si lipita de ciolan incat nici cel mai performant super glue nu poate concura cu acesti neicanimeni .

Urod (55 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 17:36

@ManX... Ce spui tu...?!!!... Esti plecat de 27 de ani....?!!!!.... Nu cred... Dar daca totusi ești.... ai plecat degeaba...esti cam străin și de sport... Probabil sportul la tine se cheama manele.... Si nici nu-mi doresc sa te reprezint nici pe tine si nici alt *** care-ți seamănă.... Nu-ti forța creierul sa-mi raspunzi.. E risc de accident vascular...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ManX (33 comentarii)  •  23 aprilie 2018, 23:57

@Urod. Nu trebuie sa-ti dovedesc tie de cât timp sunt plecat. Poate am gresit la calcul, am plecat prin februarie-martie 1992. In '92 mi-a expirat buletinul si am pierdut pasaportul. Deci nu mai am acte de România din acea perioada. Asta nu ma împiedica sa fiu român si sa iubesc Romania. Din felul în care gândesti cred ca nici nu erai nascut când am plecat eu. Sunteti o generatie de rusine. Am revenit prima data-n Romania în 2009. Iti dai seama ca nu erau manele la vremea aceea. La sport, clar nu ma pricep. In sfârsit ti-ai dat seama ca aici este vorba despre sport. Tu nu faci altceva decât sa insulti românii, asa ca sa te gasesti în treaba. Tu nu vorbesti despre sport. Despre subiect. Unde esti tu în lumea asta, te faci de rusine daca-ti ponegresti poporul. In acest timp am cunoscut multe etnii si comunitati, dar nici unii nu vorbec urât de poporul lor. Românii sunt destui care fac asta. Si le este rusine ca sunt români. Te asigur ca ma simt bine, am facut doar tendinita la genunchi scriind acest mesaj. Mi-as fi dorit sa-mi fortez creierul dar nu am avut de ce(cu ce)...

Serbanica (4 comentarii)  •  24 aprilie 2018, 7:48

@ManX!Foarte bine i-ai raspuns acestui maimutoi de Urod! Ai dreptate,sunt foarte multi ca el,oameni de nimic,care-si reneaga obarsiile,neamul,limba(a inceput urod asta sa faca deja greseli gramaticale,ca unul din generatia aia de aur,tot ca el plecat de cativa ani si a si uitat romaneste...cum il chema...era frumusel,dar lipsit de creier(?!) si parca era cooptat in presupusa noua conducere!!!),din astia care nu-si mai invata copiii romaneste(asta s-ar putea sa nu aiba copii,pare cam tanar si frustrat,ce femeie ar sta cu el,e doar toata ziua la munca,in tara aia a fericirii,unde umbla cainii cu covrigii in coada si bastinasii sunt extrem de civilizati si prietenosi cu el!).Vai de capul lui,nu merita sa-l bagi in seama!Ai dreptate,nici eu nu am intalnit un alt popor care sa se comporte atat de urat cu conationalii,precum poporul nostru!!E trist!

Che Guevara (96 comentarii)  •  26 aprilie 2018, 22:43

De ce ii dati inainte cu "Generatia de Aur" suntem pe vremea lui Ceausescu cu "Epoca de Aur" - doua decenii de impliniri marete ? Nu ar fi mai simplu sa le iceti *** ? Ca e mai aproape de adevarar si e si mai scurt. Practic cine nu e din gasca lor nu are ce sa caute in fotbal. NU?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează