Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cât fior mai provoacă Generația de Aur?

A fost victoria lui Burleanu sau înfrângerea lui Lupescu, și prin el, a întregii generații căreia ne-a intrat în reflex să-i asociem cel mai prețios metal?

Permalink to Cât fior mai provoacă Generația de Aur?
vineri, 20 aprilie 2018, 10:22

Sigur că votul n-a părut tocmai secret, buletinele de vot se reflectau în geam și de acolo în camera operatorului de la Telekom Sport, care a reușit să surprindă în direct mare parte din tainele scrutinului.

Sigur că n-a fost corectă nici ordinea în care candidații au fost programați să vorbească, iar discursul lui Burleanu, de aproape 19 minute în loc de cele 10 reglementate, n-a depășit doar limita de timp, ci și limita de bun-simț. Dar toate acestea (în viața de toate zilele ne-am obișnuit să le spunem greșeli de arbitraj) contau la un final strâns, ceva de genul Real-Juve, cu acel penalty în ultimul minut, când chiar poți să-i spui arbitrului că are un tomberon în loc de suflet. 168-78 e însă un scor zdrobitor, un fel de Germania-Brazilia 7-1, la care dacă invoci niște vicii de corectitudine, chiar și reale, riști să te faci de râs.

Al cui e eșecul?
A cui e victoria, știm. A lui Răzvan Burleanu și a celor care l-au votat în schimbul sentimentului că li se dă nu doar importanță, ci și niște avantaje, importante pentru ei. Ultimul dintre ele, o sumă modică, legală însă, virată în conturile electoratului cu doar trei zile lucrătoare înainte de alegeri. Dar înfrângerea a cui e? Strict a lui Ionuț Lupescu sau a întregii sale generații, a întregii perioade pe care el o reprezintă?
Într-adevăr, Ionuț a avut o campanie scurtă și previzibilă. A lui Burleanu a durat patru ani și ceva și a început chiar în seara de 5 martie 2014, în clipa dintâi a primului său mandat. Lupescu a avut doar două luni, timp în care a pasat mult cu latul, iar spre final a crezut că ar fi de efect niște lansări în adâncime spre Dragnea sau spre sufletul gospodinelor emoționate să-l vadă cântând și jucându-se cu nepoțeii. La capătul paselor ar fi trebuit să se afle votanții, nu publicul larg și emoțional.

Ce gândește lumea
În primele ore de după alegeri, au început rechizitoriile online la adresa întregii Generații de Aur. Site-uri, emisiuni radio și tv, plus stufoasa încrengătură de rețele de socializare au găzduit opinii, multe dintre ele radicale. Că noi numim impropriu Generație de Aur o generație care n-a obținut niciun fel de aur. Că toți vecinii noștri de geografie au obținut câte ceva notabil.

Rușii, ungurii, polonezii, iugoslavii (ulterior croații), turcii, grecii, cehii, până și bulgarii pe care întotdeauna i-am văzut mai amărâți decât noi, au dacă nu competiții câștigate sau finale disputate, măcar câte o semifinală în palmares. Noi ne-am împotmolit în punctul cu var al unui sfert de finală istoric, dar mult prea liric, o amintire mai degrabă melancolică decât glorioasă.

Da, putem vorbi de Steaua ’86 ca fiind de aur, pentru că ea chiar s-a poleit cu aur. California ’94 n-a avut veșmânt aurit, ci doar o mantie roșie udată cu lacrimi și sudoare în acel sfert de finală sufocant cu Suedia. Iar jucătorii de-atunci? În afara lui Hagi, care produce jucători și a câștigat un campionat, poate și în afara lui Petrescu, și el campion, dar mai demult, ceilalți sunt niște oameni care-și cam tot caută vadul de vreo două decenii încoace. Au ajuns la cincizeci de ani și tot bâjbâie!

Avem altceva în afara lor?
A plouat cu asemenea reproșuri, oamenii și-au adus aminte, la necaz, de tot ce-au strâns în ei. E ca și cum atunci când îți cerți copilul că a luat o notă mică la geografie ieri, îi aduci aminte, ca argument, că nu trebuie să uite că și anul trecut a mai făcut o boroboață. Suntem tentați să desființăm Generația de Aur, s-o așezăm pe raftul învinșilor eterni, s-o arătăm cu degetul că n-a fost în stare nu doar să se califice în fața Suediei, ci nici să ne care în spate speranțele decenii la rând. Să ne facă fericiți atunci, în 1994, dar și mai apoi, în 2004, 2014, 2018, 2028 și în alți ani care vor veni.

Ni le aducem aminte pe toate, dar uităm că, de decenii încoace, am ieșit de foarte puține ori în stradă. Și o singură dată am știut exact pentru ce ieșim. Pentru a ne bucura. Era iulie 1994. Ce demult a fost!

Comentarii (42)Adaugă comentariu

comentario23 (16 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 10:53

Generatia de Aur va ramane mereu nepatata in inimile suporterilor adevarati. Inca ma uit din cand in cand la meciurile intregi de la WC '94, iar pe Lupescu il urmaresc cu drag in acele videouri. Cu toate astea, nu mi l-as fi dorit in fruntea federatiei. Alegerile de la FRF nu sunt nici macar tangente la sentimentele legate de acesti fosti fotbalisti deosebiti. Aici e vorba de lehamitea generala a unei parte a populatiei(ma refer la toti cei ce au pareri, nu la cei din bazinul electoral), iar asta nu a inceput cu fotbalul. Oamenii s-au saturat de coruptie, hotie si vechi metehne. L-au asociat pe Lupescu cu epoca lui Sandu(si cine ii poate invinui, cand fostul presedinte era omniprezent?). Oamenii s-au saturat de Sandu, Prunea, Dragomir, Dragnea etc. In plus, cred ca ar trebui sa fim mai concreti in critici. Citez din statul FRF: "Scopul FRF il constituie dezvoltarea constanta a practicarii jocului de fotbal si promovarea, coordonarea si controlul acestuia pe teritoriul Romaniei, [...] , inclusiv prin intermediul programelor pentru juniori si dezvoltare. " Asta cred ca este suficient pentru a opri orice discutie legata de numarul de votanti si statutul lor.

cata (10 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 11:01

haideti sa nu mai traim din amintiri rezultatele avute ca jucator nu te recomanda in fruntea unei federatii. hagi a fost singurul care a avut curajul sa investeasca si sa lucreze in romania. lucescu are 70 de ani si a ales sa antreze natioanala turciei, nu a romaniei si acum are tupeul sa vina sa ne tina lectii de moralitate? lumea nu a vrut intoarcerea lui sandu, despre asta fost vorba si sunteti toti orbi daca refuzati sa vedeti asta

Urod (55 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 11:16

Valorile nu provoaca fiori in Romania dar smecheria... Daaaaaaa... Asa ca mergeti inainte ca oricum nu prea este nimic de făcut... Mai trebuie vreo cinzeci de ani... Scuza-mi pesimismul... Dar totuși este un pas inainte față de Mircea Sandu...

vasco (146 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 11:32

Chiar daca pe alocuri e cam radical si pare nerespectuos,ascultati ce spune Radu Banciu despre "generatia de aur".Si parerea mea e ca,din pacate,niciunul,dar chiar niciunul nu s-a ridicat de la nivelul de ***,de tarani si de smecheri,incorecti,blatisti.Nici un caracter serios ,destept si corect.De aceea unii au ajuns cam rau cu finantele iar altii,asociati cu mafia becali au castigat bani dar au pierdut increderea ca ar putea fi viitori manageri ai fotbalului romanesc.Cat despre intelect...Cam aici ar fi raspunsurile,ceva mai elegant decat o spune Radu Banciu,dar tot pe acolo.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Costin (14 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 11:42

"Generatia de aur"= esecul de marketing pe care nu il recunoaste nimeni.

acciduzo (60 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 11:53

Pai si generatia asta cat si ce sa mai faca fratilor?? Ea atat poate inafara terenului.....ea ce a avut de spus a spus in teren.....aceasta generatie care dupa parerea mea am mai spus-o si o mai spun...chiar este de aur, are limita ei clara inafara terenului! Baietii astia au bucurat aceasta natie prin ceea ce au facut ei pe teren, acolo pe dreptunghiul verde. Ei asta au stiut sa faca si asta au facut chiar foarte bine. Sa ai pretentia sa faca inafara terenului ce au facut acolo, n-re sens. Aici e vorba de carte...de clasa...de intelect....de o pregatire intr-un foarte foarte larg sens care tine de cultura generala, scoala, educatie, mediul de provenienta...generatia asta de aur atata poate!! Si ganditi-va ca Lupescu e unul cat de cat mai coerent, mai pregatit nitel sa zicem.....pai uitati-va la ei cam ii musca de gat gramatica limbii romane atunci cand dau interviuri sau sunt pusi in situatia sa-si exprime parerea sau pareri despre alte subiecte (mai ales despre alte subiecte) inafara fotbalului!!...Ce-am facut??...Pai il compari pe Lupescu cu cordeala pe care a etalat-o la maxim Burleanu?? Pai uitati-va la discursul lui Burleanu! Nu va spune nimic?? Nu vi se pare ca ar fi absolvit Stefan Gheorghiu magna cum laude!!!? Si apoi.... a stiut cand, cum si cui sa dea pomeni....ca sa nu zic limbi.......Generatia asta de aur nu va conduce FRF niciodata prin niciun component al ei! Niciodata! Cred ca suntem intr-un pacatos cerc vicios din care nu vom iesi cu performante notabile in fotbalul mare, foarte foarte multi ani de acum incolo!! Pacat...mare pacat!!

gigelos (48 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 11:57

Ce treaba are Generatia de Aur cu candidatura lui Ionut ? Voghin are vreo treaba cu GSP ? Justin Stefan ? Lucescu ? Ando ? Adidas are vreo treaba cu JOMA ? Ai vazut pe cineva pe strada imbracat cu ceva Joma ? Copilul tau ti-a cerut vreodata ... ceva de la Joma ? Ma indoiesc . Pastram lucrurile baltite , de ce sa vina altii sa ne strice noua aranjamentele ? Giovanni et co vroia sa vina Ionut ? Sa fim seriosi . Ultima oara spunea despre mama lui Ionut ce e o betiva distrusa de pacanele ( sa ma ierte ) , un nemernic .Vroia Negoita ? FRF ceva relatii pe la UEFA de aici incolo ? Dupa ce i-a facut necinstiti ? Ce sa faca secretarul asta UTC pe acolo ? Cine sa-l bage in seama ? sa-i dea autograf ? Mocirla locala , asta am vrut , sa fiti sanatosi , asta aveti . Spun asta pentru ca nu ati facut nici un efort sa explicati lucrurile , ati dat-o cu politica . Pe mine unul nu ma mai intereseaza .

gigelos (48 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 12:15

Echipe Nationale sponsorizate de JOMA , astea sunt toate , nu e vreo selectie : - Guinea Bissau -Homduras -Nicaragua -Trinidad Tobago -Uzbekistan -Costa Rica -Romania Aici suntem fratilor . Sa ne traiasca !

gigelos (48 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 12:20

Burleanu merge cu Mercedes GLE nu vreo Tata , Great Wall ..nationala merge cu Joma , una vorbim si alta fumam

CCC (8 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 12:25

Fotbalistii generatiei de aur vor ramane in memoria celor care i-au urmarit ”pe viu” decenii. Si vor fi mereu apreciati pentru calitatile dovedite pe teren. Din pacate pentru ei, acele calitati nu s-au transferat si in activitatile intreprinse de aceeasi oameni dupa ce au parasit terenul ca jucatori, decat cu o singura exceptie, recunoscuta de toti: Hagi. Campionatul “castigat” de petrescu cu Urziceni, nu se pune, nu are rost sa comentam. De altfel, nu am luat in considerare nici campionatul “castigat” de Hagi anul trecut, stim bine cum, ci doar activitatea academiei de fotbal pe care o detine si pe care o conduce, cea care producce talente reale. Restul generatiei de aur s-a pierdut in anonimat, fara nici omrealizare notabila.

gigelos (48 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 12:31

Tot ce e in lista lui Joma , inseamna Nationale submediocre , fotbal nedezvoltat , cu conducatori mafioti . Sa fie la noi altfel ? Mai sa fie !

itu52 (51 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 12:31

Ceri prea mult de la un popor ce poate fi anesteziat ușor, ajung câteva picături de apă. S-au bucurat an de-a rândul de acel 23 august, pentru că erau tineri și era ”duminica în plus” după care tânjeau. Arificialul datei a fost demolat, importanța ei istorică a rămas, dar a dispărut în ceață o epocă întreagă. O epocă în care au trăit frumos și poate s-au dezvoltat frumos milioane de familii. Buretele democrat a șters tot atât de nemilos cum cel comunist a ras o halcă serioasă a istoriei acestei țări, regalitatea. Istoria unei monarhii înghesuită în câteva pagini de manual și acelea false. Ce te face să crezi că la rândul ei regalitatea nu a sters pe jos cu predecesorii? Probabil același lucru va păți și modelul social actual. Istoria noastră pare scrisă în cod Morse, acea înșiruire de linii și puncte care reliefează discontinuitatea și simplitatea. Modelul acesta al lepădării de istorie a fost ușor preluat în toate domeniile. Artizanii democrați nu acceptă lecții odioase cum nici odioșii nu au acceptat învățămintele putredului capitalism. Prin similitudine, generația de aur, era poate cupru șlefuit care prinde a se înverzi, nu știa de marketing și nu a auzit de management. Cum poți pune azi piciorul pe minge fără aceste noțiuni elementare. O lungim prea mult să ne luăm picăturile de apă, să alinăm din durere.

ionut (1 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 12:37

Tipic romanesc ,sa dam in cap celor care au reusit sa faca ceva ! Acum ne-a batut Albania , dar este f bn asa ..! Rusine !!!

albalbastru72 (2 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 13:20

Generatia de aur nu a citigat nimic decit respectul contemporanilor ei.Pentru astia tineri ei sint niste fosile care se string pe la vreun eveniment fotbalistic.

Mircea (1 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 13:21

"Cât fior mai provoacă Generația de Aur?" Prin definiție, Generația cu pricina e legată de niste performante ale respectivilor din trecut. Asta nu-i califică automat, zic eu, pentru vreun loc important în prezent.

Carol K (61 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 13:26

GdA n-a avut un mesaj clar, cristal catre reprezentanti. Au avut pentru publicul larg, catre presa, catre politicieni. Burleanu s-a limitat la cei care vor vota. A bagat material cum spun chiar fotbalistii, i-a lasat pe legendarii nostri fotbalisti sa se desfasoare pe toate canalele de sport iar el a actionat pe "canalele" care contau, mai mult sau mai putin subterane. La impresia artistica Lupescu a gresit lasandu-se atras in tot felul de actiuni cu iz politic. Vroiai sprijinul lor, il cereai dupa aceea, era obligatia lor sa te sprijine din moment ce s-au angajat in acea organizare la nivel european din 20-20. Probabil ca antenistii l-au sfatuit, probabil. Cam asta e tot. Burleanu a invatat ca in Romania alegerile se castiga ducandu-te la poarta celui in nevoie cu o punga si niste maruntisuri. Cu asta i-ai amanetat votul si stai in lux inca 4 ani. Esti boss. Ma dezic total de aceste metode securiste, ele ne-au adus unde suntem azi dupa 28 de ani de amagire. Lumea simtea nevoia unui expert, unui chirurg, unuia care a performat pe unde a fost. Unul care sa ne faca bine. Din pacate Ionut a plecat pe fenta lui Burleanu care a fost bine sfatuit. Asa s-a scris istoria, UEFA a pierdut in fata Judetelor.Punct.

Nelu (1 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 13:30

M am cam saturat sa tot aud de generatia de aur!!niste semi *** care nu au castigat absolut nimic.....Bulgaria..locul 3 la mondiale..plus stoichkov balon de aur..ungaria..vice campioana mondiala..puscas..balon de aur..iugoslavia...multe titluri.. Turcia..etc..noi..neica nimeni...un gica *** !!Rege in tara noastra de ***..

rammstein (11 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 13:33

gata a zburat puiul cu ata ...acum s-a terminam cu generatia asta de carton..ce dracu' si peste o suta de ani vorbim de astia ??....de corleone ,nasul,*** ??...

S (5 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 13:39

Generatia Giovanni

Ned (1 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 13:51

@Buzarin: alegerile astea ar trebui sa reprezinte un moment de reflexie pt o parte din presa dar din pacate, citind unele editoriale ( Ovidiu Ioanitoaia cu precadere ) nu reiese ca reflectati. Inca deplangeti infrangerea lui Lupescu, inca il atacati pe Burleanu ( este adevarat, ceva mai domolit ), inca il faceti pe acelasi burleanu un "habarnist" ( ceea ce inseamna aroganta si lipsa de respect fata de cei ce l-au votat ). Nu locuiesc in Romania dar de aici de unde scriu, in momentul in care am pierdut, ma uit in gradina mea proprie pt a vedea unde am gresit, pt a pune in balans felul in care am actionat, felul in care m-am comportat, unde am gresit cu logica..etc, etc. In felul asta progresezi si inveti din greseli. Pt ca nu am acces decat la acest site, de cate ori il citesc si citesc editorialele, imaginea este a unui presedinte FRF care este incompatibil, lipsit de profesionalitate, care face numai gafe, un "nimeni" cum il caracterizeaza colegul tau Ioanitoaia. Iar Lupescu, un copil teribil al generatiei de aur care ca un messia va salva fotbalul romanesc. Dar el a pierdut lamentabil ! Nu cumva voi ati dat cu bata-n balta ? Iar acum, ca a pierdut alegerile faceti din el un fel de martir. Dar nu va uitati in oglinda sa va faceti autocritica ! Stiti ce cred eu: ca voi, GSP, habar nu aveti ce inseamna sportul in general si habar nu aveti care sunt regulile performantei de timp lung. Asta pt ca va axati numai si numai pe Liga 1 si generatia din 1994; numai de asta vorbiti / scrieti: Hagi, Popescu, Prunea, Lupescu, Raducioiu. Gata ! Trecutul a fost, ei au avut sansele lor, unii le-au materializat in timp, altii nu... Incetati sa subapreciati oamenii in general: noi stim ce au insemnat ei dar avem nevoie acum de altceva ! Intelegeti asta ! Avem nevoie de un bun manager care este si inteligent si care stie sa puna in valoare profesionalismul altora. Nu mai avem nevoie de trecut, gata !! De abia astept sa citesc si ceea ce se construieste - caci se pare ca se face - . Pasii aia mici, chiar daca este vorba de ligi inferioare, fotbal feminin, copii...

Dr. Dan Patru Tudosie (19 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 14:03

Generatia de aur, asa-zis aur, ca n-a facut mai nimic, s-a terminat in momentul in care jucatorii s-au lasat de fotbal. Ulterior, cei care au ramas in fotbal au avut cariere extrem de dubioase. Caracterul lor s-a vazut dupa ce s-au retras. Hagi, Popescu, Prunea, Petrescu. Ce sa mai povestim?? Singurul despre care nu putem spune ceva de rau e Belodedici. Atat! Referitor la victoria lui Burleanu, nici vorba sa fi fost vs generatia de aur. In afara de Prunea si de Pompilica Popescu, n-am vazut pe nimeni sa defileze peste tot cu el. Ba chiar, Popescu parea ca i-a platit-o pentru anul in care Lupescu l-a tradat. I-a vazut careva pe Hagi, Popescu, Petrescu sau Munteanu dand ture pentru Lupescu. Nici vorba!

Hombre (21 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 14:39

Fata de ce avem acum, aia era o generatie de diamant. De platina. De galactici. Poate era chiar din alt sport.

Vlad (32 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 14:44

Generatia de Aur a fost si s-a dus. Uitam cu totii, ca ea s-a nascut din Luceafarul, iar Luceafarul a fost finantat de noi, cei care am trait si sub comunism. Asa ca daca cineva datoreaza ceva, ei ne datoreaza nou ca au beneficiat de toate conditiile pentru a ajunge fotbalisti de top. Bineinteles, 75% e meritul lor, dar un 10% tot e al nostru. In concluzie, nu inteleg, de ce trebuie sa ne inchinam lor... au fost fotbalisti buni, multi sunt oameni cu caracter sa zicem cel putin indoielnic, nu-i mai vrem sa ne conduca si punct. Normal, respect, dar respectul sa fie reciproc... pana acum ei ne cam insulta iar noi trebuie sa le facem statui. Iar exemplul Popescu, un fost puscarias, inhaitat cu clanul Becali care acum e inhaitat cu clanul PSD... mai are rost sa vorbesc de caracter si de respectul care ni-l arata?

gigelos (48 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 14:46

Mai oameni buni , vorbim aici de Lupescu , Cristian Bivolaru ,Justin Stefan ,baiatul lui Bivolaru , ce treaba are Generatia de Aur ... ca sunt impreuna , ok , foarte frumos , dar cum credeti , ii angaja pe toti sau cum ... ? La Nike una e sa mearga Chivu alta e sa mearga Bodescu ... e vorba de bani , programe UEFA , sponsorizari , tovarasii in adevaratul sens al cuvantului ... asa se fac lucrurile . Chivu a fost in generatia de aur ? Te duci la Adidas cu Burleanu , mars ma afara ... despre ce vorbim ? Ca sa te bage cineva in seama trebuie sa te respecte ca om , sa insemni ceva , altfel nu contezi ... ok , o sa creasca fotbalul feminin si futsalul sau cum se zice , formatia artistilor , o sa ia Temisan inca un trofeu ... inca nu-mi vine sa cred ca discutati la semnul intrebarii persoanele fotbalistilor nostri . In favoarea unor neica-nimeni propasiti in meserie . Il pui pe Lucescu in balanta cu nu stiu cine ...aiurea

Costel Tudor (6 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 15:33

NU lupescu a pierdut alegerile , alegerile au fost pierdute , spre norocul romanilor , de CLANUL MAFIOT condus de giovani , clan in care sunt iregimentati lupescu , prunea , raducioiu , chivu , craciunescu , hagi , popescu si multi alții ! Acest clan urmarea întoarcerea la COOPERATIVA ! Ei sunt specialiști in blaturi , aranjamente si chiar furturi ( vezi cazul Popescu ) ! Referitor la "generația de aur " , cred ca a sosit timpul sa încetați cu aceasta formula , acea generație NU a obținut absolut nimic care sa justifice aceasta "încoronare " !!!

dubluv (24 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 16:31

obositoare rau sintagma asta cu iesitul in strada. Inteleg sa fie folosita de oamenii mediocri care spun reflexiv SUA 94 - au iesit oamenii in strada. Hai sa depasim totusi momentul, nu e nicio mare smecherie sa iesi in strada. De fapt, o facem in fiecare zi.

suporter (1 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 16:52

un fel de Albania - Brazilia 7 - 1 daca e s-o luam pe bune

ioy Gyuri (1 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 17:26

Nea Buzarine, nu toti vecinii au obtinut rezultate remarcabile!! Moldova n-a obtinut nene nimic, aia sunt mai romani ca noi! Si poate nici Marea Negra n-a obtinut performante sportive desi i-a invins pe multi! Sa nu uitam de Prunea, cine il stie ca fotbalist stie ca era in genul lui Burebista, nu, nu regele geto-dacilor, Burebista Campeanu de la Bistrita, adica ii placea sa umble prin cofetarii si cel mai mult ii placeau blaturile. De tort! Si sa nu uitam ca acest iubitor de dulce si de torturi ne-a mancat o semifinala cu Brazilia, crezand ca joaca sub Pietricica la iesirea de *** la Kenneth! Si sa nu uitam ca acest pseudo-fotbalist nu a aparat niciun penalty, aruncadu-se mereu aiurea! Asa am fi fost cel putin o generatie de bronz sau poate chiar de aur, Brazilia jucand Pitzurcheste la mondialul din '94 sau mai degraba un catenaccio pur demn de Helenio Herrera. La final, dormi sa-l felicitam pe Tovarasul Burleanu pentru realegerea pe urmatorii 30 de ani si dorim sa reuseasca performantele cele mai inalte, cam ca cele ale Republicii Socialiste Romania, prezentate mereu la jurnalul de seara dinainte de '89! Traiasca Partidul! Traiasca Tovarasul Reales!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

utraian (7 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 18:10

E greu sa-l poti lua in serios pe Radu Banciu, cand face misto de "Generația de Aur". Bun , nu intelege cine au fost Hagi, Petrescu sau Popescu. Dar Radu Banciu ce mare castravat murat e? Ce mari realizari a avut de-si permite sa faca bascalie de realizarile altora? Generatia de Aur nu a castigat un campionat mondial , sau european, dar a ajuns la mentalitatea de a juca de la egal la egal cu cei mai buni, chit ca e posibil ca unii din componenti sa fi fost cu o clasa valorica mai jos decat ai altor echipe cu pretentii mari. Chiar si asa tot au incercat si de multe ori au reusit. Era o generatie care nu venea in vacanta la "nationala". Acum nici nu visam sa dam mana cu Messi, darmite sa ne mai luam si la tranta cu el....

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 18:21

fcsb ul 86 o echipa murdara care a castigat cea mai urata finala din toate timpurile ...trebuie spus adevarul ...nu a fost buna de nimik la Tokyo ...

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 18:53

mie nu mi a provocat niciun fior aceasta generatie de ratati care in 1994 n a batut nicio echipa europeana ...le a dat Elvetia 4-1 ...cum sa ies in strada ?...a fost o mare rusine ...

Tudor (52 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 19:30

Sportul așa cum l-am știut, nu numai fotbalul, a murit. Pe leul mort se urcă și șoareci.

anti Ciurli Burli…. (12 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 19:51

pt Nelu.. Bulgaria locul 3 la Mondiale?! cand? bulgarii au jucat semifinala dar au fost invinsi,asadar locul 4 !!! Stoickcov DA,a luat Balonul de Aur in 94. Hagi a iesit pe locul 4.

anti Ciurli Burli…. (12 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 19:55

tot pt Nelu, "Iugoslavia ,multe titluri"-zice Nelu. Iugoslavia are doar o finala europeana cu URSS(fiind invinsa). Steaua Rosie Belgrad a cistigat CCE.Ca si Steaua Bucuresti.Asadar,vorbesti fara sa stii exact adevarul.

Che Guevara (96 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 21:42

1. Nu se compara cupa castigata de Steaua Rosie Belgrad cu cea a Stelei Bucuresti. Ai nostri au jucat lunga si pe-a doua pana in finala. Aclo s-au bagat cu fundul in poarta si au avut noroc cu Duckadam. Steaua Rosie Belgrad a facut spectacol in toata puterea cuvantului. A scos echipe importante pe traseu, de exemplu Bayern Munchen. Si le-a scos prin fotbal de calitate nu bufa-bufa. 2. Ne-a placut "generatia de aur" pentru ca luptau de la egal la egal cu toata lumea. CORECT ?? Atunci sa luptam si noi de la egal la egal cu ei. Sa nu se mai dea atat de importanti pentru ceva ce au facut acum 30 de ani. Nu poti sa te urci pe Himalaya o data in viata si sa traiesti 100 de ani din asta. Trebuie sa muncesti in fiecare zi ca sa pui ceva pe masa familiei tale.

Cosmo (48 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 21:44

Eu cred că ce au făcut pe teren provoacă inca destul fior. Din păcate, ce au făcut unii ulterior provoacă altfel de fiori. Gică Popescu s-a înhăitat cu frații Becali la impresariat comisioane, Prunea și-a etalat la Iași priceperea și caracterul, însuși Lupescu s-a integrat in sistemul lui Nașu vreo 5 ani, timp in care nu rețin sa fi făcut ceva deosebit pentru redresarea și dezvoltarea fotbalului de care vorbește azi.

Unu oarecare (4 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 22:15

@Nelu: Bulgaria a terminat pe 4 la CM din 94, fiind zdrobita cu 4-0 in Finala mica de Suedia, pe care noi am avut-o in mana in sferturi. Yugoslavia nu are absolut nici un titlu. Nu mai vorbiti nene daca nu stiti. @buzarin: a cui e infrangerea? A voastra, a presei, care a dus o campanie mi z era bila si inimaginabila intr-o tara normala. Nu exista Generatie de Aur, e o inventie. Am avut o generatie de bronz, atat. Cea a lui Gabor, care a marcat golul prin care am invins Anglia la CM de Tineret din Australia. PS: am iubit Generatia careia voi ii spuneti de Aur, am avut placerea sa vad majoritatea jucatorilir pe viu.

petre (3 comentarii)  •  20 aprilie 2018, 23:45

multi dintre ei provoaca doar fiori de DISPRET,fara efort.......

n (39 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 1:15

Bun unghiul de abordare, ca dovada ca a starnit atatea comentarii, cele mai multe inteligente.

Balaceanca (32 comentarii)  •  22 aprilie 2018, 11:34

+++++Cum sa castige pe plan fotbalistic in afara terenului generatia lui Hagi, Lupescu, Gica Popescu, Dan Petrescu, Raducioiu, Vio Moldovan, Dorinel Munteanu, Belodedici & Co.. cand ei sa facut neamuri cu Interlopii (anturajul lor cu lumea Interlopa spune totul)!!!! Ia sa ne spuna cum a furat domnul Dorinel Munteanu campionatul asa si cu Dan Petrescu cu Urziceniul! ...mamaaaa mamaaaa ..numai ca sa se faca de ras pe plan International. +++De ce nici unul din Generatia lui Hagi, nu are curaj sa zica cum sta cu MANARIILE in Fotbalul Romanesc? Ca doar sunteti mari, nimeni nu va poate atinge orice ati face, nu? LMAO ...de penali si lasi ce sunteti in fara gazonului!!!!!!

Comentează