Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Rezistența din alți munți

Lupescu a avut o campanie scurtă. O lună și ceva e, firește, mult prea puțin față de patru ani, cât a tras Burleanu, zi de zi, ca să câștige aceste alegeri. N-ai cum să aprofundezi, n-ai cum să duci muncă […]

...

Cât fior mai provoacă Generația de Aur?

Sigur că votul n-a părut tocmai secret, buletinele de vot se reflectau în geam și de acolo în camera operatorului de la Telekom Sport, care a reușit să surprindă în direct mare parte din tainele scrutinului. Sigur că n-a fost […]

...

Dioszegi a întors și obrazul celălalt

Puțin peste 4.000 de euro aplicați unei echipe care o comite în asemenea hal și care primește peste un milion din drepturi tv nu înseamnă absolut nimic. Dar sancțiunea a fost aplicată în baza unui regulament anacronic, incomplet, făcut cu […]

...

Oltenii și rufele de pe frânghie

Alex Băluță se plânge public că nu joacă, reclamând în subtext postura sa de căpitan obișnuit al echipei, de fotbalist aflat aproape de echipa națională, valoarea sa, fotbalul pe care îl știe, poate și atașamentul care l-a făcut să nu […]

...

Candidații și televizorul

Posteritatea românească are la dispoziție acel episod dinaintea Prezidențialelor din 2004. Dialogul televizat dintre Adrian Năstase și Traian Băsescu va rămâne în arhive, iar replicile din acea seară, în care „și-a dominat clar adversarul”, iau adus celui de-al doilea acele […]

...

Mesele noastre verzi

Patronul fecesebist electrocutează derbyul, gândindu-se inclusiv la un succes obținut dincolo de tușa văruită a terenului

Permalink to Mesele noastre verzi
sâmbătă, 17 martie 2018, 12:43

Dificil de dibuit în istorie vreun meci memorabil între CFR și Steaua, devenită ulterior FCSB. Memorabil prin fotbal, prin ce s-a jucat pe suprafața 105×68, nu memorabil prin ce s-a vorbit în jurul lui sau prin discuțiile infinite despre arbitraj.

În general, aceste derbyuri, pe care statisticienii le numesc „de clasament”, ca să le deosebească de celelalte, de tradiție, sunt închise ca niște nuci de toamnă, aspre ca o foaie de glaspapir și urâte ca străzile rămase pline de gropi după topirea zăpezii. Fotbalul e sărac, neputincios, iar avancronicile sunt mult mai spectaculoase decât meciurile în sine.

Pericol mai mare pentru Steaua
După doi de 1-1 în sezonul regulat, din care primul, cel din Gruia, a fost de nota 5 cu indulgență, iar returul din București s-a dus, cu și mai mare indulgență, să zicem spre 7, vine o nouă remiză? Tot ce se poate! Ar fi rezultatul care ar menține viu interesul pentru competiție, păstrând distanța de două puncte și menținând-o și pe Craiova (pe care multă lume o ignoră) în cărți.

Dacă bate Steaua, interesul rămâne, fecesebiștii trec pe primul loc și mai urmează 8 runde fierbinți. Dar dacă bate CFR? Ei, atunci nu e deloc bine pentru băieții lui nea Gigi, care rămân cu 5 puncte în urma locomotivei. De aceea, ca prim comandament, ei se vor feri să piardă. Și dacă totuși vor pierde? Nicio problemă, există leac!

Planul A s-a cam fâsâit
Rețeta infailibilă a făcutului de atmosferă înainte de meci era să vrei cu ardoare un jucător al adversarului. Joci cu Craiova, ți-l dorești neapărat, imediat, acum, în clipa asta, pe Băluță! Joci cu Dinamo, nu mai poți trăi fără Nemec.

Ai și de la CFR pe cine să pui ochii, lotul e destul de bun. Culio și Hoban nu, că sunt cam ațoși, dar alții, de ce nu? Omrani? Deac? Păun? Arla? Oricare poate fi o variantă!

Însă metoda, verificată vreme de peste un deceniu, s-a cam fezandat. Știm deja că, înainte cu patru-cinci zile de meci, patronului îi cade cu tronc vedeta adversă. Nu se mai miră nimeni și nici nu mai e nimeni indignat. E doar o procedură puțin zaharisită, fără efect.

Planul B, contestația
Scânteia minții a scăpărat din nou. Dom’ patron aruncă o fumigenă menită să înece pe toată lumea. Adversari, spectatori, oameni care citesc ziare și site-uri sau se uită la televizor. Ia fiți atenți aici! Dacă nu iese bine, va fi contestat dreptul de joc al unui jucător al CFR-ului. Nu se spune care, iar ceața devine profundă.

Consumatorii știrii ridică din umeri. Redacțiile se pun pe treabă, iar versiunile încep să se încalece. Ba e vorba de un cartonaș trecut greșit în foaie, adică de un jucător suspendat. Ba intră în discuție numărul extracomunitarilor.

Situația e la fel de neclară ca și atunci când vezi mașina DNA-ului în fața FRF. Pentru cine a venit? Pentru Burleanu? Pentru Lupescu? Pentru Mircea Sandu? Concret, nimeni nu știe clar despre ce e vorba, iar oamenii se bagă într-un colț, cu perna pe cap, așteptând marea explozie!

Ce mult ne place „masa verde”!
Dacă va fi să existe totuși vreo culpă, iar fitilul hecatombei, aprins la Palat, va exploda până la urmă sub Feleac, sigur destoinicele noastre Comisii nu se vor pricepe să deslușească ițele și pricina va ajunge iarăși la TAS. Ca anul trecut, în povestea cu Viitorul, ca și în mulți alți ani și în multe alte dăți.

Ne plac, ne dau pe spate poveștile astea în care arareori există vreun sâmbure de adevăr, dar care ne țin luni în șir creierul treaz și ochii bulbucați pe ecranul device-ului, să vedem dacă a ouat TAS-ul mărgica decisivă!

Pe teren jucăm tensionat, însă de regulă prost, însă ne punem mintea să facă gimnastică prin diverse prostioare pe care apoi le ridicăm la rangul de spețe și le înaintăm forurilor în drept. De fapt, în loc să jucăm fotbal, ne jucăm de-a fotbalul!

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Andrei F (43 comentarii)  •  17 martie 2018, 13:24

Nu am citit articolul decat pe sarite...De ce?Pai autorul ne spune doar o parte de adevar!Ieri am citit o declaratie a celor de la CFR cum ca Mann ar fi bun la ei...Adica fix ce ne spune si critica jurnalistul ca ar face Becali.Acuma ,,mesele verzi,,...Asta daca ai fi jurnalist corect ti-ar aprinde undeva un beculet.Pai CFR are un istoric cu Voiculet!A folosit jucatorul in mai multe meciuri si cand jucatorul a cerut banii i s-a spus ca nu a fost legitimat!!!!Unde in lumea asta mare s-a mai auzit de asa ceva?Pai PSG cu Steaua au pierdut cu 3-0 pentru folosirea unui jucator suspendat!!!Daca mai era si nelegitimat???Nu ma mira ca domnul Buzarin nu a auzit nimic despre astea...Nu ma mira de exemplu ca nu-si incordeaza penita cu patronul Astrei care se vede ce comportament are...A,erata!!!Steaua joaca cu CFR si nu Astra!Atunci este de inteles.Spor la urnit carul ceferist domnule Buzarin!Sau la a impiedica pe cel stelist!Tot aia este!

Poli 21 (46 comentarii)  •  17 martie 2018, 14:27

Carul stelist (???) este tras de un *** notoriu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

petre (3 comentarii)  •  17 martie 2018, 14:40

poza se cheama BORFAS LA RUGACIUNE,nu am citit articolul,nu ma intereseaza deca pozele...........

Radu (5 comentarii)  •  17 martie 2018, 14:52

Imi vine greu sa cred ca un ziarist sau chiar toata redacria sa nu stie ce este,cum si cand se poate face o contesatie.Asa ca sa mai discutam,sa mai scriem,sa ne mai dam cu parerea despre ce a zis patronul FCSB. O contestatie se depune doar inaintea inceperii jocului si are rolul de corectare a unei greseli facuta de echipa adversa. Daca echipa contestata inlatura motivul contestatiei,aceasta cade automat si nu mai este luata in seama. Sigur ca se poate depune contestatie si la pauza sau la sfarsitul partidei(dar pana la predarea carnetelor de legitimare) pentru situatii APARUTE IN TIMPUL JOCULUI,cum ar fi spre ex nerespectarea unor reglementari(regula sub 21 ani,schimbari de jucatori mai multe decat este legal etc. Asa ca nu mai faceti stimate ziarist si colegii dvs un mister din ce a spus in bascalie Gigi Becali

zorrozabal (4 comentarii)  •  17 martie 2018, 15:00

De muulti ani,Becali s-a retras din actionariatul echipei pe care o finanteaza,sub motiv ca- neavand vreo calitate oficiala-poate sa umble cu tot felul de diversiuni,fara ca echipa-sau el-sa se expuna la sanctiuni pentru incalcarea regulamentului federatiei!Dar...precautie inutila,pentru ca si atunci cand i s-a facut dosar penal pentru "afacerea valiza",echipa nu a fost depunctata!Intrebare:De ce nu se adopta un regulament clar,care sa sanctioneze aceste diversiuni?Cat despre MM- alt maestru al divesiunii-asa zisele "presiuni"-el si-a luat masuri de precautie,aruncandu-le "pe piata"prin intermediul lui Andrei Craitoiu de la GSP!

mosionroata (38 comentarii)  •  17 martie 2018, 15:12

Prea mult cancan si prea putin football! De ambele parti, sigur Gigi este de obicei campionul ! Din cauza asta se ajunge la asemenea situatii pentru ca nu sunt oameni profenionisti! Si nu ma refer la oameni de football profesionisti, doar atunci se va ajunge la normalitate cand in football o sa avem o organizare mai buna cu oameni profesionisti! Oamenii profesionisti au un plan pe termen lung cu copii si juniori, oamenii profesionisti stiu sa combine tineretea cu exerienta si au rabdare cu jucatorii! Oamenii profesionisti se ocupa doar la ceea ce se ricep si lucreaza in echipa cu alti profesionisti incecand toti sa urmeze planul stabilit de comun acord!

Ciprian (2 comentarii)  •  17 martie 2018, 16:19

Pai cand tatal tau te invata sa furi de la stat ca pisica sa nu te prinda dna-ul sau sri-ul, ce mai e de zis? Voi promovati-l, puneti-l pe prima pagina. De zeci de ani fotbalul romanesc nu progreseaza si cu astfel de oameni nici ca va progresa....*** este la cine se roaga, la cel de jos sau cel de sus?

cj666 (13 comentarii)  •  17 martie 2018, 18:33

Este o vorba romaneasca, un prost arunca o piatra in apa si 100 de destepti sar sa o scoata. E greu de inteles cum unii ca si Andrei F nu pricep niciodata nimic, se dau mari cunoscatori dar debiteaza fdoar ineptii, si nu stiu nici macar numele echipei cu care tin.

custov (1 comentarii)  •  17 martie 2018, 19:06

jiji ,ai platit vestele ,ai tai le-au imbracat ,tu nu ti-ai dat seama ,mm te-a sunat ,ai incercat sa pari ca nu stii ,vorbesti de guvern ,de ghita ,razi de fecesebei oferindu-le sandwich la cei 50 de *** si zici ca esti crestin ,eu nu cred asta cred ca estiun CLOVN ,priveste oglinda.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (283 comentarii)  •  17 martie 2018, 21:28

Jiji este nociv pentru fotbalul romanesc ...

Che Guevara (64 comentarii)  •  18 martie 2018, 5:50

Fotbalul romanesc este cea mai mare mizerie de pe planeta.

cortes (16 comentarii)  •  18 martie 2018, 7:52

”Iubit de mulți. Urât de puțini. Respectatat de toți. MARELE Gigi Becali.” Din transferurile de jucători Gigi o să aducă un miliard de euro în țară. În maxim doi ani o să joace finala Europa Lig. FÎCÎSÎBÎ=Steaua=România Mândru că sunt Gigist.

Costin (11 comentarii)  •  18 martie 2018, 17:24

De fapt articolul ne invita sa urmarim un meci in formatul " fara viziune, prefacatorii, mime si mm, scuipat pe teren, cartonase si bineintelws fete frumoase in tribune" . Cat timp mai merge alba-neagra?

IMGB (2 comentarii)  •  19 martie 2018, 19:35

Chiar trebuie sa-l citati in fiecare zi pe puscariasul agramat ? Va da bani pentru asta ? Dumneata imi pari un ziarist onest .... daca vrei sa ne distrezi cu agramatu' prezinta-ne interwieu-ul ca atare ... nu imbracat intr-o forma intelectuala departe de exprimarea zegherosului .

Che Guevara (64 comentarii)  •  21 martie 2018, 15:11

Derby inseamna un meci de fotbal jucat intre 2 echipe din acelasi oras. Nu exista alta semnificatie pentru acest cuvant.

Comentează