Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Craiova, brazdă lângă Brazdă

Echipa e frumoasă, antrenorul excelent, stadionul nou, publicul extraordinar și terenul mizerabil

Permalink to Craiova, brazdă lângă Brazdă
luni, 12 martie 2018, 10:18

Portarul Iliev a degajat cu colțul careului mic cu tot. Mingea s-a dus departe, către centru, dar de sub ea a sărit o bucată de sol de câteva kilograme. Comentatorii tv habar n-aveau de ce regizorul insistă cu reluarea unei degajări cât se poate de banale. Abia apoi au văzut glia desprinsă, o felie noroioasă cu glazură de iarbă îngălbenită deasupra. Gustavo a încercat un dribling. Și-a driblat adversarul, dar nu cu mingea, ci cu altă glie. Mingea rămăsese împotmolită în mâl. În fine, la faza golului, Băluță a demarat pe dreapta, însă mingea i s-a lipit de pământ, n-o mai avea cu el. Printr-un gest de care sunt capabili doar cei extrem de tehnici, a tras obiectul cumva de dinapoia sa. Dacă în locul lui Alex era altul, mai puțin prieten cu sfera, destinația putea fi o secție de ortopedie.

De ce Brazdă, cu B mare?
Brazda lui Novac e un cartier al Craiovei, aflat în partea de nord a orașului, opusă stadionului. Are vreo 40.000 de locuitori, cam cât Caracalul sau Medgidia. Numele îi vine de la o fortificație de pământ durată pe la anul 300, după Retragerea Aureliană, când daco-romanii rămași în zonă ridicaseră, pe toată lungimea dealurilor de sud, cam de prin Mehedinți până spre Buzău, la Istrița și Pietroasele, un fel de biută menită să impiedice înaintarea popoarelor migratoare. Ulterior, Baba Novac, care era oltean și căpitan al lui Mihai Viteazul și care are o stradă importantă și în București, și-a fixat tabăra chiar în zona ridicăturii, pe care a consolidat-o cu același scop militar. De atunci, de peste patru sute de ani, oamenii îi spun zonei Brazda lui Novac.

Posesia cui?
Iată cum meterezele de pe vremuri, menite să apere, au astăzi rol total opus. Acela de a împiedica estetica și plăcuta echipă a Craiovei să joace. În zilele noastre există instrumente sofisticate de calculare a posesiei. Eficiente într-o lume întreagă, ele devin aproape inoperante la Craiova. Pentru că nu știi, cu toată tehnica milenaristă, ce-ai avut în posesie, mingea sau gliile săltărețe. În caz de arbitraj video, e iarăși o problemă. N-ai cum să stabilești dacă glia sau brazda au trecut cu toată circumferința linia porții. Pentru că acele fragmente de sol, nefiind sferice, n-au circumferință.

O bubă cu puroi pe obrazul Giocondei
Comparând interioarele, dotările, curățenia, în acest moment stadionul din Craiova e peste Arena Națională. La oficială totul e mochetat, electronic și curat ca o farmacie. Parcările sunt impecabile, scaunele din tribună, intacte, căile de acces, curate. Da, se mai stinge tabela, dar unde nu se întâmplă asta? Stadionul a fost clasificat recent pe locul patru în lume, într-un clasament al arenelor inaugurate în 2017. Peste Wanda Metropolitano, bijuteria lui Atletico Madrid, gazda finalei Champions League 2019. Dar la nivel de gazon, Craiova e sub malurile pe care se suia Baba Novac, cu calul. E ca și cum pe obrazul fin al Giocondei ar apărea dintr-o dată o bubă din care curge puroi!

Doar primăvara? Oamenii nu?
O soluție ar fi venirea primăverii. Dă căldura, cântă cucul, iarba se mai înfrățește. Oare e de ajuns? Nu cumva gazonul trebuie înlocuit? Cât costă? Cât durează? E play-off și timpii s-au scurtat. Poate la vară, în pauză. Dar până atunci? Poți miza mereu pe tehnica lui Băluță, capabil să recupereze mingea care i-a rămas un metru în spate, înfiptă în noroi? Sau începi să faci antrenamente de adaptare, cu bucăți de glie în loc de minge? Așa cum stau lucrurile acum, terenul de la Craiova e pentru șenila de sub ghetele lui Tiago sau Kelici. În locul baghetelor dirijorilor din față se poate lucra cu uluci de gard sau cu pari de sprijinit via!

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Fabius (10 comentarii)  •  12 martie 2018, 11:45

Baba Novac era sarb . In rest, destul de corect.

mal. (17 comentarii)  •  12 martie 2018, 12:08

@Fabius: foarte corectă remarca!

alex (65 comentarii)  •  12 martie 2018, 12:13

Buna ziua! Interesant este ca s-a confirmat ceea ce spunea Mititelu inainte de primul joc.....ca asa va fi terenul! Acum cu toate păcatele lui, Mititelu investise intr-un teren de calitate pe vechiul Ion Oblemenco.....atenție, un teren care nu-i aparținea! Acum....cine suporta aceasta deziluzie?! si financiar si moral....eu unul astept un comunicat onest din partea constructorului in care sa-si recunoasca greseala, sa numeasca greseala astfel ca oamenii sa inteleaga si sa ofere solutii si un termen rezonabil in rezolvarea problemei! Exista pericolul ca la un meci jucat pe ploaie ...sa se rupa si jucatorii, nu numai terenul.....Mie imi pare rau in primul rand pentru jucatori pentru ca devin frustrati si nervosi, dar si pentru spectatori care aveau asteptari mari in ceea ce priveste un spectacol ...Zi buna sa avem!

marc (9 comentarii)  •  12 martie 2018, 12:16

Hai mă Aline, nu mai face pe naivul. Ce tot o dați cu schimbarea gazonului acum? Cu siguranță va fi schimbat, dar când va trebui. Căci orice construcție , după recepție are un termen de garanție. Cum acum el este în garanție, înlocuirea ar trebui făcută de constructor pe banii săi. Așa însă, se așteapță ieșirea din garanție ca înlocuirea să se facă pe bani publici. Și probabil se va lucra cu aceeași firmă. Căci dacă s-ar dori, etapa viitoare csu ar putea juca pe gazon nou. Vă aduc aminte că FCSB a jucat pe NA la 5 (cinci) zile după montarea noului gazon care acum e impecabil

Che Guevara (96 comentarii)  •  12 martie 2018, 12:52

1. Cum a spus si Fabius: Baba Novac era sarb. Fiul sau, Gruia lui Novac, a fost oltean. 2. Stadionul Ion Oblemenco este pe locul 16 in clasamentul de care vorbiti. Construirea lui a durat mult mai mult decat ar fi trebuit sa dureze. Termenul de finalizare a fost schimbat de 4 ori. Pretul de realizare a fost mult umflat. Dovada este faptul ca turcii au realizat stadioane cu mai multe locuri si mai bine dotate decat cel din Craiova la preturi mai mici. 3. Brazda lui Novac nu este un cartier mare. Cel mai mare cartier din Craiova se numeste Craiovita Noua si are in jur de 100.000 de locuitori. 4. Despre gazon: in Anglia se foloseste o plasa de nailon prin care creste iarba. In acest fel nu se pot desprinde brazde din gazon. In tarile nordic sunt un fel de cofrage din plastic, care sunt mai rezistente, dar atunci si terenul este mai tare. Atat timp cat s-a montat o instalatie de incalzire a terenului e mai greu ca iarba sa se prinda pentru ca drenajul e mereu umed. Cu alte cuvinte, radacinile ierbii au nevoie de teren uscat ca sa devina solide. In teren umed ele putrezesc si nu fixeaza solul. Schimband gazonul nu se rezolva problema ierbii. Acesta va rezista o singura partida iar apoi se revine la situatia de acum. Singura solutie este sa se opreasca incalzirea de sub teren, sa nu se mai ude iarba pana cand scade umiditatea si sa vina primavara, sa se faca cald afara. - Cam multe greseli intr-un singur articol pentru un ziarist experimentat.

Daniel (1 comentarii)  •  12 martie 2018, 13:07

Daca Baba Novac e oltean eu sunt jamaican

rammstein (11 comentarii)  •  12 martie 2018, 13:09

sa-l vad pe *** daca joaca sau nu pe *** ala de teren !!!...zicea ca la sibiu n-a fost teren.. a fost mocirla ...acum la un stadion de 60 milioane de euro dati de toata populimea ,sa vedem ce mai zice puscariasul...apropo ,nu va e rusine sa-l dati pe acest puscarias tiota ziua ?....acst *** mafiot?//..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (84 comentarii)  •  12 martie 2018, 13:55

..într-adevăr, buba nu e pe obrazul fin al Giocondei.. Bine că e "oficiala" impecabilă..

JFM (79 comentarii)  •  12 martie 2018, 14:00

Cand n-a intervenit nici o brazda,la centrarea golului fundasul Astrei a tras piciorul cand putea sa o resinga in lateral nefiind chiar in gura portii sa fie inevitabil autogol . Dar a preferat sa lase mingea sa curga catre adversarul care a inscris. De aia ma mir ca cei de la U Cluj i-au dat bani lui Marcel. E adevarat, putea sa dea 1-2 goluri, pt el nu era o problema dar daca vrei sa blatuiesti un meci o faci cu linia de fund eventual portarul. Marcel cred ca a dat si altora nu erau aia doar banii lui insa nu a mai turnat cum au facut-o altii cu el ulterior. Baiat salon.

daniel (37 comentarii)  •  12 martie 2018, 14:15

stiam despre Baba Novac ca-i de origine sarba..dar cine n-a vazut sarbi oltenesti ???

Lary (1 comentarii)  •  12 martie 2018, 15:51

"Ctitorie" a epocii moderne stadionul" Oblemenco" a fost gandit de "savantul de renume mondial" cel mai "iubit" ( la propriu) din Craiova de" priceputa "nr. 1 ( primar , ministru al muncii, sef mare in psd) si gasca din spatele ei , ca ceva echivalent cu......." ultima problema ce mai aveam de facut ptr. Craiova". Zis si facut! A " luat" 50-60mil. euro de la" Nea Marin Miliardar" si a construit un stadion cu acoperis( pe tribune) care s-a rupt zilele trecute, cu suprafata de joc peste care ploua, ninge( s-a vazut zilele trecute la tv.)deci este impracticabil pe timpul iernii, ploi torentiale etc. gazon ptr. oile din zona.Deci....socoteala este simpla.S-au cheltuit sumele de mai sus doar pentru acoperirea tribunelor......( pline cu troieni cum s-a vazut la tv. Ce spune "marele" ganditor si filozof ....macel popescu de "bijuteria" din topul celor mai' frumoase' stadioane. ( NEREUSITE)

aciduzzo (60 comentarii)  •  12 martie 2018, 15:56

Nu stiti nimic....Baba Novac era din Motatei.....si Fane Iovan este stra stra stra stra stra ......stra nepotul lui!!!!...,,Schimband gazonul nu se rezolva problema ierbii''........bula demnitarului.....curca pe valuri....Emil Bobu......samd!!!

++ (11 comentarii)  •  12 martie 2018, 16:29

pt. alin buzarin si un sirb e oltean. de aici vorba "cal verde sirb destept".

Che Guevara (96 comentarii)  •  12 martie 2018, 16:42

@aciduzzo poate ar trebui sa iti vezi de campul vostru de cartofi de pe "stadion Arena". Dar stai, problema e ca FCSB de fap nici nu are un stadion propriu, e in transhumanta la ora asta... In Romania nu mai aveti specialisti pentru ca promovati non-valorile si le puneti judecatori, ministri, parlamentari samd. Apoi va mirati ca nu va creste iarba. Daca totul se face pentru comisioane, nu se fac decat spoieli si atat.

aciduzzo (60 comentarii)  •  12 martie 2018, 16:53

E adevarat....nu ne creste iarba dar se dezvolta gazonul!!!!! Ce facurati de??? Unde fusarati?? La ale Baba Novac?? Sau la ale Mitrita!!

dan b (47 comentarii)  •  12 martie 2018, 17:10

Gazon impracticabil. Ar trebui sa se rupa pisica si sa nu se mai permita disputarea partidelor pe astfel de terenuri. Sa se duca la Severin daca nu sunt in stare. Si cu Suedia ce facem, balet? Am mai auzit una: cica gazonul e prost fiindca merge incalzirea. Pai imi vin in minte doua exemple de stadioane unde incalzirea duduie fara oprire de la 1 ianuarie si gazonul e foarte bun: Medias si Ovidiu. Public excelent? Cel mai necivilizat din Liga 1: lipsa de respect (scandeaza pe timpul pastrarii unui moment de reculegere), cei mai *** la gura, sparg seminte pe stadion, fumeaza...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Olteanu (1 comentarii)  •  12 martie 2018, 17:36

Ba vere, de ce nu cultivarati praz, ce alunecari mergeau pe frunzele de praz...ehehe.. Prazul se prindea mai repede, are radacini puternice, Aoleu vericule, fratioare, uitarati prazul si puseserati brade de-ale luiNovac, fermecat, de ... iarba. Pai iarba ne trebuie noua? Impiedicase-ar pde praz jucausii si arbitrasii cefurei si fecesebesei. Ptiu

Che Guevara (96 comentarii)  •  12 martie 2018, 17:45

@aciduzzo iarba si gazonul sunt sinonime. In aceeasi fraza nu e frumos sa repeti acelasi cuvant. Daca nu ai invatat asta la scoala generala nu e nimic. Ai o viata intreaga la dispozitie. @dan b Nici la Medias si nici la Ovidiu nu sunt stadioane acoperite. Fiind in bataia vantului se face o aerisire mai buna si terenul se usuca mai usor. Stadionul din Craiova nu permite circulatia aerului si de aceea e mai greu de zvantat. In plus iarba a fost plantata toamna si nu prea are cum sa se prinda pana in luna mai. Legat de public: nu cred ca este interzis sa mananci seminte pe stadion. Fiecare om se simte bine in felul sau. Libertatea inseamna sa ii accepti pe cei diferiti nu sa le impui sa fie ca tine. Pe vremuri se confiscau brichetele la intrarea in stadion. De asta vrem fotbal ? Ca sa fim cautati si in chiloti? E bine ca fumatul pe stadioane e un semn de lipsa a civilizatiei la olteni, dar bautul de bere e un semn de cultura in Anglia, Germania sau Olanda. iar faptul ca suporterii injura adversarii e un lucru normal. Nu va place ce auziti in tribune? Mergeti la teatru sau la tenis. La Craiova nu va fi niciodata aplaudat un bucurestean. Pentru ani de zile de oprimare si furturi la drumul mare. Pana una alta nu oltenii au gandit celebra zicala "Catalin Haldan are usa in tavan". O zi buna.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  12 martie 2018, 18:29

...avem nevoie si de iarba ...nu e vina noastra ca nu i gazonul bun ...aici este Ro ...in Ro nimic nu i bun ...

dan b (47 comentarii)  •  12 martie 2018, 18:30

@ Ghevara. Mai era de lamurit chestia cu momentul de reculegere... Cat despre oprimare si furturi... Eu zic ca daca ar fi asa n-ar fi aparut in veci Craiova maxima. Sunt altii care au motive sa se planga, cei carora li se luau jucatorii cu japca. Si la Craiova ajungeau jucatori de valoare si intrau la facultate si aveau salarii bune etc. Iar astia din Bucuresti nu prea puteau sa ia asa usor jucatori din Oltenia.

Che Guevara (96 comentarii)  •  12 martie 2018, 18:46

@dan b: Ti-am zis cu reculegerea. Daca baiatului aluia din Spania nu i-a pasat de capitanul Fiorentinei de ce crezi ca pe olteni ii intereseaza Voinescu? Craiova nu a luat niciodata jucatori cu japca de la altii. Dar poti sa ne spui ce au platit echipele din Bucuresti pe urmatorii jucatori: Silviu Lung, Nicolae Ungureanu, Victor Piturca, Adrian Bumbescu, Nicolae Ungureanu, Radion Gorun Camataru, Gheorghe Popescu. Sa nu mai vorbim de o echipa intreaga luata de Netoiu la Dinamo. Si inca un autocar de jucatori cedat de Dinel Staicu tot la Dinamo. Si eventual poate ne zici si cum a ajuns Ionel Ganea sa joace la Rapid dupa ce il crescuse si formase U Craiova.

Che Guevara (96 comentarii)  •  12 martie 2018, 18:58

Sa ne intoarcem putin inainte de 1990: echipele mineresti aveau salarii mult mai mari decat se pateau la U Craiova. Jucatorii de la Jiul Petrosani sau Baia Mare castigau intr-o luna cat un oltean intr-un an. Echipele departamentale la fel. Militarii de la Steaua si militienii de la Dinamo sau Victoria aveau salarii mult mai mari si primeau si grade. Ca atare Ienei si Iordanescu sunt acum generali si au si pensie fara sa fi tras cu vreo arma in viata lor. Apoi, echipele muncitoresti aveau salarii mult mai bune decat cei de la Craiova. Era cazul CSM Resita sau Otelul Galati. Plus ca multi dintre cei de acolo au facut "afaceri" cu tabla samd. Tot in aceeasi zona de salarizare se afla si Rapid Bucuresti. Cam in aceeasi zona se situau echipele partidului comunist: Flacara Moreni, FC Olt Scornicesti si FC Inter Sibiu (la Sibiu era primar Nicu Ceausescu). Tot salarii mari se plateau si in industria petrolului - Petrolul Ploiesti sau Gaz Metan Medias. La Craiova jucatorii erau angajati pe la fabricile si uzinele din oras. Erau salarii comparabile cu cele de la Sportul Studentesc. Printre cele mai mici din Divizia A. Singurul avantaj era ca jucatorii puteau sa faca o facultate si eventual isi mai aduceau cate un video din deplasarile in strainatate.

iaka (3 comentarii)  •  12 martie 2018, 20:05

...culmea e ca dan.b asta are dreptate intr-o mana. Craiova Maxima n-ar mai fi aparut in lipsa nedreptatilor facute de catre departamentale...

enduroyz (16 comentarii)  •  12 martie 2018, 20:22

S-a furat , se fura , inca se fura , inca se mai poate fura . Se fura cu salariul special , se fura cu pensia speciala , cand aud de pensie mai mare de 4000 lei deja *** ............ . Sa mai vorbesc si de gazon sau de indivizii care l-au pus acolo !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

aciduzzo (60 comentarii)  •  12 martie 2018, 20:33

Olelei....ce făcurăți de?? Pai uitarăți cum furarăți campionatul ala din 91....când ținurăți televiziunea la intrarea in Craiova de....când cu Agaliu....si cu Părțu...dintr-un meci cu Inter Sibiu dacă-mi aduc aminte....ala fișară cel mai furat campionat din fotbalul romanesc post decembrist...si chiar....ca sa se dezvolte gazonul cu iarba....puneți praz!!! Si vezi ca l-ai scris pe Nae Roșu de doua ori....SARACIILOR!!!

aciduzzo (60 comentarii)  •  12 martie 2018, 20:41

Iar la gramatica ești muci cu praz!! Ultima...pe cuvânt....când luarăți ultimul campoinat...in 91?....pe următorul il luați sigur in 2031!!Saracilor.....si nu ma contrazice...ca e foamea pa voi cat Insula Mare a Brailei!!!

iaka (3 comentarii)  •  12 martie 2018, 21:04

Olele, da ce fumezi, muica??

Che Guevara (96 comentarii)  •  12 martie 2018, 21:41

@aciduzzo 1. L-am scris pe Ungureanu de 2 ori pentru ca o data l-a furat Steaua si apoi l-a furat Rapid. 2. Habar nu ai sa folosesti perfectul simplu dar e bine ca iti dai cu parerea. In 1988 Steaua a batut pe Corvinul Hunedoara cu 11-0. Crezi ca asta e scor de fotbal? Fotbal corect, vreau sa spun. In 1991 Craiova a castigat campionatul pe bune. A fost un campionat castigat la golaveraj cu 10 goluri in fata Stelei. In ultima etapa 3-0 pe Central cu Sportul Studentesc. Vezi aici https://youtu.be/hirICzeOBAA Si daca tot vorbim de saracia din Oltenia poate vrei sa vorbim si de nesimtirea tipica de Bucuresti. Eu fac pariu ca tu esti taximetrist de-ala arogant pe care il plictisesc clientii.

alex (5 comentarii)  •  12 martie 2018, 22:48

Sunt alt alex decat cel ce a scris mai inainte. Domnule Buzarin, locuiesc in cartierul Brazda lui Novac, un cartier linistit si destul de frumos al acestui oras. Apropo si Olguta tot in acest cartier sta, fapt care nu ne onoreaza. Baba Novac a fost un haiduc nascut in Serbia din tata sarb si mama romanca. A haladuit si prin Oltenia. La batranete, cand avea aproape 70 a devenit capitan al lui Mihai Viteazul, umplandu-se de glorie pe campul de lupta. Deci cu inima a fost roman, desi pe vremea aceea nu se prea stia mare lucru despre nationalitate si natiune. Important era cine iti e suzeran. A fost ars pe rug de catre hunguri la Cluj in 1601, cu 7 luni de zile inainte de asasinarea lui Mihai. Dar sa lasam asta, pe mine acest stadion nu ma prea incanta. Mi se pare sub Cluj-Arena, estetic vorbind. Are acoperisul prea mare, mai mare chiar decat tribunele. Seamana putin cu stadionul din Marsilia, dar e mult mai mic. Cat despre comparatia cu stadionul lui Atletico, e o exagerare. Nu trebuie sa ne luam dupa topuri, de orice fel ar fi ele. Daca am crede asta, atunci Madonna e mai buna dcat Led Zeppelin si Eminem e peste Pink Floyd!

FYRY (31 comentarii)  •  12 martie 2018, 23:03

MADRIDUL IL SCHIMBA N 72 DE ORE

motanul incaltat (199 comentarii)  •  12 martie 2018, 23:58

Pt Fabius: Daca nu stiai sirbii sunt tot olteni. Si bulgarii. Numai ca ei nu stiu asta.

Urod (55 comentarii)  •  13 martie 2018, 2:55

Treaba românească... Nu știu de ce, dar parca am presimțit problema cu gazonul... Tocmai ce-l lăudau ca va fi peste cel de la Arena Națională... Dacă erau băieți deștepți, învățau din ce sa intamplat cu primul gazon de pa Arenă, când s-a jucat amicalul cu francezii.... Pe dinafara stadionul din Craiova arata interesant , dar în interior arata foarte urat... Nici nu se poate face comparație cu cel de la Atletico... În primul rand în interior se vede foarte urat armatura pe care sta acoperișul iar tribunele sunt total inestetice... Când se filmează de la nivelul gazonului se vad zidurile alea gri foarte urât, de parca se joaca într-o sala de sport...!!!! ... Înțeleg pt ce au gândit sa facă tribunele asa, dar sunt extrem de urâte vizual... Dacă tot s-a cheltuit atâția ani, se putea face cu mai mult bun gust... Dar vorba românească,, decât nimic, mai bine așa “... Stai sa vezi ce-o sa fie la Dinamo... Ce porcărie sa faci un stadion mic, cu foarte puține locuri în București, într-un oraș cu aproape patru milioane de locuitori...!!!!... Important e sa se fure bani și comisioane... ce, contează o treaba buna?!!!!!... Adică un stadion care este depășit dinainte de a fi construit..!!!

durden (126 comentarii)  •  13 martie 2018, 8:47

Trivia: 94,2% dintre toate articolele de pe internet despre craiova sunt scrise de buzarin!

aciduzzo (60 comentarii)  •  13 martie 2018, 9:11

Am zis ca nu-ti mai dau replica, dar nu ma pot abtine! ,,Schimband gazonul nu se rezolva problema ierbii''.......dupa care...,,iarba si gazonul sunt sinonime. In aceeasi fraza nu e frumos sa repeti acelasi cuvant.'' Hai sa judecam ,, per a contrario''....( asta e un termen din botanica!!! Intraba niste fraieri de avocati, care au terminat DREPTUL si nici nu stiu cum ii cheama!!)......,,Schimband gazonul nu se rezolva problema ierbii''....si ai inlocuit gazonul cu ierbii....sa mergem pe rationamentul tau....,, Schimband gazonul nu se rezolva problema gazonului''.....ca doar ai inlocuit gazonului cu ierbii!!! Si ti se pare ca inlocuirea facuta de tine este una conforma regulilor gramaticale ale limbi romane?? Vai de capul tau! Ia ( fii atent!! aici ia se scrie impreunat....sa nu te puna pacatul sa-l scrii in contextul acesta despartit ca ramai repetent pe veci....asa mai ai o sansa!!!) intreaba-l matale pe maestrul Paraschivescu cum se numeste constructia asta pe care ai facut-o, violand limba romana intr-un mod grosolan!! Alfel.....va urez sa luati anul acesta eventul......LA HOCHEI!!! Mii de scuze pentru SARACIE.....saracia e o drama si nu motiv de caterinca! Chiar imi cer scuze sincer.....pentru ca am vazut personal acum multi, multi ani in urma ce inseamna saracia in VANJU MARE, PLENITA, ORODEL, BORASCU, CALAPARU, ARGETOAIA, GIUBEGA.......si lista poate continua inca vreo 5 ore!

Che Guevara (96 comentarii)  •  13 martie 2018, 15:39

@aciduzzo nu este nimic din ce am scris impotriva regulilor de gramatica ale limbii romane. Si chiar daca ar fi, asa cum vrei tu sa te dai destept, putin ma intereseaza. Ideea este ca avem o problema pe care o denumim generic "problema ierbii". Fiindca iarba nu s-a prins pe stadionul din Craiova. Si nici nu se va prinde pana la finalul campionatului. Schimband gazonul de pe Oblemenco se vor aduce rulouri din Oalnda care nu se vor prinde nici ele. Gazonul actual se afla deasupra unui drenaj din pietris si nisip. Radacinile viitorului presupus gazon nou nu se pot prinde de nisip. Trebuie sa se dezvolte si sa ajunga pana la stratul de pietris. Ori un astfel de tip de iarba (sau gazon) care sa creasca in cateva zile cat un copac intr-un an nu exista inca. Scuza-ma ca iti explic ca la gradinita dar se pare ca asta iti este nivelul. Daca tot vorbesti de Orodel vezi ca e locul de bastina al iubitului tau Victor Piturca. Si apropo de vanatoarea greselilor altora: ai scris "Intraba". Hai, fugi la joaca in groapa de nisip cu avocatii tai cu tot!

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  13 martie 2018, 19:46

...saracia este o boala grea care a cuprins toata Ro nu numai Oltenia ...ci toata Ro cu capitala ei cu tot ...cu tomberonistii ei cu tot ...din Ferentari pana n Berceni ...ce faci aciduzzo ?...te crezi mai destept ca noi ?...si daca esti asa destept ...de ce semnalizezi?

mg (84 comentarii)  •  14 martie 2018, 10:58

Am strâns brazdă după brazdă/Şi'acum dorul mă îndeamnă/Furişat în inimioară/Să schimb iarna-n primăvară../Laaaa, la-la, la-la, la-la-la-la-la/Ce aveţi cu iarba mea ? Să trăiască 'coana Joiţica, că-i damă bună !

mg (84 comentarii)  •  14 martie 2018, 10:59

Am strâns brazdă după brazdă/Şi'acum dorul mă îndeamnă/Furişat în inimioară/Să schimb iarna-n primăvară../Laaaa, la-la, la-la, la-la-la-la-la/Ce aveţi cu iarba mea ? Să trăiască 'coana Joiţica, că-i damă bună !

Che Guevara (96 comentarii)  •  26 martie 2018, 13:34

@aciduzzo: ia citeste aici: http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/galerie-foto-video-exclusiv-ultimele-imagini-de-pe-ion-oblemenco-vesti-ingrijoratoare-de-la-craiova-program-modificat-inainte-de-romania-suedia-535796.html Exact ce ti-am scris acum cateva saptamani vezi in practica.

Comentează