Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Era predictibil să fie luat la mișto

Încercând să facă pe durul, Burleanu comite gafă după gafă și își atrage ironie după ironie din partea unei lumi a fotbalului care-l surclasează inclusiv la simțul umorului

Permalink to Era predictibil să fie luat la mișto
sâmbătă, 3 martie 2018, 9:35

Dădea semne că se bucură de candidatura lui Lupescu, zicând că de-acum încolo nu vor mai fi jigniri, ci discuții academice pe proiecte, într-un cadru decent, înconjurat de meterezele bunului simț. Tocmai el, Răzvan Burleanu, a sărit dincolo de metereze.

De câteva zile atacă în trombă, însă o face complet descoperit. Frazele sale bățoase și scrâșnite primesc replici binemeritat bășcălioase, venite din partea unora cărora în locul unor prelegeri seci despre politici publice europene viața le-a predat inclusiv lecția umorului.

Panduru și Sir Alex
În fruntea clasamentului se află fostul decar al Stelei și actualul invitat permanent la Telekom Sport. Adică angajat cu contract, nu șomer. Când a invocat șomerii din echipa lui Lupescu, Burleanu trebuia să se aștepte la replici. De la Răducioiu a primit o scrisoare plină de bun-simț, în schimb de la Panduru și-a luat un exterior să-l țină minte.

Basarab a spus, cu toată seriozitatea pe chip, ba chiar parcă un pic încruntat, că șomerul cel mai doritor de un post în FRF e Sir Alex Ferguson, autorul unui scurt mesaj video la lansarea candidaturii lui Lupescu. După o asemenea gălușcă trebuie să bei multă apă, altfel e greu s-o înghiți!

Zicu, Halep, Cristina Neagu
Aproape la fel de tehnic, în aceeași seară de joi, s-a arătat și Ianis Zicu. Mihai Stoichiță, șeful Comisiei tehnice federale, își tămâia cu aplomb șeful la DigiSport, spunând că Burleanu a fost declarat de ceva organizație cel mai bun manager sub 40 de ani din lume!

Ianis a intervenit și a dat o pasă de efect, spunând că avem numărul unu mondial în tenis, pe Simona Halep, am avut numărul unu mondial în handbal feminin, pe Cristina Neagu, iar acum avem și cel mai bun manager sub 40 de ani din lume! Altă gălușcă greu de înghițit fără o cantitate considerabilă de apă!

O mașină singură-n parcare
Marcel Pușcaș, contestatar din interior al regimului Burleanu, a fost trimis în fața diverselor comisii interne de disciplină a muncii pentru că a plecat de la program și s-a dus, fără beatificarea suveranului federal, la diverse emisiuni tv. Ieri, vineri, Pușcaș a ajuns la Casa Fotbalului la nouă și jumătate și a constatat că parcarea e goală, deși programul începuse de o jumătate de oră.

A făcut poze, le-a urcat pe Facebook și acum așteaptă să vadă dacă aceleași comisii interne în fața cărora a compărut el îi vor audia pe cei peste o sută de absenți de la program.

În total sunt 182 de angajați, iar în parcare era o singură mașină, a lui Pușcaș. Probabil că unii dintre cei care lipseau erau plecați în interes de serviciu, înfruntând zăpada mieilor ca să împartă ghiocei electorali și mărțișoare federale numeroaselor fotbaliste votante din teritoriu.

Riscul repetării
Contează ce zice și Justiția (Lupescu are dreptul să apeleze decizia Curții de Apel, unde i s-a contestat dreptul de a candida), dar contează și imaginea, pe care Burleanu parcă ține cu tot dinadinsul să și-o mototolească.

Ajung trei mingi luate printre picioare în mai puțin de 24 de ore. Așa se întâmplă când te duci arțăgos, belicos și nepregătit în fața adversarului. Viața te ia la mișto și pățești cam ce-a pățit Găman în fața lui Torje sau cuplul Junior Morais-Vlad în fața lui Immobile. Riști ridiculizarea, iar genul acesta de episoade rămân în memoria colectivă, poate se infiltrează chiar și în mintea votanților ajefiști.

Dacă te împleticești în coduri meteo și amâni Cupa după cum ai tu chef, mai treacă-meargă. La fel, când spui, complet neacoperit de probe, că în trecut arbitrilor străini li s-au dat șpăgi, poți fi înălbit la Comisiile care, oricum, sunt ale tale.

Dar când ridici la fileu asemenea baloane, n-ai cum să te aștepți la clemență. Lumea asta a fotbalului, cu șomeri sau cu amploaiați, are fenta în sânge. Dacă nu tragi șorțul, râde lumea de tine!

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Unu oarecare (31 comentarii)  •  3 martie 2018, 9:54

Dar tu cum te-ai simtit buzarine, cand ti-a dat cand altul pe aici, mingea printre picioare? Tu cate galuste a trebuit sa inghiti? Nu sunt burlean, vorba tovarasului Director-colaborator, dar nici lupean. Burleanu nu e omul potrivit, a facut enorm de putin in 4 ani. Doua, trei lucruri bune, de care bineinteles nu s-a scris aici, dar pe altundeva da, in rest nimic. Lupescu nu stiu, ar merita o sansa, sper insa sa nu fie adevarat ce se zvoneste despre el. Cat despre voi, impachetatorii de peste, va doresc sa v-a duceti pe rapa de tot, sunteti o rusine de ziar sportiv. Pro st informati, scrieti ce auziti, fara sa verificati, aserviti, nu sunteti echidistanti, atacati intotdeauna o singura parte ( de ex FRF , CSM Bucuresti, chiar si pe Neagu, careia Tolo iar pupa picioarele pe strada, iar andries i-ar cara bagajele) , purtati razboaie cu cititorii, mai ales ioanitoaia si geambasu, jigniti ... multi dintre cei care v-a scriu sunt oglinda voastra. Ceea ce dati, primiti inapoi.

jiji (12 comentarii)  •  3 martie 2018, 10:53

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

tavi67 (1 comentarii)  •  3 martie 2018, 11:07

" Impachetatorii de peste " !! Tot printre picioare s-a dus si asta ...

Observator (79 comentarii)  •  3 martie 2018, 11:38

N-ar fi o mare problema ca burleanu n-are simtul umorului si al ridicolului, dar cand este de-a dreptul nesimtit si ostentativ defaimator, nu mai este in regula, nu mai merita pic de respect! Jignitoare sunt si afirmatiile celor care sustin ca ziarul este bun doar pentru impachetat peste! O.

mg (84 comentarii)  •  3 martie 2018, 11:44

..păi dacă asta ştiu, să se califice'atunci la campionatele mondiale(europene) de "caterincă".. Din "perlele" lor însă se poate încropi, mai degrabă, un nou volum de umor involuntar.. :)

Unu oarecare (31 comentarii)  •  3 martie 2018, 12:11

Observator: corect. Daca Burleanu jigneste si exagereaza cu atacurile sub centura, nu merita respect. Total de acord. Intrebare de baraj: tabara cealalta, Prunea, Sandu, ioanitoaia, buzarin, etc, merita respect? Pe geambas l-am taiat de pe lista, s-a dezis public de mizeriile alea.

Costin (14 comentarii)  •  3 martie 2018, 12:20

Exista o varsta pentru fiecare misto...

Stefan Andrei (1 comentarii)  •  3 martie 2018, 12:27

Da, ar trebui sa se scrie critic despre atacurile verbale dintre cele 2 parti. In speranta ca se vor opri din a arunca vorbe, cele 2 parti si se vor apuca sa dezbata lucruri concrete, idei si programe. O singura problema am cu acest articol, denumirea de "Ajefisti", are o nota ironica la adresa unor oameni care sunt pusi toti int-o oala si desconsiderati. Fara a fi intrebati, fara sa le cunoastem opiniile. Am observat aceleasi note ironice si de la colegii dvs si eu ca simplu cititor nu inteleg de ce? Cum s-a decis dintr-o data ca o masa de oameni despre care nu avem niciun interviu sau informatie concreta, ca sunt incapabili, influentabili si deloc buni :)). Cred ca aceste note ironice ii vor impinge si mai mult in tabara lui Burleanu, pt ca el este singurul care nu ii trateaza asa. PS: din fericire nu am l-am auzit pe Lupescu avand aceeasi atitudine fata de ei, sper ca cei din anturajul lui sa nu o faca( nu sunt total de acord cu toate persoanele din anturajul sau). Multumesc!

Observator (79 comentarii)  •  3 martie 2018, 13:09

@ Unu oarecare Daca in cazul presedintelui in functie am folosit minuscula, insemna ca nu-l apreciez deloc! Intre el si oricare altul care a facut ceva pentru fotbalul romanesc inainte ca acest impostor sa fie impus de basescu si de camarila lui este o distanta de ... ani lumina! Cred ca am fost explicit; pe acest tinerel impertinent (nu prin natura lui, ci prin modul in care a fost promovat de catre altii), infatuat si incompetent l-as pune la punct sub toate aspectele, inclusiv al unui meci de fotbal-tenis sau de minifotbal! O.

Unu oarecare (31 comentarii)  •  3 martie 2018, 13:46

Observator: dar sunt de acord cu tine. Dar intrebarea era alta... :))

Mircea (24 comentarii)  •  3 martie 2018, 13:47

Cum se face ca cei mai aprigi contestatari ai lui Burleanu sunt generatiile vechi... Generatia asa zisa de aur este atat de umflata iar acum este ca si cum ar fi obligatoriu ca acei fotbalisti sa ocupe si posturi inalte intr-o federatie. Mi se pare o tampenie pt ca ceea ce nu se spune cu voce tare este ca acei fotbalisti ( nu toti ) reprezinta si o generatie de corupti ( vezi Gica Popescu ), o generatie de falimentari ( vezi Gica Popescu, Raducioiu, Prunea...etc) care acum prin candidatura lui Lupescu vad o sansa enorma de a castiga un ban. Sunt foarte multi din acea generatie care nu mai tin pasul cu timpul actual. Succesele lor din trecut nu garanteaza succesul din viitor in complet alte roluri si functii ! Personal as merge pe mana unuia ca Burleanu ( nu el a distrus fotbalul ci..hihihi, sic: elemente din acea generatie al lui Gica Popescu & Raducioiu ) decat sa vad aceste specimene din nou la carma. In fine, Lupescu are experienta UEFA si contacte acolo dar....in Romania, dupa cum ati vazut s-a inconjurat in prima instanta de specimenele corupte ale trecutului; de ce ? pt ca NU are alti oameni in jurul sau.....

Vioteatza (20 comentarii)  •  3 martie 2018, 14:28

Si daca va fi luat la misto care-i baiul Buzarine? Tu esti luat la misto de ani de zile si uite ca traiesti!

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  3 martie 2018, 15:02

...sunt multi ***...cu bascula ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  3 martie 2018, 15:16

Problema este pe cine alegem ...pana acum niciun candidat nu a facut dovada ca nu ar continua sa risipeasca banii fotbalului romanesc...absolut niciunul ...noi vrem sa ajungem la un C.M. sau sa fim primii din lume ? Ce inseamna pentru noi performanta?...nu vedeti ca foarfecele cenzurii nu te mai lasa sa spui nimik ?...si atunci ?...pentru ce scriem ?

naica (23 comentarii)  •  3 martie 2018, 18:58

Unu oarecare- ce post ai acum in frf ?

silviu (1 comentarii)  •  3 martie 2018, 20:26

@Mircea "Cum se face ca cei mai aprigi contestatari ai lui Burleanu sunt generatiile vechi... Generatia asa zisa de aur este atat de umflata iar acum este ca si cum ar fi obligatoriu ca acei fotbalisti sa ocupe si posturi inalte intr-o federatie. Mi se pare o tampenie pt ca ceea ce nu se spune cu voce tare este ca acei fotbalisti ( nu toti ) reprezinta si o generatie de corupti ( vezi Gica Popescu ), o generatie de falimentari ( vezi Gica Popescu, Raducioiu, Prunea...etc) care acum prin candidatura lui Lupescu vad o sansa enorma de a castiga un ban. Sunt foarte multi din acea generatie care nu mai tin pasul cu timpul actual. Succesele lor din trecut nu garanteaza succesul din viitor in complet alte roluri si functii ! Personal as merge pe mana unuia ca Burleanu ( nu el a distrus fotbalul ci..hihihi, sic: elemente din acea generatie al lui Gica Popescu & Raducioiu ) decat sa vad aceste specimene din nou la carma. In fine, Lupescu are experienta UEFA si contacte acolo dar....in Romania, dupa cum ati vazut s-a inconjurat in prima instanta de specimenele corupte ale trecutului; de ce ? pt ca NU are alti oameni in jurul sau..... Bine spus !!! De acord ! Referitor la articolul lui D-l Buzarin , ce pot spune ........Buzarin e Buzarin !

Unu oarecare (31 comentarii)  •  3 martie 2018, 23:46

@naica : dar tu ce post ai la gsp? :) mai, oameni buni, voi chiar nu v-a dati seama ce pe ni bili puteti fi? Vine unul cu o intrebare incomoda, gata ! e de la FRF... :))nici macar alta parere nu am, am intrebat, nu dau cu parul :)). Am mai spus, nu imi place bigoteria unora. Nu m-a intereseaza cine va castiga.

Gigi lumina maybach (5 comentarii)  •  4 martie 2018, 8:56

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dan (32 comentarii)  •  4 martie 2018, 9:04

Burleanu ca Burleanu dar de la Stoichita si mai ales de la Vochin mai aveam ceva pretentii . Au reusit sa devina de-a dreptul gretosi .

vasco (146 comentarii)  •  4 martie 2018, 20:10

Am vazut conferinta de presa a lui burleanu si mi-a lasat o impresie buna.E evident ca omul e mult superior ca intelect lumii fotbalului,e clar ca nu avea ce cauta in aceasta lume plina de "intelectuali"gen prunea,raducioiu,gica popescu(scriitor,deh)si mai ales geniul Carpatilor,Hagi,intelept ca un proverb si umorist de elita din momentul in care deschide gura...si mai ales toti,dar absolut toti,mari manageri si genii in tehnici de antrenament sitactici,ca de exemplu omul de afaceri cu arta Ilie Dumitrescu.Intradevar serioasa concurenta pentru Burleanu.N-are nici o sansa...:)))

Jean (3 comentarii)  •  5 martie 2018, 12:33

Daca tu afirmi ca Burleanu e mult superior ca intelect lumii fotbalului nu trebuie sa mai adaugi nimic. M-am lamurit cit te duce capul. De la moara pina la gara.

durden (126 comentarii)  •  5 martie 2018, 16:34

Buzarin viseaza si el sa-i umple cineva portbagajul cu pui...

Comentează