Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cum poate fi bătută Lazio?

Miștocarii vor sări imediat. E greu să nu câștigi când ți se acordă un gol ca primul al lui Milan, marcat cu mâna de Cutrone!

Da, adversara Stelei, invincibila Lazio, poate cea mai în formă echipă a Europei la acest […]

Permalink to Cum poate fi bătută Lazio?
marți, 30 ianuarie 2018, 1:01

Miștocarii vor sări imediat. E greu să nu câștigi când ți se acordă un gol ca primul al lui Milan, marcat cu mâna de Cutrone!

Da, adversara Stelei, invincibila Lazio, poate cea mai în formă echipă a Europei la acest început de an, aproape sigur cea mai ofensivă, a pierdut cu 2-1 pe San Siro! Dincolo de marea eroare de arbitraj din care s-a făcut 1-0 (atât de mare încât marii iubitori de tehnologie video care au devenit italienii nici n-au mai apelat la VAR), a trebuit să se întâmple mai multe lucruri.

Întâi, să lipsească Immobile! Asta s-ar putea să se întâmple și pe 15 februarie, pe Arena Națională, dar și o săptămână mai târziu, pe Olimpico. Fără golgeterul clar al Serie A (e urmat de Icardi, adică de o fantomă complet ieșită din formă, de veteranul Quagliarella și de Dybala, care e și mai accidentat decât Ciro), Lazio e un munte fără vârf.

Spre Immobile era orientat tot jocul de atac al lui Inzaghi junior, iar Bălașa, Larie, Planici sau Găman ar trebui să urmărească atenți buletinele medicale dinspre Cetatea Eternă. Ameliorările sunt de natură să-i neliniștească!

Apoi, un asemenea meci se câștigă băgând sănătos piciorul. Milanul a putut să învingă împrumutând scrâșnetul omului de pe bancă. Gattuso a alergat în țarcul lui, de multe ori dincolo de hotarele văruite ale acestuia, cât n-o făceau vedetele rosso-nero până la venirea sa. Până și tipi mai degrabă comozi, care mizează mai mult pe gâdilatul mingii, Suso, Calhanoglu sau Bonaventura, au devenit soldați apți oricând pentru un tackling scrâșnit.

Dică nu e un tip care să se agite în asemenea fel. De altfel, cu mici excepții, e greu să mai existe cineva care să facă în toate felurile pe bancă, așa cum face Gattuso. E greu de spus cât fotbal și câtă tactică transmite spre teren fostul campion mondial, însă e limpede că are cele mai bune cifre InStat din tot lotul. Aleargă cel mai mult!

Cu o echipă mai hărăzită decât a ta (iar Milanul, în ciuda sfertului de miliard de euro prăpădit vara trecută pe transferuri, pare cu mai puțin har decât Lazio), așa trebuie să joci. Să pui osul, să ai atitudine, și atunci tribunele (arena milaneză a fost plină ochi) vor fi cu tine. N-ai nicio șansă dacă nu faci așa, dacă te ascunzi într-un moale „la-ți-o ție, dă-mi-o mie!”.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Cristian (29 comentarii)  •  30 ianuarie 2018, 14:29

Ce mai articol…….. 🙂

aciduzzo (60 comentarii)  •  30 ianuarie 2018, 14:36

Aiurea…..de unde atat os??!! Cine sa puna osul cu alunecari si scrasniri din dinti??!!N-avem…scurt….n-avem……Iluziile astea cu batem Lazio nu-si au locul azi tinand cont de ce se intampla la FCSB! Va fi un meci fara istoric in care Lazio fara sa forteze vreun pic va obtine o calificare mai mult decat meritata!

aciduzzo (60 comentarii)  •  30 ianuarie 2018, 14:55

Si ca sa continui cu o gluma…..cred ca Lazio poate fi batuta fie cu batatorul fie cu telul!!

Taribo West (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2018, 16:20

Cum poate fi bătută Lazio?
Raspuns: Nu poate fi batuta de Steaua!
Observatie: Ce rost mai are articolul?

qytzuEu (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2018, 18:25

Cred ca Lazio poate fi batuta, mai ales ACUm, numai daca nu se prezinta la meciul cu FCSB la Bucuresti si se califica la Roma cu doar 4-0 fara sa forteze si bagand si juniorii !!!!

Marius-Traian (10 comentarii)  •  30 ianuarie 2018, 19:20

Cu parul.

vasco (146 comentarii)  •  30 ianuarie 2018, 20:17

Pffff!!!Cum poate fi batuta Lazio…Poate fi batuta,doar n-o fi invincibila,dar nu de catre vreo echipa romaneasca.Cred ca nici macar o selectionata cu jucatori romani n-ar bate Lazio …de eliminat,in doua jocuri,nici atat.Dar cred ca fecesportbiscuiti nici macar nu-si propune…

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  30 ianuarie 2018, 20:30

…hai sa scriem prostii…cand diferenta de valoare este atat de mare orice ai face este inutil …altfel si pe fcsb o poate bate Fulgerul Maglavit …

Mihai Badea (3 comentarii)  •  31 ianuarie 2018, 3:05

Care invincibilă, domnule Buzărin? A luat-o pe coajă nu mai departe decât în decembrie (etapa a 16-a, cu Torino, acasă: 1 – 3).

Carol K (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2018, 8:40

O sa ne spuna MM dupa cele doua batai la zero pe care le vor incasa,el e „analistul” suprem cu daca si parca in loc de argumente si cu mistouri subtiri in loc de solutii…

Gigica (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2018, 10:31

Inca un articol marca „Buzarin”, lipsit de noima. De unde si pana unde cea mai in forma echipa din Europa? :)) Barcelona, Manchester City,PSG?

Dan (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2018, 13:16

Cum poate fi batuta Lazio? Simplu: La fund!

b-oier (29 comentarii)  •  31 ianuarie 2018, 13:35

@Taribo West nici de steaua si nici de fcsb !

luciann (12 comentarii)  •  31 ianuarie 2018, 21:34

Adevarul e ca si-au batut joc de meciul cu Lugano de acasa cu formula aia de start! Plzen joaca cu Partizan si noi cu…Lazio!

haideusicfr (55 comentarii)  •  1 februarie 2018, 7:43

Cu mana . Pe spate. La ora asta nici CFR-ul n-ar avea mai multe sanse.Poate la toamna daca totul merge bine.

Mihai Badea (3 comentarii)  •  11 februarie 2018, 10:51

"Invincibila" Lazio a luat o pauză zdravănă de la invincibilitate (trei înfrângeri consecutive). Hai Steaua!

Comentează