Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Eternul șantier de la Viitorul

Când te desparți de Eric și de Țucudean înseamnă că pierzi și arcul, și săgeata.

Permalink to Eternul șantier de la Viitorul
marți, 16 ianuarie 2018, 9:46

În toamnă, Țucudean, care la un moment dat dorea să plece sau măcar să ia o pauză, a fost al doilea golgeter al campionatului. Iar Eric, care a început și el foarte greu, împovărat de kilogramele cu care venise, a terminat și el sus sezonul, cu multe meciuri în care a fost decisiv.

În locul lui Țucudean nu se știe cine va fi. Poate Gavra, poate chiar Drăguș, poate Chițu, reprofilat în zonă centrală. Niciunul nu are dimensiunea lui „Țucu”, atacant care a trecut pe la o grămadă de echipe, dar naționala a prins-o doar de la Viitorul, ceea ce înseamnă că doar Hagi i-a depistat și i-a exploatat calitățile latente.

În locul lui Eric va veni Ianis, decar veritabil, căpitan, așa cum îl numește însuși Gică, tatăl său. E de condamnat tatăl că vrea să-și recondiționeze fiul? Poate că ar fi, dacă ar face-o pe banii statului sau pe banii altuia. Cât timp o face pe propriii săi bani, orice cuvânt critic e inutil.

Cu Țucudean și cu Eric, Hagi era aproape sigur în play-off și destul de probabil în Europa. Cu Ianis și cu cine-o fi să joace în față, nu e sigur de nimic. Riscă, dar își asumă de la un capăt la altul acest risc.

Ca o dovadă că Gică încă nu e deplin edificat în ce măsură, în primăvară, Ianis va fi măcar o parte din Eric e și acest Lima Duarte, un mijlocaș ofensiv olandez (după nume pare latino-american) adus de la Dordrecht, din divizia a doua olandeză. Atât Dordrecht, cât și Lima Duarte înseamnă foarte puțin, dar cât însemna De Noojier, fundașul stânga adus tot de la Dordrecht, în momentul în care a venit?

Toate aceste mișcări, în care se poate include și cedarea lui Cristi Ganea la Bilbao (chiar dacă din vară), dau senzația de etern șantier din curtea Viitorului. De eternă construcție și reconstrucție, de edificiu care se modifică întruna și stă mereu cu schelele la vedere.
CFR (cu Țucudean, Cristi Manea și Boli) și Steaua, cu Nedelcu, Romario Benzar, Tănase, Florinel Coman și chiar Bălașa, sunt clădiri alcătuite cu destule cărămizi coapte la soarele Dobrogei.

Dacă lui Hagi îi iese și anul acesta, dacă reușește să prindă Europa așa cum e, cu echipa în șantier, înseamnă că se pricepe. Se pricepe și dacă nu-i iese acum, ci la anul, pentru că sub zidurile pe care le modifică mereu are o fundație solidă.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Carol K (61 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 10:51

Poate ca nu asta e scopul unui formator de vedete.Sa prinda neaparat Europa.Asta a ajuns un fetis al echipelor nesigure ca se vor mai intalni vreodata cu oportunitatea asta.A nu te califica macar in Play Off-ul EL inseamna ca n-ai jucat in Europa,ramai un ilustru necunoscut eliminat de unii la fel ca tine... Neica nimeni e stampila de pe fruntea ta.Mai pierzi si startul de campionat din cauza supraincarcarii programului.Asta e adevarul,chiar si Hagi s-a lovit de crunta realitate...In schimb el a format jucatori si a relansat cariera altora.Asa ceva greu mai gasesti,nu doar in Romania.Cand castigi bani doar din inventarea de vedete asta faci in continuare ca ta-ti poti sustine Academia,echipa mare,sa mai investesti si in stadion etc Nu te pricepi la bisnita cu terenuri asa ca vinzi jucatorul cand e copt,chiar daca o faci cu inima indoita,nu mai astepti sa-ti scoata si "calificari in Europa" ...

Adi (3 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 12:28

@ Carol K "Nu te pricepi la bisnita cu terenuri", dar cand te doare mai tare apelezi la "omenia" bisnitarului cu terenuri. Sau asta este ca la Kovesi, doar 5% plagiat, nu se pune...

gheorghe (2 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 13:48

e bine ca nu va repeziti sa dati cu piciorul in hagi, cum fac niste colegi gsp, mari vedete *** ale jurnalismului

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (61 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 14:19

@Adi ...Esti nostim,nu si inteligent,cine apeleaza la mila bisnitarului ? Doar unul ca MM si aia care-l tot asteapta la poarta la Pipera....Stai linistit,n-ai sa ma vezi vreodata in ipostaza aia,***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 18:47

...ce santier ?...la viitura se produc trompete ...nu caramizi ...sunt toti pe mana Burloiu ,Jiji ,Hagi ...

JP PREDA (2 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 18:58

fuga dupa bani..nu apuca un jucator sa se maturizeze ca e vandut si frange

a dica (47 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 19:45

@ ovidiu 3000003. De cand mai citesc cate ceva pe aici am ajuns la concluzia ca esti cel mai "tare" la comentat. Ar fi timpul sa ne explici care-i "spilul" cu substantivul "viitura" pe care vad ca-l folosesti foarte des. Nu stiu care ti-e echipa favorita, probabil una care a fost "maturata" de o viitura pe teren... Si ca sa ne lamurim cu totii, daca V....... produce trompete, fotbalisti cine produce? Spune la toata lumea, sa-i urmarim si noi cu interes.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  16 ianuarie 2018, 23:06

...lasa Dica ...sa ti traiasca familia de baiat frumos ...ca si tu esti tare la comentarii ...mie nu mi plac echipele blatiste ...odata blatist ...mereu blatist ...fotbalist bun este Andrei Ivan ...nu Fl Tanase . Te ai prins cu cine tin ?

aiureaRău (1 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 7:55

Bă puțulicăveștejită, Tu mai ai nesimțirea să scri despre Hagi după *** de articole pe care le-ai produs la adresa lui în trecut? Să-ți fie rușine, excrement cu ochelari ce ești!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

teo (8 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 8:25

Andrei Ivan lustruieste banca de rezerve . Mare fotbalist ! Iar la Craiova cei mai buni fotbalisti sunf Baluta si Mitrita crescuti tot la scoala lu Hagi.Meritele lui Hagi sunt indiscutabile,invidia e mare!

Sorin (5 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 10:41

Andrei Ivan? Pai cit a fost la Craiova,a dat 2-3 goluri in Campionat,iar la Krasnodar,nu a reusit sa joace nici 60 de minute,in care a speriat vrabiile din copacii invecinati stadionului! Mai mare produs de retorta, al laboratorului jurnalistic, nu exista in Romania!

Sasa (4 comentarii)  •  17 ianuarie 2018, 15:44

Hagi i-a cedat pe cei 2 (Tucudean si Eric) si pentru ca i-a luat gratis. In schimb, a primit pe cei 2 500k euro, bani frumosi pentru orice echipa din Romania. Ca si inlocuitori, mizeaza pe re-evaluarea lui Vodut, pe Ianis, precum si pe revenirea din accidentare a lui Carlo Casap (19 ani).

johnpaul (2 comentarii)  •  18 ianuarie 2018, 6:24

esti aiurearau... :))) omul e jurnalist si scrie ce are chef, ce te superi daca il critica putin pe hagitudose

Comentează