Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Clauza lui Băluță e în tribună

Ba două milioane, ba 2,2, ba 2,5 plus Vlad Achim. Ofertele curg, Gigi Becali plusează mereu, și-l dorește pe Alex Băluță ca pe steluța (n-am zis Steaua!) din vârful bradului.

Permalink to Clauza lui Băluță e în tribună
joi, 4 ianuarie 2018, 10:30

Simte el că Alex e cheia succesului fecesebist. Că acolo e mina de aur și că peste un an o să-l dea cu 10 milioane, ca pe Stanciu!

Unde va juca Alex în angrenajul lui Dică? În spatele vârfului, cum adică unde?! Dar acolo e Budescu, mai poate fi și Tănase, nici lui Teixeira nu-i e străin postul. Înghesuială mare. Iar banda dreaptă Alex a abandonat-o demult, de vreun an și ceva, de când l-a fixat Gigi Mulțescu în zonă centrală.

Îl vrea Gigi pe Băluță pentru că efectiv are nevoie de el? Mai degrabă îl ia ca să subțieze Craiova, pe care o simte puternică, atât în teren, cât și în tribună, cu media ei de peste 20.000 de spectatori de când a inaugurat noul stadion. Cu Băluță, FCSB n-ar fi neapărat mai bună, dar fără Băluță, Craiova ar fi evident mai slabă. Aici e cheia discuției. Slăbești adversarul, îl lași fără cel mai bun jucător.

Plus că-l valorifici oarecum avantajos și pe Vlad Achim. Dar s-a întrebat cineva dacă îi trebuie Achim Craiovei? Zona e acoperită de Mateiu, de Zlatinski, ar mai fi acolo și Screciu, care e mai mult mijlocaș decât stoper, va reveni și Fausto Rossi după accidentare.

Craiova stă pe picioarele ei și rezistă unei oferte care ar îndoi orice club din Liga 1. Dincolo de clauza de reziliere (3 milioane? Mai mult?) stă clauza de neîntărire a adversarilor direcți. Vătăjelu și Ivan, vânzările marcante ale oltenilor, n-au garnisit rivalele din campionat, ci au adus bani buni de afară. Probabil că așa se va întâmpla și cu Băluță. La vară, peste încă o vară, sau poate chiar acum. E greu de spus când.

Dacă destinația lui Alex va fi externă, cei mereu peste 20.000 din tribună vor reacționa într-un fel, însă dacă decarul și idolul lor va merge la FCSB, vuietul nu va mai fi niciodată același. Aici e miza, de fapt, asta e clauza de reziliere.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Cilly (13 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 11:37

Perfect adevărat ...Jiji dorește in primul rând sa subtieze Universitatea Craiova dar sigur nu o sa se întâmple acest lucru ..conducerea nu vrea sa-l vândă fcsb-ului , Baluta nu vrea sa meargă chiar daca îndrăgostitul de oi ii plătea un salariul dublu este mult prea legat de echipa si suporteri, nu mai spun ca din ce stiu are oferta din campionate mai puternice ..asa ca destinația lui Alex este in alt campionat iar fcsb-ul si domnul Jiji sa se multumeasca cu Dodel ca e liber de contract si ii plac manelele in mod exceptional .:)...Hai Stiinta !

Adrian (8 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 11:54

Cine are suflet de Oltean simte mai bine decât oricine !

nica fara frica ! (17 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 12:52

un articol de 2 bani !!!!

cristyian (16 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 13:00

Trebuie sa va multumesc din inima pt. acest articol foarte adevarat ,foarte important, foarte la subiect .... Felicitari , o analiza la rece ,cu adevarul pe masa . Cel mai mult imi place ca ati zis-o fara jena ,, ca sa subtieze Craiova ,, . Baluta daca ajunge la fcsb , sa fie pregatit pt. echipa a doua ..

Alex (1 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 13:07

Un articol excelent, dar sa stiti ca nu uitam articolele denigratoare din urma cu cativa ani pe care le-ati creat. (ma refer la cele la adresa Universitatii)

Vio (2 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 13:14

Baluta are inima de oltean sadea! Nu va lasa niciodata Stiinta si miile de suporteri, pentr u FCSB cu sutele de suporteri si degringolada de acolo.

Iulian (4 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 13:46

Nu neapărat ca NU ne vorbește Universitatea Craiova de rău. ...dar , în primul rand, pt ca are onestitatea si verticalitatea de a expune realitatea de la Știința și din sportul românesc în general dar și din societatea în care trăim așa cum e ea. Acesta este Alin Buzarin !

Vlad (4 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 13:50

Bun articol si extrem de mult adevar spus. La Craiova se naste iarasi o mare echipa si adversarii au inceput sa simta. De data aceasta insa nu mai suntem pe vremea lui Netoiu, Mititelu sau Dinel. Sa privim cu incredere inainte. Forza Stiinta!!!

Anonim (78 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 14:41

Mult prea mult caz pentru Baluta! Pe langa faptul ca nu-i un fotbalist pe care sa-l doresti neaparat in echipa, a inceput sa fie tot mai indisciplinat! A.

Alin (41 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 15:19

Baluta e oltean sadea nu ca.... g.popescu , lung , camataru ( niste parliti care au plecat la steaua si dinamo)

Mozzie (16 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 16:32

Becali a dezvoltat obsesia de a distruge jucatori...Noul Alibec va fi unul dintre pustii luati de la Hagi dupa care Morutan si daca face prostia sa accepte va urma Baluta.N-au decat din partea mea.Nu inteleg atunci de ce toata opereta asta pe care o fac conducatorii Craiovei...Oricum Becali nu va mai vinde afara la preturile de pana acum,i s-a dus buhul ca e tzepar si ca bisnitareste non-valori. Piata croata,sarbeasca,polona,ceha ofera mai multa seriozitate si siguranta.

Cornel (1 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 17:39

Quod erat demonstrandum! Becali practica demult aceasta tactica de a slabi adversarii directi. M-as bucura tare mult ca U. Craiova sa reziste si sa nu marseze la avansurile acestuia. Depinde cat de foame ii este lui Rotaru. Ar fi pacat sa dezamageasca minunatii suportri olteni care au inceput san populeze noul stadion cu zecile de mii. La o scurta socoteala in 10 meciuri cu 20.000 de spectatori in tribuna scoate jumatate din clauza de reziliere. Basca aportul direct al acestora la victorii si la mentinerea unei stari de spirit f. favorabila pentru performanta.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 18:34

...normal...cum sa mearga la fcsb ?...nu ca am slabi ...Alex da uneori in tribuna din toate pozitiile ...nu ca i am intarii pe fcsb isti ...ce plus le ar aduce Baluta un jucator scund cu viteza buna ...dar care rateaza cand nu te astepti ...si cand ratezi te ia fiul de cioban la cearta ...s ar rata Baluta ca fotbalist . Nu vrem sa vindem la fcsb din mandrie... sa aratam ca avem si noi bani ...venim la stadion platim 20 000 de bilete , cumparam abonamente si aratam ca traim si fara banii recidivistului ...

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 18:56

Alex Baluta ne este un jucator necesar ...este oltean ...dribleaza in regim de viteza ...inscrie si cu capul ...insa cu el in formatie n am invins niciodata fcsb ul . Daca alege sa plece in strainatate ii uram mult succes in cariera ...speram ca are sfatuitori buni care il feresc de fcsb ...

b-oier (29 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 21:24

Felicitari pentru acest articol,care nu se incadreaza in ,,s[ecificul,,ziarului,si anume de ....pupaturi si ode, aduse ciobanului suprem !Craiova a fost, si ramane singura echipa ,care nu v-a vinde puscariasului !

addriann (26 comentarii)  •  4 ianuarie 2018, 22:24

Este foarte bine ca Baluta sa mai ramana o perioada ( un campionat ? ) la Craiova... Media de spectatori, la Craiova, se va mentine ridicata, intr-un campionat fara sponsori puternici ( ! ) si cu spectatori din ce in ce mai putini... Din pacate, doar pastrarea lui Baluta nu poate fi nici motiv de bucurie, pentru o echipa competitiva. Craiova are nevoie de cel putin 2-3 jucatori,de valoare, pentru a se mentine aproape de CFR si Steaua. Vom vedea daca vor fi adusi in Iarna sau totul se va amana pentru ( mult ) mai tarziu...

motanul incaltat (199 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 1:19

Nu intelegi fenomenul.... Clubul il vinde la cine da mai mult.... Numai ca se spera ca oricine de afara poate da mai mult ca Becali. Iar ca si fotbalist e bun la Craiova... Eu n-am mai auzit nimic de Vatajelu ca ar pleca la Manchester de ex la vara. Cehii au fost capat de drum. Cit despre cealalta vedeta -Ivan-vrea sa se intoarca la Craiova. Un *** pina la final ce nu s-a impus nici in Rusia.Nu stiu daca a fost adevarat sau doar inventie poetica dar as cita-o pe Mama lui Stefan cel Mare---Du-te inapoi , pt tara mori.....Si intr-o buna zi o sa simti fiorul de a juca la un club intr-adevar MARE. La Craiova eu personal i-as primi inapoi doar in constructii ca muncitor necalificat sau lucrator agricol la Palilula......O importanta suburbie a Craiovei....Poti ajunge de la Stadion inainte si apoi in dreapta pe dealurile Craiovei.......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

marius (12 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 14:36

si cum tribuna olteneasca, de pe acest stadion ridicat din sume prea mari, de la bugetul nostru sarantoc (c-asa a vrut ponta), are impresia ca Soarele se invarte in jurul stadionului (dotat cu niste ,,socluri din beton armat" foarte urate si inalte)...exista posibilitatea, ca baluta sa prinda un transfer de cel mult 1,5 milioane si sa rupa banca pe la o echiputa mediocra...

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 20:49

...motane se vede ca n ai ghete rosii ...fara ghete rosii stii tu unde sa te duci ...Ivan are 21 de ani si e cel mai bun produs al fotbalului nostru ...nu joaca la rusi nu din lipsa de valoare ...dar nu mai explic la toti *** sau din Balta Verde ...oricum nu vrei sa intelegi . ...marius e un alt dusman al natiunii noastre omului ii pute tot ce este romanesc ...nimic nu i place fiindca i construit de romani ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vio (4 comentarii)  •  5 ianuarie 2018, 21:54

Becali vrea sa slabeasca adversarii,iar Muresan vrea sa intareasca CFR. Care e mai crestin?Ambii cumpara in draci. Bine ar fi sa-i verifice cineva: provenienta banior si cum sunt facute aceste aranjamente.

Mozzie (16 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 8:45

Becali e o caricatura de patron.Nu da el mai mult de 2 milioane.Ei ce sa-ti spun ! Adevaratii patroni din fotbal cheltuie sute de milioane intr-un an sau cateva zeci dar cheltuite cu cap,investiti acolo unde trebuie,dupa care vor scoate triplu.Becali joaca la cacealma,e un jucator de ruleta,rosu sau negru,cel mai simplu joc,nu-ti trebuie multa minte.Iese...bine,nu iese,mai incercam o data si inca o data.Daca Baluta sau alt jucator vor veni la FCSB vor avea soarta lui Alibec.Se vor rata.Odata adusi Becali si-a satisfacut orgoliul,mai departe nu-l intereseaza decat sa scoata dublu la vanzare,incepe sa vehiculeze sume irealizabile,sa toarne plumb in acest fel in picioarele acestor talente.Este un terminator de jucatori,fugiti de el unde vedeti cu ochii.Nu toate echipele au spiritul si siguranta Craiovei ca sa reziste tentatiei.Secretul sta in jucator,sa stie sa-l refuze pana la urma cariera lui este la bataie.

Elena (1 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 12:41

Nu gandeste Becali asa mult incat sa-l ia pe Baluta ca sa subtieze Craiova. El il vrea doar din ambitie, din aroganta, cu convingerea ca el poate sa cumpere oricand, pe oricine, la orice pret, ca toata lumea ii sta la picioare.

Zagna (18 comentarii)  •  6 ianuarie 2018, 16:22

Alin, un articol la obiect, cu argumente greu de contrazis. O singura intrebare: cei doi indivizi pomeniti mai joaca fotbal, pentru ca acum vreun an cochetau cu Nationala ?

Comentează