Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Dinamo, pe neînțelesul tuturor

Meciul de Cupă la Cluj a adus o calificare în ”sferturi”, dar și o mulțime de lucruri pe care cu greu le poate cineva explica

Permalink to Dinamo, pe neînțelesul tuturor
vineri, 1 decembrie 2017, 9:39

Nu demult, un domn pe nume Alexandru David (nu ne știm, dar am înțeles că e președintele lui Dinamo, venit în acest post cu o bogată experiență de manager în turism) informa că nu conduce defel un club sărac și că majoritatea salariilor se situează între 7.000 și 12.000 de euro lunar. Cu această afirmație, Domnia sa nu face altceva decât să adauge un strop de nelămurire la Marele Mister al Universului: cum de niște oameni prețuiți cu acești bani pot să joace atât de prost?

Cu cine a jucat Dinamo?
Să lămurim măcar o mică parte a lucrurilor și să spunem că U Cluj are toate meritele la ceea ce s-a întâmplat pe arena de sub Feleac. A jucat bine, și-a încălzit minunații suporteri cu o seară memorabilă, a fost aproape de un rezultat memorabil, dar….
Dar e complet greșit ca Dinamo să justifice că o formalitate s-a transformat într-un thriller prin faptul că U îi are pe Albuț, Abrudan, Giurgiu, Florescu, Goga, oameni cu sute de meciuri pe prima scenă și cu selecții în echipa națională. Da, cei enumerați sunt experimentați, dar au niște vârste, pe unii dintre ei tricourile se mulează peste anumite protuberanțe. Și, ce e cel mai important, cu toată frumusețea ei ardelenesc-academică, U e totuși o echipă de liga a treia care e talonată strâns în clasament de Performanța Ighiu și Industria Galda, echipe ale unor sate de prin Alba. Iar arealul deplasărilor urmașilor lui Dan Anca sau Remus Câmpeanu cuprinde azimuturi gen Avântul Reghin, Comuna Recea, Iernut, Cugir….

Starea de agregare
În fața unei asemenea echipe, tu, Dinamo, trebuie să zburzi. Să-i faci praf fizic, pentru că atunci când vrei în Europa sau măcar în play-off, când ești plătit așa cum pretinde domnul Alexandru David, ești obligat să domini clar măcar în plan fizic o echipă de veterani care practică această activitate mai mult din dragoste pentru tricoul alb-negru.
Dinamo însă a înotat, a părut ruginită, a avut momente de somnolență, de dispariție de pe orbita meciului. Oricât s-ar invoca finalul unui sezon încărcat, n-ai voie să apari în această stare de agregare fluidă și să nu reziști, umăr la umăr, într-un duel cu Goga, care e un fotbalist bun, dar e trecut bine de treizeci de ani și e plinuț de-a binelea.

Misterul lui Mister Vasile
Se știe, de ceva vreme la meciurile care intră în prelungiri se poate face și cea de-a patra schimbare, dincolo de limita celor 90 de minute. Se poate, dar cu o singură condiție: aceea ca PRIMELE TREI SĂ FI FOST EFECTUATE ÎN TIMPUL REGULAMENTAR. Miriuță a procedat în primele 90 de minute la o singură înlocuire: introducerea lui Rivaldinho, la pauză. S-a intrat în cele două reprize de prelungiri și nici nu s-a mișcat bine mingea de la centru că l-a băgat pe Dudea în locul lui Corbu. Și peste alte trei-patru minute, l-a introdus și pe Șerban în locul lui Nemec. Dacă înlocuiții, Corbu și Nemec, erau obosiți în minutul 92 sau 96, erau ei mai odihniți în minutele 89 și 90? Dacă-i scotea atunci când trebuia, regulamentul i-ar fi permis lui Vasile să mai facă o schimbare și, zău, nu i-ar fi prins rău la cât de pe îndelete s-au mișcat ai săi în prelungiri. O naivitate de strategie demnă de grupa pregătitoare a fotbalului!

Singurele plusuri
Sunt două. Mai întâi calificarea, care-i deschide lui Dinamo orizont european prin Cupă, dacă n-o fi să se întâmple prin campionat. Al doilea plus (nu râdeți!) e că, spre deosebire de precedenta deplasare de Cupă, de la Piatra-Neamț (alt chin, și tot cu o echipă de liga a treia), de data asta, la Cluj, nu s-a îmbătat nimeni. Cu toate că nu e timpul trecut, filmulețele pot apărea oricând. Ne-am obișnuit deja să apară.

Comentarii (19)Adaugă comentariu

Emilian (1 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 10:38

Buzarin, ai niste articole slabe. Spui niste platitudini, iar faza ca de ce Miriuta n a facut schimbari in timpul regulamentar este total irelevanta. Adica daca mai putea sa bage un jucator in min 110 s-ar fi schimbat jocul echpei?! Bati campii!

Marius (1 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 11:05

E sigur ca nu au baut la Cluj si s-au comportat ca un club super profesionist pe tot parcursul deplasarii . De ce sunt asa sigur ? Pai e foarte simplu , asta ne-o spune chiar rezultatul partidei !

Anonim (78 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 12:12

Unele dintre afirmatii sunt juste, insa as retine 2 aspecte, pe care nu le-ati abordat: stadionul nu a fost plin, iar starea terenului a fost precara, ca aproape intotdeauna!
Clujenii se lauda ca iubesc neconditionat Universitatea si, totusi, au ocupat doar o treime (?) din capacitatea stadionului, in conditiile in care oaspetii erau importanti, dintr-o liga cu care nu mai au tangenta de cativa ani!
Trec peste faptul ca frumoasa lor arena are pista de atletism, insa nu pot sa inteleg cum de n-au rezolvat inca problema starii suprafetei de joc, care a ridicat mereu probleme, mai ales pe vreme ploiasa, sau dupa festivalul cu care se tot lauda, destinat celor cu gusturi muzicale … adolescentine!
Apropo de suptafata de joc: chiar si superbul stadion din Craiova are aceasta carenta; nu s-a invatat nimic din cele doua cazuri precedente (Arena Nationala si Cluj Arena)? A

Anti (12 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 13:16

Cum domnule Buzarin….,,doar Dinamo Bucuresti” ies in evidente prin lucruri negative( batai, scandaluri, comportament de cartie in timpul partidelor, doar ei au voie cu torte, petarde, doar ei au voie sa aurince cu role de hartie igienica in adversari si arbitrii fara sa fie sanctionati…doar acest club este favorizat mai mereu de Liga si FRF( oare cum mau obtinut licenta de functionare pentru sezonul 2017/2018 pentru mizeria de stadion din Stefan cel mare, insalubru, fara INCALZIRE IN GAZON cum prevad regulamentele, distrus in nproportie de 50% de ultrasi la indemnul lui Danciulescu atunci cand i-a indemnat sa ia acasa fiecare dintre ei o particica din stadion….doar Dinamo Bucuresti ne face de rusine tara, doar ei pot sa scape de o insolventa si imediat sa primeasca drept de participare in cupele europene….”Întrebaţi-l pe domnul Duru! Sper ca Dinamo să primească un răspuns pozitiv din partea UEFA, dar totul depinde de domnul Duru. Cei de la Dinamo au fost de bună credinţă, şi-au plătit datoriile la timp( care datorii…din cei 17,5 milioane de euro datorati au achitat doar 3,6% si aia in 5 ani!). Dacă domnul Duru va da un răspuns favorabil celor de la UEFA, forul european nu are nicio problemă cu participarea lui Dinamo în cupele europene”, a declarat Ionuţ Lupescu pentru DigiSport. Acest club trebuie sa dispara de pe frontispiciul fotbalului romanesc si sa lase loc unor echipe de traditie, curate, neimplicate in politic, nemanjite si neimplicate in ,,cooperative”, blaturi, arnajamente cu arbitrii de casa. Cum am scapat de rapid asa trebuie sa scapam di de dinamo.

MZM (48 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 14:41

Subscriu deplin la comentariul d-lui Anti si adaug: 1. Acestei echipe in colaps total, Dinamo, despre care Europa nici nu mai stie ca exista, guvernul roman ii va face cadou un stadion modern (fara pista de atletism, ca se supara suporterii, nu-i asa?) de zeci de milioane de euro, de la buget, deci din banii contribuabililor!? 2. In acelasi timp, acelasi guvern (prin MApN) o alunga pe Steaua (cea mai galonata echipa din fotbalul romanesc si cu cea mai onoranta carte de vizita pe plan european) de pe stadionul pe care patronul echipei l-a modernizat investind 4,5 mil. de euro! In ce tara se mai poate intampla asa ceva?

Radu (6 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 14:52

Nu este prima data cand Alin Buzarin critica Dinamo,uneori chiar prin exegerare. Evident ca Dinamo trece prin cea mai slaba comportare si clasare din istoria sa si trebuie,cei care o conduc sau intra pe teren,sa o aduca intre primele in clasament. In amintirea sau memoria unor jucatori ca fratii Nunweiler,Parcalab,Dumitrache,Lucescu,Dinu,Dudu Georgescu,Andone,Lupescu,Raducioiu,Sabau,Mateut,Marius Nicolae etc. Simt in cronica de mai sus ca si in altele,in comentariile unora,rautatea si nu sinceritatea si a ironiza sloganul DOAR DINAMO BUCURESTI ma duce la gandul ca probabil au fost prezenti si echipati in alb-rosu in tribuna fecesebista la acel 1-5 pe Arena Nationala. Chiar daca in acest an mai mult ca sigur Dinamo va rata locul 6 ii sfatuiesc pe antidinamovisti sa nu rada,sa nu ironizeze sau sa persifleze si sa-si aminteasca de razbunarea noastra la ironiile conducatorilor fecesebisti in finalul campionatului trecut cand au pierdut titlul in min 96 din 11m intr-un meci cu Dinamo,scor 1-2. Exact conform sloganului nostru: DOAR Dinamo Bucuresti

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 16:29

…apa bei…apa joci …

Andrei F (98 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 16:41

Cand terminati si subiectul Dinamo ca rog sa-i ajutati si pe cei de la Reai.Pentru ca uite:,,Egal rușinos pentru galactici: Real Madrid s-a calificat în optimile Cupei Spaniei, după 2-2 acasă cu echipa de Liga a 3-a, Fuenlabrada…,,Ce o sa ne mai minunam cand o sa ne aratati salariile de la Real…Mai ales cu Gareth Bale sa incepeti….

_ge (1 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 19:58

Zi bre Anti pana la capat: fîcîsîbî este echipa „curata, neimplicata in politic, nemanjita si neimplicata in ,,cooperative”, blaturi, arnajamente cu arbitrii de casa” .
Alta iechipa nu vad sa’ndeplineasca criteriile matale iar fîcîsîbî treb’e sa ramana singura iechipa din tara cu care sa ne mandrim. Celelate sa dispara in mama lor, sa nu cumva sa’ncurce marele si unicul fîcîsîbî. Sa ramana numa’ calintzari si soljici.

sundance kid (37 comentarii)  •  1 decembrie 2017, 23:07

Da asta insemana democratia tipic romaneasca . Comentarii , compuneri, eseuri liru liru crocodilu’ ! Le spun la naivii astia de luni de zile ca Dinamo e un club muribund tinut in viata de aparatele numite mass media . Si apropo . Nu cred ca va termina in primele 2,3 in play out . Imi e teama sa nu retrogradeze dar de asta va avea grija liga si frf-ul sa nu se intimple pentru ca deja au probleme cu numarul de specataori . Chiar daca media va fi de 1000 si de dinamovisti la meciuri tot e mai mult decit nimicul adus de astra, voluntari chiajna sau juventus colentina ! IN REST? LA MULTIN ANI ROMANIA !

mihail (20 comentarii)  •  2 decembrie 2017, 6:10

Anti@; Si cu cine sa ramai ,dragule ?

MZM (48 comentarii)  •  2 decembrie 2017, 8:51

De ce comentariul meu „asteapta moderare” de aproape 20 de ore??? Care este motivul?

haideusicfr (55 comentarii)  •  2 decembrie 2017, 10:17

A fost un meci frumos ,neasteptat de bun al”” studentilor””. La acaesta ora U are jucatori buni ,e drept ,nu foarte „batrani””,entuziasti ,o galerie excelenta ,bravo lor.Cat despre adversarele lui U ,echipa din Recea este fosta FC Baia-Mare. Care n-a fost o echipa oarecare.
Pana la urma a fost bine ca a castigat Dinamo , o echipa simpatizata la Cluj si care are mai multa nevoie deca noi de Cupa.
Bravo Miriuta ,succes Dinamo ! Haide U si CFR!

Urod (55 comentarii)  •  2 decembrie 2017, 11:15

La Dinamo sunt probleme grave care nu se pot indrepta ușor…. Felul in care a declarat Negoita că renunta la club, a bulversat totul… Daca in general i-am apreciat efortul de a tine un club, efort care ramane de apreciat, a gresit in mod grav cu declaratiile care le-a dat… Asta e de-acum, sa vedem ce se mai intampla…. Referitor la suprafetele de joc, eu cred ca nici nu avem specialisti care sa le întrețină…. Iar despre stadionul din Craiova…. Daca e dina-afara arata bine, in interior este groaznic… Cine a avut ideea de a face tribune atat de inalte fata de sol, a gresit ingrozitor…. Uitsti-va cand se filmeaza de la nivelul terenului ce urât se vede… Parca joaco intr-o sala de sport si nu oe un yeren de fotbal… Inteleg ca au vrut da fie vizibilitate mai buna pt cei din primul rand, dar nu se face așa… Uitati-va daca mai gasiti multe arene asa de prost gandite…. Si cu tribunele in valuri, uitati-va cand este filmata peluza ce inestetica este imaginea din cauza ca se vede atat de mult scheletele metalic al acoperișului, cand se putea merge pana sus si in felul asta erau locuri nai mukte, care fie ele si goale arata incomparabil mai bine decat structuara din metal… Stiu, o sa spuna destui, ca nu stiu ce vorbesc…. Eu chiar stiu, e chestie de design, arhitectura si de a face un lucru bine gandit, ca sa fie cat mai util….

Urod (55 comentarii)  •  2 decembrie 2017, 14:34

Apropo… Dunt curios daca noile stadioane sunt gandite bine, fara asemenea tribune de prost gust, cu spatii care inchiriate pt diferite activități sa aduca benefici financiare, pt a putea sa se intretina singur…. Aici este marwa problema… Sa-l construiesti repede si prost gandit este usor… Sa-l faci cat mai util și frumos este adevarata provocare si realizare… Tot se cheltuie milioane, macar sa se cheltuie cu rost…

Andrei (23 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 2:31

Inca un articol obosit marca Buzarin, care e inca tanar dar scrie de parca ar fi mai batran decat Cosasu. Cam peste tot in Europa in Cupa sunt meciuri stranse intre echipe altfel din galaxii diferite. Te invit sa urmaresti competitia din Anglia. E penibil sa fii ignorant si sa faci pe desteptul si ironicul. Ai simtul ridicolului?

Andrei (1 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 11:01

Dinamo…..Negoiță srl…

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 11:26

Urod …avem cel mai frumos stadion din lume …si nu ne pasa de cei care gandesc nefavorabil fiindca ei se cred destepti si pe noi prosti …
Lasa ne pe noi in durerea noastra si du te si critica ti familia ta …noua ne place asa cum este …nu ne poti obliga sa gandim ca tine …
…invata sa te exprimi neagramat …ce ai tu cu scheletele metalic ?…de ce nu ai cu scheletul metalic …esteticianul lui peste …

Petro Burgener (21 comentarii)  •  3 decembrie 2017, 12:46

@MZM, te asigur ca Europa nu a uitat de Dinamo dar multi din Europa se intreaba cine e FCFCSB!

Comentează