Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Butoaiele galezilor, programul nostru 

România U21 a făcut 0-0 pe pământ galez, dar se vorbește mai mult de dificultățile deplasării decât despre fotbal

Permalink to Butoaiele galezilor, programul nostru 
joi, 16 noiembrie 2017, 12:32

Când remizezi acolo unde Bosnia, pe care noi am învins-o nu demult la ea acasă, tocmai a câștigat cu 4-0, nu prea e bine. Dar când scoți remiza cu doi oameni mai puțin și la capătul unei călătorii demne de aventurile exploratorilor, parcă nu-i așa de rău. Reprezentativa de tineret rămâne în cărțile calificării mai degrabă prin recenta remiză cu Portugalia, 1-1 la Ovidiu, decât prin ce a obținut în Țara Galilor.

Așa ceva nu se face!
George Pușcaș e plin de talent, marchează cu ușurință și poate fi în viitor atacantul pe care prima reprezentativă îl tot caută în rotocoale mai largi sau mai strânse, dar care încep și se termină la Florin Andone. Marea problemă a lui Pușcaș e însă că nu prea are meciuri de seniori în picioare. La Inter era mai mereu pe bancă și foarte rar în teren. La Benevento dădea senzația că ar putea juca mai mult, dar după barajul de promovare și după primele (puține) etape, a fost uitat pe bancă. În Italia banca e lungă, pe foaie se trec 23 de jucători, așa că nu e cine știe ce realizare să fii rezervă neutilizată. Și vorbim despre banca unei echipe fără niciun punct după 12 etape de Serie A, caz probabil unic în istoria fotbalului italian!

Această lipsă a jocurilor s-a văzut în gestul lui George din faza eliminării. Dorința de a face mai multe decât poți efectiv să faci te împinge la astfel de acte instinctuale. Acea combinație de coate în adversarul aflat în spatele tău urmată de un procedeu de judo prin care-ți trântești adversarul n-au nimic comun cu fotbalul, George! Așa ceva nu se pune niciodată în practică și cu atât mai mult nu se execută atunci când știi deja că ești în zece oameni, după eliminarea (discutabilă) a lui Răzvan Marin!

Ne plângem de ei
Sigur că la Bangor (locul de disputare) nocturna a fost chioară, galezii n-au venit cu promisele sandvișuri la aeroport, iar în locul antamatelor containere pentru refacere au adus pubele de gunoi. Fără a analiza ospitalitatea galeză ca noțiune de ghid turistic (nu ne-au lăsat să facem duș la terenul de antrenament, gazonul acestuia mustea de apă), trebuie să vedem dacă nu cumva ne-am lăsat cam mult în grija lor și cam puțin în grija noastră. O echipă națională, fie ea și U21, depinde de gustările pe care le aduc adversarii la aeroport? E așa mare lucru să te ocupi de niște sandvișuri pe cont propriu? A fost trimis cineva să vadă cum arată terenul de antrenament?

Dar de noi nu ne plângem?
Sperăm mult de la reprezentativa U21 și ne-am atașat cumva, în calitate de suporteri, dorinței ei de a se califica la un turneu final, după 20 de ani. Dar, în egală măsură, dacă trupa lui Isăilă va rata această calificare, nu-i vom putea reproșa nimic. Nu poți să reproșezi ceva unei echipe care pleacă la un meci oficial trezindu-se la 5 dimineața! Se duce de râpă orice ritm biologic, dacă te scoli odată cu pescarii nu mai ești om de umblat pe stradă câteva zile, cu atât mai puțin fotbalist care joci majoritatea meciurilor în nocturnă.

S-a mers cu cursă de linie, apoi cu autocarul. Bine că nu s-a luat trenul din gară! S-au făcut zece ore la dus, tot atâtea la întors, s-a revenit în țară miercuri spre joi la miezul nopții, cei care mai aveau de ajuns în orașele lor de provincie probabil că au ajuns joi dimineața, iar într-o zi-două au meciuri oficiale.
Asta e călătorie planificată pentru târgoveți care pleacă să ducă de Sărbători o oală cu sarmale neamurilor aflate la muncă în Marea Britanie, nu deplasare pentru o echipă de fotbal de la care pretinzi performanță și calificare!

Comentarii (17)Adaugă comentariu

a dica (47 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 12:50

Este bine ca presa trage un semnal de alarma. Cel mai probabil calificarea va fi ratata din cauza balbelor (si implicit a punctelor pierdute) din meciurile de acasa si din Insula. Am fost la toate meciurile de acasa si va pot spune ca nu-mi place tactica lui Isaila. Cand ii luau la joc si golul statea sa cada Isaila temporiza. Prea putina constructie si prea lenta, previzibila. Jucatorii astia pot mai mult. Nici schimbarile nu mi-au parut inspirate. Revenind la aventura din Tara Galilor, da, cred ca au fost probleme si aratatu cu degetul spre federatie este justificata. Cand ne spun cat se cheltuie cu actiunile nationalei mari, in special cu invitatii, ne gandim daca nationala mica nu merita un charter si ceva conditii mai bune.

Trubac (1 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 14:10

Pai cum sa-i ceri echipei adverse sa te astepte cu sandwichuri la aeroport? Dupa aia ar fi zis ca cine stie ce au pus in sandwichuri. Daca te respecti, ori vii cu bucatarul sau cu staff-ul care te asteapta la aeroport, ori poti sa cumperi tu. Pubele, hmm, pai asta depinde cum o fii cerut cel ce a facut cererea, cine stie ce engleza o fii stiind aceea persoana, o fii vrind butoaie de lemn? Daca dai un google la "barrels", apar si butoaie din plastic, care seamana sau se pot folosi si drept pubele. Sau poate el vroia din lemn cu miros de cires? Iar nocturna, pai ambele echipe au jucat pe aceeasi nocturna, si apa de pe gazonul de antrenament, pai pe acolo ploua de sparge in aceasta perioada, si mai ales noi ne plingem de gazon? Ai nostrii de parca terenurile din Romania ar fi perfecte?

a dica (47 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 14:55

Arbitrajele, desi vad ca aici nu se aminteste, doar la Hategan sarim la beregata, au fost si cu Portugalia si cu galezii impotriva noastra. Smechereste, la ciupeala, la intimidare. Nu ne-au lasat sa ne facem jocul. Imediat fundasii centrali au luat galben, apoi mijlocasii de fensivi. In schimb, nouarul galez, dupa ce l-a umplut de sange pe Radu, i-a aplicat un cot in trecere, golaneste, lui Coman. A vazut doar galben desi pe reluari se vede intentia si duritatea. L-a noi s-a repezit cu o voiciune suspecta la rosu. La Hategan, unde e adevarat hentul e discutabil, dar putem da credit arbitrului pentru ca fundasul se rasuceste cu bratul spre minge, mana nu e lipita de corp dar nici nu se departeaza, iar mingea se ducea spre poarta. Cu totii i-am sarit in cap, dar pe turci, spanioli sau nemti nu-i vedem. Sa nu-mi aduc aminte cum ne-au anulat un gol, tot la U 21, in meciul cu Elvetia. Si se zice ca FRF are trecere la arbitri...

Vardasihan (16 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 15:52

Greu să abordezi meciul cu mintea limpede,după ce ți-ai consumat energia pe alte lucruri.Gestul lui Puşcaş e de înțeles.Tânărul galez la prins,,în procedeu",şi dădea impresia că e în stare să se țină agățat de Puşcaş mult şi bine.Nu avea cum să-l dezlipească jucătorul nostru,decât cu două-trei coate în mufarină.Oare ,,CâRâ 7", cum ar fi reacționat dacă era victima unui astfel de procedeu😕?Arbitru a lăsat faza ca să-l care Puşcaş câțiva metri după el,nu a fluierat.Parcă ştia ce urmează.Cu Portugalia am jucat bine.Meritam să câştigăm.

Vardasihan (16 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 15:53

* l-a prins

FYRY (31 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 16:16

braavo

Blakkumen (9 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 16:32

Da. Iar sunt Burleanu si Daum de vina. Arbitrajele au fost clar impotriva noastra, cu Elvetia si Portugalia acasa, si in Wales la fel. Nu prea comentez arbitrajele, dar trei meciuri e prea de tot. S-a masueat cu doua masuri cu galezii, Vardasihan si a dica au punctat foarte bine. De ce a asteptat atat arbitrul german desi era la cativa metri? Dorea sa vada daca il cara Puscas pana in poarta cu balon cu tot? Cu Camataru nu le iesea... ala a fugit cu doi englezi in spate si a vagat-o in ate.

mg (84 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 17:56

..iar începi ?

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 18:31

...chiar nu ne intereseaza nationala de tineret ...ce ne pasa noua de U21 ?...noi vrem fotbal la seniori ...

vasim (38 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 18:42

FRF si-a dat cu oala in cap! Cum sa organizezi o asa deplasare ? Sincer s-a gandit cineva ca tinerii astia chiar vor sa se califice si vor sa joace football ? Rusine FRF!

nica fara frica ! (17 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 18:54

"Acea combinație de coate în adversarul aflat în spatele tău urmată de un procedeu de judo prin care-ți trântești adversarul n-au nimic comun cu fotbalul, George!" Buzarine tu ori n-ai vazut meciul ori esti rau intentionat !!! pai Jack Evans a folosit un procedeu de lupte greco romane nu de fotbal cand si-a incolacit amandoua mainile de mijlocul lui Puscas pt cateva secunde iar Puscas alerga cu el in carca !!! N-am vazut in viata mea asa ceva la fotbal !!!!......oricat de rudimentar ai fi ca si fotbalist nu poti sa te incolacesti de un fotbalist si sa nu-i mai dai drumul !!!!....Daca ar fi fost arbitrajul de la acest meci in Liga 1 era mare tam tam la televiziuni si in presa dar acum nu se sufla o vorba !!!!.....inca o dovada ca in Liga 1 se cauta circul si nicidecum fotbalul !!!...sper ca in Romania sa-i bata rau pe galezi si sa se bucure galezii de aceeasi ospitalitate pe care au oferit-o !!!

gica (26 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 19:42

Daum este de vina. Daca Daum ,,,,Budescu,,,,, Alibec,,,,Torje,,,,Caterinca,,,,Jucau si Flacaii de la U21 de le sareau fulgii "altora". Daum este de vina. Este advarat Nene Buzarin ? Daca nu stii raspunsul,poti sa-l intrebi pe Ioanitoaia sau pe Geambasu. Apropos,Geambasu ce mai face,ca de scris pare ca s-a plictisit.

gica (26 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 19:44

Buzarine! Era sa uit . Marica si cu Prunea erau cei mai Antrenori si eram calificati din oficiu la U21,ptr. ca toti ar fii avut frica de noi si nu se mai prezentau la meci.

Blakkumen (9 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 21:43

@ gica: geambasu si ioanitoaia sunt trolli...

vasco (146 comentarii)  •  16 noiembrie 2017, 22:23

Dincolo de faza cu pricina din Tara Galilor...tare ma tem ca Puscas e un nou Alibec...Parca si seamana,face si el tusa prin Italia,a pornit ca mare talent si mare speranta...Hm...

gilos (9 comentarii)  •  17 noiembrie 2017, 10:19

Nu imi place deloc acest Isaila, lotul e valoros, are potential bun, dar Isaila insista cu temporizarea. Am dubii si cu selectia si schimbarile... Apoi, dupa meciul din Tara Galilor a iesit Isaila cu vaicareala si victimizarea, mai rau ca o baba plangacioasa... Pai ce caracter e asta ? ce mesaj poate transmite un individ ca asta unor tineri in formare ? Esti barbat sau gluga de coceni ?

Barbarossa (1 comentarii)  •  17 noiembrie 2017, 19:43

Deci autorii vostri de "articole" au voie sa ne faca trolli, postaci si mai stiu eu cum, dar invers nu. ***...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează