Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Federalul Adi

"O mutare benefică ambelor părți", așa va fi descrisă trecerea lui Mutu de la Dinamo la FRF. Dacă n-o fi fost descrisă deja, pentru că limbajul propagandei federale e previzibil, știi dinainte ce și cum urmează să se scrie în comunicate.

Permalink to Federalul Adi
marți, 10 octombrie 2017, 10:07

Și, într-adevăr, e o mutare benefică ambelor părți. După ce-a spus că și l-ar dori antrenor pe Claudiu Niculescu, iar a doua zi Negoiță l-a pus pe Miriuță, era clar că Mutu nu mai putea rămâne la Dinamo. Când ai fost la Chelsea, la Juve sau la Inter, e greu să suporți așa ceva. Și să nu spui nimic când apare informația că ți s-a redus salariul la un sfert, la 1.500 de euro. 1.500? Ăștia sunt bani? Lua de două-trei ori mai mult dacă rămânea la Stamford Bridge să se ocupe de gazon…

Dacă pentru Mutu mutarea e bună, pentru Federație pare excelentă. Într-un clar deficit al figurilor fotbalistice de prim-plan, într-o răceală ireconciliabilă cu personalitățile clar conturate ale Generației de Aur, Mutu vine să umple un gol imens de imagine. Poza eternă și enervantă cu Burleanu, Bodescu și Vișan, niște corporatiști de vulcanizare butonând gadgeturile în tribunele oficiale, va fi mult ameliorată de încă un costum bleumarin, cel al lui Mutu, uitându-se, împotriva ideologiei federale, către teren.

Există și câteva pericole, însă. Primul ar fi acela ca Adi să fie purtat prin coclauri pe post de agent electoral. Să împartă mingi de cauciuc copiilor, să taie panglicile terenurilor sintetice din Bucovina sau chiar să joace fotbal pe ulițele diverselor sate cu drept de vot.
Dar pericolul cel mai mare care-l pândește este să fie sărit din schemă la diverse dineuri gomoase, unde corporatiștii se vor duce tot singuri, ca la Podgorica, când l-au uitat la hotel pe Belodedici și l-au lăsat pe Savicevici să întrebe „unde-i Mile?”

S-ar putea cu alte ocazii să vină alții să întrebe unde-i Mutu. E cu Mile, li s-ar putea răspunde de către costumele bleumarin. Dar nu vă faceți probleme, dragi comeseni, nu ei sunt reprezentativi, ci noi! Ce rost are să discutăm despre fotbal, când predictibilitatea și sustenabilitatea sunt chestii mult mai pasionante?!

Comentarii (18)Adaugă comentariu

gintonic (19 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 10:38

F. bun si savuros pe alocuri, comentariul ! Multumim!!

dan (4 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 11:51

slab si foarte slab pe alocuri ...

aciduzzo (60 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 11:55

Vrajeala de 2 lei!!..Mutu la federatie nu este nimic altceva decat o miscare burleneasca!!.......Ca si Contra de altfel!!! ......Nu ne place dom'le generatia de aur!! Nu ne intereseaza aceasta generatie de aur!!! Ce tot atata tam-tam cu generatia asta de aur???....ar fi zis diletantul, oportunistul, arivistul, nepriceputul, fripturistul Burleanu!!!......numai ca dupa esecul acestei campanii la mondial......si-a dat seama ca trebuie s-o lase mai moale cu batosenia......si hop!!!.....nu mergem cu generatia de aur.......da mergem cu aia de dupa......un Mutu.....un Chivu eventual.....hop cu Cosmin Contra samoaramamadacaia-mfacutceva.......hop ca vine si Lobont....dupa cum a si venit dealtfel.....si in felul asta avem de castigat...ba la imagine ca uite domle...s-a apropiat de cei care au fost in iarba, vorba lui Dinu.....poate mai reducem un pic invesunarea generatiei de aur pe actuala conducere a federatiei.....poate mai calmam un pic spiritele...poate vom merge la europene......va zic eu ca nu mergem!!!..........si uite asa ne trezim cu Mutu la nationala pe post de zona tampon.....ca sa ma exprim politicaly correct!!!....acum nu se stie de care ***!!!!!.....si apropos.....abia astep sa-l vad pe Mutu la o mare sindrofie federala cu sau fara straini invitati, cum vine el cu blugii aia de 2000 de euro dar rupti la ambii genunchi........restul e durere....tot vorba lui Dinu!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pamfletaru (10 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 12:17

Da-i ShARE !/ ECHIPA CONTRA...adi va fi calul troian care il va zbura pe seful necalificarii :)

Florin (5 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 17:04

De cand e boss la FRF, Burleanu, consiliat "profesionist" de catre Voichin, a dat cu bata-n balta in tot ce a incercat! La fel si acum, cu aducerea lui Mutu. Ce imagine pozitiva poate crea respectivul institutiei? Ce credibilitate, interna si internationala are la aceasta ora Mutu? Cat de "tari" sunt relatiile lui Mutu peste in lumea fotbalului international s-a vazut odata cu nenumaratele incercari de transfer, majoritatea nefinalizate, iar cele cateva reusite au fost esecuri totale in materie de calitate! Cred ca Mutu este mult mai capabil sa aduca imagine negativa FRF-ului decat una benefica, asa ca Burleanu s-a mai fript odata!

comentario23 (16 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 18:26

Sa inteleg ca daca o parte care va este antipatica(si asta e un eufemism) da o lovitura de imagine, aceasta este, bineinteles, atacata. Nu asta se intampla inaintea unor alegeri intr-o tara libera? Ce este gresit in cooptarea lui Mutu, chiar daca aceasta ii va ajuta la alegeri? Nu ii pare nimanui suspect comportamentul lui Prunea? Mereu in atac, acid, batjocorind limba romana (probabil din prea mult patiotism) ii acuza pe toti de diverse hotii. Acum, pe cei din actuala conducere a federatiei, dar si inainte, pe cei cu care a colaborat cand a fost presedinte de club(uitati-va ce a ramas in urma lui). Ei bine, cateva studii facute pe aceasta tema au demonstrat ca un hot ii va acuza foarte des pe altii de hotii, intrucat el gandeste astfel.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 19:20

...pai...Mutu e bun sa traga linie ...la federatie ...

Jean-Paul (27 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 19:21

D-le Buzarin, Constat ca ati realizat o distributie reusita de roluri: Stucan l-a luat sub microscop pe Budescu, Geambasu a ajuns cu numaratoarea liderelor WTA pana la 25, iar seful cel mare e la vanatoare, adica si-a adus aminte cum a fost "recuperat" G Popescu, pe cand era junior, dintr-o padure :)))))) Revenind la subiect, cred ca depine de Mutu daca va reusi sa se impuna in rolul destinat, sau daca se va lasa calcat in picioare de purtatorii de costume albastre. Recunosc ca nu sunt sigur daca functia pe care o va primi este compatibila cu personalitatea lui Ady. P.S1 Vorbeam la inceputul acestui mesaj de o distributie de roluri in cadrul redactiei gsp. Redau mai jos opinia mea vizavi de articolul lui Stucan despre Budescu: "Mister Stucan, e un chibit ca oricare altul, atata doar ca are voie sa scrie la ziar. Analiza lui e pe placul celor ce sufera de invidie. In special, cei ce nu suportau Astra lui Sumudica, precum si cei ce sunt anti fcsb-isti, au savurat asa zisa analiza lui Stucan. Da, nu-l putem compara pe Budescu cu Maradona, dar a pretins cumva Budescu asa ceva? Nu e asta o rautate gratuita din partea ta, Stucane, sa faci spirite pe seama unui jucator, care de bine de rau, este peste oricare alt jucator de la nationala de azi? Te-au laudat doar cei care nu pot fi corecti, ori care au o placere sadica de a jigni jucatorii, fara sa realizeze cata munca pretinde profesia de fotbalist…. mai exista si varianta celor care urla de furie ca Budescu castiga 20 mii euro pe luna, pe cand ei trag matza de coada…. Si, in final, o nedumerire: ce cauta zeflemistul Stucan la GSP, un ziar ce se pretinde serios(dar nu prea e), in fruntea caruia troneaza un jurnalist cu vechi state de serviciu(de care face atata caz), mare moralist(doar cand e vorba de adversari) si critic al adversarilor prietenilor sai(asta fiind rolul prietenilor sa critice dusmanii), logoreic(aptitudine dezvoltata cu ocazia festinurilor) si pacifist(echidistanta se construieste cu compasul) in materie de analiza(vorba vine, altfel o ciorba lunga fara sare si piper)?" P.S. 2 Nu e asa ca devin superreactiv cand citesc articole critice cam nedrepte la adresa cuiva?

Dan54 (2 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 19:57

Deci schema e clara! Daca nu merge cu Mutu/Contra , cautam alt cuplu dar de la o echipa ce se afla pe locul 7 sau mai mult. Competenta e garantata.

itu52 (51 comentarii)  •  10 octombrie 2017, 22:07

Mutu e un mare egoist. FRF e umbrela sub care va defila prin Europa şi va flutura pe sub nasul colegilor de fotbal (şi potlogării), reţeta succesului. Să nu ne aşteptăm că federaţiile ţărilor în care a evolut Mutu, să înregimenteze prietenii lui, asta pentru că acolo, oferta de valori este mult mai mare şi atunci se trece la criterii de departajare, caracterul, spre exemplu. La acest capitol, Mutu înca nu s-a prezentat la examenul de corigenţă. FRF ar trebui să-şi întărească rezervele valutare, va umbla mult, se va caza cu fast şi ... va sparge multe oale.

Che Guevara (96 comentarii)  •  11 octombrie 2017, 1:04

Cei din generatia lui Hagi sunt prea comunisti pentru vremurile de azi. Mutu si Contra sunt o solutie buna pt FRF. Ar mai avea loc pe acolo Chivu si Adrian Ilie. Dar personaje ca Hagi, Popescu, Stelea, Prunea samd au fost crescuti de Ceausescu si tot ce au vazut inainte de 89 le-a ramas in cap.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  11 octombrie 2017, 2:01

Nu ma mai mira nimic cind vine vorba de aceasta Federatie. Este adus Lobont cica sa faca atmosfera ca el era cu glumele.... Pai noi avem nevoie de glume la nationala cind avem o echipa de Cascadorii Rasului??? Uitati-va la Chiriches , Stancu, Stanciu, Andone. Lor li se spune fotbalisti... Pai ce gluma mai tare ca asta vreti????? Apoi sunt adusi Contra si Mutu. De la Dinamo. Care nu stia ce sa faca ca sa scape de ei.... Mutu cu salariu redus la un sfert si declaratiile ulterioare plecarii lui Contra ca Dinamo arata mai bine. Poate nu arata mai bine dar in nici un caz nu arata mai prost. Apropo-nici un interviu cu Lobont pina acum ca se aude ca idiotul nu prea mai stie limba romana. Sincer la cit il duce capul, nici n-a stiut-o vreodata......Macar sa ne dea un interviu in italiana ca o sa ne tavalim de ras fara insa ca el sa spuna vreo gluma....

Carol K (61 comentarii)  •  11 octombrie 2017, 5:59

Sa aduci in federatie imaginea fotbalistului dovedit consumator de cocaina de catre tribunalele internationale si implicat regulat in scandaluri supramediatizate ce tin de viata extra-sportiva exact un lucru de lauda n-ar fi pentru o federatie a unei tari nu din Orientul Apropiat,nu din fosta URSS ci chiar din familia oficiala a Europei...Practic iti faci praf imaginea,nu doar a federatiei ci si a tarii pe care o reprezinti.Sigur ca Mutu are dreptul la reabilitare,la o "a doua sansa" dar aceste pentru inceput pe alte paliere,mai putin oficiale,care sa nu implice in mod direct numele tarii.Si asta doar pentru ca l-a vrut acolo prietenul Contra si (poate) nu l-a mai vrut la club altcineva.Nu se poate ca un sef de federatie sa accepte asa ceva decat daca este un biet diletant dar asta o stiam deja,nu trebuia sa ne mai ofere un exemplu in acest sens.

Alex One (87 comentarii)  •  11 octombrie 2017, 9:16

Mutarea cu Mutu excelenta pentru Federatie ? Citesti si te crucesti ! De cand un individ care a fost depistat de doua ori cu diverse droguri si alte substante interzise plus o condamnare penala pentru lovirea unui ospatar e un castig pentru orice institutie care pretinde un oarecare respect ? Ce castig poate aduce Mutu atat in tara cat si in Europa cu trecutul lui exrasportiv ? Iar comparatia cu Belodedici,de doua ori castigator al CCE si o viata personala fara excese, este complet deplasata. Se pregatesc Tamas, Semeghin,........ ?

Razvan (28 comentarii)  •  11 octombrie 2017, 12:31

Pentru Buzarin, vesnicul lucrator la stat (gen echipe de primarie sau ziare comuniste) si "companii de cumetrie" (cu patroni baieti-veseli si cu grade, ca Dragomir, Voiculescu si Sarbu), notiunea de "corporatie" e o anatema, iar "corporatistii" au invariabil o aura negativa! Buzarine, daca nu ai fi trompeta unuia sau altuia si nu ai scrie (PROST SI ISTERIC)la comanda, nu ai fi in stare sa prinzi macar o pozitie la Arici-Pogonici, deci inainte sa te legi de cei care dau piept cu viata reala zi de zi, priveste-te in oglinda (daca ajungi pana la ea)...ai sa vezi un mascarici penibil si frustrat...si atat!

Joji (4 comentarii)  •  11 octombrie 2017, 13:44

La Chelsea nu mai are loc nici sa spele wc uri drogatul asta. E vb de un jucator care a iesit in evidenta doar prin scandaluri droguri si sex,nu are nimic in comun cu performanta fotbalistica,cat timp a jucat afara.

Ilie (57 comentarii)  •  12 octombrie 2017, 9:57

Tu si colegii tai de la invelit pestele ati facut o fixatie cu Daum & Burleanu, acum doar cu Burleanu, ptr 'conturul' unei generatie de aur. N-am nimic contra acesteia, din contra ne-a exaltat de atitea ori. Dar nu trebuie amestecate lucrurile. Una, vidul sideral nu e datorat federatiei de astazi, stii bine chiar daca nu ai voie sa o spui. Doi, cind zici 'generatie de aur', la cine te referi precis ? Stelea, Prunea, Lupescu ? Nu, mersi ! Hagi si Dan Petrescu nu sint profile de presentinde ci de antrenori, iar ultimul a declinat nationala. Ramine Gica Popescu. A dirijat ceva, pe cineva ? In afara de 'afaceri' cu verii si prietenii lui Becali, ptr care a si fost condamnat, a iesit cu ceva in evidenta ? Si atunci de ce ati innebunit atit dupa Gica Popescu ? Eu prefer un Burleanu fara mare cariera fotbalistica in spate decit un Popescu infractor proaspat iesit din inchisoare ptr smecherii in fotbal. Si, nu uita inainte de a da iar in Burleanu, ca dincolo de greaua mostenire (chiar e cazul la el) el a fost ales greu, cu un contra candidat numit Vasile Avram. Da, ala implicat in smecheriile cu valiza lui gigi. Pricipit ca putina analiza nu strica in loc de fixatie cu costumele si telefoanele ? Uite, butonind un telefon ti-am scris ..

vasco (146 comentarii)  •  13 octombrie 2017, 11:43

@ilie,perfect zis,nu mai am nimic de adaugat.

Comentează