Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

După ce Daum ne-a garantat, Burleanu ne asigură

Pe finalul tristului său mandat, când simțise deja că a ieșit din grațiile lui Burleanu, Daum se agăța ca înecatul de pai, îl peria grețos pe șeful FRF, doar-doar mai obține doi ani de contract, și garanta că ne duce la Euro 2020!

Permalink to După ce Daum ne-a garantat, Burleanu ne asigură
marți, 3 octombrie 2017, 10:41

La nici două luni, Burleanu bea apă după Daum și ne asigură că va câștiga alegerile federale. Că dacă a învins în urmă cu patru ani, sigur va câștiga și acum.

E clar că în interiorul unui electorat de două sute și ceva de votanți coeficientul de relativitate e ceva mai mic decât în fotbal. La urne nu funcționează teoria mingii rotunde, biletele care se introduc în urnă au altă formă geometrică.

Dar indiferent de geometria în spațiu, e riscant să faci această afirmație cu aproape o jumătate de an înainte de scrutin. Dacă dai asigurări, o faci tot electoral. Să-i descurajezi pe contracandidați, să transmiți un mesaj alegătorilor, că indiferent dacă vor mai exista câte unii care să voteze altfel, victoria nu poate fi decât a Candidatului Alfa.

A celui care a început campania electorală deja, combinând-o în mod util și plăcut cu voiajele federale. Ultima declarație, cea cu asiguratul, a făcut-o în Bucovina, unde a participat la inaugurarea unor terenuri sintetice sătești.

Dacă site-ul FRF a încercat să separe electoralul de acțiunea în sine și nu apare niciun cuvânt despre prezența lui Burleanu unde se agață harta-n cui, pomenindu-se doar despre Geolgău, Vlădoiu sau Belodedici, în fața camerelor tv prezidentul n-a mai rezistat ispitei și ne-a dat istorica asigurare. Întrebarea e cine plătește o deplasare de o mie de kilometri a unui președinte care la microfon se transformă brusc în candidat?

Că tot vorbim de portalul federal… Acolo poți citi despre fotbal feminin, fotbal pe uliță, minifotbal și câte și mai câte, dar niciun cuvințel despre echipa Centrului de Formare de la Timișoara, până la urmă o echipă a FRF, înscrisă în Liga a 3-a și care, cu copii de 16-17 ani, face față cu brio, ba mai câștigă și meciuri în fața unor adversari cu vreo zece ani mai în vârstă. Explicația e simplă. De echipa aceea se ocupă Marcel Pușcaș și cum o să-l lauzi pe unul care se duce pe la televiziuni și spune că nu faci bine ce faci?

Dar copiii aceia ce vină poartă? N-au și ei merite măcar cât cei care bat mingea pe uliță?

Comentarii (12)Adaugă comentariu

florin (5 comentarii)  •  3 octombrie 2017, 11:27

Rusine celor care isi asocieaza imaginea cu acest mincinos.

Poli 21 (55 comentarii)  •  3 octombrie 2017, 12:33

Acest buzerant incepe sa nu mai aiba subiecte odata cu plecarea lui Daum si reincalzeste ciorba cam sleita a FRF.

itu52 (51 comentarii)  •  3 octombrie 2017, 12:44

Alegeri cu un numar restrans de electori care sunt cunoscuti, crescuti si cu obligatii mi se pare o inutilitate. Nu este de mirare ca in asemenea functii, stai pana putrezesti sau te pensionezi. Daca Burleanu da o 'lovitura de imagine' si-l aduce pe Mutu la federatie, inseamna ca este prea sigur de 'victoria in alegeri'. Pacat, in asemenea conditii, sigur functioneaza regula 'cine da mai mult'. Pe deasupra, daca votul mai este si secret atunci 'transparenta' alegerilor este asigurata. Deci, dragilor nu trebuie sa mire pe nimeni ca nu o sa stim cine si cand a fost omorat fotbalul romanesc. Am o propunere, sa se formeze o noua federatie, lasati-o pe aceasta sa se balaceasca in mocirla fotbalului amator, ca de acolo a venit. Sa se faca de exemplu FRFP - Federatia Romana de Fotbal Profesionist care sa aiba regulamente si activitate la vedere si care sa protejeze fotbalul reprezentativ nu ligile inferioare, alea cu electorii lor cu tot, sa ramana la FRF.

Leopardu (11 comentarii)  •  3 octombrie 2017, 14:56

Mai buzarine, voua chiar nu va e rusine? Am luat doua medalii de Aur la canotaj, si voi tot cu Daum si Burleanu... dar despre fetele astea superbe nu poate nimeni sa scrie un blog, o opinie? Ce pazesc Naum sau Craciun? Ca de la tov ioanitoaia nu mai am nici o pretentie, iar geambasu e preocupat cu anchete si reclamatii... slabi de tot sunteti ma... jen anti! Macar la rubrica Sporturi au aparut nuste articole foarte faine despre fete...

mg (84 comentarii)  •  3 octombrie 2017, 15:41

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pamfletaru (10 comentarii)  •  3 octombrie 2017, 15:57

NU MAI VREM UN PREZIDENT CORIGENT !..cum sa mai candidezi, cand tu ai nenorocit fotbalul, ai adus pe neamtul necalificarii, e ca si cum nevasta te traduce cu o peluza si tu te reinsori cu dansa,ca ti-a prezentat un certificat de virginitate,eliberat de un doctor veterinar ...la ce sa mai fie prezident,sa ajunga iar repetent ! :)

anonimul (3 comentarii)  •  3 octombrie 2017, 16:07

Felicitari domnului Burleanu, reprezentantul GSP (al lui Ioanitoaia, Geambasu, Tolo sau Vochin), pentru viitoarea realegere in functia de presedinte FRF! Adevarul e ca altul mai bun, mai priceput, chiar nu geaseam, nici macar daca chiar cautam! Sa speram ca Burleanu va fi reales si la al XIV- lea Congres! Speram ca lui Adrian Mutu, acest savant in ale Limbii Daco-Romane, cu accente Getice, i s-a gasit o functie, asa cum spunea Oracolul de la Balcesti, fostul prezidente de la FC Olt Scornicesti, FC Brasov sau Victoria Bucuresti, Dumitru Dragomir! Pai daca nea Mitica nu se pricepe la fotbal,atunci cine? Becali George!??? Pardon, domnul Becali chiar se pricepe, nu degeaba antreneaza Steaua cu asemenea rezultate din 2004. Il propun pe Mutu in functia de director de imagine la FRF, el avand o imagine impecabila, vezi episoadele "Coca Ina", "Si Butra Mina", "Ranga cu Ospatarul Insangerat" sau "Orgia cu Contra si Laura Andresan, ziarista ....."!

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  3 octombrie 2017, 18:27

...Daum chiar ne califica la Euro 2020 ...

motanul incaltat (199 comentarii)  •  4 octombrie 2017, 1:31

Sunt toti niste incompetenti. Chiar daca va cistiga altul tot un incompetent o sa fie si cu relatii politice peste ale lui Burleanu. In concluzie ti-e o mare sila de fotbalul romanesc si de tot ce este legat de acesta. La campionate europene sau finale vom ajunge la PASTELE CAILOR....Sigur nu pina in 2050....

sundance kid (37 comentarii)  •  4 octombrie 2017, 5:01

pamfletaru Am incercat sa " zimbesc intelectual " dar in mod sigur nu ti-ai ratat cariera !

Stefan Patriche (7 comentarii)  •  4 octombrie 2017, 14:48

Or fi a având firma de asigurări, ce numai Nea Mircea sa dea faliment?

gica (26 comentarii)  •  4 octombrie 2017, 21:47

Nene Buzarin ! Au plecat jucatorii Branestiului fara salarii platite ? Daca esti Jurnalist cu "caracter ", raspunde la intrebare .

Comentează