Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Internaționalul francez Alexandre Dumas

Nu trebuia să faci franceză în școala ca să auzi de Alexandre Dumas tatăl. „Contele de Monte Cristo”, „După douăzeci de ani”, „Colierul reginei”, „Regina Margot” și, mai ales, „Cei trei muschetari” au încântat tinerețea multor generații care aveau anacronicul […]

...

Națiunile mari și mici ale fotbalului

Brazilia cinci titluri, Germania (via RFG) și Italia câte patru, Argentina și Uruguay câte două, Anglia, Franța și Spania câte unul. Acestea sunt coroanele mondiale de până acum. Cele mai populate țări din Europa, cu economii și societăți pe picioarele […]

...

Daum, planurile B, W, X, Y, Z

Maestrul Christoph se alătură și el corului de contestatari ai lui Joachim Low, tocmai confirmat în funcție la echipa națională, deși Germania n-a reușit să treacă de grupe. Probabil că Daum e băgat în seamă de jurnaliștii nemți pentru ce-a […]

...

Fotbalul, BAC-ul și fumatul

Moruțan nu s-a dus să dea BAC-ul pentru cã era în cantonament. Nu-i nimic, îl va da în toamnă, zic oficialii fecesebiști. În toamnă nu vor mai fi cantonamente, dar vor fi meciuri. Nici atunci nu va fi timp de […]

...

De ce a fost frumoasă Columbia?

În primul rând fiindcă a încercat să facă dreptate Mondialului, pedepsind Anglia pentru gluma proastă din meciul cu Belgia. Ar fi fost amuzant ca englezii, visând la un sfert de finală ușor, apoi la o semifinală facilă, să se împiedice […]

...

Povestea tibiei lui Șeroni, mai frumoasă decât Steaua-Dinamo

Mai frumoasă decât un Steaua-Dinamo cu nivel estetic acceptabil, mult peste încâlceala din Gruia, de joia trecută.

Permalink to Povestea tibiei lui Șeroni, mai frumoasă decât Steaua-Dinamo
luni, 25 septembrie 2017, 6:47

Iar povestea lui Alin Șeroni, fundașul transformat în atacant de Ionuț Popa, din lipsă de soluții, așa cum pe vremuri bădia Sdrobiș îi făcea semn cu șapca lui „Pluto” Brătianu să se ducă în față, începe acum trei ani, de lângă altă tibie. De lângă tibia lui Nicușor Bancu, la care Lăț-Lungilă (1,93m) a ajuns târziu, după ce trecuse mingea, și a făcut-o țăndări, cu peroneu cu tot. Bancu s-a refăcut, însă trosnetul de os plesnit îți rămâne în minte și-l auzi noaptea, când ți-e somnul mai dulce.

Când toată țara își freca palmele în așteptarea Clasicului, sub frunza arămie a teilor din Copou fotbalul de dincolo de derby a făcut recurs la atenție. Iașiul conducea cu 1-0 și în primul din cele 6 minute de prelungire a marcat al doilea gol. Camerele tv au stat puțin pe meleul bucuriei, apoi l-au găsit în tribune pe suspendatul Stoican, sufocat de îmbrățișările spectatorilor. Nici comentatorii tv nu s-au prins că golul fusese de fapt anulat pentru ofsaid și că scorul nu era 2-0, ci doar 1-0.

Timișoara s-a aruncat în atac cu frenezia cu care face Ionuț Popa tumbe. Pe ecran scria IAS-TIM 1-0, dar comentatorii nu văd asta pe monitor. Au observat abia târziu, când mai erau doar câteva secunde. În care, la o minge venită din stânga, un nebun deșirat s-a aruncat în picaj. Alunecarea a avut măcar cinci-șase metri, dreptul lui Șeroni a agățat mingea și a împins-o în poartă, însă imediat, după o fracțiune de secundă, jumătatea tibiei a izbit violent bara, făcând întreaga poartă să se zguduie. Un corp de vreo 90 de kilograme, venit nu în viteză, ci de-a dreptul în prăbușire, izbește o bară contondentă, de șase centimetri! În mod normal, vorba lui Șumudică, după o astfel de fază îți cauți piciorul în peluză! Șeroni urla de durere, Salvarea venise în spatele porții, iar cântecul ei sumbru a fost acompaniat de țignalul final al lui Alexandru Tudor.

S-a terminat 1-1, iar televiziunile au comutat imediat pe Clasic. Mai era o oră, dar audiența își cerea drepturile, dincolo de raportul medical al unui meci de la care nu doar Șeroni plecase cu Salvarea, ci și Bârnoi.

În timpul Clasicului am puricat netul, în căutarea veștii cu gravitatea fracturii lui Șeroni. Nimic, absolut nimic! Chiar să nu aibă loc, printre notițe cu Aida de Verdi fredonată de Gigi, o știre cu un accident atât de grav? Sau poate că nu e chiar atât de grav?

A doua zi a venit confirmarea de la Rică Neaga. Șeroni n-are mare lucru, o contuzie și-atât. Printr-un reflex, a pus stângul deasupra dreptului și a atenuat cumva impactul cu bara! Mare noroc! Rică a admis că într-o asemenea fază, în 99 de cazuri din 100, se lasă cu fractură. Șeroni a fost al o sutălea din o sută. Cel mai norocos. La 31 de ani a dat nu doar golul unei egalări de epopee, dar s-a și născut a doua oară ca fotbalist!

Comentarii (18)Adaugă comentariu

naica (22 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 20:02

Frumos!!! Ai pus pe blog o mare parte din suflet !

JFM (33 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 20:16

L;a 2-0 l-am inchis,ma uit mereu la ultimele 5 minute,nu-s un bun aducator de audienta.Cand vad 1-1 ! Daca aveam un bilet la pariuri si-l rupeam ? Asta e Liga I,un dezastru.

victor L (20 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 20:29

Frumos scris, dle Buzarin. @ JFM, am patit ca tine :P

Tatar (4 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 20:35

Cat de rar apare un articol scris,nu cu cerneala,nu cu... taste,ci cu SUFLETUL!!!Colegiale FEICITARI,ALIN!!!

watchdog (1 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 20:55

Frumos articol, care se distinge din baltoaca de articole despre asa zisul etern .... Comentatorul ala ar trebui concediat, daca a fost pe stadion si nu a comentat meciul din studio. Oricum ar fi fost nedrept ca acel gol pentru asa zisul 2-0 al gazdelor sa fie validat, autorul sutului trebuind sa vada indiscutabil rosu, la faza loviturii criminale cu cotul in fata lui Barnoi.

dan (18 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 21:15

Articolul asta a fost fain!

di livio (25 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 21:17

iar s-au dat portocale la gsp...imi plac...ca de la mere mi se apleaca, zicea cassidy kid....imi place numa zama da mere

Boeangiu Marian (8 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 22:16

Articolele pentru care urmarim ca drogati acest grup de ziaristi de peste 25 de ani. De aceea imi este imposibil sa trec cu usurinta peste felul dezgustator cum au tratat problema Daum- Burleanu . Sunt optimist si astept un articol de tipul "M-ai invins, Rodioane!"

ovidiu_3003 (296 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 22:31

...un articol bine scris ...pentru mine Seroni o sa ramana mereu macelarul care l a accidentat pe Bancu ...

Boeangiu Marian (8 comentarii)  •  25 septembrie 2017, 22:40

La meciul Craiova-Kaiserslautern am avut sansa sa stau la masa presei langa marele Fanus Neagu si am fost tentat sa-i reprosez cele scrise in articolul "Haplea in chiloti"dar nu m-a lasat Gheorghe Nicolaescu. Bine a facut! Am avut sansa ca la meciul cu Bordeaux sa stau pe banca de rezerve langa "nea"Sica Franculescu. Am avut sansa sa stau la meciul cu Benfica iar langa Dl. Fanus Neagu. Am avut profesori de sport pe Corneliu Stroe, Taca Zamfir si dna. Marilena Stroe care mi-a fost si antrenoare de atletism. Cv-ul tip laudatio pe care il mentionez are darul de a sublinia faptul ca unii "postaci" care-si permit sa certe anumiti jurnalisti( Ioanitoaia, Geambasu, Andries, Gafiuc, sa) sunt oameni cu IQ, pregatire profesionala, cultura generala, competenta(de ce nu?), experienta decente care merita respectati si dece nu ascultati!

Dona (1 comentarii)  •  26 septembrie 2017, 0:57

Draga watchdog o serie de specialisti ai fotbalului (nu spun care, ii stii si dumneata), specialisti reali, nu inchipuiti, sustin ca ala pe care dumneata l-ai vazut ca fiind "asa zis" gol, a fost de fapt super gol super valabil. Cit despre rosu cred ca dumneata vezi asa, pentru ca Tiago, adica "autorul sutului", l-a lovit fara intentie pe colegul sau timisorean, asa au putut vedea chiar si nespecialistii in fotbal. E usor sa vezi ce-ti convine atunci cind fairplay e doar un cuvint din dictionar. Da, fiindca veni vorba de fairplay, rezultatul egal e mai echitabil dupa aspectul general al jocului.

mark (1 comentarii)  •  26 septembrie 2017, 3:10

mai bine te-ai minuna ca n-ai gasit nicio stire despre eurobasketul de la cluj, de exemplu, decat despre simularea / vaicareala unui semiamator din liga a doua de fotbal

ZONA ZERO (36 comentarii)  •  26 septembrie 2017, 5:01

@ Boeangiu Ma scuzi eu sunt originar din zona zero a Romaniei si nu suport occidentalii deci nici pe Daum . Ma consider estic din toate punctele de vedere cu precizarea ca nu am aruncat niciodata vreun gunoi pe strada poate si pentru ca asa am fost educat de parinti de mic si in plus tin foarte mult la igiena corporala . In rest ? Repet nu suport occdentalii .

pepeman (9 comentarii)  •  26 septembrie 2017, 8:52

Dle Boeangiu, pentru "Haplea în chiloţi" se face "vinovat" Eugen Barbu, nu Fănuş Neagu.

kla2005 (5 comentarii)  •  26 septembrie 2017, 9:03

Sunt stelist si tocmai comutasem pe digisport in asteptarea meciului si sa vad finalul...eu am crezut ca e fractura, am prins faza in direct. Intr-adevar ma asteptam sa vad macar un articol, o stire si numai pentru a confirma ca e o contuzie si ca a scapat...nimic. Nu e buna directia asta...nu e buna deloc!

Dragos (16 comentarii)  •  26 septembrie 2017, 9:34

@Boeangiu Marian: IQ se ia? Adica e ca o raceala? Sau se dadeau teste de inteligenta persoanelor din anturajul betivului de Fanus Neagu? Sa stii ca nu doar cei mentionati de tine au "IQ, pregatire profesionala, competenta, experienta". Asta ca fapt divers, sa nu crezi ca fara Ioani, ti-o aia! s-ar duce de rapa presa romaneasca. Sau ca, daca s-ar retrage acelas tovaras sovin, s-ar evapora persoanele inteligente din Moldova, Ardeal sau Tara Romaneasca. Stiu, sunt doar un postac amarat, platit de Burleanu, Soros, Dragnea, Basescu, Kovesi, binom, Ghita, Coldea, Udrea. Gata, te-am pupat, ma duc sa-mi iau leafa in plic.

MZM (25 comentarii)  •  26 septembrie 2017, 15:35

@Boeangiu Marian: E bine ca nu i-ai reprosat lui Fanus Neagu continutul articolului "Haplea in chiloti", pentru ca... nu-l scrisese el, ci Eugen Barbu, dupa un joc mai slab al lui Camataru. Tot E.B. a scris si "M-ai invins, Rodioane!", dupa o evolutie remarcabila in echipa nationala a aceluiasi Rodion Camataru.

Petro Burgener (14 comentarii)  •  28 septembrie 2017, 0:31

@MZM: articolul "M-ai invins Rodioane!", a fost scris de Eugen Barbu dupa egalul Craiovei la Lisabona unde Camataru a facut un joc excelent, fiind, alaturi de Grigore Ciupitu, cel mai bun jucator craiovean.

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord