Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Sistemul cu 26.900 de fundași

Regulile fotbalului sunt simple, indiferent cu câți fundași joci. La fazele fixe, faci marcaj asupra adversarilor. Om la om sau în zonă, depinde de profilul tactic, depinde de modulul ales. CFR a luat gol la ultima fază a primei reprize, […]

...

Niște oase rupte

Istoria ortopedică a fotbalului e complexă și stufoasă. Cei trecuți de o anumită vârstă povestesc despre accidentarea lui Pele de către portughezul Morais la Mondialele din 1966. Peisajul nostru e și el bogat. Lăcătuș cu Ardeleanu, Șeroni cu Nicușor Bancu […]

...

Destinatarii fotbalului

Media spectatorilor la meciurile de prima ligă a schimbat, nu demult, prefixul. L-a schimbat de sus în jos, adică prima cifră a cobărât de la 3 la 2. Două mii nouă sute și ceva de oameni privesc, în medie, un […]

...

Dinamo, pe neînțelesul tuturor

Nu demult, un domn pe nume Alexandru David (nu ne știm, dar am înțeles că e președintele lui Dinamo, venit în acest post cu o bogată experiență de manager în turism) informa că nu conduce defel un club sărac și […]

...

Predicatorul Enache și răcnetul enoriașilor

„Băieți, ascultați-mă puțin! Nimic nu e întâmplător în viața asta. Să îmbrăcăm tricoul echipei e un lucru foarte mare, nu o coincidență!”. Așa grăit-a Gabi Enache, lăsat pe ciuci, ascultat de la câțiva pași de toată suflarea roș-albastră de la […]

...

Cum a devenit Pușcaș disident din interior

Ceea ce spune Marcel Pușcaș de mai multă vreme pe Facebook și în emisiunile în care e invitat e clar că încalcă grav disciplina organizațională (așa îi place lui Răzvan Burleanu să se exprime), dat fiind că autorul afirmațiilor e (încă!) angajat FRF.

Permalink to Cum a devenit Pușcaș disident din interior
sâmbătă, 16 septembrie 2017, 8:55

Dar în egală măsură spusele lui Pușcaș sunt logice, coerente, chiar dacă uneori sunt exprimate în registru acut, cum a fost propoziția cu schimbatul curvelor, nu al mobilei.

Acest text n-ar avea niciun fel de noimă și niciun dram de credibilitate fără mărturisirea că autorul și subiectul sunt prieteni (eu zic că buni) de mai mulți ani.

Era undeva în toamna lui 2013 când moderam o emisiune televizată zilnică la sport.ro. L-am invitat pe Răzvan Burleanu, pe care nu-l cunoscusem până atunci, în calitate de președinte al federației de minifotbal. România câștigase titlul european, intenționam să scot în evidență performanța, prin cap nu-mi trecea că emisiunea se va transforma în studio electoral.

Spre final, cam în ultimele zece minute de emisie, Burleanu, care probabil că era la prima sa apariție tv pe teme de fotbal, și-a anunțat candidatura la proximele alegeri de la FRF, atacându-i dur și abrupt pe Mircea Sandu și pe Gică Popescu. „Domnul Gheorghe Popescu”, așa îl numea Burleanu pe fostul mare fotbalist. Nu-l cunoștea personal, n-avea de unde!

După emisiune, pe care Pușcaș o văzuse, m-a sunat și am stat de vorbă câteva minute. Imediat cum am închis, Burleanu m-a rugat să-i dau numărul lui Marcel să se sfătuiască, să discute, să afle părerea unui om care n-a fost doar fotbalist a cărui tibie a trosnit pe teren, ci și antrenor (la 33 de ani, cu Rapidul pe San Siro), manager, proprietar de club, editorialist de presă scrisă, comentator tv, realizator, ani la rând, al unei emisiuni de sport. Cei doi s-au întâlnit, au vorbit îndelung, iar la alegeri, la care a candidat și el, Pușcaș și-a îndemnat în public votanții să-i ofere sufragiile lui Burleanu.

La schimb, a primit o funcție oarecum periferică, nedecizională, în Federație, iar părerile sale n-au fost aproape deloc luate în seamă. Nu doar cele referitoare la Daum, încă înainte de numirea acestuia, ci și multe altele, pe teme în care avea să se dovedească în timp că Pușcaș avusese dreptate.

După câteva luni de „verba volant”, a urmat un șir lung de mailuri trimise de contestatarul de astăzi pe adresele șefilor din FRF. În acele texte erau împărtășite cam acele opinii pe care Pușcaș le expune astăzi pe Facebook și la televizor. Și de care dacă s-ar fi ținut seama la timpul potrivit, probabil că juniorii, echipa națională și fotbalul în general ar fi mers mai bine.

Conducerea FRF vede orice contestare exprimată public ca pe un joc al unor interese oculte, concentrate mai ales în jurul persoanei lui Mircea Sandu. Acest text nu se poate încheia fără încă o precizare obligatorie. Marcel Pușcaș a fost, timp de un sfert de veac, cel mai vocal contestatar al lui Mircea Sandu. În mulți dintre acești ani, chiar singurul contestatar!

Comentarii (14)Adaugă comentariu

stelian (1 comentarii)  •  16 septembrie 2017, 11:39

Atunci de ce a pus ,,botul,, la un neica nimeni ???? De la un rău la un mai rău, sau ,,avantaj,, *** , și după ADIO, băi fraiere !!!!Pușcaș știa cu cine are de-a face, să tacă dracu din gură , și-a făcut-o cu mâna lui !!! Oare cum s-o simți G.P. care știe toate astea și, poate,chiar mai multe ???

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (24 comentarii)  •  16 septembrie 2017, 12:56

Dizident nu poate deveni decat cineva din interior. Daca e din exterior este... contestatar.

mg (38 comentarii)  •  16 septembrie 2017, 13:33

...da, e cam debandaă la FRF. Le lipseşte disciplina de la Gazetă...

S (4 comentarii)  •  16 septembrie 2017, 14:39

"...prin cap nu-mi trecea că emisiunea se va transforma în studio electoral." Aha!! Sigur :)))) La fel cum nici Mutu nu stia ce face Sibutramina...

ovidiu_3003 (244 comentarii)  •  16 septembrie 2017, 15:26

Puscas nu vrea binele fotbalului romanesc ...are numai idei proaste ...el urmareste interesul propiu ...

ciobanu-mioritic (4 comentarii)  •  16 septembrie 2017, 15:52

1.... GSP, renunţaţi la limba de lemn burlescă politically correct. Puteţi folosi şi voi limbajul colocvial al lui Puşcaş, şi veţi fi MUUULT MAI CITIŢI de către chibiţi... 2. Puşcaş va fi cât de curând "ejaculat" din FRF.... Vociferările lui sunt doar de faţadă, deoarece ŞI EL a contribuit la propulsarea lui Burlan. Dacă îndrepta voturile sale ÎMPOTRIVA burlanului, ar fi fost - poate - mai credibil - dar el s-a orientat către CIOLAN. ... Se vede DIN PRIMA pe mecla Burlescului ce fel de şcoală de escroci de partid şi de stat degeaba a absolvit, iar Marcel NU trebuia să favorizeze miniburlanul... 3. ÎN ULTIMII 20 DE ANI voi =presa= trebuiaţi să faceţi campanie 24 din 24 prin articole ACIDE împotriva incompetenţei diriguitorilor sportului - şi NU să-i lăudaţi/promovaţi.

anonimul (3 comentarii)  •  16 septembrie 2017, 17:00

Ne aducem aminte ca Marcel Puscas era presedinte la Steaua in '98, atunci cand Steaua pierdea cu PSG dupa cea avea avantaj 3-0(3-2 pe teren) dupa meciul tur! S-a vorbit atunci de niste milioane pierdute pe la Paris si gasite de niste romani priceputi, care i-au impartit atunci! Stiti, ca sa nu piarda PSG vreo 30-40 de milioane garantate atunci( doar atat) din Liga Campionilor! Deci, degeaba a fost antrenor pe San Siro, gol Andrasi cu Inter (Zenga era in poarta), si degeaba critica sistemul, cand se stiu anumite lucruri!

Gabriel (1 comentarii)  •  16 septembrie 2017, 19:00

Ce articol dezamagitor. Pai Marcel Puscas sta in tabara lui Burleanu cativa ani, incaseaza bani (salariu, bonus, habar n-am) si cand simte ca Burleanu se scufunda, se transforma in "dizident". Imediat Buzarin, are grija sa scoata in evidenta "dizidenta"lui Puscas . Macar daca se punea semnul P, pt publicitate. Dizgratios de pupincurism.

victor (2 comentarii)  •  16 septembrie 2017, 22:52

Buzărineee ! Nu prea stăpânești limba română...

radu.cristi (3 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 7:26

Mare parte din presa il sprijina pe Gheorghe Becali pt ca " e singurul care mai baga bani in fotbalul romanesc". Poate asa intelegeti la ce nivel de manipulare sfidatoare a ajuns presa romaneasca. Oamenii astia va iau de prosti fara sa le pese ca va dati seama, considerand ca sunteti suficient de spalati pe creier. Nu dezvolt pt ca n-are rost. Doar o intrebare. Daca Gheorghe Becali se retrage din fotbal si echipa FSCB este cumparata de Statul Islamic, care dubleaza suma de bani investita in fotbal, veti deveni avocatii Statului Islamic??

elena (2 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 12:36

Ovidiu2003 si Anonimul, voi de unde stiti toate astea, ca niste oameni mari ce sunteti, aveti informatii din interior, de la seful vostru?! Doar zic, nu?!

elena (2 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 12:46

Si, draga Anonimul, unii zic, pt.ca stiu, ca, ati primit si tu si colegii tăi, un procent din banii insusiti de Burleanu si Bodescu, in urma rezilierii contractului lui Pițurcă, bani ce s-ar fi cuvenit FRF, dar pe care "au uitat să îi mai ceară acestuia" oficialii?! Ce spui, e reprezentativ pentru competența ta?!

ovidiu_3003 (244 comentarii)  •  17 septembrie 2017, 21:26

...elena da tu cati ani ai de nu l cunosti pe Marcel Puscas ?...ai citit Baltagul ?

haideusicfr (46 comentarii)  •  18 septembrie 2017, 16:01

La noi ca la nimeni. Puscas contestatar, Miriuta antrenor si la gazde si la " oaspeti" ,gurita antrenor la Nationala fara rezultate ....