Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Arbitrul Tudor fusese invitat la teatru

Spre final de prim act, actorul care-l juca pe părintele-doctor Chasuble a schimbat un pic textul original și și-a pus un fular alb-vișiniu în jurul gâtului, peste reverendă. A improvizat două replici pe care nu le scriseseră nici Oscar Wilde, […]

...

Antrenori pe repede-nainte

Antrenorul lui Dinamo are cel mai normal traseu dintre toate cele patru luate în discuție. Bratu n-a ars etapele, a fost la juniorii lui Dinamo, la echipa secundă a clubului, la lotul național de juniori. Un suiș normal, o scară […]

...

Craiova tuturor sporturilor

Cupa EHF, luată cu entuziasm de oltence în sala proprie, se compune din două părți, care nu sunt toartele și vasul propriu-zis. Prima parte e handbalul în sine, cu semicercuri, porți și câte șapte jucătoare. A doua e publicul, fenomenul […]

...

FCSB, eșecul în stare pură

Steaua sau FCSB, indiferent de starea de agregare pe care i-a permis-o Justiția, a fost mereu, prin definiție, marea favorită la titlu. După trei trofee la rând (2013, 2014, 2015) se profilează al treilea eșec consecutiv. Scenariul e simplu. Tu […]

...

CFR, fotbal și sărituri

Moldoveanul Caras, antrenorul secund al clujenilor, ne-a spus că Dan Petrescu nu s-a simțit bine și n-a putut să vină la flash-interviul de după meci. Sănătate multă, Dane! Dar până la cincizeci de ani probabil că te-ai convins că pentru […]

...

Portița lui Dan Petrescu

Când a fost trimis în tribună, Dan Petrescu s-a dus în tribună.

Permalink to Portița lui Dan Petrescu
marți, 12 septembrie 2017, 11:02

La mai puțin de un metru, la câțiva centimetri de banca gazdelor, s-a deschis o portiță, iar antrenorul CFR-ului a trecut dincolo de ea. A stat acolo restul meciului, minus pauza, când, însoțit de deja legendarul bodyguard al CFR-ului, a făcut un drum dus-întors pe partea cealaltă a terenului, la cabine. Unde, după propria-i declarație, n-a intrat în vestiar. Înseamnă c-a mers vreo jumătate de kilometru doar ca să se mai dezmorțească. Dacă stai chircit acolo, pe primul rând de scaune din spatele băncii, riști să anchilozezi.

În repriza a doua a vorbit mereu cu cei de pe bancă. Panin, delegatul, fostul căpitan al CFR-ului, era cureaua de transmisie. Când a vrut să facă schimbare, n-a mai fost nevoie de Panin. L-a chemat la el pe Păun, pe care dorea să-l bage în teren. A rezultat o imagine tipică pentru fotbalul nostru. Rezerva, lipită de gard, cu capul aplecat pe spate, ca să audă mai bine. Antrenorul eliminat de pe bancă, răsfrânt în față, peste portița despărțitoare, ca pe geamul trenului. Lipsea doar plăcuța cu „Nu vă aplecați în afară, e pericoloso sporgersi”. Că tot vorbim de CFR!

Oare pe stadionul din Gruia există și în dreptul băncii oaspeților, la nici măcar un metru distanță, acea portiță practicată în gard? Probabil că nu. Dacă, de exemplu, ar fi fost eliminat Mangia, ar fi trebuit să meargă în loja conducătorilor săi, ca să nu stea în mijlocul spectatorilor clujeni, ostili, firește.

Când vezi acest gen de imagini, cu antrenori eliminați și cu jucători de rezervă discutând peste gard ca Moromete și Bălosu, restul întâmplărilor aproape că trec în plan secund. Că Dan Petrescu avea dreptate la faza care i-a adus eliminarea. Că antrenorul CFR-ului a ghicit tactica pentru cel mai greu meci de până acum, lăsând deliberat inițiativa Craiovei. Că jocul clujenilor pare cel mai legat și mai solid din tot campionatul. Că meritele lui Dan pentru poziția de lider sunt indiscutabile. Că regulamentul nu e extrem de clar în privința antrenorilor eliminați.

Rămân doar imaginile cu discuțiile la gard, iar imaginile nu dau bine deloc, nici măcar atunci când scopul scuză mijloacele. Le scuză, dar le și întipărește în memorie.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Andrei Apahidean (2 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 11:48

Cu tot respectul, domnule Buzarin, si ca un cunoscator ce sunt al stadionului din Gruia, pot sa va spun ca acea portita exista si in dreptul bancii oaspetilor. De altfel, stadionul e construit dupa un model englezesc, in care tribuna I e practic lipita de banca de rezerve, iar distantele sunt foarte mici. In acest fel ne-am putut afla pe vremuri la 2 metri de Solari, Ballack sau de vedetele de la Bayern si Manchester United. Altfel da, se poate discuta prin litera de lege si regulament cat de aproape sau de departe trebuie sa stea un antrenor de banca de rezerve atunci cand e eliminat.

Fane (58 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 11:49

Tipic romanesc,o smecherie care numai la noi se poate intampla.Ar trebui suspendat multe etape.A pomenit insa cineva,sa se respecte regulamentele campionatului nostru satesc,indiferent de cine le incalca,doar sunt facute sa fie incalcate,nu?

elias (15 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 12:08

PĂI ȘI ATUNCI CUM MAI POATE FI UN ASEMENEA ANTRENOR....SELECȚIONER AL NAȚIONALEI?PESTE HOTARE TE FACE DE RÂS....NU E MAI BINE LA CLUJ PENTRU APUCĂTURILE LUI NERVOASE?

Șerban (27 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 12:39

„Lipsea doar plăcuța cu „Nu vă aplecați în afară, e pericoloso sporgersi”. Că tot vorbim de CFR!” SUPERB! Întotdeauna v-am apreciat humorul robust.

Albusibiu (32 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 13:17

Hai sa scriem de CFR ceva. Ce? Despre penalty nu avem cum, ca deja devenim repetitivi. Despre fotbal, Doamne fereste, doar nu suntem ziar de sport!!! Hai sa gasim ceva...dar ce....ce. Si uite asa se zvarcoleste "Buzunarim" vreo 24 de ore si gaseste portita salvatoare. In timpul asta, pe trei sferturi dintre stadioanele goale ale patriei, in primele 2 ligi, antrenorii suspendati stau in tribuna, 4 randuri mai sus de banca tehnica si isi dirijeaza echipa mai relaxati decat de pe marginea terenului. Dar, ce sa facem, nu stim de astea. Cumva trebuie sa "Buzunarim" CFR-ul. :)

unul (9 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 13:18

acuma chiar ca faceti pe prostul daca nu atunci sunteti rau intentionat ,stiti prea bine ca aceea portita exista si la banca oaspetilor

sancho (1 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 13:35

Leşin de râs! :)))

Bubu CFR (3 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 13:48

buzarine ... cand a fost eliminat Sumudica .... a fost in mijlocul acelorasi spectatori clujeni ....desigur "ostili" si a facut poze si a dat autografe al greu ..... bai aci la Cluj nu e pe la Bucale bey ....

Ducu (2 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 13:52

Ce-am mai ras... :)) Oricum, domnul Buzarin cunoaste cel mai bine practicile din fotbalul romanesc, ne-a dovedit asta cu varf si indesat, cat timp a activat la Branesti, acolo unde si-a aratat adevarata lui pricepere... :))

eu (2 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 14:02

Vesnicele resentimente fata de CFR ale fostului presedinte de la Victoria Branesti. Tind sa cred ca daca HAGI ar fi antrenor la CFR, condeiele de la GSP l-ar deposeda de coroana si si-ar aduce aminte brusc ca nu e roman, e Aroman.

cj666 (13 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 14:22

Ia uitati-va ca articolul si-a atins scopul... @fane si @elias refuza sa gandeasca cu mintea lor si deja fac scenarii impotriva cfr-ului. Si cati ca ei, vorba poeziei.... La mai mare domnule Buzarin!

haideusicfr (51 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 14:32

Comica situatie.Si unde trebuia sa stea ? Avea sau nu voie sa vorbeasca ? Vorbim discutii.

pop ion (13 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 14:52

Ca de obicei, buza crapa de ciuda cand o alta echipa decat una din bucuresti, de preferinta echipa ciobanului aflat in libertate conditionata, este in fruntea clasamentului. Scopul articolului este clar: calomniaza, calomniaza, improasca cu noroi, ca ceva, ceva tot ramane si justifica banii primiti de la cei interesati in denigrarea altora.

Chaplin (2 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 15:43

Alin Buzarin, ai scris un articol de cartonas galben pentru tragere de timp. Iar.

Fane (58 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 15:46

@cj666- Nu fac nici un scenariu,ci spun ca legile si regulamentele sunt doar pentru catei,nu si pentru dulai,in orice domeniu,Excelenta voastra! Poate esti un dulau.

Fane (58 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 15:47

@cj666- Nu fac nici un scenariu,ci spun ca legile si regulamentele sunt doar pentru catei,nu si pentru dulai,in orice domeniu,Excelenta voastra! Poate sunteti un dulau.

haideusicfr (51 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 15:53

V-ati scapat (cum necum ) de Daum .Urmeaza la rang CFR-ul si Petrescu. La CFR nu e bun ,va este incomod ,dar la Nationala ar fi excelent.De unde scoateti toate aberatiile acestea? cum ar fi si articolul de fond. M-ati taiat de la comentarii caci trebuie sa fiti numai " voi". Cei "stimulati" de cioban .Steaua si Dinamo nu mai sunt in stare sa castige meciuri de duzina . Se cearta intre ei ca la usacortului ,iar voi aveti treaba cu CFR. Uitati-va in clasament ,CFR e pe primul loc. Daca e pana la capat CFR a fost defavorizata de catre arbitru ,pe antrenor l-a trimis in tribuna ,pe jucaori i-a umplut de cartonase galbene si i s- dictat un 11 metri gratis fara cel mai mic contact intre jucatori. Halal gazetarie .Noroc caramaderie! Multe succesuri!

haideusicfr (51 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 16:07

Dupa Revolutie ,prin anii 2000 daca bine imi aduc aminte s-a mutat Centrala gazului de la Medias la Bucuresti. Da ,gazul vine de la Medias ,Tg Mures ,dar banii se iau la Bucuresti.Pana si Ceausescu a lasat lucrurile in normalitatea lor ,n-au lasat cei din Capitala ciubucului romanesc . Orice sursa de castig trebuie controlata de la Bucuresti .Gazul ,electricitatea ,fotbalul si cate or mai fi .Impozite ,taxe ,bani sa fie.

haideusicfr (51 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 16:13

M-ati sters .Nu-i nimic ,ideile va deranjeaza .Realitatea supara. Si ideile contrare.Bravos democratie ..originala.

haideusicfr (51 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 16:14

Sorry ,n-am "vazut" bine.Vorba vine!

yo (1 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 16:27

Ce jurnalist e ala care nu verifica daca ce scrie oare e asa sau nu. Si doar imagineaza ca probabil nu exista... Daca iti fi cautat putin si a-ti fi intrebat oamenii care cunosc acest club, atunci a-ti fi stiut ca pana nu asa de mult timp banca oaspetiilori era banca de acasa si celalt invers. Cam de anul trecut au schimbat banciile technice, si nu pentru faptul ca doar acolo exista portiita. Vai abia astept sa rad de voi cand castiga CFR campionatul si FCSB iese pe locul 3-4 :)). O sa muriti de ciuda :D.

HopeTX (2 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 17:55

Pentru un purtator de IQ subunitar esti destul de usor de suferit si relativ lesne de inteles. De neinteles este faptul ca inca exzisti pe harta jurnalismului. Samantza ta de daco-bucurestean, spiritul tau combativ si "feroc", te obliga practic la continuarea carierei tale de "bloagher". Spre disperarea noastra , a cititorilor bucuresteni si ne-bucuresteni.

Ciollo (2 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 18:36

NU CU TOT RESPECTUL, CI FARA RESPECT ptr ca nu esti decat un ***, partinitor si plin de ura fata de tot ceea ce este diferit ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vardasihan (16 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 18:40

Cfr joc solid?! BUNĂ GLUMA.😂😂În afară de arbitraje,ce altceva se discută după meciurile cfr-ului?!Arbitrajele au făcut diferența de puncte între cfr şi restul.Să facem o paralelă cfr-steaua legată de arbitraje:Cfr primeşte un 11 m dubios cu dinam0,câştigă meciul din golul marcat din 11 m.Cfr,primeşte un 11 m şi eliminare cu csu, după un fault în afara careului.Steaua,gol valabil la scorul de 1-1 cu Astra,arbitru semnalizează un offside care nu există.Steaua,are 11m clar cu viitorul,jucătorul preia mingea cu mâna în careu,arbitru nu dă 11m.Țîru trage de budescu în careu,budescu primeşte galben.Cfr are vreo 6 puncte din arbitraje.Steaua are vreo minus 6 puncte din cauza arbitrilor.Dar întotdeauna când steaua e furată,ne facem că plouă.

ovidiu_3003 (289 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 18:49

Bursucea trebuie sa vina la Nationala ...sa ne arate la toti cat de bun este ...

haideusicfr (51 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 19:25

Sa vina italianulacela care intreaba daca se aplica la fel fotbalul in Romania ??!!

haideusicfr (51 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 19:26

Vardashiabn : tine minte trei cuvinte: 11metri ,culio gol aut Steaua play out!

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  12 septembrie 2017, 22:31

@haideusicfr- Adica domnul Pintilie, domnule Pintilie, majoritatea primilor ministrii de dupa 1989 au fost ardeleni. Si am vazut "priceperea" lor. Daca stau sa enumar pungasii ardeleni care ne-au furat din 1990 pana azi....nu imi mai apare comentariul ca depasesc maxima admisa. Mai lasati-ne cu povestile astea despre corectitudine, sa va spun unde era Caritasul? Dar regele si imparatul unde sunt? Sunt cumva prin sud? Nu prea cred.....Cat despre finante, eu am impresia ca tot restul tarii va cam tine in spate, majoritatea investitiilor de la buget se fac prin zonele voastre. De catre oamenii politici din zona care conduc Romania din 1990....

Dani (15 comentarii)  •  13 septembrie 2017, 0:00

Daca Dan Pertescu ar fi fost antrenorul FCSB te-ai mai fi ofuscat la fel, Buzarine? Pentru mine e o intrebare retorica, trebuie sa-ti raspunzi singur daca vrei ta te ridici la rangul unui jurnalist sportiv. Pina atunci, insa, trebuie sa inveti sa ai coloana vertebrala, caci jurnalismul in sine (cel adevarat) presupune obiectivitate. Adica exact ceea ce tie iti lipseste...si nu numai tie.

culture club (35 comentarii)  •  13 septembrie 2017, 1:38

Hopa a aparut Albu Sibiu si asta dupa patru ani de zile de bun simt si liniste !! Chiar ma intreb cite zeci dealte conturi ai folosit in toata perioada asta nu de alta dar "Cainele nu pleaca de la macelarie " .

Wally (2 comentarii)  •  13 septembrie 2017, 8:19

Dan Petrescu. Un antrenor care nu a avut ( in afara de cistigarea titlului cu Urziceni ) prea mare succes. Pe unde a antrenat, nu a stat prea mult si a fost demis. Pe de alta parte, este cunoscut stilul lui Dan Petrescu, cum vine o oferta mai acatarii , pleaca. Ce va face , fiind selectioner si primeste o oferta de 1 - 2 mil. Euro / an de la arabi ??????? Bineinteles , ca pleaca !

plescoianul (2 comentarii)  •  13 septembrie 2017, 9:20

albule...salutare! multa sanatate! hi hi hi

Topaila (1 comentarii)  •  13 septembrie 2017, 9:33

No ma Buzarine ase tactica i-o tras o la pinjelitu de jucator ca in doua minute dupa ce o intrat aista jucator o fost mai tare ca bomba cu nutrii din care si o facut masa caciula. Mai daua in jele de conversatie pasta gard ca numa i-o zis pa cione sa tina ( de tricoi ) mare afacere. Daca in momentu ala televijiunea filma pa fatutale din tribune de un de stiei tu ca Danut ave pozitie de *** pasta gard direct in WC ul pinjelitului ( ma scuzati uretea jucatorului ) Ai guleru la chemesa pe ridicat in fotothip si esti *** de invidios pe Domnu Dan care face aplecari pantru burta de abdomen ma rog. La buna vedere.

Albusibiu (32 comentarii)  •  13 septembrie 2017, 13:08

@culture club, tu esti user-ul bvd_magheru. Tu dai lectii de orice fel? Acum intreaba-te cum te-am detectat. :)

Nica fără frica (8 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 17:06

Unul dintre puținele articole reușite scrise de Buzarin. Haios,obiectiv și fără ironii de 2 lei. Dacă un jucător după eliminare merge la vestiar același lucru ar trebui să se întâmple și cu antrenorul. Părerea mea.

Comentează