Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Croația, creația

Tot ce iese din vestiarul Argentinei e spectaculos. De la moleșeala metafizică a lui Messi până la tatuajele în tonuri interlope de pe antebrațele selecționerului. De la revolta lui Kun Aguero la acel 1-6 din Spania, din martie, prevestitor cumva […]

...

Să admirăm suferința celor mari?

Cronologic, Argentina, Germania și Brazilia au suferit, ultimele două într-un interval de doar câteva ceasuri. Iar când suferă Messi, Kroos (la nemți am ezitat ceva până la nominalizarea superstarului) sau Neymar, oamenii trăiesc voluptatea acelei suferințe. Da, într-adevăr, argentinienii, nemții […]

...

Noi n-o să fim Charlie!

Solidaritate nu neapărat cu caricaturile antiislamice publicate de Charlie Hebdo, ci cu oamenii aceia care au fost secerați de gloanțe când erau la serviciu. Și solidaritate cu o lume întreagă amenințată de terorism. E mult mai corectă expresia ”amenințată de […]

...

Mondialul de peste patru zile

Ultimele noastre amintiri de la Cupa Mondială sunt frezele cromoplatin blond ale „tricolorilor”, situate câțiva centimetri mai sus de ochii triști, ațintiți în iarba de la Bordeaux parcă în căutarea unui viitor împăienjenit. Pe 30 iunie 1998 România pierdea cu […]

...

Și Titanicul tot Ramos l-a scufundat?

Ni s-a explicat, pe înțelesul nostru, al profanilor care tot mai cred că n-a fost chiar așa. Au venit experți în judo, karate, lupte în cușcă și alte bătăi cu Jackie Chan, au calculat unghiul la centru, accelerația gravitațională și […]

...

Criza de yesmeni

E normal ca angajații federali să-și apere instituția în spațiul public.

Permalink to Criza de yesmeni
sâmbătă, 9 septembrie 2017, 9:46

Să vorbească favorabil deciziilor care se iau la FRF, să încerce să găsească justificări cât de cât logice, care să nu-i arunce în ridicol. Deși de multe ori e foarte greu să reușești să dai gir absurdului.

Sistemul are însă și fisuri. Marcel Pușcaș, mai recent Aurel Țicleanu, exprimă din interior opinii contrare politicii impuse de la centru. Sunt lăsați în pace (cel puțin deocamdată!) probabil pentru a se crea impresia unei democrații, unei libertăți de exprimare, deși e clar că părerile „deviaționiștilor” (așa îi numea Stalin pe cei care se abăteau de la linia trasată de la Kremlin) numai bine nu cad la stomacul head-quarter-ului de la Casa Fotbalului.

Între foștii fotbaliști, conducători sau antrenori contestarea se plimbă de la modul radical, chiar violent (Porumboiu, Cornel Dinu, Prunea, Ionel Ganea) la varianta fără semne de exclamare, dar care, referindu-se justificat la chestiuni concrete, tot contestare e. Moderatorii, deși pupitrul de la care vorbesc le impune mai degrabă să pună întrebări decât să aibă păreri, lasă impresia că ar fi, aproape toți, pe partea cealaltă a străzii decât cea pe care merg șefii FRF. Majoritatea editorialelor care se scriu sunt și ele „anti”, ca și miile de postări de pe Facebook, venite de la oameni aflați mai aproape sau mai departe de fenomen.

Postacii, cei care-și rup degetele pe tastatură să combată noianul de materiale antifederale, nu se pun la socoteală. Niște fraze anonime, ascunse sub nick-name-uri, nu pot fi luate în calcul, acest fel de păreri neasumate n-au cum să fie valide.

Rămân cei din așa-zisa „societate civilă”. Adică oameni care n-au legături contractuale cu FRF, dar continuă să susțină conducerea în tot ce face, bine sau rău. Au fost ceva mai mulți, dar au rămas foarte puțini.

Se mai aud doar câteva glasuri izolate ale unor susținători singuratici, tot mai puțini de la o zi la alta. Iar discuțiile din studiouri riscă să devină plictisitoare, emițând același gen de păreri, cu sau fără melodii de Bug Mafia în loc de încheiere.

E semn că deja s-a vorbit destul, că s-a criticat destul și că nu prea mai e mare lucru de spus. Doar de făcut.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

Marc (2 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 10:57

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Aurel Craciun (2 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 11:19

Dar matale ptr cine scrii? Nu pt postaci? Aici s-a ajuns tot din cauza voastra. De unde jucatori buni daca voi nici regula u21 nu va convine. Eu as adauga o noua regula: minim 3 romani titulari tot meciul in liga 1

Aurel Craciun (2 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 11:20

Corectie (voua).

Sorinache (64 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 11:32

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marc (2 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 11:35

De ce ati cenzurat comentariul in conditiile in care nu am injurat ? Nu va convine adevarul ??

pawn (27 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 11:38

asa e. toate cuvintele nu fac cat poza asta antologica, simbolizand "epoca burleanu". patru...oameni scosi din anonimat (de catre cine?? ca aici e discutia interesanta), stand cu nasul in telefoane, in timp ce pe teren e echipa nationala.

vasco (100 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:18

Cat de jos ati ajuns!Il invocati pana si pe stalin...Vai de capul vostru!Voi nu sunteti yesmenii lui Burleanu,mai rau,ai clanului machidon...Te apuca scarba!

Anonim (75 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:39

@ vasco Nimic de comentat la fotografia din topul articolului? Daca erau niste adolescenti sau tineri de pana in 25 ani, nu le-ar fi stat atat de rau! In fotografia respectiva (pe care am mai vazut-o), habarnistii nu erau in timpul lor liber, nici la birou, ci la un meci de antrenament, inainte de Euro 2016! Sincronizarea este perfecta iar mimica nu lasa loc de interpretare in legatura cu ce se intampla pe teren! A.

Christiano (22 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:44

Pai daca suntem postaci, hai sa nu mai postam, sa vedem de unde iti mai incasezi painea, dupa 2-3 articole cu 2 comentarii fiecare ?!

Andrei Cristian (6 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:49

Miile de postari de pe facebook (anti-establishment, evident) vin de la "oameni aflați mai aproape sau mai departe de fenomen", in timp ce "cei care-și rup degetele pe tastatură să combată noianul de materiale antifederale" sunt postaci (la fel de evident). Altfel pus, cine striga cu mine este un fiu al Revolutiei; cine striga contra mea, este un burghezo-mosier care vrea sa ne lege de glie. Probabil ca lumea ta s-ar duce cu rotile-n sus daca ai afla ca exista oameni care nu vor inapoi la Sandu/Dragomir/Becali/Popescu/Hagi/Piturca si altii "de Aur", chiar daca asta inseamna ca raman cu Burleanu si cu Daum.

postac (1 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 12:54

asta`i presa "sportiva" din romania. vai de mama lor

Vardasihan (16 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 14:36

O să-l sacrifice pe Daum şi pe urmă va pune un antrenor acceptat de toată lumea(sper că nu Cosmin Contra).Îl va folosi pe antrenorul respectiv drept paravan.E imposibil să mai adaugi ceva.Toate criticile au fost spuse,scrise şi citite.Ajunge.

mihnoi (4 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 15:38

Din pacate, ca si in FRF, si presa romana e plina de impostori, oameni care nu se pricep la fenomen dar isi dau cu parerea pe salarii nesimtite, ca sa nu vorbim de foloase necuvenite venite de la aceiasi impostori din lumea fotbalului! Spre deosebire de postacii "anonimi", acesti ziaristi impostori apar in fata si provoaca greata oamenilor care chiar inteleg ce se intampla! Nu are rost sa vorbim despre ziaristii care veneau cu portbagajele pline de carne si bautura din deplasari de la Tata Jean, Romica Pascu sau Pinalti! Printre ei se afla si unii care evoluau la Sportul lui Mitica Dragomir(Mitica i-a invatat meseria de ziarist si hotoman) sau Pro-ul lui Sarbu, alt impostor dovedit! ***? Faptul ca Vochin face parte din echipa lui Burli spune multe despre toti ziaristii de la Gsp, de exemplu, adica toti sunt o apa si un pamant! Sa fie clar, Ioanitevici (ce mizerii facea asta inainte de revolutie), Tolontamac, Geambila sau Buzarnoi sunt pe acelasi palier cu George Becali, fratii Becali sau Borcea, si aici ma refer la nivelul intelectual si nu la faptul ca nu au ajuns la bulau! Pana la urma, nici Mitica Dragomir si nici Mircea Sandu nu au ajuns acolo, deci sunt oameni cinstiti! Voi l-ati pus pe Burleanu, yesmenilor, voi sa-l pupati in fund!

Mazeta sporturilor (2 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 16:03

Nu e criza de yesmeni , dom'le...E plin de ei la gsp (gigisport) II cumperi la kilogram!

Cosmo (30 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 16:58

Aha, deci costin ștucan e deviaționist. Totuși, eu cred că el e normal iar restul ați deviat demult de la linia jurnalistului observator neutru.

vasco (100 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 17:53

@anonim, ce ar fi de comentat?De asta nu merge fotbalul romanesc?Ai douzeci de ani de fapte ,nu poze,ale clanului care a adus fotbalul aici.Nu intelegi?Nu observi cine plange dupa clan?Ciorbistii,adica aia care papau o ciorbita calda pe vremea aceea.Mai gandeste,macar putin...

ovidiu_3003 (293 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 19:48

...nu e nimic de facut ...fara Daum o sa ne mearga mult mai rau ...aceasta este o parere valida ...verificabila in timp ...

gica (21 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 20:06

Buzarine ! Dar despre Radu Paraschivescu ce ai de spus , este sau nu este postac ? Domnul Radu paraschivescu nu are laude la adresa lui Ioanitoaia , Geambasu ,Buzarin, Prunea ,Marica , Ganea .

xxx (1 comentarii)  •  9 septembrie 2017, 20:54

Teribila imaginea cu cei patru magnifici jucandu-se cu niste scule care-i incanta la nebunie, la fel ca pe stramosii lor de la gradina din Baneasa !... Si cand te gandesti ca , dupa decembrie "89, toti se hraneau cu lozinca : sa vina tinerii, sa ne conduca tinerii ! Na, ii aveti pe tineri, si din pacate nu numai la fotbal ! Astia nici macar nu inteleg ca urcandu-se tot mai sus pe cracile copacului lor, li se vede tot mai mult organul cu care gandesc si cu care ne si onoreaza , plini de mandrie patriotica !

sundance kid (36 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 3:39

@ gica Daca eram Andrei Plesu poate ma lua de Radu Parachivescu dar din pacate nu sunt !

Florio (2 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 9:52

De prietenul tau Vochin nu zici nimic Aline?

gin (10 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 10:31

Si Costin Stiucan exprimă din interior opinii contrare politicii impuse de la centru. Semn ca mai exista pe lume sisteme fisurate. :)))

Anonim (75 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 11:58

CEI 4 DIN IMAGINE SUNT ATAT DE SIGURI PE POZITIA LOR IN CADRUL FRF, INCAT NICI NU ESTE NEVOIE SA MIMEZE INTERESUL PENTRU FOTBAL! A.

mg (59 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 12:42

..da, recunsoc ! Sunt Yesmen şi, deşi e mai comercial, îmi place 90125.. Da mai sunt şi Cleptoman(vă rog, nu mă daţi la Police, că mă tem de Sting..) Am şi un anunţ către toţi postacii şi trupeţii : ne adunăm diseară la Caru' cu Bere, la etaj. Se fac plăţile pe august. Nume de cod : gazeta fără peşte. Are careva să-mi schimbe n_şpe mii de euro ?

Marco (9 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 13:00

@Anonim : daca ai ajuns sa analizezi si, mai grav, sa judeci dupa o fotografie (intre paranteza voit tendentioasa), inseamna ca buzarinii de la gsp isi reusesc bine manevra. Nu mai e ziar de invelit pestele, ptr cei ca tine devine ziar de pescuit. Pescuit ce ?

Ilie (36 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 13:10

buzarinu lui peste invelit, daca asta e tot ce ai gasit contra opiniilor contrarii tie (postaci, nedemne de luat in seama, etc..), inseamna ca e nasol ptr tine. La alta scara, ti-aduci aminte de 'agenturili straine' ? La nivelul asta de scleroza ati ajuns si voi. De data asta veti cistiga probabil voi. Dar ce veti cistiga, intoarcerea inapoi ? Stadioanele sint deja goale. Tot ce veti cistiga e un sistem si mai inchis, in care voi (presa) nu aveti alta iesire, pina cind v-o mai tine becali, decit falimentarea. Cine o sa va citeasca despre Chiajna cind pe teren vor fi numai non valori ? Despre cupele europene, vezi bine ca n-a trecut vara decit o echipa, si aia dupa ce-a incasat-o sever la domiciliu. Dar de vina ptr asta e FRF si Daum, analistu lu peste invelit, nu becalii fotbalulii romanesc, asa-i ?

pacific ionel (10 comentarii)  •  10 septembrie 2017, 18:49

Nene BUZARINE ai facut vreadata o analiza pertinenta a comentariilor la elucubrațiile scrise de tine, postate pe net de diverși cetațeni (asa zisi postaci sau nu) sa vezi câte sunt favorabile voua de la ''Gazeta pescăriilor'' și câte nu?Va-ți format un ''scut'' cu sintagma asta de ''postac'' și ce nu este în concordanță cu otrăvurile voastre sunt ''inamici'' plătiți de federali sau alte ''grupări oculte'' organizate să distrugă fotbalul ''ingenuu'' românesc. Ați văzut probabil prea multe filme proaste cu spioni și considerați că există o așa zisă cospirație a unor elemnte turbulente contrare normelor morale și de bine care răvășesc fotbalul monștrilor sacrii: tata Jean, Nașu, Mitică, clanul Becalilor etc. și construiesc cu sârg atac după atac să distrugă ''minunea fotbalului românesc''. Dovediți nene Buzarine prin atitudinea voastră infantilă că nu numai sânteți doar lipsiți de maturitate, sunteți și ***. Dacă atâta va duce capul să manipulați cititorii voștrii prin inocularea unor idei că cei ce nu sunt de acord cu gogomăniile voastre sunt ''postaci'' și sunt plătiți să contracareze ''buna voastră credință'' înseamnă că trebuie să trageți oblonul la redacție sa puneți lacăt și să plecați cu toții acasă. De asemenea, dacă voi (cetățenii responsabili cu penelul de la gazetă) considerați că cei care nu sunt de aceiași opinie cu voi sunt ''dușmani ai poporului'' și pe acest raționament împărțiți lumea în buni și răi, înseamnă că Ceaușescu a mutit degeaba. Nici nu vă salut.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Anonim (75 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 14:26

@ Marco Se spune ca aparentele pot insela, insa nu este cazul acum; imaginea respectiva este simptomatica pentru competenta si interesul celor 4 in a promova fotbalul romanesc! Imaginea aceasta a aparut dupa multe informatii, interviuri si prezentari, toate pledand convingator nu numai pentru cele doua defecte, ci si pentru obraznicia si aroganta lui burleanu si a lui bodescu (ultimul a dat dovada si de marlanie in unele circumstante)! A.

vasco (100 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 17:34

@anonim, cred ca n-ai intelege nimic chiar daca ti-ar explica toti " postacii ",adica toti anti sistemul instituit de clanul becali si pastorit de sandu si dragomir.Daca n-ai inteles pana acuma...Nu-i asa ca pentru tine becali jiji e un mare om de fotbal si investitor?Nu-i asa ca basescu a fost un presedinte bun?Ce sa te mai intreb?Oricum e inutil.

Anonim (75 comentarii)  •  11 septembrie 2017, 20:23

@ vasco (bascul?) Ma jigniti cu unele presupuneri, atat in legatura cu preferintele in fotbal, cat si in politica! Chiar n-am voie sa-i detest pe burleanu si pe ceilalti cativa din jurul sau? Pe ce baza? 100 ca dvs. nu mi-ar schimba convingerile in legatura cu acesti uzurpatori! Vedeti-va de ale dvs. si nu ma mai tutuiti! A.

vasco (100 comentarii)  •  14 septembrie 2017, 10:35

@anonim' "oricum e inutil"...

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord