Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Croația, creația

Tot ce iese din vestiarul Argentinei e spectaculos. De la moleșeala metafizică a lui Messi până la tatuajele în tonuri interlope de pe antebrațele selecționerului. De la revolta lui Kun Aguero la acel 1-6 din Spania, din martie, prevestitor cumva […]

...

Să admirăm suferința celor mari?

Cronologic, Argentina, Germania și Brazilia au suferit, ultimele două într-un interval de doar câteva ceasuri. Iar când suferă Messi, Kroos (la nemți am ezitat ceva până la nominalizarea superstarului) sau Neymar, oamenii trăiesc voluptatea acelei suferințe. Da, într-adevăr, argentinienii, nemții […]

...

Noi n-o să fim Charlie!

Solidaritate nu neapărat cu caricaturile antiislamice publicate de Charlie Hebdo, ci cu oamenii aceia care au fost secerați de gloanțe când erau la serviciu. Și solidaritate cu o lume întreagă amenințată de terorism. E mult mai corectă expresia ”amenințată de […]

...

Mondialul de peste patru zile

Ultimele noastre amintiri de la Cupa Mondială sunt frezele cromoplatin blond ale „tricolorilor”, situate câțiva centimetri mai sus de ochii triști, ațintiți în iarba de la Bordeaux parcă în căutarea unui viitor împăienjenit. Pe 30 iunie 1998 România pierdea cu […]

...

Și Titanicul tot Ramos l-a scufundat?

Ni s-a explicat, pe înțelesul nostru, al profanilor care tot mai cred că n-a fost chiar așa. Au venit experți în judo, karate, lupte în cușcă și alte bătăi cu Jackie Chan, au calculat unghiul la centru, accelerația gravitațională și […]

...

România în Comuna Primitivă

La echipa națională se înjură spectatorii, se minte că e bine când e rău și se dau indicații preistorice

Permalink to România în Comuna Primitivă
duminică, 3 septembrie 2017, 10:25

Din 180 de minute cu Armenia, peste 120 le-am petrecut cu om în plus. Aproape întreg meciul de la Erevan, unde i-am fãcut praf și am defilat în piept cu acea (unică, până la retur) victorie. Și mai bine de jumătate de oră la București, când zău că nu s-a prea văzut. Am jucat încâlcit, lent, crispat, într-un singur cuvânt, prost.

„Fărăăăă fauuuult!”
Era prin minutul cincizeci și ceva, înainte să primim penalty. Armenii aveau mingea în treimea noastră, spre lateral, pasau nu foarte convingător, iar noi încercam să le-o luăm printr-un fel de pressing destul de leșinat, fără intensitate. În acel moment microfoanele de fond au captat și au transmis telespectatorilor un strigăt disperat: „Fărăăăă fauuuult”.

Adică nu care cumva ca vreunul dintre ai noștri să faulteze și să ne pomenim, din nimic, cu o fază fixă la care armenii să vină buluc în careul nostru. Un strigăt venit din Precambrianul fotbalului, practicat încă pe scară largă la ligile inferioare, dar de-a dreptul anacronic atunci când vine vorba de echipa națională. Se presupune că la acest nivel vin fotbaliști care știu că nu trebuie să faulteze aiurea și să ofere lovituri libere adversarilor.

Culmea e că primitiva incantație a fost rostită în limba românã. Primul bănuit ar fi secundul Ionuț Badea. Dar ar fi pe nedrept, pentru că el, care merită mult mai mult decât să așeze jaloanele, fie și la echipa națională, e un intelectual al fotbalului, ajuns conjunctural și regretabil în acest post meschin, probabil că nu practica urletul nici când antrena la Curtea de Argeș. Atunci cine? Nici nu mai are importanță, contează că de pe banca României se zbiară indicații de Șirineasa sau Saelele.

Tinerii
Că rãmâne sau cã nu, Daum ne va scoate ochii că a întinerit echipa. Cu Armenia n-a fost niciun tânăr pe teren în primii 11, vârstele titularilor cuprinzându-se între 24 – Băluță și Stanciu – și aproape 33, Pintilii. Cristi Ganea a făcut 25 de ani în mai, așa că poate fi considerat doar nou la națională, nu și tânăr. Plus minutele din final ale lui Ivan, 20 de ani, mai mult justificative pentru teza tinereții, decât utile. Iar cine credea că Ivan se va duce al doilea vârf, lângă Andone, o făcea pe cont propriu. Fostul oltean a fost ceva între coordonator și aripă stângă și a colecționat un cartonaș galben. Atât!

Maxim
A înjurat tribunele, care, la rându-le, îl înjuraseră. Se mai întâmplă, deși nu e frumos. Dar le-a înjurat după ce a dat – ce-i drept, de la doi metri, cu poarta goală, i-o fi fost greu? – golul victoriei în minutul 91. Fără acel gol după care Alex și-a băgat (repet, nepermis!) ce și-a băgat în mama suporterilor din peluză, acum era iureș mare. Probabil că la Daum nu se mai punea problema dacă finalul e 2018 sau 2020, ci dacă e acum, 3 septembrie, sau marți, 5 septembrie, după Podgorica.

Atenție la „pogrom”!
Danemarca, în fața căreia noi n-am obținut nici măcar un corner la Cluj, a spulberat cu 4-0 Polonia, care a șters de două ori pe jos cu România, la București și la Varșovia. Deși Lewandowski și ai lui sunt aproape calificați, „Sport”, ziar din capitala polonă, a considerat înfrângerea ca pe un „pogrom”. E însă greu de crezut că selecționerul Nawalka își va permite vreodată să spună că „Sport” e bun doar la împachetat pește.
Dar nu asta e problema, ci aceea că peste o lună mergem și noi la Copenhaga, locul „pogromului” de vineri seara. Deși afară e cald încă, ne ia de pe acum cu frig.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

adi_stelistul (45 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 10:47

Golul lui Maxim a fost totusi o mostra de tehnica, asta e adevarul. Dar inaintea lui tot el a anulat practic golul lui Benzar care putea sa ne aduca victoria mai repede. E foarte bine ca Maxim s-a scos, a facut-o dovedind ca are talent, dar putea ca faza aceea sa nu existe si sa ramanem cu imaginea unei gafe incredibile pentru un jucator profesionist. Oricum, e foarte vizibil nivelul la care suntem, nu e necesar sa filozofam prea mult. Am dominat (caseta tehnica e clara aici) dar fara prea multa luciditate.

stefan (1 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 11:09

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex One (48 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 11:19

Citeam doua articole despre Podgorica. Avem deja explicatiile unui eventual insucces,nu, nu previzibilul joc modest al echipei noastre,ci fumul provenit de la incendiile din vara si caldura. Pai se poate, asa ne primesc ?

gica (21 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:07

Nene Buzarin ! Hai sa-ti dau eu o mostra de tineri de valoare din tinerii care au jucat la U21 impotriva Germaniei . 09-09-2014 ora 18 . Germania -Romania 8-0 (cite 4 pe repriza).Echipa o cunosti . 19-11-2013 ora 18 Romania -Germania 2-2 .Cunosti ecipa . 05-09-2006 ora 20:20 Germania -Romania 5-1 .Cunosti echipa . Acum te rog sa-mi spui talentele care au demonstrat ca joaca fotbal de calitate din meciurile mai sus amintite . Hai Nene Buzarine , nu o face pe modestul ca stiu ca ai si memorie buna nu numai auz "absolut ". P.S. Ioanitoaia si-a pierdut ochelarii si nu vede ce ai scris (despre valorile Romaniei )

Mazeta sporturilor (2 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:14

Nici o masa fara peste , nici o zi fara un atac la Daum! Ai pierdut, continua, ai castigat ,continua! Bravo, tovarase, tine-o tot asa! Sa vina nea Cashcheta cu indicatiile lui moderne sau Piturca cu celebrul indemn "Pe ei, haiducii mei!", sau "regele" Hagi (ca sa fie bine, sa nu fie rau)! Cat despre „Sportul” polonez nu zice nimeni ca e bun doar pt. impachetat peste pt. ca e un ziar de sport, nu tabloid mizerabil... Pricepusi, buzarane?

ovidiu_3003 (293 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:20

Muntenegru a invins Danemarca ...probabil locul doi o sa fie luat de Muntenegru ...Daum trebuie sa antreneze mai departe Nationala ...el e singurul care garanteaza calificarea la Europeanul din 2020 ...

Geo (4 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:37

Hai domn Buzarin chiar asa? Ne legat si de nimicuri? Ca a strigat nu stiu cine "fara fault"? O fi strigat Daum. Sì care i problema? Daca era pintilii prin preajma a facut bine. Vorbiti despre victoria danezilor cu echipa deja calificata a poloniei dar nu vad nicaieri scris ca Polonia atunci cand luptau inca pt calificare au reusit sa bata armenia cam tot la fel. 1-0 In minutul 95. De ce evitati asta? Daum nu scoate ochii nimanui. Nu o fi el super antrenor dar ca om are o educatie cat toti voi de la gazeta la un loc. Daca era un roman in locul neamtului i-i baga lanseta-n *** la mustaciosul de la conferinta. Daca o sa castige cu Muntenegru si Danemarca chiar sunt curios ce o sa mai spuneti.

MZM (25 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:39

Din dorinta de a-l ataca pe Daum, inventam tot felul de... dezastre la echipa nationala: indicatii penibile de pe margine, jucatorii injura spectatorii etc. orice s-ar spune echipa noastra nu a jucat rau. A dominat, si-a creat cateva ocazii bune de gol, dar a ratat si a inscris abia in prelungiri. In doua jocuri i-am inscris Armeniei 6 goluri fara sa primim vreunul. Sa nu uitam, Armenia a pierdut la limita (1-2), in prelungiri cu Polonia si a invins Munte Negru cu 3-2 intorcand rezultatul de la 0-2! Da, suntem nemultumiti ca nu am invins Danemarca si Polonia, dar generatia actuala de jucatori atat poate. Desigur, e regretabil ca unii jucatori au injurat spectatorii, e o atitudine inadmisibila, dar ziaristii gresesc acuzandu-i doar pe fotbalisti, nu si pe spectatori. In aceste conditii, spectatorul grobian, necivilizat se va considera indreptatit sa injure, in continuare, jucatorii, ceea ce este de neconceput. Mergi la stadion sa sustii echipa favorita si sa te bucuri, cand este cazul, de jocul ei si de victoriile ei. Injuraturile n-au ce cauta acolo. Nici macar adversarii nu trebuie injurati, d-apoi propria echipa!

naica (22 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:41

Bai, sunteti prosti ?

Anonim (75 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:42

Dincolo de momentul de imponderabilitate mentala de la acea reluare a lui Benzar, Maxim a rezolvat meciul printr-o executie spectaculoasa. Nu trebuie sa ne surprinda acel urlet de pe banca Romaniei, atata vreme ca mari antrenori (inclusiv Guardiola si Klopp) stau tot meciul in picioare, indicand pana si spre cine sa se arunce de la margine! Apoi, in campionatul Spaniei, strigatul "fuera" se poate auzi de mai multe ori in fiecare meci! A.

haideusicfr (51 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:46

Penibil ....nu-ti e rusine? Ce aveti cu omul asta ? Daca se califica Romania iti dai demisia?

Sorin (3 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:47

Maxim are talent? Poate in ochii unora care se pricep la fotbal ca Baba la Ralliuri.Adevarata fata a talentului si a cunoasterii fotbalistice, a fost judecata si catalogata in Bundesliga,unde trei-patru antrenori de la Stuttgart si acum in Mainz s-au lamurit de capacitatile lui.De ce crede-ti ca a facut banca pe la Stuttgart? Nu ca era roman, ca aveau antrenorii ceva personal cu el,acolo e valabila numai performanta,care si in Mainz este egala cu zero!Sau aia in Germania,au iesit campioni mondiali,pe mere,pere! ?

Poli 21 (49 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 12:48

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alin prostalin (1 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 13:02

Fara fault striga si Mourinho penibilache. Iar Maxim nu si-a bagat in mama nimanui. A zis "mai taceti in ***". Jurnalist de 2 parale obosite ce esti. Esti asa ocupat *** ca nu observi ca echipele de top s-au chinuit cu Armenia. Marii jurnalisti sportivi ai planetei.,

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr (51 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 13:02

In comuna primitiva sunteti voi. Cei care-l criticati mereu pe Daum si acum mai nou pe Maxim autorul golului nesperat.

Carol K (49 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 13:44

Eu n-am o problema ca Maxim i-a "ofensat" pe cei care l-au injurat tot meciul,le-a raspuns in doi timpi,mai intai a dat golul dupa care s-a descarcat si el cumva probabil ca multi dintre noi am fi facut-o si mai hotarat...Multi moralisti s-au urzicat ca jucatorul a adresat vorbe grele publicului.Domnul Prunea daca ar trebui sa contabilizam toate mascarile cu si fara organe pe care vi le-a citit publicul pe buze in decursul timpului cred ca trebuia sa fiti deja exclus din fotbal si uitati ca sunteti OK maine,poimaine veti candida la o functie in FRF...Mai rau m-as enerva pe cei care au organizat partida si care au lasat orio n-au intervenit la acele bannere,am inteles ca UEFA le-a vazut si nu le-au cazut bine,poate ne suspenda,la fel suprafata de joc,alt motiv de nemultumire.O arena atat de atractiva si noua sa aiba un asemenea gazon,e ca si cum te-ai imbraca in costum Brioni şi ţi-ai pune şlapi la el...Sa te mai si lauzi ca-s şlapi romanesti si ai prins oferta la juma' de pret ! Toate astea adunate ne trimit exact in Comuna Primitiva dar se pare ca ne place acolo pentru ca cei despre care tot vorbim au fost alesi,n-au ajuns de capul lor acolo....Ne resetam si noi un pic preferintele sau ramanem in continuare tot niste primitivi ?

Jean-Paul (24 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 13:58

Citind articolul, am putut face abstractie de locul unde apare si cine este seful suprem al "ambalajului pentru peste nesarat". D-le Buzarin, nu stiu de ce dar aveam o alta impresie despre dvs. Poate sunt eu de vina ca fac abstractie de interesul dvs de a va pastra locul de munca la gsp si nu incalcati ordinul pe unitate dat de sefi Strict si la obiect, eu il absolv aproape 100 % de vina pe Maxim. Maxim a dat un gol foarte frumos, gratie tehnicii de care dispune. Sa-mi fie cu iertare, dar golul anulat pe motiv de ofsaid este just, insa mingea nu ar fi intrat in poarta, cel mult se reintorcea in teren. Am urmarit toate reluarile si am tras aceasta concluzie dupa ce am vazut traiectoria mingii. Maxim a fost injurat inca din momentul in care a iesit la incalzire. Era clar ca huliganul sau huliganii care au facut asta aveau tema de acasa. Rolul spectatorilor nu este de a terfeli onoarea jucatorilor. Cei care merg la stadion doar pentru a injura non stop jucatorii ar trebui evacuati cu politia de pe stadion, pe motiv ca au gresit adresa. Cat credeti ca ati putea sa rezistati dvs sa nu rabufniti in nici un fel daca ati fi injurat de niste huligani, fara sa aiba motiv? Fiindca doar niste huligani in toata regula injura de mama, sfinti si cele mai vine la gura . Scuza ca au platit bilet nu le da dreptul sa se comporte in acest fel. V-ati legat de Daum ca n-a convocat tineri de 20-21 de ani si ca Ganea, Baluta, Benzar, Ivan etc au toti, cu exceptia lui Ivan, peste 24 de ani. Eu sunt convins ca mos teaca-iordanescu sau "satana -poarta in casa", ar fi mers tot cu cei pe care i-au convocat ani de zile, deci nu i-ar fi convocat nici pe acestia. Herr Daum n-avea cum sa-i convoace pe Ganea, Benzar ori Baluta cand acestia aveau 21 de ani fiindca....... s-ar fi opus Mos Teaca si piturca in calitatea lor de antrenori oficiali ai reprezentativei Romaniei..... Cat despre evolutia lui Baluta acesta era pus la "index" de catre actuali si fosti fcsb-isti pentru ca a refuzat sa mearga la fcsb. De aceea, a fost boicotat tot meciul de catre cei de la mijlocul terenului(pintilii, stanciu, stancu si chipciu). Pe acest considerent a fost boicotat si Maxim, plus ca s-au revarsat asupra lui tone de *** emise din tribune de catre huliganii ce prefera fcsb Ziarul Sport din Polonia, in mod sigur, nu s-ar preta la campania de daramare zilnica declansata de gsp impotriva lui Daum. Asa ca Nawalka are parte, din acest punct de vedere, de un tratament civilizat. Cine poate fi considerat vinovat de jocul incalcit decat "marile sperante albe" (stanciu. stancu, chipciu, pintilii) care au alergat ca "orbetii" si nu au limpezit deloc jocul? V-ati legat din start de strigatul-recomandare "fara fault", dar vad ca ati uitat sau omiteti cu buna stiinta ca in meciul cu Muntenegru, am fost egalati exact dupa un fault comis undeva pe la 30-35 m de poarta noastra. Istoria se mai repeta uneori..... Chiar ma intreb cum de n-a iesit d-l Ioanitoaia cu un nou articol nimicitor la adresa lui Daum dupa aceasta infrangere din meciul cu Armenia? Se pregateste de compus recviemul final pentru urmatoarea disputa, cea de la Podgorica? P.S. Departe de mine dorinta de a-mi asuma rolul de avocat al lui Daum, dar tocatul marunt zi de zi, ora de ora, uneori, la care a fost supus inca de la coborarea acestuia din avion la Otopeni, mi-a lasat un gust amar. Nu avem fotbal, dar nici presa sportiva n-avem. Ba, as putea spune ca stam mai bine cu fotbalul decat cu presa. Fotbalistii, in general, sunt oameni cu putina scoala, fiindca asa e situatia si, pe undeva, mai pot fi tolerate abaterile lor de la comportamentul normal. Dar jurnalistii au alt statut profesional si din partea lor ma astept sa constat atat nivelul de educatie cat si fair-play......

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

HopeTX (2 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 14:28

Imi produci o scarba enorma.....maestre. Scimba dioptriile si sugereaza acelasi lucru "maestrului" Ioanitoaia. In comuna primitiva sunteti voi, presa, producatori de articole la comanda fara nici o farama de coloana vertebrala, servitori notorii ai unor puscariasi la fel de notorii. Incearca o cariera in constructii poate. Desi nu vad cum ai face fata ai putea sa faci o incercare. Ca jurnalist esti un sublim ZERO. Ma duc sa "vars". :) *** "maestre" !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vasco (100 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 14:45

Lasa d-le Buzarin si altii ca tine,de fapt toata liota de cantareti ai clanului sandu,dragomir,becali,ca va pleca acest Daum si ,ca sa citez titlul tau,Romania va fi in continuare in comuna primitiva...Lui Daum pot doar sa-i reprosez lipsa de demnitate in a ramane aici in comuna primitiva,din care si d-ta faci parte.

ovidiu_3003 (293 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 15:06

....sa ne oprim putin asupra acestei fraze ...se minte ca e bine cand este rau ...Cine minte ?...pai cei care spun ca avem jucatori si am pierdut calificarea din cauza lui Daum ...Daum mereu a zis ca i rau ...si ca doar muncind si facand ca tinerii sa se dezvolte o sa fie bine ...

Marinescu (1 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 15:10

Buza, ce-i, nene, cu nea Ovi de intarzie atat cu articolul contra lui Daum? Adevarul ca a luat prin surprindere pe toata lumea golul lui Maxim din min. 90. Trebuie sa fi fost jale pe la gesepe cand a inscris Maxim.

Bagheera (1 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 15:15

GSP-ul este la fel de competent ca Daum: il ataca cu prostioare (undite, locuri de fumat, indicatii lipsa de pe banca, etc.) In loc sa vina cu argumente care tin de fotbal: joc lent, echipa lunga, pressing slab si nesustinut, nu bagi al doilea varf cand la ei este eliminat un fundas central, etc. Cel mai rau si ticalos lucru pe care il face Daum este sa spuna ca jucatorii sunt prosti. Foarte urat! Cum mai poti sa-i motivezi? Felicitari Chiriches, atitudine de capitan de Nationala! Ar trebui sustinut de Pintilii, de Tata, de cei mai vechi. Putem juca cu locul 2 pe masa la Copenhaga! Hai Romania!

mircea (16 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 15:24

@buzarin: Romania a castigat cu 1-0 dar jocul nu a fost foarte rau... Puteau sa inscrie mult mai devreme, cu ce este Daum de vina ca finalizarea nu este buna ? Cu ce este Daum de vina ca Stancu rateaza un penalty ? Cu ce este Daum de vina ca Stanciu nu joaca bine la echipa lui de club ? Vedeti, die buzarin, problemele, dilemele, provocarile fotbalului romanesc nu incep si nici nu se termina cu Daum. Doriti sa scoateti un tap ispasitor in Daum, ok, sunteti pe drumul cel bun. Dar faceti un deserviciu imens fotbalului. Va fi pt a nu stiu cata oara in 20 ani cand inca un proiect de revitalizare a fotbalului va cadea. Generatia lui Mutu ati numit-o generatia ratatilor, cum veti numi generatia actuala ? Sunteti, cei de la gazeta, super buni in epitete si adjective si va inteleg, este usor sa stai in spatele tastaturii si sa-ti versi frustrarile. Dar din pacate nu ali invatat nimic din jurnalismul de calitate. Personal am Mai mare incredere in Daum debat in un Raducioiu, Hagi, Bumbescu, Panduru, Ilie Dumitrescu, etc, etc.... Acestia fac parte din acelasi sistem corrupt si ineficient si au tout motivele sa se lupte pt putere. Daum nu are nici un interes in aceasta lupta, din cauza asta toata aceasta generatie apusa il ataca atat de vehement. Singurul lucru pe care Daum si-l doreste, fiind un professional este sa aiba succes, sa duca un proiect pana la capat. Asta este mentalitatea unui professional. Singurii antrenori romani care fac parte din categoria professionals sunt Boloni si Lucescu. Iar acestia stau departe de mocirla romaneasca... Faceti un pas inapoi pt a avea un helicopter view si atunci veti intelege... Veti intelege ca fotbalul international ( ca de fapt toate sporturile ) s-a schimbat pe durata a 20 ani, ca Romania a ramas in urma si pierde teren de ani de zile... Va mirati ca s-a castigat greu cu Armenia, ca nu puteti bate Kazachstan sau de unde a aparut o echipa competitiva a Poloniei... Asta este realitatea actuala iar voi inca alergati dupa fapte ce sunt deja implinite. Nu Daum este problema; vreti totul repede si sunteti macinati de tot felul de interese personale ale grupurilor de influenta, Romania nu va mai prinde pasul cu fotbalul occidental si va deveni intr-un timp scurt un Luxemburg al estului .

Voicu Costin (2 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 15:32

Haidi bre expertul chiar asa? Lasă-ne cu de-astea. Neamțul știe fotbal decât toți antrenorii noștri la un loc. Doar ca nu prea ai cu cine.

Vioteatza (19 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 15:55

Pe cuvantul meu, citesc si ma crucesc, citesc articol dupa articol si sunt dezarmat, ma simt fara speranta, condamnat la intunercic etern, incerc din toata puterea sufletului meu si a fiintei mele sa cred ca acest om nu este ***, ca este doar... partizan, rau intentionat , ca nu se pricepe, dar din ce in ce mi se confirma ca sunt doar un naiv.... Dupa ce ca nu avem fotbal, mai ne-a pricopsit bunul Dumnezeu si cu asa "ziaristi", ca vorba aia:"un necaz nu vine niciodata singur".....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

pop ion (13 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 16:03

mai buza, lasa-ne, mai, lasa-ne, ca esti plecat rau de acasa cu "scrierile"tale.

Vioteatza (19 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 16:17

daca-ti spun ca esti nesimtitor dupa maniera *** in care cenzurezi lumea, ma cenzurezi nin nou?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (49 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 16:57

***, nu va place cind se spune adevarul despre voi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George (2 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 17:23

Da, sfatul de a face fault nu isi are loc la un asemenea nivel, unde jucătorii ar trebui sa fie suficient de inteligenti ca sa nu faca fault. DAR: vi se pare ca ce a făcut Maxim prin anularea golului sau șansei lui Benzar este o dovadă de inteligență sau o dovadă de neinteligenta? ... Cu alte cuvinte, cred ca sfatul de a nu faulta e OK ... la naționala României.

dan (10 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 17:24

Daum a gresit grav cand a spus ca GSP e buna sa impechetezi pestele in ea (in gazeta). Neamtul ar trebui sa stie ca nimeni nu mai cumpara Gazeta.

S (5 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 17:52

Preferai sa scoata icoanele din buzunar si sa se roage sa nu fie fault, este? Sau sa-i faca Contra cate o linie, cu Mutu, repede la vestiar?

adrian (3 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 18:41

faaaaarrrraaaa faaaaault" disperat striga si unul dintre antrenorii nostri cu pretentii din liga 1:edy iordanescu.si nu oricum,ci la absolut fiecare faza de atac a dversarilor.la un moment dat,si nu exagerez,am vrut sa inchid sonorul fiindca e insuportabil sa auzi asemenea racnete de 40 de ori pe meci,ca singure indicatii tactice ale fiului de tata-pui....

adrian (3 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 19:16

si,da,din pacate acest gen de indicatii date de antrenorii nostri denota exact nivelul la care suntem,fara alte comentarii.daca asta e singura noastra preocupare,ce sa mai discutam de scheme si alte chestiuni sf?.culmea e ca la finalul meciului,astfel de antrenori ajung vlaguiti si ragusiti la interviuri de zici ca cine stie ce fapte de vitejie au facut...l o fi auzit vineva pe klopp sau pe zidane in ultimul an zicand fara fault mai mult de 3 ori?.e ca si cum la un dineu oficial partcipa si un ministru roman si in timpul mesei un consilier ii tot striga:fara mana,mananca fara mana!:))))

marian0904 (11 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 19:24

Ce de mai suporteri are Daum. Nu credeam ca neamtul asta, care ne-a bagat in sant, a strans atatia fani. Sa le traiasca!

a dica (19 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 19:28

Ce sa retinem din acest meci? Ca Maxim a injurat si Moti a vrut sa sara la bataie. Amandoi si-au cerut ulterior scuze suporterilor. De ce sa-si ceara scuze si de ce suporterilor? Eu sunt sigur ca pe mine n-o sa ma injure Maxim niciodata si nici Moti n-o sa sara sa-mi arda una. Penrtu ca eu sunt suporter, nu derbedeu. Cum sa injuri un jucator pe care vrei sa-l sustii, cand e la incalzire si trebuie sa se concentreze/monteze sa intre bine in joc. Cei care injura jucatorii si-i provoaca sub protectia tribunei sunt suporteri? Sunt doar platitori de bilet care injura ca asta stiu sa faca. Pe Cluj Arena, la meciul cuMuntenegru, la o peluza erau cei de la U, la cealalta cei de la CFR. Cand incepeau sa-si zica de bine, tribunele reactionau scandand Rooomania. Jos palaria! Care dintre ei sunt suporterii? La Bucuresti, nu mai vorbesc. Mi-a trebuit o repriza sa identific galeriile stelista, dinamovista, rapidista etc. Bineinteles dupa scandari si injuraturi. Or fi si astia suporteri dar ai CFR, U, Dinamo, Steaua ... Si ai nationalei, cand se odihnesc. Atingand usor si partea tehnico-tactica a partidei domnul Buzarin a sesizat, in primul rand, acea indicatie strigata, probabil, nu de Daum ci de portar. Se practica si nu din motivele spuse de autor ci pentru a-l informa pe coechipier ca dispozitivul de aparare e realizat si nu e necesara o interventie decisiva, chiar fault. Remarc totusi ca nimeni nu a sesizat faptul ca Daum a luat o masura inteleapta, in ceasul al 9-lea, e adevarat, prin introducerea lui Maxim cu rolul sa apara in fata portii, acolo unde Andone s-a dovedit neinspirat. Astfel a avut doua "realizari", una calda si alta rece: anularea golului Lui Benzar si, in sfarsit, inscrierea golului castigator. Ce a mai sesizat bine Daum a fost faptul ca centrul n-a functionat (patrunderile spre poarta si suturile de la distanta) si atunci sansa era "diagonala Ganea si recentrare Benzar", adica cam ce jucau baietii astia la Viitorul. Astfel au aparut cele mai periculoase faze. Analizand notele acordate jucatorilor nostri de GSP am ajuns la concluzia ca baietii astia nu se pricep sau s-au uitat la alt meci. Nota 5 pentru Ganea? Analizati, va rog, comparandu-l cu ceilalti care au primit 5 sau 6, tinand cont de sarcinile tactice, rolul ofensiv, interventiile in aparare, travaliu, executii etc..

bazileon (28 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 19:30

Toti gazetarii GSP sunt oameni lipsiti de fibra morala. Dar Buzarin, cu meandrele dlui pe la ProSport, pe la nu stiu ce club (Presedinte!) e, ca si Vochin, din stirpea lui Dinu Paturica. Schimonosirea dlui e mai mult cognitiva dec at etica, asa ca uneori e placut sa-i citesti insailarile mazgalite din clopotnita. Calitatea sa de capetenie a acestui George Costanza cu par: e egal cu sine insusi im rautate, ignoranta si eresuri de cand a aparul in presa sportiva (cum, e un mare semn de intrebare).

bazileon (28 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 19:34

Comuna Primitiva a fost Varsta de Aur a omenirii. Dar probabil ca dl Buzarin are aceeasi cunoastere a istoriei ca mai celebrii sai omologi, Tuca si Diaconescu. Cat de greu e sa te abtii de la invective in fata unor astfel de articole scrise de astfel de indivizi.

Che Guevara (77 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 20:56

1. Am avut 2 goluri inscrise din offside si un penalty ratat. Deci antrenorul a dus mingea in fata portii, dar valoarea jucatorilor ne-a lipsit de bucuria golului. 2. Golul lui Maxim a demonstrat ca am avut echipa rupta in doua la acest joc. 3. Cazul valiza si declaratia lui Becali dinainte de meci må fac sa cred ca el a motivat financiar Armenia la acest joc. 4. B. Stancu si Chiriches au jucat pe blat. Vedeti executia penalty-ului si veti sti unde bate Motanul cu 30 de sec inainte sa loveasca balonul. Declaratia lui Chiriches dupa meci Spune tot. 5. Nu cred ca este normal sa ne bucuram dupa o infrangere ( 1-2 cu Franta la Euro ) si sa facem inmormantare dupa o victorie, chiar si chinuita, cu Armenia. 6. E clar ca exista 2 tabere: mafia si oamenii lui Burleanu. Si nu e corect ca echipa nationala e folosita ca si camp de lupta intre aceste 2 tabere.

gica (21 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 22:12

Buzarine Nene ! Nu ai si tu curaj sa raspunzi la citeva postari ? Mare "barbat " esti . M-as casatori cu tine dar nu pot ca si eusunt tot barbat .

Stefan S (4 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 22:12

Atenție la „pogrom”! Danemarca, în fața căreia noi n-am obținut nici măcar un corner la Cluj, a spulberat cu 4-0 Polonia, care a șters de două ori pe jos cu România, la București și la Varșovia. Deși Lewandowski și ai lui sunt aproape calificați, „Sport”, ziar din capitala polonă, a considerat înfrângerea ca pe un „pogrom”. E însă greu de crezut că selecționerul Nawalka își va permite vreodată să spună că „Sport” e bun doar la împachetat pește. E la fel de greu de crezut că Nawalka o să recunoască că echipa sa s-a dat la o parte în fața danezilor. Dacă reușiți să regăsiți pe internet meciul integral sau un rezumat mai bun, o să vedeți ce și cum. Danemarca a defilat ca așa au vrut polonezi, nu că ar fi fost vreo mare echipă.

Ilie (36 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 23:21

Care e problema ca se cerea sa nu se faca fault aiurea la recuperarea mingii ? Asta nu se striga doar in ligile inferioare cum sustii, ci si in ligile marilor campionate. Ptr ca asa-i profesionist, sa nu faci fault la recuperare permitand astfel adversarilor sa castige min 20-30m prin faza fixa. Dar buzarin ..

Marco (9 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 23:25

De ce incerci bai buzarinul lu peste invelit sa manipulezi opinia prin faptul ca Daum a mintit spunind ca a intinerit echipa ? Indiciile ptr asta se rezuma la un singur parametru : MEDIA DE VÎRSTĂ, nu balmajelile tale ! De ce nu o dai ca sa vedem cine-i mincinos, tu sau Daum ?

Ilie (36 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 23:27

De ce incerci sa-l ataci pe Daum din toate unghiurile ? De ex ca a jucat iar Armenia in 10 din minutul 55. E vina lui ca a primit iar cartonas de excludere un armenian ?

Marco (9 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 23:31

Poate ca Nawalka nu si-o permite sa trateze 'Sport' precum un ziar bun de invelit pestele, dar poate ca si acesta n-o fi bun doar ptr invelit pestele. Ceea ce nu e cazul tau si al ziarului ce l-a atacat pe Daum inainte de chiar primul sau meci...

Adu (12 comentarii)  •  3 septembrie 2017, 23:31

Preistoric este că în fotbalul românesc sunt admiși să mai fie patroni și manageri foști pușcăriași pentru infracțiuni în fotbal. Ei plătesc și rivalii, și neamurile, și presa sportivă, ca să nu observe cât de mafiot a ajuns fotbalul românesc. Cât timp astfel de oameni dictează în fotbal, Daum e doar un țap ispășitor ca să nu se vadă cât distrug ei pentru palate și averi personale...

dc (3 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 0:54

Dle Buzarin, fotbalul romanesc este in comuna primitiva. Nu mai avem jucatori de valoare. Niciun antrenor nu poate face prea multe. Partizanati in mod penibil cu o gasca de mult apusa. Lumea in Romania s-a mai desteptat. Cred ca ar fi mai de viitor pt dumneata sa il lasi pe nea taticu Ioanitoaia si sa incerci sa fii mai onest, macar cu dta insati. Dar ce sa faci, pinasi Hagi coabiteaza cu tot felul de nenorociti, banii cinstiti se fac greu intr-o tara supra corupta si inepta ca Romania de azi....

Mircea (1 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 7:05

Foarte bun articolul. Felicitări!

Bogdan (10 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 7:47

Am informații ca Geambașu e siderat de câți poataci sunt pe blogul asta, iar tolo e scârbit de incorectitudinea politica a comentariilor. Totuși, de remarcat ca buza e mai de împachetat peste decât primii doi, întrucât dansul nu Răspunde comentariilor. Dansul scrie materialul, roagă un elev de clasa a patra sa-l posteze, întrucât domnia sa nu știe cu tehnica si pleacă acasă, ca e sub demnitatea lu' dom' ziaristu' sa între in clinciuri cu cititorii care au opinii diferite ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (62 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 7:53

Sincer vorbind toti dintre noi , n-am convoca nici un jucator ce face acum parte din aceasta reprezentativa. Eu insa as face un lucru: L-as inlocui pe Daum cu Hagi. Nu pt ca am incredere in Hagi ci sa-l vad cum se umple de penibil.... Pt. ca asa o echipa proasta merita si un antrenor pe masura ei.La fel de prost, incompetent si penibil. Iar Hagi ar fi in pole position.Si orice alt prost de comentator sportiv sau om de fotbal din Romania care declara ca de fapt avem o baza de selectie.... Avem da-dar una care nu se poate conta pe ea ca sa obtii un loc 2 la un turneu de calificare......Iar viitorul suna bine la CONEX -o fosta companie de telefonie mobila care a si dat faliment -apropo -nicidecum la echipa nationala....SI nu e decit inceputul. Vom fi din ce in ce mai penibili....

sundance kid (36 comentarii)  •  4 septembrie 2017, 8:08

@ Jean-Paul Ba ? Nu e mare lucru de "capul lui Maxim? !! Lasa "polologhia" ! O sa te convingi in citeva ore ca e un nimeni dupa care cum faci de obicei o sa-i gasesti scuze si o sa dai vina pe altii care nu au reusit sa il puna in valoare !

Comentează

Redacția GSP și echipa de investigații te invită să sprijini jurnalismul apăsând butonul DA!

Publicitatea pe net este vitală ca să putem produce în continuare investigațiile, știrile și faptele pe care le regăsești zilnic aici. Așa că avem nevoie de acceptul tău ca să-ți oferim, în continuare, jurnalism independent, în timp real și verificat.

Redacția GSP și partenerii noștri utilizează tehnologii precum cookies, profilare și prelucrare automata a datelor, pentru a personaliza către tine articolele și reclamele. Prin acceptarea cookie-urilor, ne ajuți să utilizam această tehnologie pe site și să ne finanțăm ziariștii. Ai posibilitatea să iei oricând altă decizie, printr-o simplă revenire pe site. Pentru detalii, te rugăm să citești Documentul de informare a utilizatorilor despre prezenta cookie-urilor pe site și Termenii de utilizare.

Da, sunt de acord