Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

De ce pierdem așa de rău

0-4, 1-5 la fotbal. Sau 1-6, 0-6 la tenis. Înaintea tuturor acestor dezastre, ne-am dorit mult să învingem. E bine să nu pierzi, dar contează și cum pierzi

Permalink to De ce pierdem așa de rău
sâmbătă, 26 august 2017, 9:30

Scoatem din context ultimul 0-4, cel al Viitorului de la Salzburg, pentru că acolo nu aveam iluzii. Echipa lui Hagi, decimată și demoralizată, n-avea cum să facă mai mult în Austria. Nimeni nu i-a cerut calificarea, dar parcă după 1-3 acasă mergea un scor mai strâns la poalele Alpilor. De ce nu?, chiar o remiză de palmares, care puncta și în clasamentul UEFA. Dar a fost 0-4, proporția de înfrângere cu care cam începem să ne obișnuim.

Îl mai țineți minte pe N’Doye?
Acum cinci ani, Vasluiul întâlnea Fenerbahce (vom reveni și vom constata mai jos dacă turcii sunt, într-adevăr, așa de mari) în preliminariile Ligii Campionilor, tot pe ruta non-campioanelor. 1-1 pe Bosfor, scor promițător pentru calificare, tot 1-1 în retur, la Piatra-Neamț. Era pe la jumătatea reprizei a doua când N’Doye a ratat un penalty. S-a terminat 4-1 pentru Fener, în ultimele 20 de minute ai noștri fiind jaloane, departe de ce arătaseră în celelalte 160 ale „dublei”. Nici Ousmane, nici mulți dintre coechipierii săi nu erau români. Echipa însă era și se impregnase cu toate toxinele meleagului, delăsarea fiind una dintre ele.

Cum te bat granzii
Se tot spune că în meciul tur plus o oră de joc din retur, adică 150 de minute din 180, Steaua a jucat de la egal la egal cu Sporting. Și că dezastrul a venit după cele două goluri rapide ale lui Acuna și Gelson. Dar nimeni nu-și explică de ce a venit dezastrul. De ce nu s-a terminat 2-3, 3-3 sau măcar 2-4? De ce a fost 1-5?

Sau de ce Viitorul, după ce a intrat în prelungiri la Nicosia (scuze pentru subtitlul de mai sus, cei de la APOEL numai granzi nu sunt), a mai luat trei goluri în timpul suplimentar, deși unul singur era suficient pentru necalificare.

Sau de ce Simona Halep, după ce ne-a strâns pe toți, profani sau specialiști, în fața televizoarelor, sub ispititoarea amenințare că ar putea deveni numărul unu mondial dacă o bate pe Muguruza, a pierdut 1-6, 0-6. Acest scor la tenis e echivalentul unui 1-5 sau 0-4 la fotbal, dacă nu și mai rău. Când vrei să devii numărul unu în lume, poți să și pierzi, dar nu așa. La scorul ăsta și nepunând în teren niciuna din ultimele patru-cinci mingi ale meciului!

Cum se bat granzii
În comparație cu Ostersunds, PAOK-ul lui Răzvan Lucescu și, mai ales, Galata, eliminată în runda precedentă, pot trece drept granzi. Dar suedezii au trecut de ambele și nu doar pentru că antrenorul lor, un englez, se numește Potter. Graham, nu Harry, dar tot Potter.

După cum și Fenerbahce face parte din aceeași categorie, a granzilor, în raport cu Vardar. După 2-0 pentru gazde la Skopje, macedonenii au câștigat și în Turcia cu 2-1, mergând în grupele Europa League în detrimentul unei echipe la care joacă Neustadter, ex-Schalke, Skrtel, marca Liverpool, Isla, chilianul fost la Juve, Van Persie sau Valbuena, „prietenul” lui Benzema. De la Vardar singurul nume cunoscut e Boban Nikolov, și asta pentru că a trecut acum câțiva ani pe la Viitorul lui Hagi.

Au făcut Ostersunds sau Vardar chestiuni de viață și de moarte din aceste meciuri? Probabil că nu.

Dincolo de lumea normală
În schimb, noi am transformat Arena Națională și court-ul de la Cincinnati în teritorii ale speranței și ale iluziei. Cu o zi înainte de Muguruza se făceau comparații între Ilie Năstase, număr unu mondial real pe vremea perciunilor și a pantalonilor evazați, și Simona, număr unu virtual într-o epocă în care chestiunile virtuale venite pe ecran cu touch iau fața trăirilor reale. Iar înainte de returul cu Sporting ne imaginam grupe de Champions League, întrebându-ne dacă e mai bine să ne fie Real sau Bayern cap de serie.

Toate aceste visuri deșarte pe care ni le hrănim cu poftă ne transpun în altă lume decât cea normală în care ar trebui să trăim. Dacă Steaua pierdea cu 2-0 la Lisabona și făcea apoi 1-1 acasă cu Sporting, era cel mai normal lucru din lume și nu mai aveam frustrări. La fel dacă Simona pierdea 4-6, 5-7. Dar noi ne dăm doar arareori seama cine suntem cu adevărat și devorăm cu voluptate aceste anomalii care duc la dezastre. Ne-am născut să căutăm mereu semnele de exclamare, și când trebuie, și când nu.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Luigino (4 comentarii)  •  26 august 2017, 10:13

Complet de acord, de foarte multe ori punem caruta inaintea boilor si ne innecam ca..nigerianul la mal!

Fane (87 comentarii)  •  26 august 2017, 10:34

Ai mare dreptate.Dar cine impopotoneaza totul,cu accente patologice? Chiar mazgalitorii de știri aberante,fără minimă logică,lingusitori ai unor personaje detestabile. Până nu o să învățăm să ne vedem lungul nasului și să încetăm să ne mai credem miezul Universului prăbușirea va fi continuă.

istrate (1 comentarii)  •  26 august 2017, 10:35

Si daca se termina 1-1 , tot se gaseau articole gen: "Mai bine pierdeai la scor cu capul sus decat sa stai cu ***'n poarta si sa astepti" Povesti nemuritoare la romani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr (55 comentarii)  •  26 august 2017, 10:36

Asa este ,nu avem simtul realitatii. Un nationalism promovat de vremurile trecute ne da impresia ca suntem cei mai cei. Noi""si nu ei"". Asta se mainfesta si la machedoni ,patrioti adevarati ,dar cu iesiri xenofobe. Atat Hagi cat si Becali au dat dovada de astfel de comportament. Din pacate si media noastra ,inclusiv GSP bombardeaza cu iesiri de acest fel. Lipsa totala de respect pentru adversari ,lipsa de bune maniere ne face sa-l criticam cu sau mai ales fara rost pe Daum si sa-l sprijinim pe Nastase in prostiile pe care le face .

Mozzie (12 comentarii)  •  26 august 2017, 11:08

Noi nu stim nici cine suntem.Oficial echipa lui Becali e FCSB dar ca sa mearga vanzarile trustul care transmite partidele lor scriu despre Steaua,Becali,Ducadam,MM la fel,le place Steaua si ce conteaza ca instanta le-a luat acest privilegiu ? In tara asta domneste anarhia,confuzia,furtul de identitate.Cand toate astea vor inceta si toti oficialii FCSB vor face un apel public ca acesta e numele lor inseamna ca ne-am matrurizat si ca suntem pregatiti sa abordam serios orice competitie si ca ne-a venit mintea la cap.Pt ca rezultatele astea dezastruoase si delasarea si de aici vin,din negarea identitatii,vrem sa aratam ca suntem altii si nu noi.Ne respingem singuri inca din start.

Andrei F (98 comentarii)  •  26 august 2017, 11:12

@haideusicfr (11 comentarii) • 26 august 2017, 10:36 Nu avem simtul realitatii?Pai la d-ta se vede cel mai bine......,,Probleme pentru Cluj Arena! Societatea care administrează arena de 30.000 de locuri a intrat în faliment, după o sentință dată de Tribunalul Comercial Cluj. Societatea care administrează Cluj Arena a acumulat datorii imense, de peste 15 milioane de lei, deoarece nu a plătit impozitul pe construcții timp de mai mulți ani.,,......................

exidpol (35 comentarii)  •  26 august 2017, 11:44

...ca suntem condusi de prosti facuti gramada! (puscariasi, boieri, ...), ca jurnalist e grav ca te faci ca nu sti...

Alex One (87 comentarii)  •  26 august 2017, 12:10

De ce pierdem la scoruri asa mari ? Simplu, d-le Buzarin ,pentru ca de zeci de ani,incepand cu epoca Angelo Niculescu, mexicanii si mult injurata si vestita temporizare carora,unii,ieri si azi le aducem osanale ( dom'le ce frumos pasa inapoi si lateral Radu Nunweiler in loc sa-l deschida pe Dumitrache sau Neagu), lumea si,sau mai ales, presa a cerut joc ofensiv " pe poarta cu orice risc". "Sa mori in picioare nu cu capul plecat" cica precum dacii. Acuma, la 2-1 ce era sa faca Steaua, sa bage autobaza ca poate ramane asa,onorabil, sau "scoatem"un egal dramatic si pierzator ! Meciurile astea eliminatorii,spre deosebire de cele din grupe unde un punct si chiar un gol in plus sau in minus conteaza la socoteala finala, se joaca pentru calificare,ori la bal ori la spital,numai asta conteza. Te-ai calificat,bine,nu, ura la gara ,adio si un praz verde nu mai conteaza ca ai pierdut cu 5-1 sau ai ratat la meciuri egale dar au dat adversarii gol,in plus, in deplasare. Simplu. Ps. Vad ca toata lumea explica esecul Stelei prin calitatea deosebita a jucatorilor adversi,adevar incontestabil de altfel, dar nimeni nu comenteaza ca am pierdut prin prostiile noastre pierzand mingea "acolo unde nu se pierde" vorba sablon a comentatorului Mocanu,ca sa nu mai socotim momentul comic Nita-Enache ,care de fapt a declansat dezastrul. Steaua a inceput bine repriza a doua,lasati-ma sa cred ca daca ar fi marcat s-ar fi putut termina ca la Plzen. O zi buna tuturor !

Andrei F (98 comentarii)  •  26 august 2017, 12:19

Domnule jurnalist,nu o fi mai bine sa ajungem intai ca echipele sau sportivii sa joace cu sansa locului intai sau a unei calificari?Altfel de ce nu imputam acelasi lucru si la Avantul Ciorogarla si unui sportiv de care nu a auzit nimeni?Pentru ca exista probabilitatea sa-l cunoasteti pe domnul Fetecau interesati-va cum este viata ca sportiv ,pe cealalta parte stiu ca ati fost,ati activat la un club de fotbal dar oare de ce nu ati avut si atunci teluri asa mari?Cumva v-a fost mila de Barcelona,Sporting...?Poate primul pas o fi sa avem mai multe echipe si mai multi sportivi care sa se lupte pentru ceva.Credeti oare ca a fost intimplare ca in 2006 Steaua a jucat cu Rapid intr-o cupa europeana sau nivelul Stelei era mai sus datorita faptului ca aveam mai multe echipe care luptau pentru Europa?...Spania nu o fi puternica la fotbal pentru ca au o rivalitate acum de 3 echipe care mai mereu ating fazele inaintate ale cupelor europene...?

Ion (4 comentarii)  •  26 august 2017, 12:52

Poftim logica!!! Dacă după 1-1 la București Steaua făcea 0-0 în deplasare la Plzen te pomenești că era mai bine!!!!Presa dacă ne amintim oricum nu dădea multe șanse de calificare!Era interzis ca cineva din presa sa gândească cum era dacă Steaua câștigă campionatul!!!Desigur, ăia care joaca sunt cei răi și cei care se uita sunt cei care rupeau norii dar vai nu au șanse să ne arate! Din păcate jurnalistule, ai avut șansa...Nu? Și desigur,vai ce bani face Steaua din bilete,când noi ăștia care asistăm vrem sa dam 2 lei și să vedem dacă se poate pe Barcelona,desigur că Becali trebuie să plătească la greu stadionul- ne-a a spus Tolontan- râdem de transferurile de câteva mil ale lui Becali care nu fac cat suma plătită de Sporting pe un jucător!Și aceeași presa ne spune că Sporting cere pe un jucător 50 de mil....Dar de ce nu întreabă și presa de unde are atât bănet la Sporting? Și de ce nu au bănet nu Steaua că astia- s fraieri ci echipele ale din insolventa sau care au falimentat...?Poate că și presa o platii prea puțin și vrea prea mult?

Andrei F (98 comentarii)  •  26 august 2017, 13:17

@Ion (2 comentarii) • 26 august 2017, 12:52 Asa este!!!Presa a uitat ca si Steaua a invins cu 4-1 tot in Europa!!!Si in loc sa felicite singura echipa calificata in Europa...

Vardasihan (16 comentarii)  •  26 august 2017, 14:00

Nu făcea nimeni înainte de retur, calcule de genul e mai bine cu Bayern sau cu Real.Astea sunt,,gogomănii".Toți de la Steaua declarau că Sporting are prima şansă.Steaua a avut şansa ei după acel 0-0 din tur,dar e cale lungă până la a spune că Steaua s-a văzut deja în Champions.Doar tu şi colegul tău Geambaşu scrieți prostii de genul,,Steaua şi-a umflat muşchii înainte de returul cu Sporting".Decența şi echilibru au fost cuvintele de ordine înainte de returul cu Sporting.Toată lumea declara şi era conştientă că Sporting încă are prima şansă.Golul 2 marcat de Sporting ,a fost ca o prăbuşire în box.După asta,Steaua părea că e numărată după fiecare lovitură.S-a încheiat meciul după minutul 60 pentru Steaua.Jucătorii stelei au avut un black-out.Când te gândeşti că ai muncit şi ai sperat cu şanse 150 de minute,ai pierdut totul în 3-4 minute.E greu să te mai aduni.Juventus-Real finala C.L.,1-1 la pauză.Juventus după golul 2 marcat de Real,a,,murit".Toți ştim cu s-a încheiat finala.

Vioteatza (20 comentarii)  •  26 august 2017, 14:09

E greu sa castigi, daca adversara nu are in componenta jucatori care pot si cumparati.

JFM (79 comentarii)  •  26 august 2017, 14:43

Daca avem norocul prostului si cadem cu echipe accesibile ne ia asa o stare euforica si la urmatoarea confruntare uitam cine suntem si de unde-am plecat si luam iar 5 ! Amnezici prin definitie dar si mistocari mai nou se spune "ironici"...MM ironicul nu rateaza nici un moment sa-si ia peste picior comp[atriotii eliminati de un Bilbao sau Milan el fiind megaperformerul care a lasat acas Victoria Plzen...Amnezici,cum spuneam.

Andrei F (98 comentarii)  •  26 august 2017, 15:52

@JFM (15 comentarii) • 26 august 2017, 14:43 Pai si d-ta esti ironic si inca gratuit!Compatriotii care au jucat cu Milan si Bilbao au facut-o deoarece niste fraieri de care radeti aici au facut puncte pentru tara...Sau poate nu este asa?Stai sa vezi ce bine este cind o sa avem mai putine echipe...Si de ce am impresia ca acele coregrafii,acea fustita,acea sarbatorire cu portughezii sau cu Macarone ,acei jucatori comparati de Dinu cu stilpii de telegraf ...nu te deranjeazaAltfel spus...te deranjeaza succesul ala mic cat o fi a celor care inca mai joaca in Europa?Nu-ti place MM ?Dar cand pe anumite stadioane fetita lui are parte de binecuvantari cum o fi?

sss (3 comentarii)  •  26 august 2017, 16:59

nu prea comentez articole dar chiar nu ma pot abtine. e unul dintre cele mai inepte articole. cand nu ai ce scrie si esti frustrat scrii ***. 1. de ce e bagata viitorul (o echipa deja de liga a ii-a) in aceeasi oala cu steaua? de ce e bagata steaua (o echipa de liga a ii-a spaniola) in aceeasi oala cu halep? 2. chiar conteaza la ce scor pierzi? in cazul steaua-sporting la un moment dat s-a rupt echilibrul. se mai intampla. se putea intampla si invers. nu aceeasi situatie a fost in cazul middlesborough-steaua din anii trecuti. aia a fost o prostie. sunt convins ca dl buzarin crede ca steaua 86 nu merita sa castige CCE doar pt ca a castigat chinuit la penaltiuri. e, daca ar fi castigat ca milan in 88 cu 4-0 era altceva... 3. doar in cazul lui halep are ceva dreptate. pur si simplu fata asta a regresat brusc la stadiul de junioara cand a fost pusa in fata unei provocari de asemenea anvergura: sa devina nr. 1. si ironia sortii, acum joaca cu *** de rusoaica in turul 1 la us open. nu imi pasa cu cat o bate si nu imi pasa cu cat pierde. vreau doar sa o bata pe scarba aia dopata.

Agamita (2 comentarii)  •  26 august 2017, 17:08

Esti habarnist in materie de fotbal sau la fel ca suporterii altor echipe de pe aici nu va puteti bucura decat atunci cand Steaua pierde. Tu si ceilalti luati de aici si invatati: Bayern - Barcelona 4-0 si Barcelona - Bayern 0-3 (2013/2014 UCL), Manchester U - Roma 7-1 (2006/2007 UCL), PSG - Barcelona 4-0 (2016/2017 UCL), Liverpool – Beşiktaş 8-0 (2007/2008 UCL), etc. Echipele care joaca in Europa mai iau si bataie, alea care se uita la TV nu pier niciodata.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  26 august 2017, 17:15

...imperfectiunea face parte din fiinta noastra ...

di livio (37 comentarii)  •  26 august 2017, 17:47

Noi ne dam arareori seama cine sintem. Asa e. Da spune-i te rog si marelui maestru nea Ovi. Cind v-a zis Daum cum ii fotbalistu roman, ati sarit da cur in sus. Cu Tolo-n frunte. Ca vezi doamne v-a trimis la impachetat peste.

dan (19 comentarii)  •  26 august 2017, 18:19

ma mir ca nu l-ai scos raspunzator de Daum, pentru insucesul Hagist si FCSB-ist. Deci ciocul mic..... aici e problema fotbalului RO, echipele sunt de ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  26 august 2017, 19:18

Ai jucat vreodata la 6/49 de suma minima permisa si sa visezi ca ai cistigat 1 milion de euro sau chiar mai mult??? Visele nu costa si ce e mai important trebuie sa visam. Asta nu inseamna ca ele se si indeplinesc vreodata... Se zice ca ,conform unei Legi a Atractiei se pot indeplini. Dar TREBUIE SI ATUNCI INDEPLINITE ANUMITE CONDITII.... Se pare ca e adevarat. Revenind o solutie poate idioata ar trebui sa-i intrebam pe suedezi si croati ce naiba au putut face.O solutie mult mai realista ar fi sa nu mai facem niciodata ce face Viitorul in cupele europene, Simona Halep prin finale, Natioanala cind joaca cu oricine, iar Steaua cind intinleste echipe mult mai bine cotate ca ea. Apoi eliminati naiba odata cliseul asta stupid ca noi compensam prin munca si daruire diferenta de talent pe care o au altii. Nimic mai fals. Cele mai mari putori -referitor la fotbalisti sunt in Romania- Daca ar fi altfel ,cind ar reusi totusi sa se transfere in strainatate pe 2 maxim 3 milioane de euro, ar munci mult, s-ar antrena suplimentar si ar fi titulari si apoi ar pleca mai sus pe 15 milioane. Dar vedem bine ca asta nu s-a intimplat aprope niciodata in Istoria Nationala cu exceptia lui Gica Popescu: PSV-Totenham-Barca sau a lui Chivu :Ajax-Inter. Hagi a fost la Real, apoi din ce in ce mai jos ca de altfelabsolut toti.... Inca ceva -ii dau absoluta dreptate lui Gigi---niste enlezi l-ar fi vrut imprumut pe Alibec pe 2-3 milioane. Gigi a zis ca daca-l vreti dati acum 15 milioane. Stia ca ,chiar daca merge in Liga 2 engleza se va face de ras. Asa insa spera sa-i pacaleasca pe aia. Numai ca nimeni nu mai asa prost cind vine vorba de fotbalisti veniti din ROMANIA. Si au perfecta dreptate.

Vlad (32 comentarii)  •  26 august 2017, 20:52

Corect. Dar din pacate 99% din tonul acela e vina presei. Nu voi- "monstrii sacrii" ci noua generatie. Nu zic sa fie toti Lutic, dar parca prea orice nemancat se face ziarist...

Marcello (9 comentarii)  •  27 august 2017, 5:16

Mai Buzarine, eu personal NU am nimic cu tine pentru ca NU te cunosc personal. Prin urmare ceeace am sa spun NU e rezultatul unei antipatii personale fata de tine... ANTIPATIA, daca exista totusi. E REZULTATUL PROPRIULUI TAU MOD DE GINDIRE TOTAL INEPT... Mai precis, din ceeace spui tu, rezulta ca toti fotbalistii straini de MARE Valoare pe care-i aducem, IN FRUNTE CU N'Doye, de indata ce poposesc pe meleagurile mioritice DEVIN SUBIT INTOXICATI CU... TOXINELE MELEAGULUI SI CU DELASARE si dintr-o data devin INCAPABILI sa mai joace fotbalul de INALTA CALITATE pe care-l practicau inainte de a veni in Romania, la echipe precum, Barcelona, Real Madrid, Bayern, Juventus, Liverpul, Chelsea, Mancester United sau Man City... Si eu care in ignoranta mea, credeam ca aducem NUMAI fotbalisti REFUZATI de fotbalul Mare tocmai pentru c a si-au dovedit NON-valoarea iar odata ajunsi la noi, cu extrem de putine exceptii, joaca Fotbalul DATORITA CARUIA TOCMAI AU FOST REFUZATI DE FOTBALUL MARE... Dupa cum am spus, sint un ignorant...

Ramon (16 comentarii)  •  27 august 2017, 10:46

Înainte de 1990 exista o frică teribilă de ridicol, de aceea CCA a fost retrasă din CCE în 1960 (trebuiau să joace cu campionii cehi, care ne snopiseră la europene (0-2,0-3). Rapid și Steagul Roșu retrogradează repede după 0-5, 1-3 cu Leeds sau 1-8 cu Hamburg. Acum 1-2 la Steaua sau 1-2 la Nicosia (ca și la Salzburg) au pus final dorinței de a ieși decent din meci și ambele echipe erau groggy. Dacă ne uităm și la insolvențele de anul trecut ajung la concluzia că suportul financiar era mult sub 2007 sau 1998 (când PSG snopește Steaua). Dar toate aceste dezastre pot fi puse pe demotivarea psihică a echipelor fie înainte fie în timpul meciurilor, atunci când nu mai pot ”reveni în meci”. În plus, valoarea ”de catalog” a jucătorilor noștri este net inferioară adversarilor. Ridicol este că campioana presei sportive românești este surclasată de ciprioți (că nu mă așteptam la ceva cu Salzburgul, cândva mândria austriecilor, nu numai turistic. Asta e, susțineți inteligent CFR ul pentru la anul. Nu au mentalitate de mitici

radian (1 comentarii)  •  27 august 2017, 12:05

In mare aveti dreptate dar la fel s-a intamplat si la Plzen.Echipa gazda a fost cel putin egala celor de la FCSb aproape 160 de min din totalul de 180.Ba mai mult cehii au plecat de la Bucuresti cu un 2-2 si udneva prin minutul 60 al meciului retur era 1-1 deci aveau scor de calificare.Cu Sporting, FCSB a facut un meci reusit la Lisabona si nu a jucat rau nici la BUcuresti.Acum va intreb eu pe DV daca se termina 1-1 nu era acelasi deznodamant?Daca la 2-1 pentru Sporting, FCSB nu risca nu s-ar fi vorbit de faptul ca nu avem tupeu?E logic au riscat si au pierdut.S-a terminat cu un scor usturator dar Sporting nu este o echipa atat de puternica.Au picat acum in grupa cu BArcelona,Juventus si Olympiacos.ISi pot propune maxim locul 3 dar s-ar putea sa termine pe un ,,onorabil,, loc 4.

CRAIOVA_FOR_EVER (10 comentarii)  •  27 august 2017, 12:22

Eu am mai spus-o si alta data o spun si acum....problema de fond a fotbalului romanesc care include si aceste infrangeri la scor de maidan cand dam de super echipe nu este nici presedintele federatiei nici faptul ca antrenorul nationalei este neamt si nu roman de parca neica Iordanescu nu era roman cand lua bataie de la Albania, dar nu avea un Hagi(sesizati diferenta, nu?),problema este precaritatea sau lipsa centrellooor de copii si juniori aferente tuturor cluburilor pe de o parte, si pe de alta parte amatorismul total al anumitor antrenori care lucreaza acolo care neavand cunostiinta de tactica tehnica conditie fizica alimentatie si alte substraturi ale fotbalului modern nu fac decat sa faca o selectie a mingicarilor pe care ii lasa sa joace de capul lor producand jucatori fara un orizont tactic care nu stiu sa dea si sa preia o pasa filtranta lunga sau scurta, in viteza care nu se informeaza anterior primirii paseiatfel incat sa stie dinainte cui urmeaza sa paseze fluidindizand astfel jocul, in schimb produc jucatori suferind de sindromul Messi adica jucatori pentru care fotbalul inseamna doar driblingul prelungit sutul din orice pozitie fara a fi exersat anterior la antrenamente asa incat sa se formeze un reflex, jucatorul s a simta mingea dupa modelul baschetbalistului care atunci cand condce mingea nu se uita la ea, ci sta cu capul sus cu ochii tinta spre cos, sau spre colegi.Toate astea se invata DOAR PE PERIOADA JUNIORATULUI IN FOTBALUL MODERN.ASA SE EXPLICA STILUL TIKI TAKA AL BARCELONEI ASA SE EXPLICA MESSI ANDRES INIESTA. AVEM SI NOI ASA CEVA CU SGURANTA MAI ALES IN OLTENIA DAR VA TREBUI SA STIM SA II CAUTAM SI SA II FORMAM. CU TOT RESPECTUL A JUCA SAH GO SAU BRIDGE E MULT MAI GREU DECAT A EFECTUA NISTE PASE COORDONATE CA LA FOTBAL(ASTA NEINSEMNAND CA FOTBALISTII NU AR TREBUI SA STIE JOCURILE ASTEA) DAR TOTUSI FOTBALUL AR TREBUI SA FIE CEVA MAI SIMPLU SIMPLIFICAT SI DISTRACTIV. iN CONCLUZIE DACA AS FI FEDERATIE AS REINFINTA OBLIGATORIU CENTRE DE COPII SI JUNIORI LA TOATE ECHIPELE CEL PUTIN CELE DE LIGA 1 DAR COORDONATE DE CINEVA SPECIALIZAT IN AFARA SPANIA GEERMANIA OLANDA ITAILA(ACOLO NE TREBUIE STRAINI INTRADEVAR SI ABIA APOI LA ECHIPA DE SENIORI A NATIONALEI AS DISCUTA CU PRIMARII SA FACA PE TERENURULE INTRAVILANE DI NTRE BLOCURI IN CARTIERE TERENURI DE FOTBAL CU NOCTURNAUNDE SA FIE CHIAR TURNEE INTRE CARTIERE ASA CUM IN AMERICA ORICE CASA ORICAT DE AMARATA ARE IN SPATELE CASEI UN COS DE BASCHET SI UN MINI TEREN SI DE ACOLO SE RIDICA VIITORII BASCHETBALISTI PRROFESIONISTI SI AS INCURAJA APARITIA MARILOR INVESTITORI LA CLUBURILE NOASTRE INVESTITORI DE TIPUL SEICILOR DE LA PSG. FARA CA MACAR UNA DINTRE ACESTE MASURI SA FIE IMPLEMENTATA NU VA CONTA CINE VA FI SEFUL FEDERATIEI NICI CINEVA CONDUCE NATIONALA FIE EL ROMAN SAU STRAIN DAR MAI ALES VOM CONTINUA SA NCASAM SCORURI DE MAIDAN PENTRU CA PARADOXAL NI PE MAIDAN NU MAI JUCAM NIMIC. PARADOXAL JUCATORII"PROFESIONISTI" NU MAI AU NICI PASIUNEA JUCATORILOR DE MAIDAN.... MA INTELEGETI???

sss (3 comentarii)  •  27 august 2017, 13:06

@radian cred ca sporting vor termina pe 3 si vor avea sanse mari sa castige europa league. poate se va reintalni cu steaua/fcsb

constantin (6 comentarii)  •  27 august 2017, 17:05

Nu mi se pare corectă introducerea Simonei Halep în terciul fotbalistic. Simona pierde cu 6-1 în finală, fotbaliştii pierd cu 5-1 în calificări... Păi dacă pierdea Steaua cu 5-1 în finala C.L. nu era o supărare prea mare... Mai aveam o generaţie de aur fără aur... Simona este numărul 2 mondial, iar Steaua un 50 şi...în EUROPA. Cum să facem comparaţii în condiţiile astea. Părerea mea...

laur (165 comentarii)  •  27 august 2017, 17:42

Mișto articol. Chiar, cu ce sunt mai presus Ăia decât ăștia? Aș avea un răspuns: valoarea lor: a ălora, nu a ăstora.

petre (3 comentarii)  •  27 august 2017, 18:25

nu ai intrebat corect,noi nu avem nici un amestec cu omenosii din fotbal chiar si cand *** in europa,e treaba lor,a HOTILOR de campionate ........

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (37 comentarii)  •  28 august 2017, 4:34

Pai iti spun eu de ce . Pentru ca intr-o zi generatia de azi se va culca cu roboti .

Filip (17 comentarii)  •  28 august 2017, 5:27

Un campionat in care doar un club are bani de transferuri nu mai e campionat... La o oarecare distanta vine un alt club,o fosta campiona dupa care zero... Saracie si disperare,cum sa produca audienta un astfel de campionat,cum sa mai produca o nationala competitiva ? Eu ca suporter NU pot sa tin cu singura echipa care are bani si care astfel isi ia partea leului.N-ai nici o placere sa fii suporterul singurei echipe ingropate in bani...E parca si imoral.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  28 august 2017, 6:21

...performanta fara bani ...sau cu bani putini ...nu se poate ...

daniel (37 comentarii)  •  28 august 2017, 8:26

frumos articol, cu o precizare: 1-6 0-6, la tenis e echivalent cu un 0-7, 0-8 la fotbal, nu cu 1-5 sau 0-4....

petrache (11 comentarii)  •  30 august 2017, 4:21

Simona e pe locul 2 in lume de 4 ani in sir... pentru ca pierde intr-una. Domnule Buzarin, ma astept la articole de tip hater de la teenageri anonimi cu pagini de facebook, nu de la oameni care se vor ziaristi de profesie.

petrache (11 comentarii)  •  30 august 2017, 4:22

Nu cumva sunteti Dv care va semnati wowmasha sau tihi la comentarii?

Ilie (57 comentarii)  •  31 august 2017, 1:40

Cum de ce pierdem asa de rau, bai Buzarine ? N-ai spus-o chiar tu in repetate rinduri ? Pierdem asa rau ptr ca : 1. BURLEANU si 2. DAUM

Comentează