Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cumpărături

CFR îl ia pe Arlauskis. Aplauze! Și-au ferecat poarta! Totul pentru front, totul pentru titlu, totul pentru victorie!

Permalink to Cumpărături
joi, 17 august 2017, 5:30

Arlauskis, „Miko” Arlauskis, campion cu Urziceniul acum opt ani, e portar lituanian de folosință românească. În afara stagiilor de la Urziceni și Steaua, cariera sa matură, fără tinerețea lituaniană (a venit la Urziceni când n-avea nici 21 de ani) cuprinde 10 meciuri în șase ani. La Rubin Kazan, la Watford și la Espanyol. În Catalunya a strâns trei partide în Primera, în condițiile în care antrenor acolo era Gâlcă!

Vine Arlauskis lângă Vâtcă și lângă croatul Tomislav Duka. Ultimul, luat tot în această vară. Teoretic, Giedrius e adus să astupe golul lăsat de Mincă, transferat la Untold.

Practic însă, în cel mai scurt timp, îi va lua locul de titular lui Vâtcă. În șase etape, Vâtcă a primit un singur gol. Din fază fixă, în prima repriză a meciului de la Botoșani, în minutul 31. E reconfortant să nu iei gol de 509 minute și să vezi că șefii tocmai ți-au adus înlocuitor!

N-ajungea Arlauskis, mai vine și Blanchard. Cum, nu știți cine e Blanchard? Leonardo Blanchard, stoper italian de 29 de ani, fost pe la Frosinone, Siena, apoi Carpi. Carpi, picată în Serie B, l-a împrumutat tot în Serie B, la Brescia. Unde amicul Blanchard a jucat două meciuri într-un campionat întreg.

Leonardo e numai bun să-i ia locul lui Andrei Mureșan, stoperul titular al CFR-ului. Component al aceleiași apărări ca și Vâtcă. O apărare cu un gol primit în șase meciuri. Dar Mureșan n-are fason de campion. Ca să tragi la titlu, trebuie să miroși a Lago di Garda, nu a Apahida.

Nu vă impacientați, mai sunt două săptămâni din perioada de transferări. Dar și din perioada de luat și de dat comisioane. La jucătorii liberi comisioanele sunt mari, iar impresarii mai și întorc. Ce întorc? În niciun caz mașina! Pe la noi, pe la margine de București, se cheamă parandărăt. E posibil ca termenul să aibă corespondent și în limbajul elevat al Școlii Ardelene.

Comentarii (24)Adaugă comentariu

marian (41 comentarii)  •  17 august 2017, 17:59

Bun. Exact. Dar sunt banii lor, e treaba lor.

S.A. (1 comentarii)  •  17 august 2017, 18:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mdea (3 comentarii)  •  17 august 2017, 18:51

Cainele moare de drum lung...

clj (2 comentarii)  •  17 august 2017, 19:16

Ia spune Buzarine...acri-s strugurii? ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (37 comentarii)  •  17 august 2017, 19:18

E nebunie mare la kolosvari !! Cum au iesit din Insolventa cum s-a rasturnat borcanul cu miere sa ajuga pentru fiecare ursuletz .

Alex h (1 comentarii)  •  17 august 2017, 19:36

Ce n-am înțeles niciodată...toți "cunoscatorii" care apăreau și în trecut la emisiuni lăudau managementul senzațional de la CFR, acel management care a tepuit statul cu milioane de euro și jucătorii la fel. Intr-adevăr un model de urmat...dacă ești patron în România.

dan (5 comentarii)  •  17 august 2017, 19:48

Cum articolul nu e despre Daum?!

Radu (14 comentarii)  •  17 august 2017, 20:49

Bun, dar cand Vatca va fi accidentat si Muresan suspendat nu e mai bine sa intre unii de valoarea lor? Pe la Bucuresti echipele care vor sa castige campionatul nu gandesc asa? Ca cu comisionul am inteles ca e la fel, deci care ar fi problema?

Andrei Apahidean (2 comentarii)  •  17 august 2017, 21:04

Sunteti totusi de o meschinarie fara margini (si acesta nu e un atac la persoana, ci la calitatea pretinsului act jurnalistic). S-a putut remarca fara nici o greutate momentul in care s-a dat startul noii campanii negative impotriva CFR, dupa meciul cu Dinamo. Site-ul dvs a fost si ramane vioara intai a acestei campanii. Nu va cere nimeni sa laudati ce fac celelalte echipe, in conditiile in care fecesebeul ramane ultima ratiune de a fi a acestui site (tot dpdv al comisioanelor si al audientei, se intelege). Dar daca tot nu sunteti capabil sa scrieti un text consistent, daca tot nu gasiti in actualitatea sportiva nationala si internationala nimic interesant, aveti decenta sa taceti macar. Sau aveti norma? Ati redevenit jurnalistul mediocru din vremea anterioarei campanii impotriva CFR, de acum cativa ani. Cand va incearca sentimente marunte, nici calitatea scrisului nu e diferita. De o jena fara margini.

CFR 4X4 (2 comentarii)  •  17 august 2017, 21:05

Hahaha..marele "prezident" de la Branesti ne explica , ca e nasol sa ai dubluri pe posturi. E la fix aia cu "cainele moare de drum lung.."

Cosmo (48 comentarii)  •  17 august 2017, 22:51

Oare nu era mai indicat sa te iei de daum, pen'ca nu i-a luat la lot pe alibec și Budescu, acești monstri sacri ai fotbalului mioritic, a căror cariera la maturitate numără cumulat, exceptând Astra și fcsb, mai puține meciuri decât are arlauskis?

napoca republic (1 comentarii)  •  17 august 2017, 23:04

am acoperit gaurile,punctele sensibile erau chiar vatca si muresan ... miticii crapa😂😂😂

george (3 comentarii)  •  17 august 2017, 23:07

Esti pe langa fenomen. Vatca nu e portar. Nu conteaza ca nu a luat gol, nici nu a avut ce apara. Daca stiai un pic de fotbal, iti dadeai seama de asta...In plus, nu ai de unde stii cine va juca titular ca fundas. E intotdeauna bine sa mai ai si rezerve...

pop ion (23 comentarii)  •  17 august 2017, 23:14

buza confirma un lucru stiut de multa vreme, anume ca prostia omeneasca este nesfarsita, iar invidia la fel

Viorel (17 comentarii)  •  18 august 2017, 0:09

Chefere 1907, nostalgii austro-ungare, echipa lui Pazcany baci, a scapat miseleste de insolventa si acum pregatesc o noua haiducie, cu ajutorul traditional al ansamblului de fluierasi, dirijati de Pazcany Muresan si Zanfir. O hotie tipica acestui club mizer.

caneto (7 comentarii)  •  18 august 2017, 7:43

“… Andrei Mureșan, stoperul titular al CFR-ului. Component al aceleiași apărări ca și Vâtcă. O apărare cu un gol primit în șase meciuri.” Fals, Andrei Mureşan este componentul apărării fără gol primit în cinci meciuri. În prima partidă, cea cu golul primit, a jucat Luchin. Eu aş fi aşteptat cu articolul până la sfârşitul perioadei de transferuri. Atunci, puteam vorbi de o apărare cu un singur gol primit în opt meciuri şi, mai ştii, poate că Vâtcă şi A. Mureşan vor fi plecaţi deja la Dinamo Zagreb, Lazio ori FCSB. De ce să excludem faptul să existe oferte de nerefuzat pentru ei? :)

Albusibiu (33 comentarii)  •  18 august 2017, 9:35

Asa e cand comentezi despre o echipa vazand doar pe foaie lotul si scorurile. Te agati prosteste de ideea "n-au luat gol in 5 etape" si cu argumentul asta dai la gioale. Ziarist care ajunsese si el director executiv la Victoria Branesti. Aia da echipa! Cum luau ei numai jucatori unul si unul! Sa-i explicam deci domnului Buzarin ca rezerva admirabila Vatca e acum titular printr-un concurs de imprejurari. Iar in cele 5 meciuri in care n-a luat gol nici nu a fost prea pus la incercare de multe ori. Dar si cand a fost pus, a iesit de 3 ori pe sub minge la centrari si a dat cel putin 5 degajari direct in out sau in zone acoperite de adversari. Nu zic ca Arlauskis o fi vreun zeu, dar daca ne bazam pe cat a aparat in ultimele sezoane, haideti sa vedem cat a aparat Vatca tot atunci si in ce mediu. Uneori numai antrenamentele din campionatele tari sunt mai bune decat titularizarile din Romania. Asta n-o mai stie dl. Buzarin. Andrei Muresan? Foarte ok, nu zic, dar si extrem de lent - si asta o spune unul care l-a mai vazut si in sezonul trecut. Au fost meciuri in care perechea sa de fundas central, Vinicius, a respins de vreo 2-3 ori mai mult decat el. Nu se pune, nu? La cat de slabi sunt astia de la CFR la transferuri gratis, e de mirare ca au traversat fara emotii insolventa, ca au dat anual cate o mica teapa la transferuri FCSB-ului (de fapt vindea jucatori care la CFR performau si la FCSB se stricau) si ca acum par cu o clasa peste restul echipelor. Da, cu jucatori liberi de contract.

Tudor (4 comentarii)  •  18 august 2017, 11:21

Aline, matale ai văzut meciurile CFR-ului din acest campionat ? dacă le vedeai, constatai că Vâtcă nu a avut ce apăra. In afară de asta, postul de portar a fost întotdeauna deficitar la CFR, fapt care a atras inconstanța acestuia, nu am avut genii în poartă, chiar dacă Edi Stăncioiu a ajuns la națională pe vremea când era la noi (ca al treilea portar). În privința lui Mureșan, e vorba de dubluri pe posturi, domnul specialist. Fortza CFR !

gigix (27 comentarii)  •  18 august 2017, 11:43

Numai mie mi se pare faptul ca e penibil sa dai sfaturi dupa ce tu ai fost presedinte de club cu care nu ai avut nicio performanta ?

Bogdan Cj (1 comentarii)  •  18 august 2017, 12:37

Buzarine, ti-e ciuda, asa-i? Ti-e ciuuudaaa!!! Ciuda ciuda ciuda!!! Hai CFR!!!

mdea (3 comentarii)  •  18 august 2017, 13:01

Era sa uit domnule Buzarin...FCSB a transferat 12 jucatori si inca 3 sunt pe drum...la ei nu sunt "cumparaturi" si "parandarat"? Cum se numeste pe malurile Dambovitei amatorismul si slugarnicia? Poate gasim corespondent si in limbajul elevat al Scolii Ardelene...

Fane (87 comentarii)  •  18 august 2017, 14:11

La anul merge doar locul 1 in preliminariile UCL. De aceea cei de la CFR isi trag comisioane cat se poate. Daca nu iau titlul,nu m-as mira sa intre iar in insolventa.

Cristian (29 comentarii)  •  18 august 2017, 14:19

Buzarin, catelusul lui Ioanitoaia....wuf wuf !!!! :)))))

Chaplin (2 comentarii)  •  18 august 2017, 14:20

Onorabile Buzarin, nu esti la curent cu campania de transferuri a CFR ului, de aia vorbesti prostii; CFR urma sa transfere alti doi jucatori pe acele posturi: Jan Oblak pentru cel de portar (titular la Atleti) si van Dijk de la Southampton, dorit si de Chelsea, Liverpool si altele. De pilda, Chelsea, auzind ca intra in lupta pentru masivul fundas olandez si CFR ul, a hotarat sa renunte. Liverpool se mai lupta inca, iar CFR, vazand ca Liverpool se lupta sa nu'l lasa pe Coutinho la Barcelona si sa ii ia pe van Dijk si Naby Keita a hotarat sa se reorienteze, ca nu se stie niciodata, s'au mai vazut cazuri. In ce'l priveste pe Oblak, se zice ca sotia lui se simte atat de bine la Madrid incat oricat de tentanta ar fi varianta Cluj, au hotarat dupa discutii cu consilierul de familie sa mai ramana macar un an la Madrid, fie si doar pentru ca Atletico nu are voie sa transfere jucatori in acest sezon. Daca ai fi cunoscut aceste detalii, ai fi fost consternat la gandul ca in Gruia, pe Dr. Constantin radulescu ar fi jucat gratis (!!!) van Dijk si Oblak. Sigur, nu titulari din prima....

Comentează