Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Mama de căpitan tot mamă rămâne

Undeva prin aprilie, când Alibec dădea din mâini la fel ca și acum, dar mai dădea și din picioare, mai ales din stângul, cu care mai înscria și niște goluri, Gigi Becali spunea că neapărat trebuie să aibă o discuție […]

...

Federalul Adi

Și, într-adevăr, e o mutare benefică ambelor părți. După ce-a spus că și l-ar dori antrenor pe Claudiu Niculescu, iar a doua zi Negoiță l-a pus pe Miriuță, era clar că Mutu nu mai putea rămâne la Dinamo. Când ai […]

...

Gică al Craiovei

Înainte de a fi al tuturor românilor prin vitraliul echipei naționale, înainte de a fi al Barcelonei, al lui Eindhoven sau al Galatei (celelalte, Tottenham, Lecce, Hanovra și, pușchea pe limbă, Steaua și Dinamo, au fost doar gări intermediare), Gică […]

...

Abia la Copenhaga se pune ștampila!

Am bătut lejer, a sclipit Budescu, publicul a înjurat copios Federația. Contra, Grozav și Hoban, legați de istoria Petrolului, au făcut băi de mulțime. A fost frumos pe „Ilie Oană”, dar kazahii au fost modești, vorba lui Panduru, plecau după […]

...

După ce Daum ne-a garantat, Burleanu ne asigură

La nici două luni, Burleanu bea apă după Daum și ne asigură că va câștiga alegerile federale. Că dacă a învins în urmă cu patru ani, sigur va câștiga și acum. E clar că în interiorul unui electorat de două […]

...

Nimeni n-are chef de fotbal miercurea

Pe 10 august am isprăvit deja etapa a cincea, iar pe 14, în ajun de Sfântă Mărie, pe a șasea.

Permalink to Nimeni n-are chef de fotbal miercurea
vineri, 11 august 2017, 11:21

Adică aproape un sfert de sezon regulat terminat la data la care Premier League, Serie A sau Primera încă nici n-au început. O întreagă nebunie!

Edi Iordănescu vorbește deja de 10 meciuri în 30 de zile, ritm pe care ar fi invidioasă și Barcelona. Steaua și Viitorul, care merg mai departe în Europa, vor atinge și ele cota lui Edi, cu avioane de Lisabona, de Cipru, cu plimbări în liniștea Salzburgului.

Față de programarea etapei intermediare la mijlocul acestei săptămâni reacțiile au fost aproape violente. A dispărut Cupa Ligii, unde puteai să aliniezi echipe cu un aer ceva mai experimental, dar parcă s-au îndesit etapele, deși au rămas tot atâtea.

Gălăgioșilor contestatari li s-a răspuns cam în doi peri de către „autorități”. (Programul primei ligi a fost propus de LPF și aprobat în Comitetul Executiv al FRF). Li s-a zis că așa au comandat televiziunile, să fie etapă internediară marți-miercuri-joi.

Aici nonsensul atinge cote maxine. Așa au vrut televiziunile? Țelul în viață al deținătorilor de drepturi ăsta este? Să dea Botoșani-Timișoara și Astra-Chiajna marțea și miercurea de la cinci după-amiază? La acea oră, ratingul e peste al Aselenizării! Fotbal la aproape 40 de grade, fără spectatori în tribună! Povestea cu televiziunile nu mai adoarme nici măcar copiii.

August nu e lună de televizor nici măcar în week-end. La 16:45, 17:30 sau 18:30, orele SF ale campionatului nostru, încă ești la grătar. Urmează să termini din pahare, să strângi gunoaiele și s-o iei ușor spre casă. Abia pe la nouă seara ai chef să dai drumul la televizor.

Ca o paranteză, Craiova a fost trimisă să joace la Severin pe considerente de nocturnă, dar în campionat doar în prima etapă, cu Iașiul, a fost nevoită să aprindă becurile. Meciurile cu Chiajna, cu Astra, și cel de duminică împotriva Botoșaniului, se bucură de lumina soarelui. Astru care era perfect vizibil și din Bănie, de pe stadionul Extensiv.

Comentarii (7)Adaugă comentariu

adi_stelistul (44 comentarii)  •  11 august 2017, 12:05

Nu stiu de ce faceti comparatii cu Anglia, Italia sau Spania. Acolo n-au inceput campionatele, asa e, dar dupa ce incep nu mai fac pauza de 3 luni iarna, ca la noi. Si oricum se joaca mai multe etape (38 in loc de 36) la care se aduga meciuri din Cupa sau Cupoa Ligii, plus competitii europene, etc. Se plang fotbalistii nostri, bietii, de cat sunt de surmenati de mai ca ne vine si noua sa le plangem de mila. Aoleu, va dati seama, au muncit 10 meciuri (15 ore, ca sa o spunem) intr-o luna calendaristica. Stiu, stiu, au si antrenamente, au si... Mai ales au si multe alte chestiuni pe cap, mai importante decat fotbalul din care isi castiga banii, nu are sens sa dezvoltam. Sincer, sunt mult prea bine platiti fata de ce produc. In conditiile in care 90% din fotbalul romanesc e falimentar sau cvasi-falimentar, cam care e productivitatea baietilor acestia atat de plangaciosi?

Vardasihan (11 comentarii)  •  11 august 2017, 13:06

Eu cred că intenționat au inghesuit etapele in luna august.Au de plătit o poliță stelei,care se ştia că va avea preliminarii de cupă europeană in această perioadă.Se tot incearcă aducerea celorlalte echipe la nivelul stelei prin tot felul de tertipuri.

JFM (20 comentarii)  •  11 august 2017, 13:33

Stiam ca televiziunile controleaza totul inclusiv castigatoarea titlului in ultimul sfert de ora al ultimei etape de Play Off asta ca sa atarne propstimea sa le faca lor audienta.E bine sa ai putere de decizie dar si mai bine ar fi sa ai capacitatea de a lua o decizie decenta,dreapta,echilibrata.Altfel toate se vor intoarce intr-o buna zi chiar impotriva ta,televiziune atotputernica.

Mozzie (8 comentarii)  •  11 august 2017, 14:40

9 goluri intr-o etapa intermediara....Chinuite si alea.

Golombioschi Ilie (5 comentarii)  •  11 august 2017, 18:37

Daca nu e o intamplare, salut respectuos aceasta orientare strategica a LPF-ului si FRF-ului de a umple in totalitate, inclusiv cu etape intermediare, calendarul lunilor august, septembrie, octombrie lasand mai lejer pe cel al lunilor noiembrie, decembrie, cerinta des exprimata de spectatori, jucatori si de toti cei cu o inteligenta normala. Vrem meciuri multe in august, septembrie, octombrie sau in noiembrie, decembrie ? O problema pentru vizibilitatea campionatului ca si a celorlalte competitii, e cea a tronsoanelor orare la care sunt programate meciurile. Spre deosebire de dumneavoastra domnule Alin Buzarim eu propun orele 20 ca prima optiune si 18 ca a doua optiune in cazuri speciale avand in vedere si optiunile orelor 16 respectiv 14. Asta in mod constant indiferent de sezon sau alte elemente ce acum duc la o inconstanta paguboasa in stabilirea acestor ore fapt ce afecteaza in mod pervers si insezizabil pe termen lung competitia sub aspect financiar, audienta,vizibilitate, predictibilitate sau performanta sportiva.

ovidiu_3003 (230 comentarii)  •  11 august 2017, 19:48

...la LPF conduce un om foarte slab ...nu i bun de nimic grasul acela ...

Bagheera (3 comentarii)  •  12 august 2017, 8:30

Programe anti Cupe Europene au mai fost. Ele merg in mod obisnuit impotriva Stelei, dar afecteaza de fapt toate echipele care joaca cu o calificare pe masa. E si asta o strategie, sa îi faci sa depinda doar de banii tai... Dar pentru fotbal (si pentru Romania) e prost: banii TV sunt platiti de noi, cei ai uefa si al exportului de jucatori Vin din EXTERIOR!