Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Craiova-Milan, fotbalul de dincolo de marketing

Mintea olteanului de pe urmă a biruit și Craiova-Milan se va televiza în România. Pe Digi, la o sumă normală, mult sub zvonurile astronomice răsucite în ultimele zile.

Permalink to Craiova-Milan, fotbalul de dincolo de marketing
miercuri, 26 iulie 2017, 9:53

Craiova-Milan nu trebuie să fie doar un exercițiu de imagine al unui club blagoslovit cu astfel de tragere la sorți, ci și un meci de fotbal pe care oamenii trebuie să-l vadă. Nu doar conducerea, ticketing-ul, marketing-ul sunt obligate să funcționeze unse, ci și echipa cu Coloana Infinitului pe pieptul tricourilor. Pe care tricouri nemărginirea brâncușiană e întreruptă la un moment dat de numele unei case de pariuri.

Marcel Popescu spune că atât timp cât leul e pe steag, nu există teamă. Devis Mangia face glumițe în „La Gazzetta dello Sport” despre un posibil împrumut al lui Bonucci în Bănie. Glumiță mult mai reușită decât gluma destul de nesărată de sâmbăta trecută, acel 1-1 anemic cu Chiajna. Cu trei decenii și jumătate în urmă, după o „dublă” Craiova-Fiorentina, încheiată cu calificarea oltenilor, deși în echipa toscană evoluau cinci campioni mondiali, aceeași „La Gazzetta” scria în paginile ei roz despre un interes față de Ilie Balaci manifestat de Milan. De această dată, la modul serios, fără niciun fel de glumă!

Nimeni nu cere calificarea Craiovei în fața lui Milan, dar contează foarte mult cum NU te califici. Abandonând fotbalul, lăsându-l în seama impresionantului adversar, sau agățându-te de fiecare fază. Făcând impresie bună, bucurându-i și prin fotbal pe oamenii care de aproape două săptămâni au navigat mai mult în zone economice, printre întrebări de genul: de unde luăm bilete?, cine televizează?, ce față o să facă Donnarumma când o să străbată cu autocarul drumul străjuit de turnulețele de tinichea ale Strehaiei?

Puyol aka David Luiz, pe numele său Thiago Ferreira, e fundașul central cu junioratul făcut la Porto. Fausto Rossi e mijlocașul care a arătat prea puțin cu Chiajna. Mitriță, împrumutat de la Pescara, e cel pe care-l știm și care deși e scund, poate juca vârf. V-ați imaginat vreodată un atac cu Gustavo-Mitriță-Băluță, tripletă sub 1,70? Napoli a dat aproape 90 de goluri anul trecut în Serie A cu Callejon-Mertens-Insigne, din care doar primul trece pragul categoriei muscă!

Lui Milan trebuie să i se răspundă cu mai mult decât cu un exercițiu de admirație, iar amintirea unui astfel de meci merită mai mult decât o cifră bună de marketing. Leul de pe steag rămâne singur și trist fără leii din teren.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

JFM (79 comentarii)  •  26 iulie 2017, 11:53

Da,se va tel;eviza,nu banii erau problema ci conditia pusa de sefii clonei pesediste ca in comentariul partidei echipei sa i se spuna Universitstes Craiova si nu CSU...Pana la urma Digi a acceptat.Asa am auzit,vom vedea.in orice caz la meciul FCSB-ului a fost un delir total al comentatorilor care doar Steaua au pronuntat iar reclama de la o agentie de pariuri tot cu Steaua...Daca era atat de important numele de ce n-a platit Becali ? Dupa ce o instanta a dat hotararea ceea ce s-a petrecut la trustul PRO se numeste furt si ar trebui pedepsit conform legilor,nu se poate chiar asa tu comentator,tu post tv sa te vinzi la negru .

mosionroata (1 comentarii)  •  26 iulie 2017, 13:53

Daca se respecta trebuie sa incerce sa se califice! Daca pierd frumos pe cine o sa ajute ? Pe Craiova ? Sa fim seriosi. Sanse au cam 10% dar sa incerce si sa lupte!

Romulus65 (2 comentarii)  •  26 iulie 2017, 15:40

Problema noastra, a echipelor romanesti, este ca nu mai stim sa ne aparam. Toate succesele echipelor noastre pe plan international, in trecut, sau bazat pe aparari beton si pe contraatacuri fulgeratoare. Chiar daca pierdeam scorul era strans si nu ne faceam de ras dar de multe ori ne si iesea.

oltenia force one (29 comentarii)  •  26 iulie 2017, 17:22

Daca murim,sa nu murim in genunchi !

Alin (41 comentarii)  •  26 iulie 2017, 17:48

O sa muriti de tot

CRAIOVA_FOR_EVER (10 comentarii)  •  26 iulie 2017, 17:49

Ati auzit ce as pus Mangia la intrebarea pe ce rezultat sa parieze suporterii olteni? A raspuns foarte inteligent:Nu trebuie sa ne gandim la un scor anume ci la modul in care jucam pentru ca jocul aduce rezultatul foarte adevarat. Echipele romanesti se gandesc prea des la un asa numit"scor de calificare"omitand ca de fapt la scor se ajunge prin joc.Cand vom invata si noi asta vom gandi profesionist, vom face ce scrie in articol, si paradoxal mai mult decat atat vom avea sanse la calificare.Inlaturand presiunea rezultatului inlaturam ceea ce poate bloca creativitatea.Fotbalistul trebuie sa isi regaseaca creativitatea pentru a fi sigur pe el .Fotbalul inseamna pasa sut dribling nu rezultat.Rezultatul este consecinta gesturilor tehnice fotbalistice. Nu vreau sa spun ca rezultatul nu conteaza dar punand rezultatul in prim plan punem caruta inaintea cailor. Asa facem si la nationala cand vorbim despre obiectv calificarea dar nu vorbim despre filozofia de joc prin care vrem sa atingem cailficarea.Ma intelegeti? De aceea mi-a placut raspunsyl lui Mangia si anume ca se gandesc sa faca un joc bun folosindu-se de propriile mijloace? DE CE? PENTRU CA ATUNCI CAND ITI CUNOSTI MIJLOACELE STII CUM SA AJUNGI LA VICTORIE! SESIZATI DEFIRENTA?CREDETI CA EI NU VISEAZA SA SE CALIFICE ? DAR NU VORBESC DESPRE CALIFICARE , PENTRU A AVEA MINTEA LIMPEDE PENTRU O PASA BUNA, PENTRU UN SUT BUN.DIN ACELASI MOTIV NU ESTE BINE SA VORBESTI LA INCEPUTUL CAMPIONATULUI DE CASTIGAREA LUI, NU PENTRU CA NU TI L-AI DORI CI PENTRU CA INTRE VIS SI REALITATE SUNT CATEVA ETAPE BUNE CARE TREBUIESC ABORDATE SEPARAT. ALSCULTANDU-L PE MANGIA UN TIP DESTUL DE SUBTIL DE ALTFEL(CEEA CE ESTE SEMN DE INTELIGENTA)SUNT SIGUR CA BAIETII STIU CE AU DE FACUT PENTRU A FACE O SEARA MARE. PANA LA URMA PROPOZITIA CHEIE PE CARE A FOLOSIT-O MANGIA IN CONFERINTA DE PRESA A FOST PARTIDA SE VA JUCA...ASTA SPUNE MULTE PENTRU CINE CITESTE PRINTRE RANDURI.... ATAT AM AVUT DE ZIS.... FORZZA STIINTA FORZZA MANGIA!

bazileon (28 comentarii)  •  26 iulie 2017, 18:03

Las' ca nu moare nimeni. Dar pozitia e discutabila.

Ilie (57 comentarii)  •  27 iulie 2017, 11:56

'Nimeni nu cere calificarea Craiovei în fața lui Milan, dar contează foarte mult cum NU te califici' - ce mentalitate romanesca iobageasca ! Culmea e ca atunci cind ne vine un neamt cu o alta mentalitate mai de invingator, nu stim cum sa aruncam mai degraba cu pietre in el. Vezi Buzarine la neantu-tau Ioanitoaia care face basca de Daum care, dupa el, batea cimpii cu 'pregatirea mintala'. La amindoi cred ca notiunea asta vi se pare abstracta. Sau SF ! Mai bine va lasa lumea in noroi, ca de altceva nu sinteti buni. Cu astfel de mentalitati vine Milanul ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează