Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Comisia Tehnică l-a grațiat pe Daum în Power 6 Points

După înfrângerea din Polonia, președintele FRF, cel care-l angajase pe Christoph Daum în urmă cu un an, s-a spălat pe mâini și a trimis soarta selecționerului mai pe masa Comisiei Tehnice, apoi în brațele Comitetului Executiv.

Permalink to Comisia Tehnică l-a grațiat pe Daum în Power 6 Points
joi, 20 iulie 2017, 9:37

De atunci, din 10 iunie, au trecut exact patruzeci de zile. Miercuri, 19 iulie, a avut loc parastasul unei înfrângeri și al unei calificări ratate. Remarcabilă celeritate a Comisiei Tehnice! Pe Dinu, în 1993, după Kosice, l-au demis în câteva zeci de ore!

Daum a compărut ieri în fața Instanței Supreme tehnico-tactice a Federației. A venit elegant, pregătit cu un magnific expozeu, însoțit de imagini. A vorbit doct și însuflețit, însoțit de prezentarea în Power Point. Vreo trei sferturi de oră de glossă pe seama antrenamentului mental și a altor subiecte cu care ne-a obișnuit deja. Auditoriul era ochi și urechi, avid de noutăți. Conta mai puțin că am ratat calificarea, important e acum antrenamentul mental.

Musca Țețe
Țețe Moraru a zis ceva de portari. Că de ce, măcar în meciul cu Chile, nu i s-a dat credit lui Niță și a fost preferat Pantilimon, care apărase foarte puțin în Premier League. În loc de explicații, a continuat discursul Power-Point. Subiectul era altul. Dacă vom avea și în următoarele câteva luni un viitor comun cu al lui Daum. Se pare că vom avea.

Pușcaș coboară în amonte
Cu o seară înainte, la sport.ro, Marcel Pușcaș, membru fără drept de vot în Comisia Tehnică și angajat al FRF, își expusese limpede punctul de vedere. Că avem doar 6 puncte, că Daum trebuie să plece pentru că a promis că ne califică și nu ne-a calificat. Cam același lucru l-a repetat și în ședința de ieri, din proprie inițiativă. În plus față de televizor, în ședință a cutezat să mai întrebe, tot invers față de cursul râului aprobator, de ce a fost convocat Gardoș (niciun minut la Southampton în campionat) la ultima acțiune și când l-a văzut Daum pe fostul stoper al Stelei. Întrebare pentru care prezentarea Power Point n-avea niciun răspuns pregătit.

Întrebarea nepusă
Comisia Tehnică, în loc să se exprime dacă Daum trebuie să plece sau să rămână, a fost ieri un aliat de nădejde, aproape unanim, al selecționerului. La votul propriu-zis nu s-a trecut, nici nu mai era cazul. Dar nimeni n-a întrebat de ce acum se introduce în ecuație această Comisie, iar angajarea selecționerului s-a făcut fără vreun aviz. Era o frază mai întemeiată decât tămâierea unei prezentări în Power Point. Noi avem doar 6 Points, n-avem Power și vom vedea Mondialul din Rusia la televizor.

Comentarii (10)Adaugă comentariu

Poli 21 (55 comentarii)  •  20 iulie 2017, 11:20

Mai buzerantule, cine te-a facut jurnalist a vrut sa isi bata joc de tine.

Un spectator (42 comentarii)  •  20 iulie 2017, 12:57

Christoph Daum este angajat la FRF sau... La felul cum au fost prestatiile in campania de calificari este limpede ca mai are nevoie de inca un mandat la "carma nationalei" sa isi desavarseasca misiunea.. Mircea Lucescu este liber. Cred ca a ajuns la o varsta cand se gandeste sa se retraga acasa. Oare se aude la FRF ?

Vasglomerulul (6 comentarii)  •  20 iulie 2017, 13:26

Nu este selecţionerul de vină ... din 2002 încoace ratăm mondial după mondial. De când clanul *** a intrat în scenă, cu transferuri combinații de fel şi fel, jucătorii au mentalitatea imprimată *** respectiv ***, să nu-i mai intereseze naţionala. Acest ***, cu faţă de ou prăjit, mai are tupeul sa ironizeze (l-a prins cojocul) în loc să se uite la el, că are *** (***) după masteratul de 2 ani de la Poarta Albă.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane (87 comentarii)  •  20 iulie 2017, 13:52

Sa nu spui ca ai sperat in calificare,ca atunci ma intreb daca esti jurnalist de sport sau doar de scandal?

Hombre (21 comentarii)  •  20 iulie 2017, 14:54

Mai, poate nu speram neaparat la calificare, dar voiam sa vedem ceva sanse. La alte mondiale ne-am zbatut pana la baraj, sau am fost acolo sus. Acum niet baraj, niet sanse. Cu muult inainte, la fel ca Andorra si Feroe.

Alexandru Chis (11 comentarii)  •  20 iulie 2017, 16:25

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (57 comentarii)  •  21 iulie 2017, 22:40

Auzi Buzarine, hai sa facem o comisie tehnica sa vedem daca sa continui tu in jurnalism sportiv sau nu. Pregatirea mintala ti se pare SF. Ca nu stii tu ce e aia, e un lucru, ca faci misto in loc sa vrei sa stii, sa afli, e alt lucru. Tu ai facut vreun sport vreodata in afara de curtea scolii, stii despre ce vorbesti ?

Ilie (57 comentarii)  •  21 iulie 2017, 22:44

Ce calificare bai nene ? Chiajna & Voluntari la Mondiale ? Tu pe ce planeta traiesti, te mai uiti ce se joaca prin alte parti ? Banuiesc ca te uitai la Daum ca indigenii la Columb. Dar indigeni d-aia balcanici, pe cit de obraznici si mistocari, pe atit de fuduli

Barattky (2 comentarii)  •  22 iulie 2017, 6:25

Scris bine, ca întotdeauna. Umorul, excelent. De fapt, principalul vinovat e Burlescul. Daum e doar dovada imposturii acestuia. Cu adevărat stranie, insa, este indirjirea belicos-agresiva cu care haite de neaveniți ataca pe oricine încearcă , prin critica sau altfel, sa aducă aminte ca una s-a spus si altceva n-i s-a dat. Avem dreptul sa fim nemulțumiți. Naționala e a tuturor!

gica (26 comentarii)  •  25 iulie 2017, 23:21

Buzarin antrenor la "nationala ".

Comentează