Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Câr șapte, mâr tot șapte

Lăsați-l pe Claudio Bravo, că încă nu e Duckadam! Nu-l despart de Helmuth doar un penalty apărat și trei decenii de legendă, ci și nivelul. Atunci, la Sevilla, era o Cupă a Campionilor adevărată, acum, la Soci, Moscova sau Kazan […]

Permalink to Câr șapte, mâr tot șapte
joi, 29 iunie 2017, 5:28

Lăsați-l pe Claudio Bravo, că încă nu e Duckadam! Nu-l despart de Helmuth doar un penalty apărat și trei decenii de legendă, ci și nivelul. Atunci, la Sevilla, era o Cupă a Campionilor adevărată, acum, la Soci, Moscova sau Kazan e doar o verificare a bazelor (n-am spus militare!) rusești în vederea asediului de la anul. Cam asta e Cupa Confederațiilor.

Portugalia a pierdut la penaltyuri semifinala cu Chile, recenta noastră prietenă de la Cluj, iar Cristiano Ronaldo nu s-a aflat printre primii trei executanți.

Au ratat Quaresma, Moutinho și Nani, în niciun caz niște ageamii. Beșiktaș, Monaco sau Valencia scrie acum pe spatele lor. Pe al lui Ricardo a scris Barcelona, Inter, Chelsea. Pe al lui Nani, United. Toți au în jur de 30 de ani, chiar peste. Quaresma bate în 34, deci experiență, sânge rece. Dar de ce n-a bătut CR7?
Fostul, actualul și, probabil, viitorul Balon de Aur are el un fix. Să bată ultimul, al cincilea. Să pună cireașa pe tort, bomboana pe colivă, sau cum s-o spune în Madeira lui natală la așa ceva. Ratând toți rutinații săi colegi (cine s-ar fi așteptat?), CR7 n-a mai apucat să tragă.

Nu e prima dată. la Euro 2012, în semifinala cu Spania, s-a întâmplat la fel. Atunci Nani a dat gol, dar Moutinho a ratat, ca și acum. Și Cristiano n-a mai apucat să se îndrepte spre var, când trebuia el să execute, vecinii de Peninsulă Iberică se îmbrățișau deja.

De regulă, antrenorii stabilesc ordinea primilor cinci executanți, dar când ai un jucător precum vedeta lui Real, poți tu să fii nu Fernando Santos, ci zece de Fernando Santos, că el tot când vrea bate.
S-au întâmplat și pe la noi de-astea, și nu demult. În finala Cupei, acum o lună, Budescu a rămas al cincilea și n-a mai apucat să tragă, fiindcă a ratat Stan. Cupa s-a dus la Voluntari, iar Șumudică a plecat la turci, să se răcorească.

Comentarii (6)Adaugă comentariu

Liviu (16 comentarii)  •  29 iunie 2017, 18:16

A mai ratat si Ronaldo destule...

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  29 iunie 2017, 19:22

...atunci la Sevilla a fost cea mai urata finala de CCE...acum si in veacul vecilor ...Amin !!!

Mihai (3 comentarii)  •  29 iunie 2017, 21:54

Ca sa zici ca finala de la Sevilla a fost cea mai urata trebuie sa ai ura in tine cat a avut Copos si Ratiu impreuna.

17 Nenthori (33 comentarii)  •  30 iunie 2017, 7:39

Buzarine, jurnalistii au licenta. Fotbalistii dau in minge fara sa faca buba la picior. Ca dinamovist esti si antistelist. Dar sa te dai la CR7 ca de ce nu a ratat (scuze, executat) penalty e chiar prea mult.

aciduzzo (60 comentarii)  •  30 iunie 2017, 8:56

VAI!!!......VAI!!!...........Cea mai urata finala CCE!!!!.....Vai!!!!!,ca aia din 88 dintre Eindhoven si Benfica tare frumosa a mai fost!! Decisa tot la penaltyuri.....cum care Benfica??..........aia domle......care in semifinale eliminease Steaua.......... 0-0 in Ghencea cu vreo doua ocazii mari ale Stelei si in rest tacaneala la mijlocul terenului din partea celor de la Benfica de aveam impresia ca daca se juca 3 saptamani nimeni nu dadea gol!!.Am fost pe stadion bineinteles....iar la Lisabona ......cu baietasul acela Aguas....care avea un metru si un cur.......si da gol cu capul de langa Gica Popescu daca nu ma insel.......si apoi Hagi are o bara.......si uite asa urma o finala la fel ca aceea de la Sevilla!!!!!...Pe logica antistelistilor care scriu aici s-ar zice ca cea mai frumoasa finala de CCE a fost MILAN -STEAUA 4-0!!!.....pai asa a fost si MILAN - BARCELONA 4-0..........si UNITED - BAYERN si LIVERPOOL - MILAN si cate si cate!!!!..........Iar Buzarin are dreptate.....Ronaldo e prea putin interesat de interesul comun....al echipei.....intr-un fel sau altul el trebuie sa pozeze in DECISIVUL....FARA DE CARE NU SE POATE....UNICUL......INEGALABILUL....SALVATORUL.....ALFA si OMEGA....d-aia nu a fost si nu va fi niciodata ca MESSI!!!! Asta fotbalist!!!...La golul 3 pe Bernabeu nu s-a ridicat nimeni sa-l injure vsau sa-l apostrofeze.......cum sa-i faci asa ceva MAESTRULUI.............la primul gol Carvahal a ramas cu piciorul in aer si tot asa este si acum!!!!!

ovidiu (3 comentarii)  •  30 iunie 2017, 10:04

Excelent articol, ca de obicei, as spune ... Regretabil este insa faptul ca frecventa aparitiilor este redusa, ar fi bine daca am avea cotidiene de la Dvs. - pentru ca in domeniu - nu ducem lipsa de subiecte.

Comentează