Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Iată jucătorii pe care nu-i avem!

Nu trebuie pus meciul cu Chile pe alt etaj, mai înalt decât se cuvine, și nici nu trebuie făcută sărbătoare națională, așa cum ar vrea selecționerul să facem, că publicul din Cluj nu i-a strigat în cor demisia.

Permalink to Iată jucătorii pe care nu-i avem!
joi, 15 iunie 2017, 10:55

Ardelenii sunt mai așezați, la 0-2 pe teren propriu, la Ploiești sau la Craiova, ar fi avut nevoie de vată în urechi, iar în Giulești ar fi fost deja în sprint pe șine.

Zilele trecute Daum se jelea că n-avem jucători și că dacă pleacă el, cei pe care-i avem nu devin automat mai buni. Sigur că nu, dar ceva jucători am mai avea. Chiar el l-a băgat titular pe Hanca, mijlocaș dreapta și după pauză fundaș dreapta, ceea ce înseamnă, pe lângă ceva valoare, și ceva polivalență.

Și pe Ganea tot el l-a băgat, după ce s-a lămurit că Latovlevici, cel mai din stânga din cei 5 apărători, a stat la Varșovia la zece metri de adversarul care a centrat la faza primului penalty! (Intenționat n-am scris numele adversarului, Blaszczykowski, să nu ni se pară și mai greu digerabilă înfrângerea).

Ar mai fi și Stanciu, s-a văzut clar, dar dacă-l joci de la 3-0 pentru Polonia, n-are cum să egaleze de unul singur. Și Rotariu ar mai fi, și Gicu Grozav, băgat și el odată cu Stanciu, probabil pentru că în oficiale trebuie jucat cu senatorii de drept. Iar șugubeții finalului de meci de la Cluj, Ivan și Băluță, sâmbătă seara puneau poze pe Facebook și arătau listei de prieteni cât de frumoasă e tribuna de la Varșovia.

Dar nu-i avem doar pe ei. Mai există unul, George Pușcaș, care a marcat golul decisiv al unei promovări în Serie A, iar alaltăieri, cu o „dublă”, a salvat tineretul lui Isăilă din greaua încercare a meciului cu Liechtenstein. Ștergeți emoticonul zâmbăreț! Nu e glumă! Dacă Liechtenstein ne-a bătut la U17, de ce ne-ar fi fost ușor la U21? Mai e și Florinel Coman, revelația finalului de campionat! Păi nu ziceam că întinerim, că ne gândim la perspectivă?

Îl lăsăm pe Alibec, pe care l-a accidentat calendarul competițional. Dar ar mai fi și Budescu, și Deac, și Maxim, și Nistor, și Vătăjelu. Dar, cu o singură condiție. Să-i chemi și să ai curajul să-i bagi.
Vezi, mein Herr? Ai jucători. Chile de jucători, dacă ne permite limba română să scriem argoticul kilogramului cu ch în loc de k.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

haideusicfr (55 comentarii)  •  15 iunie 2017, 11:50

In principiu de acord ,daor ca "neamtul" a incercat si dat o sansa unui numar record de jucatori.Comparativ cu altii dinaintea lui. Cat despre Ganea priviti eroarea nici macar de incepator de la golul doi al cilienilor. Adversarul era la 6 metri de poarta cu mingea la el ,se face ca trage ,asta se intoarce cu spatele ,paseaza in lateral si gol printre picioarele portarului. Asa ceva se invata de la inceput. Ataci mingea ,nu-l lasi sa sufle pe adversar , de pe loc nu are forta sa traga tare ,inteleg reactia la un sut puternic de la 30 de metri ,dar acolo a fost greseala exclusiva a lui. Daum nu poate sa-l invete ce trebuia sa o faca Hagi.

Odin (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 12:14

Pe gsp deja e linsaj mediatic impotriva lui Daum.

mg (84 comentarii)  •  15 iunie 2017, 12:31

..aşa e, ai dreptate. Avem talente cu carul(sau cu kilu'..). Ivan ne-a arătat ce singur cu portaru', iar Stanciu e febleţea flamanzilor şi a muntenegrenilor..

mg (84 comentarii)  •  15 iunie 2017, 12:31

ce poate

Mioriticul (5 comentarii)  •  15 iunie 2017, 12:44

Daca e vorba de jucatori cu kile, tre sa-l iei pe Budescu. Just.

gintonic (19 comentarii)  •  15 iunie 2017, 12:55

Intotdeauna sunt mai buni aia care nu au jucat/nu au fost convocati...si respectivii mentionati au bubele lor! E usor sa te exprimi (ca jucator)intr-un meci in care adversarul se menajeaza inaintea unei competitii serioase si mai joaca si in 10 oameni !!.. Altfel, Herr Daum mi se pare un fanfaron imperialist!... ar fi timpul sa ne lase!... Gute Fahrt und viel Glueck weiter!... Adios!

Maxentiu (42 comentarii)  •  15 iunie 2017, 12:59

Eu credeam ca Ganea s-a retras demult din activitate, cum sa-l mai chemi la nationala?! Sau e vorba de alt Ganea? Nu mai sint la curent cu toti anonimii care-si cer locul la nationala imediat ce-au invatat sa-si lege sireturile.

Ducu (2 comentarii)  •  15 iunie 2017, 13:14

Evident, trebuia trimis si prazarul la inaintare pentru linsajul mediatic impotriva lui Daum

Gopo din pipera (1 comentarii)  •  15 iunie 2017, 13:39

Dupa razboi multi buzarini se arata...halal concluzie ai avut!

Burebista (31 comentarii)  •  15 iunie 2017, 13:51

Buzarine esti pe nibil rau de tot... Deac... Vatajelu... asta e obsedat de Vatajelu, care n-a jucat aproape deloc in .. Cehia!! Ivan e pe tarda rau, Coman umflat de Hagi, Nistor... te pufneste rasul... singurul cu care as fi de acord ca ar trebui incercat este Puscas... dar una e sa dai goluri la tineret cu Liechtenstein, alta sa te bati cu alde Pisczek...

gabriel (3 comentarii)  •  15 iunie 2017, 14:45

Ar trebui sa avem o cultura a contractelor , daca s-a semnat pe 2 ani sa stea doi ani , daca este obiectiv sa se enunte obiectivul si modul in care se stabileste daca este compromis sau inca nu s.a.m.d. Nu avem aceasta cultura , este suficient sa vezi umilinta antrenorilor din liga 1 sau 2 cand sunt dati afara fara ca cineva sa-i protejeze. Altfel cred ca trustul Dvs face un linsaj mediatic profesionist...

Cb (3 comentarii)  •  15 iunie 2017, 14:51

Toti cei enumerati sunt geniali pt noi si pt campionatul intern. Sau in cel mai bun caz cel mai bun din serie B. Ni se pare incredibil ca antrenorul nu-si da seama ce buni sunt. Dar obiectiv privind vedeta echipei joaca la Deportivo, undeva spre retrogradare. Daca vreti sa va mai uitati pe lista cluburilor unde joaca polonezii ô sa va dati seama de diferenta. Asta nu ar trebui sa fie o scuza pt selectioner dar e o realitate. Oricum eu il prefer lui 'piti' si lui 'nea puiu '

Dan (19 comentarii)  •  15 iunie 2017, 15:44

Iarasi scrii ca sa ai ce scrie. Daum a jucat cam tot ce se putea juca, de fiecare data, daca nu inteleg unii ce vrea sa joace, e treaba lor si nu inseamna ca au dreptate. Eu cred ca trebuie lasat Daum in pace, ca stie ce face. In meciul cu Polonia, problema Romaniei nu a fost Daum, echipa Poloniei sau publicul. Problema, a fost Lewa bineinteles si ajutorul arbitrului la cele doua 11m. De ce nu vedeti asta ?......

Hombre (21 comentarii)  •  15 iunie 2017, 15:52

Asta ma doare si pe mine, ca se poate. Atunci, care e problema selectionerului? Nu vrea sa selectioneze pe cine trebuie? Nu e lasat?

Fane (87 comentarii)  •  15 iunie 2017, 16:05

Asa e ,avem chile de rebuturi cum zici tu conasule,ca tare le zici bine. Conu' Fanica te intreaba,nu cumva mai bine te apuci de numarat steaguri,ca poate te pricepi mai bine?

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  15 iunie 2017, 18:55

Daum e scula de antrenor ...si a dat seama de potentialul; lui Ivan si Baluta ...cascheta l a lasat pe Ivan acasa si tot ce a prezis tatal lui Ivan s a adevertit ...

gica (26 comentarii)  •  15 iunie 2017, 19:17

Nene Buzain ! Baga ceva cu jocurile de baraj in cupele europene . Toti sunt antrenori romani . Daca o luäm iar in freza tot Daum este de vina . Sa vezi matale laturi dupa primele tururi .

Bogdan (10 comentarii)  •  15 iunie 2017, 20:14

.uzarin=lingau!

BarfaDeTeatru (32 comentarii)  •  16 iunie 2017, 10:37

Domnule Alin Buzarin - Degeaba faci 10 pasi inainte, mentionand jucatori care intradevar trebuie sa fie in primul 11, DAR faci 69 de pasi inapoi dand intr-un antrenori MARIONETA ca Daum. Ca Marioneta Daum se vede de pe luna, nu numai la favoritismul fcsb, dar si la asezarea pe teren ULTRA-DEFENSIVA din era capcaunului Piturca. Deci poate sa vina ca Antrenor la Nationala si Maurinho cu Zidane, ca mafia din fotbalul Romanesc o sa le zica la ce muzica trebuie sa danseze si cu ce jucatori, strategie, etc... DECI TERMINATI ODATA CU A VA ASCUNDE DUPA CIRES! DE A O INTOARCE CA LA PLOIESTI? DE A BATE APA IN PIUA DEGEABA DUPA ANTRENOR. ETC.. ETC.. CAND TOATA SUFLAREA ROMANEASCA STIE PUROIUL DIN FOTBALUL ROMANESC cu fam becali in frunte.

Thiago33 (1 comentarii)  •  16 iunie 2017, 12:59

Mare dreptate a a avut un chatist...Ivan a aratat ca stie cu mingea singur cu portarul, iar Stanciu a batut un penalty cu greutate era in joc chiar cupa mondiala si din cauza stresului a ratat cu Muntenegru. Apoi pe linia de fund avem un Chiriches sigur pe el un Lato la fel de sigur si el dar primul joaca in Italia va rog :) Lato turcia. Avem Budescu un infumurat se crede mai bun decat Ronaldo si Messi la un loc :). Steaua nu este in stare sa sa bata Zurich echipa de div 2 elvetiana si in playoff nu misca in fata MAN CITY ridiculizata total fara sut la poarta, dar noi tot avem jucatori. Astra Giurgiu trece de o grupa vai de capu ei cu o Roma gata calificata un meci egal la batut de palma iar restu echipelor din grupa sa fim seriosi ca readuc aminte cazul Stelei cu Zurich :). Daum spre deosebire de toti antrenori astia vai de capu lor de la noi nu l-am vazut odata sa conteste vreun arbitraj, cum la noi in tara treaba arbitrajului este la ordinea zilei, nu l-am auzit ca a fost sau nu penalty inclusive dupa meciul cu POLONIA...Aici avem de invatat nu joci nimic dar ai fost furat asta in cazul vostru si a antrenorilor inapti din Romania. Jucatorii sunt de vina sunt vai mama lor nu au viziune nu au nimic totul pe teren este la ghici, Sapunaru un mare jucator face penalty de zici ca a fost platit sa-l faulteze pe Lewandowski :) si etc etc... Eu zic sa il tinem aproape pe Daum macar de o mica educatie fotbalistica daca nu pt altceva.

mihnoi (4 comentarii)  •  16 iunie 2017, 16:13

Daca astia de i-ai enumerat matale sunt jucatori, Buzarine de la Branesti, atunci si Ilie Stan e antrenor de Premier League, locurile 1-5! Bine ca se iau toti pseudoziaristii astia de Daum si il lasa in pace pe Burleanu, cel mai mare presedinte de Federatie din lume! Ca sa nu mai vorbim de cel care l-a propus pe Daum, un celebru posesor de licenta PRO si antrenor al echipei Sanatatea Cluj in meci cu Dinamo, Ardei Vocin (i-am scris intentionat gresit numele, e din aceeasi cloaca de pseudoziaristi)

di livio (37 comentarii)  •  16 iunie 2017, 20:56

Astia-s jucatori de valoarea locului pe care-l ocupam in grupa. Nici mai mult, nici mai putin. Oamenii astia care va scriu aici va spun ca nu mai avem jucatori de valoare, voi o tineti langa cu Daum. Nu vreti sa vedeti realitatea. Daca m-as lua dupa voi ar trebui sa-l punem pe Reghe si automat am fi campioni mondiali. De ce nu mai apar TALENTE in Romania? Ha? Aud? Raspundeti la intrebarea asta, daca sinteti jurnalisti sportivi. Ii prea greu pt voi.

alex (22 comentarii)  •  16 iunie 2017, 22:51

MAI , DANE, ALEA AU FOST FAULTURI CLARE IN CAREU, PRIMUL A FOST PLACAJ DE RUGBY, CE MECI AI VAZUT TU? SCORUL E PREA MIC, TREBUIA 4-0 DUPA ASPECTUL JOCULUI SI OCAZII. GOLUL NOSTRU A FOST INTAMPLATOR SI COMIC, CAT NOROC SA AI SA SE LOVEASCA MINGEA DE SPINAREA ALUIA SI SUTUL DEVIAT SA DEVINA FOGLIA SECA?!

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  17 iunie 2017, 8:30

Stanciu a facut un meci bun ...acum urmeaza patru meciuri proaste ...

haideusicfr (55 comentarii)  •  17 iunie 2017, 8:37

Domnule Buzarin ,dumneavoastra ,domnu Ioanitoaia,Radu Cosasu pentru cine scrieti? Faceti o statistica si vedeti ca cel putin 80% dintre cititori va contesta ideile.Mai ales cele agresive. Si atunci? Regula bunului simt iti spune sa iei o pauza .Aidoma betivului caruia trei oameni ii spun pe rand ca ai baut ,du-te si te culca .Iar asta nu credea.

gica (26 comentarii)  •  17 iunie 2017, 12:47

Nene Buzarin ! Ieri a inceput Campionatul European de Fotbal U 21 . De citi ani nu s-a mai calificat Nationala Romaniei la un Eveniment mare . Avem asa de multe talente in Jurnalism ca tare imi vine sa propun unul pe nume Buzarin ca antrenor de talente .

Comentează