Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

De vină nu e Daum, ci Simona Halep

Toată săptămâna trecută meciul de la Varșovia a stat ascuns în spatele zgurei de la Roland Garros, în spatele tatonărilor cu Budescu și chiar în fundalul ajungerii lui Dan Petrescu la CFR. Mereu, pe site-uri apăreau rachete, zgură roșie și […]

Permalink to De vină nu e Daum, ci Simona Halep
luni, 12 iunie 2017, 11:23

Toată săptămâna trecută meciul de la Varșovia a stat ascuns în spatele zgurei de la Roland Garros, în spatele tatonărilor cu Budescu și chiar în fundalul ajungerii lui Dan Petrescu la CFR. Mereu, pe site-uri apăreau rachete, zgură roșie și abia la a patra, a cincea știre, vreo veste de la Daum, Săpunaru sau Tătărușanu. Senzația de nou și de bine a iubitorului de sport vine de ceva vreme din altă parte, echipa națională a cedat o grămadă de teren în minți și în inimi. În urmă cu fix un an, meciurile de la Euro 2016 erau urmărite de zeci de mii de oameni în piețe, pe ecrane gigant. Acum s-au cerut ecrane pentru finala Simonei, chiar dacă la patru după-amiaza soarele vine pieziș în ecran și nu prea vezi mingea.

Acolo, la 3-0 pentru Simona în setul doi, a ratat echipa națională marea șansă de a se strecura neobservată, de a rămâne necriticată pentru toate erorile în lanț care se petrec în jurul ei de un an încoace. Dacă Simona ar fi câștigat acel game, și apoi finala, la ora imnului cântat la Varșovia frapierele ar fi fost doldora de sticle brumate, iar Facebook-ul s-ar fi umplut deja de inimioare și de declarații de atașament față de fata despre care acum câteva luni toți spuneau că a luat-o la vale.

Când câștigi un Roland Garros are mai puțină importanță că ratezi un Mondial de fotbal. Efuziunea iese în față, nu mai ai timp să critici nimic, nici măcar ideea de a te duce la Varșovia cu cinci fundași, ca și cum l-ai fi așteptat pe Sobieski pe meterezele Cetății Neamțului. Te concentrezi pe primul loc în clasamentul mondial, uiți că mingea n-a ajuns mai deloc la atacanții tăi și chiar te simți mândru când ai primul corner, pentru că data trecută, cu Danemarca, pe terenul tău, n-ai avut niciunul.

Când pierzi însă finala, după ce toată lumea băgase sticlele groase de spumant în congelator, ca să se răcească mai repede și să le deschidă odată cu ultima minge câștigătoare, o lași automat pe Simona în pace, normal, pe ea n-o poți critica fiindcă e mândria românilor, și-ți verși nervii pe Daum, care te ia la mișto și spune că nu pleacă de la echipa națională, ci pleacă la Cluj, la meciul cu Chile. Carevasăzică el e șmecherul și glumețul, iar noi suntem proștii!

Ca să-ți mai revii, ieși să te plimbi, alături de miile de români de pe Calea Victoriei care-l roagă aproape în genunchi pe Daum să rămână.

Comentarii (30)Adaugă comentariu

naica (23 comentarii)  •  12 iunie 2017, 12:10

Ce mai la deal-la vale, *** din varful frf si cristofor ne cred pe toti *** si ne trateaza ca atare... Unde esti tu Tepes Doamne... ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

exidpol (35 comentarii)  •  12 iunie 2017, 12:36

-că Simona, ...e mândria românilor să o crezi d-ta (vezi părerea ei despre viitorul turneu de la București); iar pe Naum nu tre ...să-ți verși nervii deoarece a gândit realist: cu oamenii pe care îi avea (vezi cazul Săpunaru) nu putea decât să se apere (dacă jucam ...deschis luam zece de la urmașii lui Sobieski...; așa că fi calm, iar dacă ai băgat sticla cu spumant în congelator înseamnă habar nu au de tenis;

Radu_pnt (1 comentarii)  •  12 iunie 2017, 12:57

Nu stiu daca e chiar vina lui Daum.. Initial a fost adus pentru o constructie pe termen lung, apoi i s-a sugerat ca ar fi bine (dpdv al "marketingului" cred) sa aiba si obiectiv calificarea la CM 2018, iar acum a fost prins intre ciocan si nicovala... Pestele de la cap s-a *** acum ceva vreme...acum tot de la cap incepe sa putrezeasca....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Poli 21 (55 comentarii)  •  12 iunie 2017, 13:07

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adevarul adevarat! (2 comentarii)  •  12 iunie 2017, 13:16

exidpol, este adevarat. Simona nu este mandria acelor romani care nu se regasesc nici macar in top 3 la locul de munca sau la scoala. O persoana care se afla pe locul doi in lume in domeniul sau de activitate este un „zeu” intre oameni. Iar intre asa „zei” si unii oameni simpli precum esti tu nu pot exista conexiuni. Iar adevarul final este ca niciunul dintre voi, cei care nu excelati nici macar la nivel local sau national in domeniile voastre de activitate, nu o meritati pe aceasta persoana simbol mondial al unuia dintre cele mai notorii domenii din lume.

gin (10 comentarii)  •  12 iunie 2017, 13:54

Frustarea unui comentator de only-fotbal, intr-o zi in care s-a intamplat ca un alt sport sa-i ia fata "reegeeeeluuui"

mg (84 comentarii)  •  12 iunie 2017, 14:00

..cinci fundaşi, sau mai bine zis Benzar şi patru bufoni.. Paralela cu finala jucată de Simona la Roland Garros mi-aduce'aminte de versurile lui Păunescu : "Pe pământ avem de toate // Și mai bune și mai rele// ..// Și-a putea și nu se poate// Și noroi și stele". Adică România e ţara contrastelor, cu mulţi oameni geniali dar şi mulţi "băutori de sifon" pe care presa îi cultivă neobosită de mai bine de 20 de ani..

Maxentiu (42 comentarii)  •  12 iunie 2017, 14:06

D-le Buzărin, în calitate de formator de opinie ce sunteți, vă implor să nu perpetuați nici măcar în glumă această practică păguboasă a răcirii vinului spumant în congelator. E o blasfemie! Nici măcar posircile de la Angelli sau Robby Bubble nu merită un asemenea tratament degradant. La carte scrie că vinul spumant se răcește în frapieră, într-un amestec de apă cu gheață, iar mie nu-mi rămîne decît să sper că, dacă va avea vreodată motive de sărbătorit ceva, poporul român o va face cum scrie la carte.

haideusicfr (55 comentarii)  •  12 iunie 2017, 14:18

Domnilor de la GSP asa vi se ordona sa scrieti sau chiar credeti aberatiile ? Faceti o statistica si vedeti ca buna parte dintre cititorii GSP(cel putin ) nu suntem de acord cu ideile dumneavoastra. Nu-l suferiti de la bun inceput pe Daum . Bine ca nu scrieti nimic despre catastrofele din terne gen Chiriches,Tosca ,Chipciu , Sapunaru .Si toti ceilalti. Ce sa faca astia la Mondiale? Ce au facut la Europene? Merita mult laudatul Stanciu 10 milioane de euro? Si cat l-ati mai laudat aici pe forum. Unde a fost Alibec ? De ce nu se accidenteaza niciodata Ronaldo sau Messi ? Nu vedeti padurea din pricina copacilor. Mult promovata Steaua a pierdut in fata unei echipe de copii. Ce au facut stelistii la Nationala?

Fane (87 comentarii)  •  12 iunie 2017, 14:40

Ca deobicei are si branesteanul de "mare succes"de gulgutit despre Daum. Ingerasii care intra pe teren nu au nici o vina ca sunt de rasul lumii si isi iau banii degeaba.

dan (43 comentarii)  •  12 iunie 2017, 14:51

Buzarine,nimic nu te mai salveaza...ce o sa mai ai de scris daca pleaca Daum? esti ireductibil, o viatza pt o idee , sa-l injuram pe Daum!

haudinamo (12 comentarii)  •  12 iunie 2017, 14:54

Cei 6 fundasi ai domnului DOOM combinati cu cei 5 atacanti ai domnului HAGI ar fi reprezentat cheia succesului. Nici nu mai era nevoie de portar, sigur ne calificam. Sa stea satelitul daca nu!

viorel dan (2 comentarii)  •  12 iunie 2017, 14:55

Ca sa continuam in acelasi spirit de gluma eu propun infintarea Federatiei Romane de anti-fotfbal unde membrii fondatori de drept sa fie Burleanu si gasca lui din conducerea FRH iar UNIC selectioner Herr Daum !!!!

Mda (1 comentarii)  •  12 iunie 2017, 15:21

Da mare dreptate, avem o echipa de 3 lei si Daum este de vina pe bune ?? Turcia tara rebuturilor o sa primeasca cat de curand si pe Chipciu si Stanciu :)...Pe Digi sau Tvr nu mai stiu unde am citit ca vezi domane si Romania are jucatori buni, un Tatarusanu care joaca la Fiorentina, un Chiriches care joaca la Napoli Chipciu Stanciu Anderlecht :) da correct joaca acum 1 an apoi ajung la Konyaspor sau Gencelbirligi :))...Unde este marele RUSESCU ??? marele TORJE ??? STANCU ??? si multi alti prosti, deci DAUM este de vina?? nu tata si echipa ca poate sa vina si PEP si MOU si ZIDANE si mamele lor ca tot nu ne calificam la nici un turneu final. Vedeti ca Danemarca are jucatori activi care joaca la echipe mari titulari nu rezerve care anu asta se pot vinde pe zeci de mil de euro la echipe de top nu in Turcia. Copenhaga joaca UCL nu sta sa se chinuie cu ZURICH de div a 2 :) pe bune ? si Daum este de vina ?? nu mai scrieti articole de genu ca nu aveti treaba vai mama voastra.

Șerban (34 comentarii)  •  12 iunie 2017, 15:23

Superb! Felicitări! Fără humor ne-am pierde uzul rațiunii.

?????? (286 comentarii)  •  12 iunie 2017, 15:34

Considerați că domnul Daum ar trebui și despgubit pentru felul în care fotbalul românesc a "reușit" să îi șifoneze palmaresul ? Apreciați că Bora Milutinovici ar fi fost un selecționer ceva mai pe nivelul de performanță actual din fotbalul "profesionist" condus de Burleanu și Gino, dupå Mircică și Mitică și alți mulți "politicieni" ?

octavian (4 comentarii)  •  12 iunie 2017, 16:06

Nu avem nici car nici oiste.Biciul e paralel , dar suntem domni.PLATIM GRAS.

Poli 21 (55 comentarii)  •  12 iunie 2017, 16:20

Ce bine ca puteti ( inca) sa cenzurati comentariile privind *** ovidiu.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexandru (1 comentarii)  •  12 iunie 2017, 17:22

Domnule , stimatilor din redactia gsp , am fost student la jurnalism 1 an de zile , in cadrul facultati Lucian Blaga sibiu , am renuntat in dauna altor lucruri si ma bucur tare , pentru ca in ultima perioada nu ini vine sa cred la ce nivel ati ajuns , jurnalistii de sport din Romania(pe domnul Ioanitoaia nu pot nici numele sa i-l mai aud) . Va citesc zilnic sunt pasionat de sport jurnalism si chiar fost practicant de fotbal .DE CE scrieti asemenea mizerii ? De ce ironii proste ? Dc nedreptate ? Dc lipsa de caracter? Iconpetenta ? Sau interese? Nu mai conteaza , o sa ramanem asa si o sa ne degradam *** .Dc se vorbeste doar de interese ???!!!Daum , nu este antrenor (poate da poate nu , poate nu este potrivit ,ADEVARAT sau POSIBIL), dar meciurile dumneavoastra nu le vizionati , fotbalul asta al nostru nu traiti cu el in fiecare zi????Vreau sa vad mare scris AFARA TOTI NETALENTATii si NON-CARACTER si PREFACUTI de fotbalisti ai nationalei si restul care in timpurile pe care le traim pacalesc fotbalul se intituleaza fotbalisti , dc nu scrieti asta ????!!!!!! Nu aveam jucatori si mentalitate si ce vreti voi si lipsa de talent acum si voi faceti sa fie vejnic asa , cu ce scrieti si cu ce interese aveti . Cine sa vina sa antreneze ??? Pentru ce sa castige un meci in plus sau in minus si iara altu ? Dc nu dati vina pe toti vinovatiii???!!! ,sau mai bine spus pe cei grav si cu adevarat vinovati , ce 11 care joaca si restul 20-30 care au pretentii sa fie convocati sau sunt rezerve , NU AU VALOARE. Vreau sa scrie mare sapunaru este un caracter urat si un jucator stlab si neinspirat , este evident , la fel ca si Cheseru si multi altii , mulllttiii , poate avem 1-2 mai bunicei sau care se ridica la standarde , dar restul sunt oameni care pacalesc fotbalul , nu sunt de echipa nationala , pur si simplu nu sunt . Doamne vomit , nu va mai suport , iubesc fotbalul si Romania , dar voi sunteti *** , sq minti si sa dai pe langa subiect mereu si sa dai vina si sa aberati .GSP, tot ce scrieti Burleanu , Daum , ata ne omoara , lumea a-3-a si etc . Am inteles sunteti in potriva lor GATA, vb de fotbal , de o generatie de neputinciosi , fotbalisti stlabi inzestrat mental, care sa poata evolua , iar de sici nu exista creatie , conditie fizica , patriotism , ce vreti voi . Nu avem generatie si suntem lumea a-3-a nu din cauza lu DAUM si BURLEANU, din cauza voastra care infectsti cu mizerii si a altora ca voi care nu isi fac datoria . Si nu ma pot abtine cu tot "respectul" sunteti adevarate MIZERIi, mi-as dorii sa nu va mai citeasca nimeni . Daca as avea ocazia sa vb macar cu unul dintre voi sa vad ce raspunsuri aveti , dar din pacate nu exista caractere , de aceea sunteti si crieti ce scrieti ca jurnalisti .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  12 iunie 2017, 19:18

Daum este un antrenor meserias ...nu am vazut altul mai bun ca el in peste o jumatate de sewcol de fotbal ...ma refer la cei care au antrenat in Ro ...o sa plang cand o sa plece de la nationala ...blerstemat sa fie cvel ce i va lua locul inainte de a i se termina contractul ...

cris4co (4 comentarii)  •  12 iunie 2017, 20:56

am spus-o demult...au trecut anii dar n-am uitat...schimbatul antrenorilor nu e solutia...schimbati jucatorii...aduceti la nationala ”taranii”...da ,aia fara cota de piata de milioane...aia care habar nu au de fotbal...dar care vor sa-l invete si sa-l practice...Cum poti sa spui ca ”de vina e Simona”? Simona care desi a pierdut a doua oara Roland Garosu...continua sa lupte pentru cistigarea lui...SINGURA...pe cind la fotbal sunt 11 care de ani de zile nu arata nimic....Pe mine nu ma pacaliti..si asta v-am mai spus-o...”fotbalisti” astia nu vor sa joace. Sunt incapatinati...au ei motivul lor.Sa spuna...ce ai deranjeaza? Fani? Presa? Federalii?

pop ion (3 comentarii)  •  12 iunie 2017, 20:57

Excelent comentariul d-lui Maxentiu, vis-a-vis de sampanie, sper ca ai notat incultule de ziarist, in rest ar trebui adus urgent piti iar dir. tehnic tata puiu.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  12 iunie 2017, 21:10

O tara plina de jurnalisti penibili. In timp ce toata lumea jurnalistica de ratati si frustarati ii cere demisia lui Daum, nici macar unul nu-I cere demise lui Daren antrenorul Simonei Halep..... De ce oare??? Pai frate nu antrenorul a pierdut finala ci Simona Halep..... EA a fost umilita de o jucatoare NO-NAME..... Cit despre echipa de fotbal , ea este compusa dintr-o suma de ratati ce joaca la cluburi mici si chiar la aceste cluburi ei sunt pe faras.....Bai Aline, de ce nu-ti deschizi tu un ziar de sport cu *** de prin canalele Bucurestiului???? Ca sunt si ei tot oameni, au 2 miini, 2 picioare si un cap?????? E cam imposibil totusi---ca nu ajunge---mai trebuie o educatie , o scoala si multa cultura.... Ca sa pricepi mai bine actuali fotbalisti romani -toti adica-si cei convocati si cei neconvocati sunt cam tot o adunatura de ***--intelegi sper metafora----fara nici o educatie, talent sau orice altceva au MARII JUCATORI.

talpaiadului (4 comentarii)  •  13 iunie 2017, 6:38

Bai Buza, mie-mi place de tine, dar de data asta n-ai nimerit-o. Pe mine ma doare fix in pix de Halep, care atunci cand castiga turnee (de mana a doua maxim, bineinteles) o face in nume personal, cand a fost vorba sa reprezinte Romania a zis ca Zika. Si de fapt ea are sange mai mult albanez, nu romanesc.

exidpol (35 comentarii)  •  13 iunie 2017, 10:36

tov. adevarul adevarat (recte alin buzărin) - dacă tu ai ajuns să te lauzi cu Simona înseamnă că ești pe dinafară cu ziaristica... (te-am atenționat să vezi părerea ei despre viitorul turneu de la București); comparația cu alte domenii de activitate este ilogică ( trebuia să o compari cu cei care câștigă un milion de euroi pe săptămână...);

Mircea (24 comentarii)  •  13 iunie 2017, 11:37

Reactiile unora dintre coleggi dvs ( mai ales Ioanitoaia) la adresa lui Daum sunt atat de josnice si la un nivel atat de jos… Te astepti la asa ceva de la presa de tabloid dar nu de la jurnalisti de continut… Dle Ioanitoaia parca a innebunit de-a binelea: toate reactiile pro Daum sunt postacii platiti … a devenit paranoic. Este ca si cum lui Daum i s-a dat o echipa de top 3 care merge struna si a transformat-o intr-o rabla. Ei bine, adavarul este invers: i s-a dat o rabla si ne asteptam ca in cel mai scurt timp sa facem din ea o masina de curse. Voi v-ati intrebat de ce cei doi antrenori romani consacrati in strainatate NU vor sa preia echipa nationala ? Probabil ca nu vor sa se compromita in cacialmaua fotbalului romanesc ? Daum nu a avut habar la ce calvar a inceput. Probabil nu este Daum cel mai tare selectioner dar de aici si pana a-l injosi in public facandu-l farsor si clown este o distanta enorma in contextul unei realitati fotbalistice falimentare. Ar trebui sa va fie rusine !

exidpol (35 comentarii)  •  13 iunie 2017, 13:09

-tovarășe, adevăr a grăit gura ta: între asa „zei” și unii oameni simpli ...nu pot exista conexiuni, de aia nici nu mă uit la tenisul ...zeiței tale; dar nu pot să rămân indiferent când văd steagul României terfelit în arena în care joacă...; dacă tu accepți e treaba ta, dar ține-o pentru tine...; că atunci când merg în străinătate ăia mă privesc ca un român *** ( care nu excelează la nivel local sau national in domeniul lui de activitate - aici ai glăsuit ca un adevărat secretar de partid comunist: mai întâi să ne remarcăm la locul de muncă și după aia să vorbim!!!), nu ți-ar fi rușine...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gica (26 comentarii)  •  14 iunie 2017, 12:33

Domnule Buzarin ! Nu aveti bani sa introduceti si optiunile "imi place "si "nu imi place ? Asa se poate afla mai bine cam ce parere au multi cititori despre "parerile "dumneavoastra de cunoscator al fenomenului Fotbal . P.S. poate ne mai spuneti si citeva amanunte despre Branesti si cum au plecat fotbalistii de acolo fara multe salarii .

gica (26 comentarii)  •  14 iunie 2017, 12:40

Domnule Buzarin ! Am cautat ceva despre acel Romania - Danemarca 1-6 de la o Nationala mai tinara si nu am gasit nimic . Oare este vorba de un Antrenor Roman care pregateste urmatoarea generatie de Vedete Fotbalistice Romanesti ?

Daniel (3 comentarii)  •  15 iunie 2017, 11:12

Deci este clar, Daum este vinovat pentru situatia din fotbalul romanesc !! Acum ca am aflat sunt linistit. Odata indepartat totul s-a rezolvat.

Comentează