Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cine ține cu Viitorul?

În primul an de Liga 1 au jucat pe Farul. Stadionul era gol, jupuit și trist, umplându-se doar la meciurile cu Steaua și cu Dinamo.

Permalink to Cine ține cu Viitorul?
luni, 15 mai 2017, 10:38

„În Constanța doar Farul contează” e și acum sloganul fariștilor, care dorind să-și păstreze identitatea    n-au prea rezonat cu echipa lui Hagi. Dimpotrivă.

Doi ani au mers la Chiajna, pe sintetic, împărțind arena cu gazdele. La meciurile lor veneau doar rudele și câțiva apropiați. Pentru localnici și echipa lor, Concordia, era cam mult, iar bucureștenii nu găseau deloc interesant să ia Bulevardul Uverturii sub roți ca să vadă niște copii care se zbat mereu să scape de retrogradare.

De alți doi ani sunt la ei acasă, dar lumea s-a adunat greu pe stadionul de la capătul autostrăzii. Dincolo de ghiol sunt luminile și sunetele Mamaiei sau, când nu e sezon, plaja pustie și romantică, plină de pescăruși.

Acum stadionul a fost plin, mașinile s-au parcat inclusiv pe marginea bretelelor asfaltate care duc la autostradă. În noaptea de sâmbătă spre duminică pe Facebook se făceau live-uri de la petrecerea din sala mare de la Iaki, unde părea să fie mai multă lume decât la meciurile unui tur întreg acum doi-trei ani, la Chiajna. Dacă tot e să fie Facebookul un reper, acolo există mii de felicitări, sute de mii de like-uri.

Oamenii chiar își arogă întâietatea de a fi fost suporteri ai Viitorului sau măcar de a fi fost alături de Hagi. Sunt persoane care chiar se ceartă. Una zice că a aderat sufletește la idee din 1 ianuarie 2016, alta chiar din 31 decembrie 2015. Cu o zi mai devreme.

În această avalanșă de simpatie s-ar putea să fie și un pic de fariseism, e la modă să ții cu campionii, iar dacă ei sunt întruchipați de Gică Hagi, atunci e chiar o chestiune de bonton. Dar, dincolo de această senzație care există și care nu se poate nega, toată povestea are și o parte bună. Chiar luând în calcul inevitabila doză de adaptabilitate a românului, e bine că Viitorul a reușit să adune dacă nu suporteri fideli, ultrași sau cum s-or mai chema, măcar destui simpatizanți. Niciuna dintre celelalte campioane „neașteptate” ale României, Oțelul, Urziceni, chiar CFR, cu trei titluri în cinci ani, n-a reușit să strângă atâtea simpatii într-un timp atât de scurt.

Rămâne de văzut dacă acești fani care au ocupat inclusiv mesele „de la peluză” din sala de celebrare de la Iaki și care sigur înainte de apariția Viitorului au ținut fiecare cu câte altcineva, vor rămâne alături de Hagi, cu care acum s-au îmbrățișat afectuos, și atunci când poate că lucrurile nu vor merge grozav. Ai grijă cu cine te îmbrățișezi, Gică!

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Ciubotariu (1 comentarii)  •  15 mai 2017, 11:50

Problema nu e cine tine cu Viitorul, ci alta: de ce FCSB a castigat doar trei!!! campionate in ultimii 10 ani.

Poli 21 (55 comentarii)  •  15 mai 2017, 12:49

Mai buzerantule, iar comentezi ceva la care nu te pricepi ? Mai lasa din gura ...pe care ti-o ofera berbacali .

mg (84 comentarii)  •  15 mai 2017, 13:00

Preliminariile Champions league bat la uşă. Vom vedea atunci dacă avem o campioană merituoasă. Acum însă, Hagi e dator să lichideze stocul de şampanie, iar finul s-o lase moartă cu TAS-ul, că ne facem *** (încă o dată).

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dodo (33 comentarii)  •  15 mai 2017, 13:03

Toti frustratii sunt antistelisti: jucatori, arbitri, ziaristi (majoritatea fara licenta in jurnalism), comentatori TV...

Carol K (61 comentarii)  •  15 mai 2017, 14:03

Problema nu e cine va tine cu Viitorul de acum incolo,treaba lor,e liber oricine sa o faca,mai greu va fi tocmai la Constanta unde pustimea a fost indoctrinata pana la ura impotriva lui Hagi dar asa cum spuneam nu asta e important acum.Mai interesant mi s-ar parea sa vedem cine va mai fi alaturi de Becali... Un gest ingrozitor de egoist,de imoral,de lipsa de caracter,dupa ce ai chinuit fotbalul un an intreg sa apari cu interpretari pe ROAF desi toata lumea stia, pentru ca se facuse oficial public,ca in Play Off conteaza la departajare exact partidele din Play Off...Limpede,clar...Doar pt ca niste scribi au incurcat frazele pe acolo si n-a reiesit asa din ceea e publicat apari cu atata aroganta sa-ti atribui ceva ce nu-ti apartine ? De aia spuneam,ce suporter stelist,vechi sau nou,va accepta sa se faca partas la o asemenea mizerie,la o asemenea golanie sinistra ? Probabil ca vor mai fi si din astia dar aici nu ma refer doar la suporteri ci la intregul bazin al oamenilor implicati in fenomen...Cine ar mai sta langa unul care a facut asa ceva ?

ABC (1 comentarii)  •  15 mai 2017, 14:33

Eu tin cu Viitorul Constanta si cu Academia Hagi din 2009 ,de cand a prezentat proiectul si a inceput sa joace in liga a 3-a. Respect Steaua pentru performantele europene , dar ar fi frumos sa respectati si voi aceasta echipa :Viitorul. Proiectul academiei este unul unic in Romania si baza sportiva este excelenta. viitorul promoveaza tinere talente precum :Florinel Coman (19 ani), Carlo Casap (18 ani), Dragos Nedelcu (20 ani). O rugaminte am : numai aruncati cu noroi in aceasta echipa care are doar 8 ani de la infiintare.

alex (6 comentarii)  •  15 mai 2017, 14:44

Acesta este textul scris pe 14 mai ora 15,09 pe blogul d-lui Tolontan. „Sansele FCSB la TAS sunt zero. Art. 27 alin3 din ROAF, referindu-se la play-off „3 Dacă două sau mai multe echipe acumulează acelaşi număr de puncte după ce au jucat toate meciurile programate în campionat... „ . Sintagma „ campionat„ vrea FCSB sa o interpreteze in sensul intregului campionat? Atunci Viitorul are 69 puncte (51 + 18) fata de FCSB care are 67 puncte (47+20). Vrea FCSB sa sa interpreteze in sensul play-off-ului? Atunci se aplica regula punctelor directe din play-off care o da campioana tot pe Viitorul. Nu poti sa imprumuti o regula de acolo si o alta de dincolo.„ Nu va exista un avocat care sa expuna argumentat un alt punct de vedere in public. Becali se bazeaza la TAS doar pe un Maior cu grad mai mare.

Dr. Dan Patru Tudosie (19 comentarii)  •  15 mai 2017, 14:51

In Romania chiar si cluburile de traditie, cand existau, adunau foarte putin suporteri. La absolut toate echipele stadioanele se umpleau doar la derby-uri. Si vorbim de stadioane de 10-19 mii de locuri, nu de Arena Nationala. Cu echipa lui Hagi, in concluzie, era greu sa tina cineva. Iar parcusul de dupa nasterea acestei echipe pe locul alteia (deci n-a fost un proiect luat de la zero) nu putea sa aduca fani. Aceasta formatie a promovat cu blat in Liga 1 si s-a salvat de doua ori prin meciuri rusinoase.

serghei (1 comentarii)  •  15 mai 2017, 15:34

sunt lipovean cu origini din Jurilovka ( Tulcea ) , stau in Constanta de 17 ani, va pot spune doar atat, in Constanta doar Farul conteaza! cei care au fost la meci , acei 3800 de suporteri pe stadionul de 4500 de locuri au fost doar ca sa vada acel meci important sau il sustineau pe Gica. Daca era Farul sa joace acest meci pentru campionat se inghesuiau oameni si pe acoperisurile blocurilor din imprejurimile stadionului Farul. Pana sa ajungem acolo, suntem datori sa ne sustinem echipa in drumul ei catre liga a3a.

JAX (2 comentarii)  •  15 mai 2017, 15:48

@serghei si eu sunt din Constanta si fie-miu de 16 ani tine cu Farul si uraste Viitorul...Toti prietenii lui exact la fel...Daca ei vor sa tina cu o echipa comunista n-au decat dar cei care cunosc acest club de vreo 25 de ani stiu ca au fost niste lorzi ai blaturiolor alaturi de Gloria lui tata Jean ca n-au bagat nici un leu in stadion care arata ca o cetate antica bombardata adica nu-s buni de nimic,coruptie,golanie...este echipa interlopilor .... Hagi e din alt film,a refuzayt categoric sa intre in vreo combinatie cu baietii astia,si-a riscat averea,a muncit ca un sclav pe propria plantatie ceea ce face si azi,a dat speranta si le-a facut un viitor copiilor talentati si muncitori,a izbutit sa faca ceva,un proiect pt acest oras.Spui Viitorul Constanta desi multi cei de acolo te huiduie,te injura,iti baga strambe,incearca sa te umileasca ei fiind nimic altceva decat niste ratati,zero barat.Nu sufera comparatie cele doua cluburi,unul cu radacini comuniste imbatranit in aranjamente necurate si altul pt copii,cu ei,pentru ei.

VASILE (1 comentarii)  •  15 mai 2017, 15:58

POLI TIMISOARA DE CE AFOST PENALIZATA PTR BAREM SI PTR SEZONUL REGULAR SI PENTRU PLAY-OFF. ACUM SE TINE CONT DOAR DE PLAY-OF,CICA ASA ZICE REGULAMENTUL CA E ALT CAMPIONAT. DA ,PENTRU UNII , NU PTR ALTII.....

Durden (126 comentarii)  •  15 mai 2017, 16:45

Prostii. Ma bucur ca a luat viitorul campionatul, nu ma intelege gresit. Inaa toate campioanele pe care le-ai enumerat s-au bucurat de suporteri destui pe stadion cata vreme au fost rezultate f bune. Abia dup-aia se vede lipsa culturii de mers la stadion a romanului. Pt k despre asta e vb. Nu avem cultura asta asa cum o au englezii de ex

teo (8 comentarii)  •  15 mai 2017, 17:44

Iar te iei de Hagi si Viitorul ! Acum nu are suporteri si joaca la tara . Vezi bine FCSB ar fi mai indreptatita ! Oare te plateste Becali si pe tine?

Aurelian (17 comentarii)  •  15 mai 2017, 18:08

Jaxule,pe adolescenti si pe pensionari ii prostesti cel mai usor :))))

sundance kid (37 comentarii)  •  15 mai 2017, 20:13

@ JAX Multumesc . Multa sanatate !

vasglo (22 comentarii)  •  15 mai 2017, 20:16

"Cine ține cu Viitorul??" ...Raspuns corect: Gino, fostul coleg de la Sportul!...-:)

florin (1 comentarii)  •  15 mai 2017, 20:30

În Constanța doar FARU conteaza

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  15 mai 2017, 20:41

...viitura este o echipa de la tara ...care a luat 5-0 de la Genk ...a castigat prin cateva blaturi despre care nimeni n a spus nimik ...

Cristi (1 comentarii)  •  15 mai 2017, 22:14

Eu. Din fata TV, nefiind posibil sa ajung la Ovidiu. Dar , cumpar un abonament pentru viitorul sezon si il donez unei persoane care nu-si permite , cu conditia sa fie la fiecare meci pe stadion.

dudu (7 comentarii)  •  16 mai 2017, 1:33

CIne tine cu Viitorul? Simplu - Federatia si Liga. Plus unii ca Multescu, Sumudica etc. Astia au facut posibil acest vis de aur Viitorul-campioana!

Dan T (17 comentarii)  •  16 mai 2017, 3:54

In Constanta doar faru' conteaza cand numeri retrogradarile !!! Viitorul e campioana tarii deci nu-i pe placul lor,deocamdata.Prevad o schimbare majora de atitudine si la malul marii,cat poti trai in minciuna,cat poti sa te minti ca farul ar mai putea reprezenta ceva vreodata,ramane o echipa comunista si cam atat ?

alexei (1 comentarii)  •  16 mai 2017, 10:46

Discutii inutile. Avand in vedere ca Viitorul este o echipa tanara infiintata intr-un oras care nu a dorit-o, are destui fani. De la sezon la sezon se vor inmulti mai ales daca o sa joace fotbal pe teren si nu prin culise cum se obisnuieste pe la noi. Daca FCSB le dadea "cu terenul in cap" la meciul direct din playoff, meritau sa fie campioni. Asa, se vor face iar de ras pe la TAS si oricum nu merita titlul dupa jocul prestat. Din pacate Becali este doar un afacerist si mai putin un om de fotbal.

Alin (41 comentarii)  •  16 mai 2017, 18:12

Pe bune ? Chiajna cati suporteri strange la meciurile de acsasa , dar Voluntariul ? sa nu mai vorbim de Branestiul tau

Vasco (146 comentarii)  •  17 mai 2017, 10:07

Eu nu tin cu Viitorul,eu tin cu STEAUA,dar NU ,sub nici o forma cu FCSB!Acolo exista o clica de imorali,in frunte cu "marele patron",jiji,cu "marele om de fotbal"mimi,cu verii profesionisti ai marelui patron si niste ***...duckadam,litu,ili dumitrescu,nastase,stoichita si..ultimul sosit ,dica.Steaua a murit in 2003,justitia s-a pronuntat,cu greu,abia in ultima vreme si nu in totalitate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan b (47 comentarii)  •  17 mai 2017, 14:40

"In Constanta doar Farul conteaza" este sloganul a cca 100 de baieti, asa zisii noi patroni ai SSC Farul. Ei sunt de fapt ultrasii, cei cu scandalurile si in buna parte vinovati de prabusirea adevaratului Farul. Spun ca nu au nimic cu Hagi dar au ceva cu Viitorul. Il vor pe Hagi dar sa faca ce canta ei. Hagi este cetatean al Constantei de copil. A plecat in lume, a facut performanta si bani si s-a intors acasa, adica la Constanta. Acum cativa indivizi il trimit "la tara". Spun ei ca Viitorul nu este echipa Constantei pentru ca, nu-i asa, in Constanta doar Farul conteaza. Am fost toata viata suporter al FC Constanta sau FC Farul asa cum le-am prins eu. Echipa aceea a devenit acum FC Viitorul Constanta pentru ca este din Constanta si face performanta. Asta place suporterului constantean. Cei 100 de "numai cu Farul" sa-si poarte zgomotele pe terenurile din satele judetului pentru ca nu vor avea forta sa stea nici macar in liga a 3-a.

Comentează