Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Sparring-partneri, cu eroii și antieroii

Ca să-ți joci credibil rolul de sparring-partner trebuie să produci emoție, nu furie!

Permalink to Sparring-partneri, cu eroii și antieroii
marți, 9 mai 2017, 11:03

Craiova a produs emoția, lansând tineri la rampă și lăsând să se vadă nu menajarea câtorva titulari, ci realele calități ale celor care i-au înlocuit. Dacă strategia nu era gândită astfel, azi mediul informațional n-ar fi fost ocupat cu biografia lui Andrei Vlad, micul Neuer din Bănie, ci cu gafele vreunor consacrați care ar fi facilitat succesul Viitorului.

OItenilor le-a ieșit mișcarea, n-are nimeni dreptul să-i arate cu degetul că au dat drumul în iarbă unui portar pe care l-a aplaudat toată lumea, dar și altor tineri, Bârzan, Popescu, Petre, alături de deja consacrații Ivan și Screciu (asta în condițiile în care poți fi „deja consacrat” la doar 17 ani), care „în condiții normale” ar fi fost mai greu trimiși în teren.

Dar, procedând astfel, Craiova și-a asumat, fie și tacit, obligația de a proceda identic și sâmbătă, cu Steaua. Adică tot cu Vlad, tot cu Bârzan, poate cu Vlădoiu sau cu alții. Mai ales că dacă au menajat titularii cu Viitorul, cu 10 zile înainte de ceea ce ei văd „istorica semifinală” cu Voluntari (dacă e așa de istorică, de ce au jucat așa slab în turul de la Severin?), au toate motivele să-și odihnească titularii și contra Stelei, cu doar trei-patru zile înainte de sorocul „meciului sezonului”!

Dacă oltenii au fost deștepți și au produs eroi, cei de la CFR au fost altfel decât deștepți și l-au creat pe antieroul Traian Marc. O lume întreagă, de la Duckadam până la alți specialiști, analiști și experți, a pus semne de întrebare la intervenția ratată a portarului de la acel nefericit, pentru el, gol dinamovist.

Pentru amatorii de istorie și de statistică, Traian Marc a fost eroul CFR-ului acum fix un an, la finala de Cupă câștigată, culmea!, chiar  în fața lui Dinamo! Iar faza cu „săpunul” scăpat pe jos e pură întâmplare. La 34 de ani, câți are Marc, nu te faci de râs în felul ăsta. Există modalități mai elevate și mai puțin flagrante de a-ți lăsa adversarul să dea gol.

Comentarii (8)Adaugă comentariu

Vioteatza (20 comentarii)  •  9 mai 2017, 14:13

Halucinant articol, cum ne-ai obisnuit...

Cosmin (1 comentarii)  •  9 mai 2017, 14:16

Domnule Buzarin, scrie in descria ta ca esti din Oltenia. Te descalifici publicand asemenea articole jenante in care aperi Craiova si dai indirect in Dinamo. Marc era cumva vreun portar de nationala? Nu, era un portar slab al campionatului si doar si-a aratat din nou "valoarea". Ce ar fi ca in Spania sa bage toate echipele care joaca cu Real niste juniori, sa le faca rodajul? Numai la voi in Craiova se face asa ceva. Salutari de la un stelist.

Stepfan (1 comentarii)  •  9 mai 2017, 15:25

foarte bun articolul . Respect

M M (2 comentarii)  •  9 mai 2017, 15:40

Eu sant plecat din tara din 93.....dar urmaresc constant campionatul romanesc....fiind suporter al echipei Dinamo,dar unul obiectiv. Dar de 20 de ani avand amici italieni..am devenit INTERIST ...dar unul infocat cu abonament la fiecare stagiune. Nu mi-a scapat nici un articol scris de dumneavoastra...santeti ff obiectiv si ma regasesc in tot ce scrieti. Dar campionatul acolo e un circ total cu personaje cu comportament de mahala...gen BECALI,SUMUDICA ETC...cine le permite sa fie prezenti non stop la televizor ..si sa faca fel de fel de acuze de care ar trebui sa se sesizeze justitia. Sumudica pare un antrenor de calitate ...si chiar un tip inteligent.. dar pacat ca este circar ...chiar needucat ...mereu cu degetul pe sus...nu trebuie sa suporte o tara intreaga un golan...culmea e ca familia lui avand si un copil nu-l pun la punct. Becali in schimb este un *** profund un incult...unul care nu lasa fotbalul romanesc sa progreseze....chiar daca a facut puscarie...a ramas acelasi personaj negativ ptr. societatea romaneasca. De fapt dambovita este de vina...ma refer la mentalitate. Eu unul doresc sa castige Viitorul campionatul...iar arogantii de la steaua mi-ar place sa termine pe pozitia 3.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Biba (1 comentarii)  •  9 mai 2017, 16:29

"Traian Marc a fost eroul CFR-ului acum fix un an" pentru ca a luptat pentru o Cupa. Acum, doar pentru o bere!

drako (9 comentarii)  •  9 mai 2017, 17:09

sunt din bucuresti si mi-a placut cum au jucat pustii craiovei ! bravo lor ! terminati cu teoriile conspirationiste.

mg (84 comentarii)  •  10 mai 2017, 12:17

..în cel mai bun caz, oltenii n'au avut interes să câştige, deşi multă lume crede c'au avut interes să piardă. Din răzbunare, de capra vecinului..etc Ar mai fi jucat cu minunaţii juniori, dacă meciul cu Viitorul îi făcea campioni sau îi retrogada ?

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  10 mai 2017, 20:36

...parerea mea de expert in jocurile CSU ...este ...ca i am lasat sa castige pe cei de la viitura ...la pauza s a vandut meciul odata cu intrarea lui A.Ivan ...acesta a fost semnalul cand l au lasat pe A Vlad singur in fata viiturii ...

Comentează