Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Ce fel de capră e Craiova?

Dinamo nu a știut să își păstreze avantajul obținut cu sudoare, oltenilor nu trebuie să le întinzi decât un deget ca să îți ia toată mâna

Permalink to Ce fel de capră e Craiova?
duminică, 23 aprilie 2017, 6:44

Nu se cade ca după un gol frumos, ca al lui Zlatinski, să te bucuri așa urât cum a făcut-o el. Să te duci în fața băncii lui Contra și să arăți ce-a arătat bulgarul. Adrian Mutu a spus că fotbalul lui Zlatinski nu e nici la nivelul unei jambiere a lui Contra.

Probabil că așa stau lucrurile, dar nu astfel se pune problema. Așa ceva nu se face, oricine ar fi pe banca adversă, Contra, Ferguson sau nea Costel de la liga a patra. Zlatinski merita cartonaș roșu pentru acea ieșire mizerabilă, Istvan Kovacs nu trebuia să aștepte fluierul final ca să i-l arate. Dacă un simplu tricou scos la bucuria de după un gol înseamnă cartonaș galben, atunci gestul bulgarului către banca lui Dinamo era de eliminare pe loc, fără alte îmbrânceli și discuții.

Dinamo, seara porților deschise

Contra a fost nervos, dar oricine în locul lui ar fi fiert sub presiune. Iei gol repede, apoi domini clar, faci 2-1 meritat, adversarul rămâne în 10 și tu mai ai vreo 5-6 minute, cu prelungiri cu tot, ca să scrie pe tine 35 de puncte. În traducere, locul doi și doar două puncte mai puțin decât Steaua înainte de meciul cu Hagi și înainte de Derby-ul direct, de 1 Mai muncitoresc.

Ce faci atunci? Închizi coridoarele spre poarta ta, ordoni calmul și păstrarea mingii, ai grijă să treacă timpul și să pleci acasă cu victoria (care ar fi fost meritată!) în portbagaj. Dinamo însă a fost cuprinsă de o frenezie ofensivă inexplicabilă, stătea cu 6-7 oameni dincolo de centru.
Aduceți-vă aminte, înainte de faza egalării lui Zlatinski s-a petrecut alta, un contraatac 4 contra 3 al oltenilor! Cu om în plus, în prelungiri, la 2-1 pentru tine, n-are voie să se întâmple așa ceva! Lași 6-7 oameni în terenul propriu și aștepți calm fluierul final.

Cu Steaua, trei frustrări

Capră! Acestea au fost acuzațiile dinamoviste la adresa oltenilor, cum că băieții lui Gigi Mulțescu ar fi stat astfel cu Steaua, iar cu ei și-au dat sufletul. Cel mai nuanțat a fost Steliano Filip, care i-a acuzat pe juveți de „poziție nefirească”. Acel „Jegurilor!” atribuit pe surse lui Contra nu se pune, el fiind eventual rostit pe tunel, un spațiu neconvențional exprimării academice.

Dar care capră? În sezonul regulat, Craiova pierdea în tur, 2-1 în fața Stelei la București, după acel legendar penalty dat la hențul lui Acka întâmplat cu un metru în afara careului. Apoi, în retur, Zlatinski a ratat penalty la 1-0 și s-a terminat 1-2, după multe controverse de arbitraj.

Meciul din play-off a fost cel cu cotul dat lui Ivan, cu penaltyul nedat la Măzărache, deci iarăși scandal. Și-atunci, care capră? Zlatinski a ratat penalty nu doar cu Steaua, ci și cu Astra, și-atunci nu mai era titlul în joc, ci doar eventual locul 5.

Iar Craiova pierduse, până în acel minut 90 plus 2 care a declanșat scandalul, toate cele trei partide de acasă din play-off și era pe cale să-l piardă(1-2 pe tabelă atunci, om în minus) și pe a patra, golaverajul în acel moment acasă fiind 3-10!!!

Are și Craiova vina ei

Oltenii își duc cum pot finalul de sezon, cu 13-14 jucători valizi și doar cu vreo 7-8 de băgat în teren la acest nivel. E și eroarea lor, poate că trebuia să gestioneze altfel relația cu Rocha, Madson&Co, aflați la final de contract și trimiși degrabă la plimbare.

Au și ei păcatele lor, uneori arată mai mult suflet decât fotbal, reacționează prea emoțional, își pun hashtaguri motivaționale pe tricouri, o invocă prea des și prea patetic pe legendara muică a lui Tudor Gheorghe, acum sunt pe cale să creeze un eveniment epocal din istorica semifinală de Cupă cu Voluntariul de joi.

Dar de stat capră, nu stau. Sau, oricum, nu așteaptă minutul 90 plus 2 ca să se ridice din acea „poziție nefirească”, vorba candidă a lui Steliano.

Comentarii (23)Adaugă comentariu

Freddy RE (19 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 20:45

Cum poate un caine mai mult sau mai putin de Buuresti sa priceapa ce-i aia un Oltean? E o pozitie nefireasca pentru unicul sau neuron care - de plictiseala - trage suturi la perete intre 2oua coci coli.

je (4 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 20:55

fcd nu stiu decat sa planga ca niste dsoare

fakinlol (4 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 20:58

Nu inteleg cum ai ajuns inapoi la gsp, sa-ti dai cu parerea despre acest sport, dupa blaturile facute la branesti.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 21:05

Ca si Dinamo, Viitorul sau altii Craiova e o echipa penibila cu un antrenor penibil.... Sunt fan U dar nici o echipa nu va prinde grupele Europa League sau Champions League....Orice comentarii despre fotbalul romanesc nu se justifica....Cine cumpara meciuri din Liga 1 pt. a fi transmise ar trebui anchetati de DNA pt. spalare de bani.... Pt. ca nu valoreaza absolut nimic. Un campionat infect cu niste *** de antrenori si nulitati de fotbalisti....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marius (15 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 21:12

Aline hai sa zicem ca noi *** cu steaua fcsb sau cum se numeste pt ca am pierdut meciul direct cu ei si am batut viitorul. ok, poate asa e. dar dinamovistii care le-au luat 4 puncte celor de la Viitorul si au pierdut cu fcsb cum sa le zicem? *** (expresie folosita chiar de "reputatul" antrenor) de contra mai bine s-ar uita in propria-i ograda inainte sa acuze alte echipa ca vezi domne ajuta fcsbul ca pana una alta *** (iarasi expresia nu-mi apartine) din echipa lui au contribuit din plin la clasarea fcsbului pe primul loc. 4 puncte luate Viitorului + 3 puncte acontate de fcsb in meciul cu dinamo = ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (10 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 21:19

E dovada de prostie sa acuzi Craiova ***, cand tu insuti ai pierdut cu 2-1 in fata fcsb-ului mai acum cateva saptamani.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dodo (33 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 21:46

*** pentru Dinamo, vezi pasa cadou a lui Dumitras.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

zappy (4 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 22:12

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dr. Dan Patru Tudosie (19 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 22:40

ultimele 10 partide ale fcu si cele 8 jucate de csu au urmatorul bilant: 0 victorii, 3 egaluri si 15 infrangeri in fata stelei. da, craiova e ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dr. Dan Patru Tudosie (19 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 22:56

prietene, tu pui *** in titlu si mie-mi cenzurezi cuvantul? sa-ti fie rusine.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

demolarii (11 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 23:02

Cam in genul in care la gsp.ro sunt un numar de ziaristi care fac ce spun conducatorii Fcsb, calcand in picioare cu articolele lor pro Fcsb, orice posibila deontologie profesionala....asa si la Craiova sunt cativa jucatori care joaca la mai multe maini. dar cum Fcsb nu a fost sanctionata in cazul Neaga, Valiza, neprezentarii la lot in ianuarie 2016, sau Gnohere, nu cred ca vor fi jurnalisti de investigatie-cele gsp.ro par facute directional, care sa sape pentru a scoate adevarul....doar e vorba de Fcsb.....

JAX (2 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 23:05

Dinamo are sansa sa-i bata pe stelisti.Daca nu o vor face se va putea spune ca au stat "capra" !

adi_dinamo (6 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 23:09

bagam prea mult in seama o echipa de 2 lei cum e craiova. asa oras, asa oameni, asa echipa...de 2 lei.

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  23 aprilie 2017, 23:24

Contra este un om de nimik ...un prost crescut ...ca si prostul lui de fundas stanga ...niste rebuturi care nu se pricep decat sa jigneasca ...sa le fie rusine daca stiu ce este aceea pentru ce au zis la adresa noastra ...

Brandremist (2 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 2:10

Mă surprinde că nimeni nu vorbește despre un lucru evident: la Craiova se petrec lucruri necurate. În primă instanță, un brazilian se ia la trântă cu Hagi și portarul de la Viitorul. Apoi un jucător ia o portavoce și înjură cu patos fanii dinamoviști (a se remarca prin contrast cum a fost primit Craioveanu de suporterii lui Dinamo), apoi Ivan îl faultează urât pe Camora, e eliminat și urlă la arbitrii că el n-are stadion (!!). Băiatul care a dat gol cu Viitorul vrea să-i rupă un picior lui Nistor (intenție clară, vizibilă din avion, ca și la Sergio Ramos cu Messi)și e eliminat pe bună dreptate . La final, Zlatinski o ia razna de-a binelea. Eu m-am uitat pe profilul lui și am văzut că n-a primit nici măcar două galbene într-un meci!(!) în cariera lui( și are peste 200 de meciuri jucate! ) iar acum a luat un cartonaș roșu direct. Nu cred că TOȚI jucătorii ăștia sunt duși cu pluta. Li se întâmplă la clubul ăla.

pietricica (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 8:00

De- a lungul anilor Craiova a stat de mai multe ori in "pozitie nefireasca" in fata Stelei, dar nu pentru ca ar fi avut nu stiu ce sentimente ci pentru ca de acolo mai pica ceva. Si pe foamea asta....

dan (30 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 8:34

"in retur Zlatinski a ratat penalty la 1-0"...cred ca era , de fapt, 0-0 in momentul respectiv..

Alexandru Chis (11 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 8:45

Daca asta este "vorba candida" a lui Steliano Filip, respectiv "pozita nefireasca", atunci, draga Buzarin te rog sa nu mai comentezi astfel de mizerii! De ce simti nevoia sa scri: "Acel „***!” atribuit pe surse lui Contra nu se pune, el fiind eventual rostit pe tunel, un spațiu neconvențional exprimării academice"? Cumva acest "*** (de antrenor)" nu se pune"? Da, este adevarat ca de-a lungul timpului jucatorii carioveni au fost dusmani inversunati ai celor doua echipe "militarizate", Dinamo si Steaua, dar asta nu insemna ca un antrenor - care se doreste a fi unul titrat si trait prin strainataturi - trebuie sa fie lasat "sa se dea in stamba", in cel mai josnic mod cu putinta. Materialui trimis de tine la ProSport trebuia, in primul rind, sa infiereze modul execrabil in care s-a comportat Contra care cred ca este la fel de vinovat ca si Zlatinski. Dar cum esti partinitor, si putin-putin (mai mult!) om cu "singe alb-rosu" in vene... este explicabila apologia ta lipsita de fair play.

Alex One (87 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 9:25

Spiritul dinamovist nu se dezminte. Ideea lui Contra este, nu de ce ati stat capra cu Steaua ci de ce nu ati stat si cu noi ! Daca se termina 2-1 mai protesta marele antrenor ? Asa a reusit si vrea si in ziua de astazi sa castige campionate Dinamo, inca din vremea lui Luce si apoi a "butoanelor" din epoca Borcea,, conteaza mai putin jocul propriei echipe cat ajutorul arbitrilor si a altor echipe care trebuie fie sa moara cand joaca cu adversara la titlu fie sa se dea la o parte cand joaca cu ei, ideal ar fi ambele variante. Ehehe, din pacate pentru tine vremea Netoiului a trecut mai Gurita de tunel ! Sigur "normal" este ca Sumudica sa declare ca va face tot cei sta in putinta ca Steaua sa nu ia campionatul, tradus sa mimeze jocul cu Dinamo si sa joace" la sange" cu Steaua, ca altceva ce ar putea face, iar antrenorul Cfr-ului sa zica ca el doreste ca Dinamo sa devina campioana ?! Asa e "normal" si tot normal e ca nimeni sa nu ia atitudine pentru alterarea evidenta a atitudinii fata de competitie.

Jhonny (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 11:45

Cum sa ai 1 om in plus si sa dai gol abia in minutul 81 cu 9 inainte de inchiere sa iei gol in 90 si ceva si sa zici ca este scor nemeritat ? Daca ziceai ca a condus 2-0 tot meciul si a fost egala ta pe sfarsit, mai ziceam, restul sunt baliverne scrise la vrajeala !

kla2005 (5 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 15:00

Sa nu uitam ca tot Craiova si-a pastrat blazonul si *** la banii veniti pentru MECIUL DIRECT cu o fosta echipa de renume feroviar, antrenata de un Il Luce la vremea respectiva! Bine, era alta Craiova, insa oltenii tot olteni raman, indiferent pentru cine joaca! Mie mi-e greu sa cred ca vreodata vor sta capra in fata cuiva!

Alexandru Chis (11 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 15:40

Cit de machiavelic poti sa fi?! Eu reprodul un citat chiar din materilul postat de dta si, in contrapartida, catadicsesti sa cenzurezi chiar postarea ta, considerind-o ca "limbaj licentios". Stau si ma intreb: De ce ai mai formulat acea frazi in materilul pe care l-ai postat daca il consideri ca fiind acel cuvint (...) ca unul licentios? Chiar atit de perversa este gindirea ta? Prin acea corectura nevenita mi-ai dezvaluit a avea un caracter pervers!

Johny (1 comentarii)  •  24 aprilie 2017, 16:56

La golul stelei cu craiova marcat de gnohere,nici un jucator al craiovei nu a sarit un cm de la pamant desi mingea se plimba ceva pana la gol,repet UNUL daca sare de la pamant un cm...va rog urmariti faza...asta inseamna sa stai capra pt cine se face ca nu pricepe...urmariti faza golului si vorbim de pozitii...

Comentează