Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Un text stupid, un atac mizerabil și un gest minunat

Programul. Pe niște foi împărțite spectatorilor de la Severin s-au tipărit, cu litere albastre, pe lângă texte remarcabil documentate din istoria Craiovei și pe lângă fotografii-document, niște tâmpenii strânse într-un fel de compunere școlărească revanșardă, care n-are ce să caute mai sus de clasa a cincea

Permalink to Un text stupid, un atac mizerabil și un gest minunat
luni, 10 aprilie 2017, 7:01

Un exercițiu de imaturitate publicistică, un melanj de fraze nereușite. „Fecesebistul, o specie scârboasă, pe cale de consacrare”, plus atacurile personale la Duckadam, îngemănează acneea editorială a unor ratați semnați cu pseudonim care au dorit să se bage în seamă. Clubul trebuie delimitat net de această eczemă tipărită pe care niște oameni normali, veniți la meci cu gânduri bune, au fost puși în neplăcuta situație de a o atinge, cu mâna sau cu ochii.

Atacul. În loc să priceapă respectiva eroare tipărită drept ce era, Gigi Becali s-a îmbățoșat televizat și a spus că sigur e mâna lui Mihai Rotaru, patronul oltenilor, fără de știința căruia nu se mișcă nimic la Craiova. Megamediatizatul număr unu al Stelei a admis că nu-l cunoaște personal pe finanțatorul Craiovei, că au vorbit doar de câteva ori la telefon pe tema Andrei Ivan, după care l-a catalogat „dobitoc”, „prost”, „jigodie” și „mârțoagă”. Un atac mult mai josnic decât fusese nereușitul program care a aprins văpaia. Reacție de adevărat creștin în Săptămâna Mare! Anormal este și că moderatorul tv n-a curmat convorbirea imediat, ci a continuat-o, abordând și alte teme „de larg interes”.

Gestul. Când Andrei Ivan era picat în iarbă, fără cunoștință, în urma loviturii aplicate de Bălașa, rămasă nesancționată nici măcar cu fault, până să vină medicii, paramedicii și ambulanța, Florin Niță a țâșnit din poartă, și-a dat mănușile jos și i-a scos limba de pe gât atacantului oltean. Adversarului. Colegului de întrecere. Omului din preajma sa. Într-o seară care a adunat mult zaț moral lăsat în urmă de oameni care ar trebui, de fapt, să ofere exemple, lumina a venit din iarbă, din teren, dintr-un loc în care adversitatea se decantează atunci când e nevoie, transformându-se în omenie.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

adi_stelistul (70 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 20:15

Deci delimitam clubul de program. Frumos. Desi nu stiu pe cine convinge. Si stabilim si categorii de abjectie. A celor care arunca cu laturi in toti suporterii unei echipe e mai mica decat a celui care o face doar in directia sefului gruparii rivale. Interesant. Da' poate nu pricep eu.

dan (1 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 20:18

acel program de meci editat de clona Craiovei, in cel mai normal mod ar trebui sa atraga dupa el AUTOSESIZAREA FACTORILOR INSARCINATI CU LEGEA SI ORDINEA PLUS FORURILE SPORTIVE COMPETENTE!

Ion Olteanu’ (19 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 20:20

Programul de meci a fost redactat de catre cei care scriu pe craiova-maxima.ro. Pana in 2013, forumul unde se adunau suporterii Universitatii Craiova sa discute a devenit pustiu. Ma rog, nu pustiu, dar nu are nici macar 20% din traficul avut pe vremea cand exista U Craiova. Culmea e ca de la aparitia CSU Craiova acel forum a devenit foarte puternic financiar. Acum scrie stiri, pune video-uri, scoate reviste, face concursuri cu premii constand in obiecte ale CSU Craiova samd. E lesne de priceput pentru toata lumea ca baietii sunt platiti de CSU ca sa propage proiectul clona inca de la inceput. Referitor la programul de meci nu numai ca au avut acordul sa-l faca si sa-l distribuie, ci sunt si platiti de Rotaru Mihai pentru a face asta.

nica fara frica ! (17 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 20:27

buzarine nu ai dreptate !.....craiova a jignit milione de FCSB`isti pe cand Becali a jignit un....huligan !!!!....si bine i-a facut !!!......ceea ce in Europa civilizata ar parea ceva utopic(continutul si titlul programului la meci) in Romania e....normalitate !!!...nu de pomana suntem considerati....ferentari`ul Europei !!!

Andrei (23 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 20:49

De ce nu-l poti jigni pe Duckadam? E un bun national? Nu e politicos sa jignesti pe nimeni, insa nu vad de ce pui problema la Duckadam ca si cand ar fi vreo blasfemie. Vrei sa vorbim cu Daniel sa il canonizeze?

ave (1 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 21:56

Daca in medicina se corecteaza "pierderea cunostintei " in "pierderea constientei", nu se poate face asta si intr-un text, daca-mi permiteti, atat de elevat precum cel de fata? Sper ca doar melanjul acelor fraze nereusite se facu vinovat de "distrugerea" atentiei.

florin.b (5 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 22:06

In primul rand de ce , domnilor jurnalisti , va declarati dezgustati de acest program cand el izvoraste din ce scrieti dv zi de zi . De luni si luni de zile persistati in aceasta ironie ieftina cu FCSB in sus , FCSB in jos ...E ca si cum nu ati sti cine este FCSB. facand asta efectiv sunteti partasi la un linsaj al unor jucatori si suporteri nevinovati . O sa spuneti ca e o decizie judecatoreasca , ca voi respectati ce scrie in acte..Da , respectati o decizie care nu-si avea rostul , o decizie care pune bomboana pe coliva unui fotbal muribund. Nita nu a tinut cont ca Ivan ii era adversar , nu l-a interesat nimic in acest sens , a vrut sa salveze o vita si e un gest minunat , in aceste momente Steaua e ca Ivan aseara , cazuta jos , lovita de cei care ar fi trebuit sa o apere..Presa , adica dv , ar fi trebuit sa ajungeti primii la ea , sa-i faceti resuscitare . In loc de asta va spalati pe maini cu o decizie judecatoreasca si filmati nepasatori o moarte in direct .

romlary (1 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 23:18

Mai fratilor ani de zile, cine a sadit acest tip de manifestare, nu va aduceti aminte inainte de puscarie? cu razboinicul lumini, cu amenintari si injuraturi in direct, cu scandaluri si scuipaturi pe strada? Da, da uitati sau nu vreti sa va aduceti aminte, cine seamna furtuna , vant va culege!

Lucian Stuparu (1 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 23:41

Ha, ha. Cat de greu e sa intelegeti ceva cand iese din tiparele consacrate in birourile editoriale ale gazetei. Acel program de meci, ca multe altele, dar ca si multitudinea de proiecte organizate de craiova-maxima.ro sunt finantate de membrii formului. Pentru ca formul e o comunitate de oameni inteligenti, care au capacitatea sa castige un ban cinstit din activitatile zilnice, de oameni pasionati, care au devotamentul sa cheltuie acei bani pentru binele clubului, dar si de oameni curati, care nu au fost manjiti de patroni sau diversi binefacatorii ai celor care au semnat editoriale anonime, inclusiv in gazeta. Decat sa criticati ceva ce nu intelegeti mai bine v-ati uita in propria ograda, plina de oameni mici si insignifianti, mult prea dedicati patronilor in detrimentul fotbalului. Editorialul reflecta realitatea actuala, in care fara fcsb presa din Romania isi pierde cititorii, pentru ca circul nu mai e prezent in fotbal.

Alex One (87 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 0:51

Rotaru ? Nu este individul care fugarea autocarul Stelei dupa victoria anterioara si facea semne obscene pe geamul " gipanului "de "mare om de afaceri" ? Nu este acelasi personaj "maestre" Buzarin ? Pai daca este, ce merita, intoacerea celuilalt obraz ca doar suntem in Saptamana Mare ? Sau te pomenesti ca omu' nu stia de "eroarea tiparita drept ce era" ? Eroare poate exista cand confunzi ,gresesti, ceva,precis, tehnic,o data,un nume ,un citat redat gresit sau atribuit altcuiva,etc., in niciun caz cand "elaborezi" o insulta.Pe vremuri erau si jurnalistii mai scoliti ,chiar cei care au depasit faza acneei si a eczemei. PS. Lumea a venit MASIV pentru ca juca Steaua nu FCSB !

Vict (21 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 0:57

Am citit acel text de citeva ori. Titlul e un pic tare - dar reflecta opinia unora, poate mai educati, despre ceea ce inseamna Gigi Becali, produsul presei sportive. Tipul nu merita mai mult decit sila. Ne dati si noua 2-3 exemple concrete de "timpenii" din acel text scris de fanii Universitatii Craiova? Eu nu vad nici o timpenie - doar o prezentare a realitatii. Ca in toamna anului 1989, U Craiova declanseaza din nou o revolutie; de data asta fanii U Craiova se revolta impotriva imposturii grobiene becaliote si mititele, intretinuta de presa din Bucuresti. Daca voi nu aveti curaj sa scrieti adevarul - desi sinteti platiti, oamenii astia scriu adevarul, asa cum stiu ei, dar pe banii lor. Asta inseamna coloana vertebrala. E FCSB o clona vara valoare ? ICCJ a decis asta. Este presa de la Bucuresti in genunchi in fata impostorilor becali si mititelu ? Evident. Prezentati toate minciunile lui mititelu si nici macar nu semnati acele articole !

George (2 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 4:06

Ce reprezinta frate dinamo si steaua? Pe cine reprezinta? Care este scopul lor in tara asta ori pe lumea asta? Si cum au putut aceste doua chestii sa patrunda atat de adanc in mintea multor amarati si sa le otraveasca sufletul... Acestea sunt intrebarille... asta cred eu ca ar trebui sa va intrebati in fiecare dimineata cand va uitati in oglinda.... dragi si stimabili "gazetari" ;) :))ca tot e Saptamana Mare cum bine ati remarcat... Asa sa va lumineze Dumnezeu!

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 6:13

...noi suntem anti bucuresti ...adica suntem contra hotilor din fotbal ...si cu asta gata ...am incheiat ...credeti ce vreti ...dar toti cum ajung in Bucale devin hoti in fotbal si fura provincia ...

gogu kioru Stiinta Craiova (36 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 6:55

DA ..baietii care au scris acest program au DREPTATE!!!....fcsb-istul este doar un cioban filantrop ,dar ***!Iar marelew Duka un minjit de euroii ciobanului Jiji..Doare adevarul domnule Buzarin?Pe tine marele oltean?Lie avea dreptate...esti doar un pupincurist al celor care iti arunca o mina de arginti...Apropos?Stii cine e Lie?Mititelu te mai plateste?Jalnic Buza,jalnic,asa ai fost toata viata...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ofsaid (5 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 8:58

iti aplaud punctul de vedere rpivindu-l pe fariseul,crestinul,zice el,purtatorul de cruci si icoane,turistul nerusinat de pe muntele athos,omul care zice ca el este invingatorul,lumina fotbalului romanesc,dar jenantul nu aminteste ca el a batut astra si alte formatii nu cu jucatorii vrescuti in ghencea ci cu cei cumparati cu arginti murdari.io vreau bani din ch l,declara fara pic de rusine oierul,eu cumpar orice este bun in romania si nu explica de ce a desfiintat propriul centru de juniori,amintind doar ca ii pare rau ca n-a pus un ban la academia lui gica hagi la inceputul aventurii sale,dara fara pic de rusine se ploconeste in fata "fata regelui"cersind ca la coltul strazii sa-i vanda ceva din perlele sale de la cerna voda.pacatuiesti omule si n-ai nimic sdant in tine macar in apropierea marei sarbatori a celor ce cred cu adevarat in dumnezeu.vorvesti de diavoli,tu esti unul din aceia care l-au vandut pe isus purtandu-i icoanele fara pic de rusine.asta se numeste blasfemie nea jiji.

strul (6 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 9:22

Nu a trebuit mult sa ma cuget ca esti oltean sadea , Buzarine, ca si gasii ca mi - esti craiovean sadea ! Ceea ce explica blindetea ta fata de jiii godismul local si incrimionarea lui Gigi ! Ba , am lucrat la voi acolo acum 30 de ani , la fel erati , parsivi , duplicitari , de nimic ! Continuati !

durden (126 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 10:43

Esti prea sensibil, e jenant...

eduard (6 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 11:16

o sa ajunga odata si Dumnezeul vostru becali la fundul sacului , sa va vad atunci .

eduard (6 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 11:18

este incredibil cum becali are toata mass media la picioare , peste doi ani candiddeaza iar la presedentie.

exidpol (35 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 12:37

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vlad (35 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 12:39

"Eroare tipărită" ... doar atat ha?? :)) Din punctul meu de vedere, injuriile lui Becali nu sunt cu nimic mai rau din ce s-a tiparit acolo. Cum poti spune ca este o eroare? Cand cineva scrie lucrurile alea, altcineva la aproba, altul le tipareste si altcineva le imparte.... eroare??? In niciun caz nu a fost o scapare si cu siguranta a fost premeditata. Incercati sa fiti mai obiectiv.

dr jivago (1 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 16:15

d-l Buzarin a scos caznit cu scrasnit de masela un articolas care poate rivaliza in platitudini cu continutul programului de meci... obisnuit sa puna batista pe tambal incearca fara talrnt sa -l acopere pe ghertoiul rotaru, un individ decantat din tarabele craiovei... are dreptate cineva de pe forum, cand spune ca prazarii prin mazgaliturile buimace jignesc multi oameni, inclusiv legende ca Hemuth Duckadam.... cat despre *** @andrei, @florin b.(parca ai enumera membrii unui taraf din caracal) trebuie sa ai ceva minte ca sa-ti dai seama cat de prosti sunteti...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emil (1 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 19:29

Sa te mai miri de ce nu vine nimeni la meciuri? Text intradevar josnic, indivizi pe masura, fotbal si arbitraj slab.

aaa (5 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 20:46

Felicitari florin. b! Vict, indivizi ca tine au contribuit la decaderea fotbalului oltean,fotbalul romanesc in general!

MZM (48 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 21:19

Mahalagismele din fituica respectiva ii degradeaza si ii jignesc tocmai pe cei care au intocmit-o si nu pe oaspeti. Actualii conducatori ai echipei din Craiova ar trebui sa taca malc, sa nu faca valuri, pentru ca echipa lor este in... ilegalitate in Liga 1. In curand se finalizeaza procesul cu Mititelu si actuala Universitatea(??), impostoarea care pretinde ca e urmasa Craiovei Maxima, va disparea din fotbalul romanesc! Nici nu cred ca va putea fi retrogradata, ci va fi desfiintata! Iar FRF si Liga vor trebui sa-i platesc lui MItitelu, despagubiri, vreo 200 de milioane de euro, pentru dezafiliere!! Oricum, daca aveau ceva de demonstrat trebuia sa o faca pe teren si sa-i bata pe Stelisti la fotbal, mai ales ca nu i-au mai invins... "de cand lupul catel"!

tiptil (1 comentarii)  •  11 aprilie 2017, 23:56

Acest " program de meci " este facut de maxima-sport...... dupa cum scrie si pe el ...... de ce sa isi asume CSU ceva facut de maxima- sport. Ei sunt suporteri ai Craiovei si ca toti suporterii inflacarati mai sar calu ...

pacific ionel (30 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 0:06

Domnule Alin Buzarin nu va prinde deloc rolul acesta de cetatean sensibil si intrigat de abordarea jignitoare si infecta a oficialilor echipei CSU Craiova sau a ''junelui'' Becali. Este foarte clar ca si unii si si celalalt fac doar ceea ce stiu, sa jigneasca si sa arunce cu balegar unii in ceilalti si sa dovedeasca (daca mai este ceva de dovedit) ca fotbalul romanesc nu a devenit altceva decat o groapa plina cu gunoi urat mirositor. Da, domnule Buzarin din nefericire aceasta este consecinta a zeci de ani de ''cloaca'' si ''vorbe nespalate'' cu care s-au ''gratulat'' oamenii care s-au perindat prin fotbalul nostru ''minunat'' si mai trebuie mentionat domnule Buzarin ca dumneavoastra oamenii de condei ati alimentat aceasta stare de fapt si contribuiti zilnic, prin modul samavolnic cu care asterneti pe hartie tot felul de ''intentii bune'', la mentinerea unei stari de ''simpatie'' intre oponenti. Exprimarea dumneavoastra sugestiva prin care incercati sa aratati lipsa educatiei si a respectului in fotbal nu vi se potriveste deloc domnule Buzarin, este tarziu sa veniti acum cu lectii de moralitate si exemple de civilizatie dupa nenumarate articole in care ati balacarit si intretinut ani la rand flacara unui fotbal toxic.

tinutul secuiesc (37 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 5:45

ovidiu_3003 Asta e argumentul ajutorului de pantofar cind ajunge in Bucuresti . Treizeci de ani mai tirziu se crede mai bucurestean decit bucurestenii de 6 generatii !

tt (3 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 8:32

O sa incerc sa sintetizez putin situatia... pentru cei ce sunt neutri si citesc commenturile... lucrurile stau exact asa. In jungla din Romania a anului 1993 s-a incercat desprinderea sectiei de fotbal a Clubului Sportiv Universitatea Craiova... aceasta desprindere a fost realizata practic dar teoretic a fost ilegala(exista o decizie judecatoreasca in acest sens) In perioada 1994 - 2011 au existat mai multe forme de administrare a echipei de fotbal toate dovedite falimentare... si falimentul a venit de la sine la propiu intr un final... in anul 2013 Corneliu Andrei Stroie(parintele Craiovei-Maxima) si impreuna cu actualul director al Clubului Sportiv Universitatea Craiova, Pavel Badea au decis redeschiderea sectiei de fotbal... au primit girul primariei pentru a folosi toata baza sportiva a Primariei Craiova(stadion, terenuri, cantonament, sali) a aparut si sustinerea financiara si implicit forma de administrare a noii echipe de fotbal Clubul Sportiv U Craiova S.A. echipa ce indeplinea toate conditiile pentru o competitie profesionista... totul intr un cadru legal sub forma unui contract de asociere intre Club, Primarie si ACTIONARI... Sa acepta invitatia FRF de a evolua in Liga 2 avand in vedere ca in Romania Liga 2 este cam singura liga din esaloanele inferiore care poate avea cat de cat statut de competitie profesionista(nu a fost luat locul nici unei echipe... exista un gol imens in competitie la acel moment multe echipe se desfiintau ori refuzau inscrierea in competitie... pana la urma chiar nu a fost completata seria ramanand locuri libere) EXISTA DECIZIE TAS DEFINITIVA(Universitatea s-a inscris legal in Liga 2 si nu a luat locul nimanui) A fost preluata si echipa 2 aflata in acel moment in liga 4 si care era administrata de CJ Dolj. Ulterior Clubul Sportiv Universitatea Craiova a catigat in instanta dreptul exclusiv de folosire a siglelor originale si derivatelor lor, logourilor, culorilor, imnului a numelui Universitatea Craiova si printr un acord semnat cu Universitatea din Craiova... a sintagmelor Craiova Maxima, Stiinta, Campioana Unei mari iubiri.

george (2 comentarii)  •  12 aprilie 2017, 8:47

Progamul de meci este al suporterilor pentru sporteri... totul este transparent pe forumul Craiova-maxima.ro acolo este precizat clar cum si cine se ocupa cine contribuie financiar cu sume mici pentru un numar limitat*deocamdata) de tipari... Exista mai multe astfel de programe tiparite pana acum... el pastreaza o grafica simplista, retro... a vechilor programe tiparite pentru Stiinta acum ceva ani... in general este incurajata o atitudine de Respect si Fair Play... exceptie fac cele doua mi ze r ii din capitala tarii. Ha! Ha! Ha! Hi! Hi! Hi!

Dorin (31 comentarii)  •  15 aprilie 2017, 12:27

Draga Alin, Inainte sa te identifici cu aparatorul din oficiul al presei (fara sa ceara nimeni asta) te invit sa citesti cateva comentarii la oricare articol de pe GSP. Vei avea surpriza sa constati, ca aproape in totalitate cititorii sunt nemultumiti de autorii articolelor, care pacatuiesc prin subiectivitate, agramatism si as putea continua pe inca 3 pagini... Pai daca nu sunteti in stare sa aveti o coloana vertebrala si sa scrieti in egala masura despre toti cei implicati, cum sa ceri altora acelasi lucru ? Deschide GSP in oricare zi si vei numara 85 % articole despre FCSB sau orice altceva ce are legatura cu FCSB... Cu tot respectul, dar fratele lui Tudor a adus argumente solide in apararea fratelui, care a fost pe buna dreptate nu numai umilit si injosit, dar si exploatat. Nu poti sa dai afara un om dupa 10 zile, oriunde ar fi angajat. Daca cei de la ASA, la fel ca ceilalti ar respecta drepturile omului, nu am avea asemenea atrocitati. comise cu incuviintarea presei, care in loc sa semnaleze aceste nereguli, ei dau exact in omul cazut la pamant. De ce nu vine presa acum, sa arate cum fcsb joaca pe locul echipei CSA in Liga 1 ? E chiar asa greu sa faca o adresa oficial catre FRF si LPF in care sa le ceara procedura prin care joaca echipa lui Becali in Liga 1 ? Asta e durerea, presa ascunde faradelegile serioase si arata lucruri minore...

Comentează