Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Avem jucători! Să nu mai zicem că n-avem!

Când pierd echipele naționale, ne plângem că dintr-un fotbal slab n-au cum să apară fotbaliști buni. E cea mai comodă scuză!

Permalink to Avem jucători! Să nu mai zicem că n-avem!
sâmbătă, 8 aprilie 2017, 9:53

Acel 1-6 cu juniorii sub 17 ai Danemarcei a devenit 2-9 „aggregate”, cum se spune, după un „decent” 1-3 în jocul-revanșă. Plus un 1-5 cu Rusia la tineret.

Plus prima reprezentativă cu șanse de calificare doar în maculatura SF editată de propagandiștii federali. N-avem fotbaliști, nu vine nimic din urmă, campionatul e slab și neinteresant, de unde și din ce să facem reprezentative competitive?! Trebuie să reconstruim totul din temelii, să imprimăm alte mentalități, iar acesta e un proces îndelungat, e nevoie de ani, decenii, secole, ere glaciare.

Rabona sub ochii noștri
N-avem jucători, dar vedem „rabona” în campionat. Ultima dată am zărit-o la Angel Di Maria. Acum vreo cinci ani, la Robben. În urmă cu mai bine de zece, la Juninho Pernambucano, în perioada de glorie a lui Lyon. Demult, în urmă cu aproape jumătate de veac, la George Best, un tip chefliu, dar fotbalist peste Beckham și peste Bale.

Nu te întâlnești în fiecare zi cu așa ceva. Alibec a reușit execuția într-un derby din play-off, cu om pe el, iar rezultatul trecerii stângului prin spatele dreptului a fost lăsarea lui Tănase singur cu portarul. Zicem că n-avem jucători, dar autorul de rabona joacă în echipa națională cât boxerii. Niște minute, acolo, când și când. Iar selecționerul ne va ține o predică de misionar venit să ne creștineze pe noi, barbarii, în care ne va spune că din cauza mentalității noastre greșite n-am observat că după două goluri și o pasă de gol prin rabona, pe Alibec l-a luat arsura la inghinali și a trebuit să iasă în minutul 37. Jawohl, Christoph, dar ce bine era dacă-l băgai de la început cu danezii și-l scoteai și tu, opărit la inghinali, în minutul 37, la 2-0 pentru noi!

Copiii Craiovei
Cu puștimea Viitorului ne-am obișnuit deja. Dar iată că oltenii se bagă în ciorba, presupus duală, a titlului (Hagi plus Gigi) terminând victorioși meciul de la Ovidiu cu trei puști pe teren, fără deja consacratul Ivan, suspendat. Screciu are 17 ani și joacă de trei meciuri fundaș central, deși postul lui e de mijlocaș, iar talia îl situează cu vreo zece centimetri sub standardul de 185-190, unde statuează fotbalul modern că trebuie să fie alura stoperilor. Jovan Markovici are 16 ani și două săptămâni, chinuie apărătorii adverși și își permite insolența de a da pasă de gol, deși n-a lovit mingea tocmai cum trebuia. Probabil însă că oficialii federali, corul refrenului care tot cântă că nu vine nimic din urmă, cred că Jovan e fie rudă cu Fane Iovan, fie vreun sârb de pe la Obilici sau Vojvodina venit în probe pe meleagurile noastre.

Ar mai fi și alții
Acest fotbal hulit din cauza lipsei de valori și acest campionat subțire au vândut de astă-toamnă până acum fotbaliști (români toți!) de vreo 20 de milioane de euro. Stanciu, Chipciu, Rotariu, Răzvan Marin, Toșca, Vătăjelu. Cum poți să spui că nu vine nimic când, iată, o jumătate de echipă națională pleacă în ultimul an, pe bani buni, spre Vest?!

Pe Florinel Coman probabil c-o să-l lăsăm să se mai coacă vreo patru-cinci ani, că e prea crud. N-a existat nicio discuție să fie convocat la naționala mare cu Danemarca, iar prezența lui Herr Daum, joi seara, în tribuna de la Ovidiu, să-l vadă, e echivalentă cu gestul șoferului care, după ce și-a lovit mașina în parcare, se uită să vadă cât de lovită e bara. „Dă-te jos, să vezi ce-ai făcut!”. Într-adevăr, Florinel n-a fost grozav cu Craiova, dar demarajele și golurile sale din ultimele șase-șapte meciuri ar fi trebuit să-l ducă la lot! Ar mai fi Păun de la CFR, chiar Deac, pentru că la finalul meciului cu danezii nu ne-a întrebat nimeni despre media de vârstă.

Toți sunt fotbaliști, fotbaliștii pe care ne plângem că nu-i avem, dar de fapt îi avem. N-avem însă ochi care să-i vadă, n-avem instalații sanguine funcționale care să aibă curajul să-i bage.
Cu excepția lui Screciu, care e de profil defensiv, dar a avut la Ovidiu o mare ocazie, toți ceilalți amintiți în acest text, care pe culoarele federale va trece drept reacționar, sunt jucători de atac, capabili să scoată un om din joc, să dea o pasă, să obțină măcar un amărât de corner, cu care nu ne-am întâlnit în meciul cu Danemarca.

Comentarii (25)Adaugă comentariu

Carol K (61 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 10:25

Avem jucatori tineri,avem o echipa bazata doar pe ei si ne batem joc de ea acuzand-o de tot felul de blaturi si de rele.Ca sa parem ziaristi nu vanzatori de castraveti.

Burebista (31 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 10:30

Mai buzarine tu esti chiar pe ni bil... hai sa luam rand pe rand... 1. Alibec joaca bine in liga lui peste prajit... trebuia sa fie leu si cu Albania la Euro si chiar cu Danemarca ca a jucat aproape juma de ora... nu poate duce un meci intreg ls nivel inalt... de acord cu mata ca trebuia introdus de la inceput... dar nu tot voi ii sareati in cap lui Daum ca nu il baga pe Keserü? 2. Mai slabeste-ne cu Vatajelu... cate minute a jucat in Cehia? Si tu il vrei la Nationala...ceilalti 5 enumerati de tine au jucat toti cu Danemarca... 4 titulari... deci ce vrei? 3. Screciu, Coman si Markovic sunt intr-adevar prea cruzi pt prima Nationala... sa confirme intai la grupele lor de varsta... tu esti ca un sarpe... ai doua limbi... eu am afus argumente desi nu meritai decat laturi.. pacat ca faci jocul anumitor oameni... imi placea cum scriai despre Craiova Maxima sau alte articole faine... respectul meu l-ai pierdut... si cred ca a multot altora...

Bog (8 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 11:47

Dupa judecata asta ar trebui ca in tenis toti jucatorii care reusesc puncte frumoase sa ajunga candva nr. 1 mondial.

Poli 21 (55 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 13:36

Pacat ca nu avem si ziaristi care sa stie sa scrie un articol cit de cit logic. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosmo (48 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 13:55

Da, avem jucători gârlă, intra câte 22 la fiecare meci, fotbaliști găsim mai greu. Alibec a dat și cu danezii o pasa geniala, cu călcâiul, Deac a impresionat Bundesliga, chiriches l-a anihilat pe higuain, și exemplele pot continua la nesfârșit. Și ziariști avem. Dar nu-i găsim, sunt că pantalonii de camuflaj.

Unu’ (16 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 14:02

E foarte usor sa criticam dupa. Pai Alibec n-a jucat ca toata presa vuia cu sutele de goluri ale lui Keseru, ca e golgheter in Buldaria, goluri in UCL, uite ca l-a bagat si a facut o ciorba. Razvan Marin, Stanciu, Chipciu, Rotariu, Tosca, astia sunt la nationala de cand a venit Daum, ba chiar a si jucat cu ei in mod constant, nu inteleg care e faza cu ei, fac tusa la nationala?Sunt jucatori buni daca vrem sa batem Armenia, dar pentru Danemarca si Polonia se pare ca nu e destul. Iar astia de 16 ani, pe bune? Au dat 2 pase in liga 1 si deja stam cu nasul pe sus ca avem viitor.

Poli 21 (55 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 15:21

In continuare dati dovada ca sunteti total lipsiti de logica, dar si de bun simt ( daca ati stiut vreodata cu ce se maninca acest lucru).

Dodel (1 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 15:37

Da, avem jucatori de fotbal! Pacat ca nu avem si fotbalisti...

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 15:50

alibec nu i bun de nimic in mewciuri internationale ...el joaca in blaturi ...astra si fcsb se preteaza la blaturi nu se stie cand joca in mod cinstit ... Atat timp cat selectia se face pe pile si il aduc la nationala de tineret pe un noname ca I.Hagi ...iar voi *** nu scoateti un cuvant despre aceasta nedreptate ...e normal sa nu avem rezultate in fotbal ...cine sa le faca ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bog (8 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 17:05

Apoi scrieti ca Napoli vrea sa scape de Chiriches!

Ion Ion 2 (2 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 17:28

Adevarul asta e! Antrenori nu avem! Adica, avem pe cel mai mare antrenor din istorie, Iliesta (cunoscut sub numele Stan Ilie), care a construit marea echipa a Branestiului, care ii avea in echipa pe celebri .... si .....! Plus cel mai mare conducator, Buzarin Alin! Astia doi ar trebui pusi la nationala lui Vochin si Burleanu si, ascultati ce va spun, nu avem cum sa luam titlul mondial! Daca astia din fotbalul nostru de azi sunt jucatori (nu fotbalisti), atunci ce sa mai zic! Pai Dobrin, cand dormea, era mai bun ca toti astia la un loc! Iar cand era si un pic sub influenta sticlelor de vin, ii batea la zero pe astia 11 de la nationala si el singur, fara portar! Ziaristi de clasa avem: Buzarin, Nea Ovidiu, Stucan, Cartianu sau Horia Ivanovici (stiti, ala de era jucatorul stelist din vestiarul lui Bergodi, lucru pentru care nu a fost condamnat la inchisoare pentru fals si uz de fals). Ne mai trebuie fotbal, pentru aceste genii ziaristice. Toti cei enumerati merita Premiul Nobel pentru Literatura!

mm.mick (2 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 17:52

Fenomenal articol. Executii de alea vezi si in spatele blocului, nu inseamna ca aia sunt jucatori de clasa. Sau, cum spunea cineva mai sus, numarul 1450 ATP poate avea oricand o executie de geniu absolut ... dar nu poti sa te astepti sa`l bata pe Nadal.

Thomas brams (9 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 18:42

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio (37 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 19:42

Ba mai zicem:NU mai AVEM JUCATORI.Sint mediocri. Toti.Si aia ai prodancei nici nu vor sa joace cu Daum.Numa dac-ar fi reghe rege la nationala

nick (1 comentarii)  •  8 aprilie 2017, 20:57

Despre care Vest vorbesti?Pentru ca cel in care se joaca fotbal la nivel inalt nu mai avem de mult fotbalisti .

vlad (8 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 0:46

Toti sunt fotbalisti??? Am inteles... de ce nu confirma niciunul afara? De ce nu se impune niciunul ca titular dupa ce se transfera in vest??? Acolo nu mai sunt interese, nu mai sunt oameni "rai" ca Daum si totusi toti isi rateaza carierele. Probabil si pe Maxim l-ati fi facut fotbalist cand era la Pandurii.... sa fim seriosi. Par buni doar din cauza nivelului competitiei din Liga 1!!! Sunt talente, asta cu siguranta... dar deja la 20-22 de ani, majoritatea pot fi considerati ratati, pentru ca rateaza ani esentiali dupa terminarea junioratului cu antrenori slabi, care nu-i pot invata nimic dpdv tactic. De educatie per total mai are sens sa spun??? Ca sa ajungi fotbalist mare mai trebuie sa fii si inteligent.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 0:48

Da ,pleaca spre Vest zici tu ca pe bani buni.... dar nu fac absolut nimic acolo. Vlad Chiriches e cel mai slab jucator din istoria Napoli dar ups.... la noi e capitan de echipa. Unul,care nici pe banca de rezerve n-ar trebui sa stea.... Maxim e varza la Stutgart. Alibec daca la noi in campionat se accidenteaza in min 30, imagineaza-ti ce ar face in Anglia unde este considerat cel mai dur campionat din lume..... Cite minute ar prinde in primele 20 de meciuri???? Oricit de optimist ai vrea suntem departe de sportul asta.... .Sunt nascut in Craiova si crescut cu Craiova Maxima ,dar in afara de Ilie Balaci, nu am avut altii jucatori talentati. Gica Popescu a rupt gura tirgului dar prin MUNCA nu TALENT.....Cei de acum n-au legatura nici cu MUNCA nici cu TALENTUL.....Ce-a facut Hagi la Real sau Barca???? NIMIC....Doar la echipe mici gen Galata sau Brescia....Daca ar fi asa simplu, tu ai lucra acum la Gazeeta dello Sport nu la GsP......Cind o sa avem vreodata un jucator vindut cu peste 20 de milioane euro-nu neaparat direct din Romania- o sa putem spune ca a aparut o luminita la capatul tunelului si pt. noi. Pina atunci bijbiim intr-un intuneric ABSOLUT......

andreiv (1 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 1:15

:)). Mulțumesc.

dan (19 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 7:17

buzarine esti irecuperabil, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane (87 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 9:30

Vorbe goale.Executiile acelea si jucatorii laudati,sunt intr-un campionat penibil, lipsit de valoare. Cum intilnim echipe de afara suntem inexistenti. Inca sunt destui care se cred buricul pamantului fara nici un motiv.Din gura suntem campioni mondiali la orice.

mg (84 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 10:42

..ca mata bobocule, nu le mai zice nimeni.. :) Spre deosebire de "nenumăratele noatrea valori' Lewandowski e vârful lui Bayern, şi nu lustruieşte banca.. Xenofobia salvează România.. Gică-Gică preşedinte !

Mazeta sporturilor (3 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 15:47

Esti penibil, buzarane! Mai si cenzurezi comentarii absolut decente... Cred ca te-a deranjat cuvantul "tabloid". Dar, pt. cultura ta generala, sa stii ca nu e o injuratura, e ziarul la care "prestezi".

cris4co (4 comentarii)  •  9 aprilie 2017, 22:49

Avem jucatori f. buni !!! Pot sa care in spate stelisti la nesfarsit!! Fault nu se da oricum!!! Nu l-a cerut nici comentatorul TV!!! Arbitrajul e modern dar in campionat lipsesc puricii cu bani!!! Toti strainii rad de noi degeaba!!! Nu ne da si noua mingea...CE folos ca avem jucatori buni?

mg (84 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 10:13

..cu observaţia că naţionala României nu e Academica Clinceni sau Victoria Brăneşti, să presupunem că cei de la FRF, beţi mangă, te-ar înscăuna general manager. Ai fi în stare să'i impui pe Screciu, Markovici şi Ivan la naţionala lui Daum, după meciul cu Steaua ? Dacă răspunsul tău e da, ai nevoie de consiliere psihologică. PS : ce mai fac fraţii Costea, alte mega-staruri.. ?

durden (126 comentarii)  •  10 aprilie 2017, 10:22

Stii ce se intampla dupa razboi,nu? Ai ajuns la fel de praf ca nostalgicul comunist ioanitoaia. Va implor iesiti amandoi la pensie va faceti restul colegilor de rusine...

Comentează