Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Rezistența din alți munți

Lupescu a avut o campanie scurtă. O lună și ceva e, firește, mult prea puțin față de patru ani, cât a tras Burleanu, zi de zi, ca să câștige aceste alegeri. N-ai cum să aprofundezi, n-ai cum să duci muncă […]

...

Cât fior mai provoacă Generația de Aur?

Sigur că votul n-a părut tocmai secret, buletinele de vot se reflectau în geam și de acolo în camera operatorului de la Telekom Sport, care a reușit să surprindă în direct mare parte din tainele scrutinului. Sigur că n-a fost […]

...

Dioszegi a întors și obrazul celălalt

Puțin peste 4.000 de euro aplicați unei echipe care o comite în asemenea hal și care primește peste un milion din drepturi tv nu înseamnă absolut nimic. Dar sancțiunea a fost aplicată în baza unui regulament anacronic, incomplet, făcut cu […]

...

Oltenii și rufele de pe frânghie

Alex Băluță se plânge public că nu joacă, reclamând în subtext postura sa de căpitan obișnuit al echipei, de fotbalist aflat aproape de echipa națională, valoarea sa, fotbalul pe care îl știe, poate și atașamentul care l-a făcut să nu […]

...

Candidații și televizorul

Posteritatea românească are la dispoziție acel episod dinaintea Prezidențialelor din 2004. Dialogul televizat dintre Adrian Năstase și Traian Băsescu va rămâne în arhive, iar replicile din acea seară, în care „și-a dominat clar adversarul”, iau adus celui de-al doilea acele […]

...

Dinamo încă n-a-nflorit

Totul ar trebui să meargă într-acolo, înainte și sus, undeva unde Nemec să rezolve și mingile care-i vin, și pe cele după care trebuie să coboare.

marți, 4 aprilie 2017, 9:33

De la venirea lui Contra, de mai bine de o lună, haita lui Dinamo scrâșnește mereu, cu dinții încleștați în pulpana adversă, fie că aceasta e un ițar moldovenesc de Botoșani, un crac de nădrag oltenesc (s-au văzut de trei ori în primăvara asta) sau o țesătură acrilică precum FCSB, un material care seamănă cumva cu Steaua, dar parcă e mai rezistent la șifonare.

Colți. Os pe os. Mârâituri de intimidare. Atitudine, răutate în sensul bun. Asmuțiți de Contra, inepuizabil pe margine, făcând șanț în propriul spațiu tehnic și uneori dincolo de marginile lui.

Acesta e Dinamo post-insolvență, post-Andone, post plecarea lui Rotariu. Cu suporterii mereu în spate, cu acel cor care te trimite să lupți mereu, Dinamo se zbate și aleargă. Muncește, transpiră, vrea. Dar fotbalul? Unde e fotbalul?

E puțin, e pitit în spatele ardorii, s-a făcut mic de tot la umbra deasă a atitudinii. E adevărat, a plecat Rotariu. E adevărat, lipsește Palici. Lumina nu vine nici de la Nistor, care atunci când nu e pe bancă, vine prea din spate, nici de la Bawab, încă departe de ce era la Craiova și chiar la Mediaș.

Totul ar trebui să meargă într-acolo, înainte și sus, undeva unde Nemec să rezolve și mingile care-i vin, și pe cele după care trebuie să coboare. Patrick e prea crud, Rivaldinho n-are noroc (bara din finalul derbyului putea fi gol), Dan Spătaru cântă cam fără microfon, iar Busuladzici și May au fost luați mai mult pentru destrămat decât pentru țesut.

La Severin, în Cupă, Dinamo a jucat mai bine de un ceas cu om în plus și n-a prea reușit să facă rost de minge. Cu Steaua, băieții lui Guriță au creat greu, ca niște scriitori care se apucă de-o carte fără să le fie prea clar subiectul.

Acest Dinamo de primăvară, atât de aplaudat pentru cum luptă, cam miroase doar a transpirație. E minunat să-ți dai sufletul pe teren, dar publicul acela mult și frumos din peluza alb-roșie vrea să vadă și el un copac înflorit, să simtă o mireasmă, să se poată bucura și de puțină frumusețe.

Comentarii (12)Adaugă comentariu

ionel (3 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 11:33

pana la Fcsb ,realitatea este ca CSU Craiova, echipa infiintata in 2013, ajunge in 4 ani sa domine FC DINAMO BUCURESTI in 10 oameni...asta arata ce echipa are Pianistu de Negoita, ce lot are, ce investitii a facut. El este investitorul Molie!Da, cu niste atacanti percutanti cum erau Niculescu, Ganea ai fi batut si Fcsb si clona Craiova,cu acele cateva ocazii, dar cand nu ai nici un varf de atac bun in lot (si Nemec e slab rau) nu ai cum sa te impui. Suntem ca Nationala, marcam greu si mai mult din intamplare, din greselile adversarului, din executii care cu greu se mai repeta... Nu stiu cum e Contra ca antrenor (mie imi place REDNIC si atat) dar pana sa vorbim de antrenor ar trebui sa vedem cu ce material lucreaza, Hanca extrema dreapta care acum 1 an era cel mai slab din primul 11, Nemec foarte lent, slab, rezervele lui Nemec nu sunt de Liga 1, Bumba e pe nicaieri, ineficient total, mijlocul e tehnic si mai tine echipa cat de cat. Echipa asta e de locul 5-6, putini jucatori merita sa fie la o echipa mai sus de locurile 5-6. Lipsa de investitii => lipsa de valoare. Daca imi fac echipa azi, la anul ma bat cu batjocura asta a lui Negoita de la egal la egal. Ne bate si ACS Recas in finala cupei ligii, astia nu joaca mai slab ca noi, nu au lot mai slab ca noi...sunt la fel de slabi ca noi.

ottonelu (6 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 11:39

Ați uitat să menționați "iegării de Giurgiu", la raionul îmbrăcăminte bărbați, in rest e okay, domnule Buzarin. LOL

ionut (2 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 13:07

costa bani floricele despe care vb .si cine sa i dea ?

aldo_m (19 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 13:09

se pare ca gurita nu prea mai este in stare sa asambleze o echipa daca vezi ca un cal schioapata de ce-l mai lasi in teren da credit unuia TANAR CA TANARUL NU POATE FI MAI SLAB ca cel din teren ,popa e cu multe clase peste rivaldinio dar cine sa-l bage si daca ai atacnt sau atacanti dinamo N=ARE MIJLOCAS DE CREATIE paraca nici hanca nu mai paseaza cum pasa si atunci cine sa constriasca asta e problema lui contra dispunerea in teren e o problema la aceasta echipa intre mijlocasi si atacany e o prapastie pe care gurita n-o vede ,nistor a gresit cu craiova TREBUIA SA IS E SPUNA CE=A GRESIT si poate se indreapta ca numai nebunii declarati nu se pot indrepta

Cosu (9 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 13:28

Cu bucurica inainte pe locul SASE.

Costin (11 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 13:53

Sunt de parere ca munca lui Andone s_a risipit la meciul cu Craiova, Contra nu a adus nimic altceva decat confuzie, si Dinamo culege rezultatele manipularii din partea celor care il preaslavesc pe Contra in tandem haios cu Mutu.

marius bogdan (1 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 13:56

Un articol foarte clar si la obiect care reflecta perfect calitatile si tarele acestei echipe care se zbate in mediocritate de atatia ani. Felicitari Alin Buzarin

Zamby (3 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 16:59

@Costin: esti un mare glumet! :)) Pai Andone si confuzie sunt sinonime. Contra doar mosteneste munca „ilustrului” inaintas (fost fundas) ;)

cutzu (1 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 20:38

pentru toate oitzele including scribul: nicio problema, jucam in EL si de pe locul 6 cu investitii zero, vroiati barcelona? reveniti-va!

bazileon (28 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 21:04

Cine-l acuza pe Negoita ca nu investeste (ceea ce e drept), nu vede ca omul nu are de unde? Toti banii ticalosi care vin la alde FCSB, Viitorul si chiar si Craiova, la Dinamo nu se intampla. Sa plece Negoita? Sa plece. Si cine preia Dinamo? Ionel? A propos, Craiova infiintata acum patru ani, abia astazi trebuia sa bata la portile primei ligi. Prin ce miracol a debutat direct in liga II-a? Nu ve e rusine?!

ovidiu_3003 (283 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 22:26

Dinamu o echipa de faliti in frunte cu reprezentantul Bucurestiului ...omul cavernelor ...bazileon ...la acesti prosti eu nu ma inchin ...le zic ...Amin !!!

Vali (13 comentarii)  •  4 aprilie 2017, 22:33

In Primera Division, Contra nu prea sapa santuri in propriul spatiu, ar fi fost trimis imediat in tribune ! De ce alt comportament si alt tratament din partea arbitrilor in Liga I ?!

Comentează