Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Câteva tâmpenii solemne după meciul cu danezii

De jucat s-a jucat prost, iar de vorbit s-a vorbit și încă se mai vorbește și mai prost. Iată doar câteva dintre enormitățile rostite după fluierul final:

„Am aliniat o echipă cu trei atacanți”. Mai mare prostie nu există! A […]

Permalink to Câteva tâmpenii solemne după meciul cu danezii
marți, 28 martie 2017, 12:08

De jucat s-a jucat prost, iar de vorbit s-a vorbit și încă se mai vorbește și mai prost. Iată doar câteva dintre enormitățile rostite după fluierul final:

„Am aliniat o echipă cu trei atacanți”. Mai mare prostie nu există! A fost Stanciu atacant? Niciodată. Și Chipciu s-a chinuit să fie, pentru că nu se pricepe în niciun fel să joace având spatele la poarta adversă. La Anderlecht e introdus în flanc, de cele mai multe ori în dreapta, uneori în stânga. Atacant a fost doar Keșeru și nimeni de pe bancă n-a sesizat mai devreme că vârful lui Ludogoreț se află într-o seară îngrozitoare.

„Ratările lui Keșeru ne-au privat de victorie”. Altă prostie. Într-adevăr, au fost trei ocazii bune, dar în afară de Keșeru nimeni nu s-a aflat în situația de a marca. Nu invocați acel șut de la marginea careului expediat de Răzvan Marin, pentru că a fost telefonat, slab. Iar Stanciu a executat prost, la un metru și ceva de poartă, singura noastră lovitură liberă periculoasă.

„De ce s-a jucat la Cluj, cu doar 27.000 de spectatori, și nu pe Arena Națională cu de două ori mai mulți oameni în tribune?”. Fraza aparține câtorva dintre nenumărații analiști tv și nu numai. E simplu, s-a jucat la Cluj pentru că Arena Națională era suspendată, în urma incidentelor din meciul cu Polonia. Numai neofiții își pot pune această întrebare. Erau și sunt de criticat destule până la plasarea meciului la Cluj.

„Avem în continuare șanse, suntem la un singur punct de locul doi”. Da, matematic așa este, dar locul doi din grupa noastră va fi aproape sigur cel mai slab din toate cele 9 grupe, așa că singurul baraj la care ne poate duce e cel de la Vidraru. Formularea corectă ar fi că suntem la 7 puncte de primul loc, singurul care va merge în Rusia. Așadar, n-avem așa multe șanse pe cât ne place să spunem c-am avea.

„Răzvan Burleanu a făcut lucruri fantastice pentru fotbalul românesc. Proiectele lui influențează și societatea”. Fraza îi aparține lui Daum și nu credeam că era nevoie să vină un neamț ca să așeze peste urechea șefului său român cea mai grețoasă limbă din istoria echipei naționale. În 95 de ani de activitate, dintre care 45 în comunism, n-a existat frază mai lingușitoare decât aceasta!

Comentarii (26)Adaugă comentariu

mg (84 comentarii)  •  28 martie 2017, 12:41

..da' noi ce căutăm de fapt în Rusia ? Cît despre Daum.. cel mai bine a spus-o un suport danez înaint de meci. E singurul nume cunoscut pe plan european de la naţionala României. Restul e tăcere...

Bog (8 comentarii)  •  28 martie 2017, 13:08

Jocul nu are nici o consistenta, noi nu putem tine mingea nici 10 secunde in posesie, ratam 11m, nu inscriem din 2-3 m, imi pare rau dar jucatorii nu au valoare. Ce sistem sa le mai oferi ca sa regasim generatia de aur?

Vioteatza (20 comentarii)  •  28 martie 2017, 13:40

Unde naiba ai vazut d-ta ca s-a jucat prost?? Sunt de acord cu d-ta ca s-a vorbit prost si o sa se mai vorbeasca, dar cui naiba ii mai pasa de ce anume se vorbeste avand in vedere prostiile debitate de presa in ultima vreme .S-a jucat binisor cu cateva greseli individuale dar putem spune ca echipa creste, poate nu atat de repede cat dorim noi, dar creste. Cu siguranta ca mergand pe aceasta directie vom forma o noua echipa in care 4-5 din cei care au jucat acum vor alcatui nucleul. Startegiile lui Daum sunt strategiile unui antrenor disperat nu ale un antrenor sofisticat sau cu cine stie ce viziune avangardista. Pastram sanse mari ca in 3-4 ani sa formam o echipa competitiva si de asemenea sanse mari ca sa nu mai ne facem de ras la un alt turneu final.

Anonim (78 comentarii)  •  28 martie 2017, 13:41

@ mg Dar cum ramane cu cu ce a spus neamtul despre burleanu? O fi Daum singurul nume cunoscut pentru suporterii danezi, insa a cam ... uitat sa antreneze (ma refer la tactica, la metode noi, nu la abc-ul fotbalului, pe care nu prea-l stapanesc unii dintre jucatorii nostri)! A.

alex (6 comentarii)  •  28 martie 2017, 13:44

Daum=esec. Insa sper ca nu speram la alde nea, Piti,Puiu,Sorin, Ando etc.

Poli 21 (55 comentarii)  •  28 martie 2017, 13:47

Timpeniile tale, mai oltene , nici macar nu sunt solemne, *** ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

geosx (1 comentarii)  •  28 martie 2017, 13:56

Da,chiar:ce sa cautam la un turneu final(european sau mondial)?Penibil(in nota romanului caruia ii place sa epateze fara sa aiba vreun merit )...A,da uitasem ca avem rezultate excelente la tineret,iar la seniori nu avem selectioner...Pretentii ridicole,caracteristice romanilor.

mg (84 comentarii)  •  28 martie 2017, 14:08

@Anonim. Ok, să vină atunci cuplul nea Puiu-Piţi.. Daum încearcă să fie diplomat şi faţă de Burleanu şi faţă de Hagi sau ceilalţi antrenori români şi faţă de jucători. Da' noi, se pare, nu suntem obişnuiţi cu aşa ceva şi'l bănuim de rele.. :)

Geo (11 comentarii)  •  28 martie 2017, 14:13

Deci, cum e treaba? Nu voi vroiati antrenor strain? Nu voi cereati demisia la romani? NU voi vroiati o echipa ofensiva??? Acum nu mai ziceti nimic? Ce vreti de fapt? (si includ aici atat "suporterii" cat si presa. A jucat domnul Daum cum ati vrut voi...5 jucatori din 10 erau axati ofensiv. Si ce am facut? Ne-am facut de cacao saracii de noi. Mai bine ma uitam la un meci de a lu' Piturca cu un gol dat de Torje pe contraatac in min 15 si apoi 75 de minute de "bubuieli" din apararea noastra..decat la presingul impus de neamt care dupa 50 de minute a omorat fizic pe toti din atac de nu mai aveau luciditatea sa dea o pasa cum trebuie. Neamtul daca era sa faca dupa capul lui facea si el 4-2-3-1 100%. Dar suporterul vrea spectacol..cu Pintili si Latovlevici. :)))) habar nu avem ce vrem de fapt. Vine meciul cu Polonia si o sa vedem spectacol...

dan (19 comentarii)  •  28 martie 2017, 14:28

1. Da, s-a jucat cu trei atacanti. Asta a fost rolul celor trei. Nu conteaza ce joaca la club, in acest meci li s- a indicat sa joace atacanti; ca nu i-au tinut balamalele asta e alta treaba. Il iei pe Chiriches si il pui sa joace atacant ce ii spui ca joaca fundas in fata portii adverse? Sper ca acum ai inteles afirmatia, “am jucat cu trei atacanti”. 2. Din pacate Keseru nu face fata in meciurile nationalei. Si asta o stie toata lumea, numai ca daca nu juca, toata lumea sarea in sus, cum de nu il vede Daum, cind el este fantastic la echipa lui de club bulgareasca. Sincer ma steptam sa iasa la pauza, doar ca probabil i s-a dat o sansa in plus, deci pe viitor va rog sa se termine cu d-nul Keseru la Nationala. Avem altii tineri. 3. Burleanu are meritul ca s-a gindit si a avut curajul, sa faca o schimbare, sa aduca un antrenor strain. De fapt singurul nume sonor de pe la Nationala. Ma gindesc acum la fraza lui Brucan dupa revolutie, “Romanilor o sa le trebuiasca cel putin 20 de ani sa invete democratia” sau cam asa ceva. Ce ii este de reprosat lui Daum? Cam nimic in afara faptului ca nu castiga. De ce nu castiga? Pentru ca nu are cu cine; se vede de la o posta. Sistem cu trei fundasi ales perfect. Sapunarul a fost cel mai bun Roman de pe teren. Nimeni nu spune asta acum pentru ca multi nu il vor la nationala. As fi preferat sa spun ca au fost Keseru sau Alibeg, dar din pacate astia nu sunt de nationala. Vedeti unde a dus ratarea lui Nicusor din primul meci? Marca el alta era istoria meciurilor, zic eu. Cred ca acum toata lumea este intr-un consens ca meciul cu Danemarca nu a fost decisiv. In afara de Polonia care daca nu il avea pe Leva, era si ea in aceasi oala cu ceilalti, nimeni exceptind ultima nu poate spune ca este afara sau calificata. Ori decisiv inseamna hotarator, a fost acest meci hotarator? Nu. Deci a avut daum dreptate? Da. Sper sa jucam mai bine afara ca se pare nu ne prea priesc jocurile de acasa. Hai Romania!

radu ctin (10 comentarii)  •  28 martie 2017, 14:48

1. Atacant, da termenul a fost binefolosit pentru pozitiile pe care au fost pusi sa joace cei doi. Daca ar fi fost pusi sa joace fundasi, asa ar fi fost numiti.ca Stanciu e joaca de regula mijlocas, este alta poveste; in acest meci, a fost atacant. Cred ca matale confunzi termenul de varf cu atacant. In fine, mai spun odata, cei ce joaca in atac se numesc atacanti. 2. Vad ca nu stiti decat sa criticati. N-am vazut la niciunul din criticii sstia inversunati pecDaum sa vina cu solutii, altele decat inlocuirea lui cu Piturca, Hagi, sau mai stiu e ce alte nume la fel de " vestite" in lumea antrenoratului. Nu vad un singur glas de gazetar, cu exceptia d-lui Geambasu, care sanumeasca problemele nationalei cu subiect si predicat, dincolo de a-l lua in tarbaca pe Daum. Selectionerul incearca toate posibilitatile, muta jucatorii in toate pozitiile ca pe o tabla de sah incercand sascoata maximum din asezarea lor dar mai mult de-atat nu re ce sa faca fiindca nu i-a facut el fotbslisti de trei parale. Cinevamai inainte, critica absenta lui Hoban..." are you serious?" , imi vine sa-l intreb. Pai ce mare branza afacut Hoban in meciurile anterioare, la nationala? Daum a pus in joc tot ce are Romania mai rasarit la ora asta, a si promovat cativa tineri din ograda "marei" echipe a viitorulului si tot degeaba. Voi chisr nu intelegeti ca nu mai avem fotbalisti? Voi nu intelegeti ca nimic din ce avem in fondul fotbalistic nu poate sa se ridice la nivelul de competitivitate la care sejoaca astazi in Europa fotbalistica? Uitati-va la echipa de tineret, e ciuca batailor, iar acolo nu mai e Daum, selectioner. Fotbalului romanesc i s-a semnat sentinta in momentul in care pepinierele cluburilor au fost abandonate, cand domnii mircea sandu si dragomir sustineau si frecventau cooperativa. O cooperativa care a adus in prim planul fotbalustic romanesc echipe ce nu reuseau sa iasa din divizia B sau C, in anii comunismului si ma refer aici la Gloria Bistrita, Gaz Metan Medias, Pandurii, Ceahlaul, Mioveni, Rm Valcea etc fara sa mai amintesc de cele satesti, de-a dreptul precum Chiajna, voluntari, Chindia sau mai stiu eu ce alta creatura. Sub obladuirea marelui sandu si vizionarului mitica aceste divizionare b si c au inlocuit echipele ce cu adevarat produceau fotbalisti, echipe care jucau de ls egal la egal si nu odata eliminau nume mari ale fotbalului european: universitatea craiova, fc arges, politehnica timisoara, uta, sc bacau, politehnica iasi, fc constanta, jiul petrosani, rapid bucuresti, sportul studentesc, universitatea cluj sau mai putin traditionala fc baia-mare. Aici si odata cu desfiintarrwa acestor cluburi/ echipe s-a facut condamnarea la moarte a fotbalului romanesc. Nici Burleani si nici Daum nu sunt responsabili pentru ce traim astazi in materie de sport cu balonul rotund. Ei incearca acum sa readuca din morti fotbalul de altadata si pe langa greutatile obiective, (?ca un fc arges, e imposibil samai avem), ei trebuie sa-si consume energiile si in lupta cu voi, jurnalistii lipsiti de onictivitate si de capacitate de analizaa starii de fapt. Voi, prin hartuirea asta vesnica nu ajutati revitalizarea fotbalului ci dimpotrivs,il ingropati si mai adanc in mizerie. Pe cine vreti voi la conducerea frf, peprunea? Pe cine vreti selectioner, pereghenkampf?

Anonim (78 comentarii)  •  28 martie 2017, 15:02

@ mg Din declaratiile lui Daum, nu rezulta decat curtoazia fara echivoc fata de burleanu; astept sa beneficiez si eu de ... undele bunastarii propagate la nivelul societatii prin intermediul proiectelor arivistului burleanu! A.

Dan (9 comentarii)  •  28 martie 2017, 15:41

De fapt, daca ai sta putin si ai analiza ce a facut FRF-ul de cand e Burleanu acolo, ai vedea ca totusi s-au facut mai multi pasi inainte decat in toti anii cu Sandu si Mitica. Dar pentru asta trebuie sa te informezi, nu sa vorbesti din auzite.

Thomas brams (9 comentarii)  •  28 martie 2017, 15:46

System Poti aplica cu niste fotbalisti, nu cu niste purtatori Ilegali de echipament de fotbalisti, cu mici exceptii. PUNCT

radu ctin (10 comentarii)  •  28 martie 2017, 16:21

Scuze pt calitatea comntariului...am scris in autobuz!

traian (1 comentarii)  •  28 martie 2017, 16:52

De fiecare data cand are un eveniment important la Cluj , cei din iubita noastra capitala , au ceva cu acest "orasel din provincie". Partea "Proasta" pentru ei , si partea buna pentru noi , este faptul ca de o vreme incoace ,toate evenimentele importante , chiar si pe partea sportiva , au loc la CLUJ . Chiar daca avem un gazon asa da rau. PS. o fi mai rau ca si cel de la Constanta....Piti stie::)

Flaviu (51 comentarii)  •  28 martie 2017, 17:25

Nu că s-a jucat prost, ci s-a jucat groaznic de slab.. 1. In primul rând alegerea sistemului de joc m-i se pare nerealistă pt ca jucătorii români se adapteaza mai greu la variatiile de asezare din cauza culturii tactice precare.. Asta cred eu.. Iar atât Latovlevici cât si Benzar au dificultati in a interpreta rolul jucătorului de banda in 3-5-2.. Apoi Chipciu nu este vârf ci aripa si atunci nu ai nici un câștig cu 3-5-2, pt ca el nu poate juca acolo..2. Au fost, după părerea mea si alegeri gresite cum ar fii Pintilii plus niște schimbări penibile.. ( Alibec , părerea mea, nu poate juca unic vârf sau împreuna cu Chipciu , el are nevoie de un sprijin puternic din linia a doua pt ca iese prea mult in lateral , caută prea mult mingea, iar Rotariu este atacant nu bandă stângă la 3-5-2) .. Si 3. Nu am intrezarit un plan B.. Cam asta e.. Plus ca n-am dus oameni între linii , n-am avut forța de joc, nici ritm etc . Un tablou sumbru.. Si Burleanu vorbea cu o zii înainte de importanta dezvoltării fotbalului feminin.. Asta chiar ca e de ,noaptea minții'.. Iar d-l Daum se gudură pe lângă el cu linguseli ieftine, ca sa-i prelungeasca contractul .. Cum sa reconstruiesti fotbalul așa ? Cum ? Pornind de unde ? De la ce ? Fotbalul nu e corporatie, nici multinationala ..

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  28 martie 2017, 18:50

...sa fim seriosi ...cultul personalitatii luyi Ceausescu intrecea orice inchipuire ...Daum a spus ce crede ...noi scandam Ceausescu si poporul fara sa credem ...

comentario23 (16 comentarii)  •  28 martie 2017, 19:05

Chiar ma intrebam cat vor mai intarzia sa apara solemnele tampenii regulate ale autorului.

Pacific Ionel (30 comentarii)  •  28 martie 2017, 19:29

Buzarine ce fericit ai fi fost tu daca pierdea echipa nationala, cate argumente ai fi gasit tu ca Daum este cauza distrugerii fotbalului romanesc si cate si mai cate. Asa ai inca emotii ca Romania mai are sanse la calificare, mici, dar mai are. Of, ce nasol.

Gabriel (1 comentarii)  •  28 martie 2017, 23:37

Doua mizerabile articole am citit in ultimii 27 ani in presa romaneasca. Unul scris de Ion Cristoiu la moartea lui Eugen Barbu, celalalt scris acum cateva luni de Buzarin la adresa lui Daum. Buzarin , acest neica-nimeni cu pretentii de metafora si memorie, cel care macar pentru ca a bagat botul vartos in soiosenia de fotbal romanesc atunci cand a fost presedinte la Branesti ( sic ! ) , nu trebuia primit niciodata inapoi la Gazeta. Si mai stii ceva, Aline : spre deosebire de tine, Vochin munceste. Poate ca mai si greseste, dar munceste de-i sar capacele ca sa vii tu sa-l improsti cu noroi ! Cu superficialitate, aroganta oltenesca si impertinenta!

Miguel (1 comentarii)  •  28 martie 2017, 23:42

Keseru este cel am mare ratangiu in viata.In meciul pierdut de Steaua cu Alborg acum 2 ani cu 0–1 a ratat 6-7 *** din tote unghiurile posibile.Asta e bun meciurile amicale fara miza.Uitati–va la ultimate lui meciuri in tricoul nationalei.Cine crede ca limaxul asta e de nationala e cel putin idiot.Pentru ce ia neamtul asta resapat 1 million de euro nu inteleg ,***.Iar in ce priveste conditia fizica nu stiu cine se ocupa de ea dar baietii astia nu au suflu sa duca 90 minute.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (199 comentarii)  •  29 martie 2017, 1:04

In sfirsit un jurnalist care spune ce trebuie sa spuna....Cit despre barajul de la Vidraru, mie personal mi s-a parut mai impunator cel de la HOOVER DAM dar am auzit si opinii care ziceau ca cel de la Vidraru e mai frumos... Jucatorii nationale ar putea face o excursie la Vidraru sa-si dea cu parerea. Despre campionate mondiale sau europene ei nu au drept sa-si dea cu parerea. Insa polonezii au tot dreptul sa o faca. Cred ca or sa fie si ascultati.....

vasco (146 comentarii)  •  29 martie 2017, 7:59

Vezi Buzarine ca s-a cam saturat lumea de tanguielile astea ale voastre dupa "epoca de aur" a lui sandu si dragomir,a fratilor samsari....Lasati-i si pe Burleanu si pe Daum in pace,incearca sa redreseze ceva din dezastrul lasat de clica mafiota.Pentru asta trebuie timp ,rabdare si buna credinta.Dar voua va plac doar *** din care ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Doru (11 comentarii)  •  29 martie 2017, 14:16

Nu fii asa de dur cu un neamt...El vine dintr-un sistem de care noi nici nu-l putem sa visam...se poate sa fi fost sincer în aprecierea lui către Burleanu, noi dacă trăim în asa mizerie este normal sa nu mai știm sa vedem lucrurile corect....de 24 de ani Mircea Sandu n-a făcut decât sa se imbogateasca, nimic pt fotbal....sa nu ne spună de sediul FRF sau de Mogoșoaia. ..și de-a colo și-a tras bani.. a condus FRF în perioada cu cei mai multi bani și acum vrem ce ...sa facă Burleanu și un neamt minuni peste noapte. Alin ești ziarist și cauta sa fii echilibrat, nu jigni un om cu care nu ești de acord, mai bine încearcă sa trăiești afara câțiva ani și vei vedea altfel lucrurile ...nu pt ca în alte tari sunt lucrurile perfecte dar numai asa îți mai revii la normalitate după ceai trăit o viata în capitala smecheriei.

Popescu Gheorghe (2 comentarii)  •  31 martie 2017, 8:37

Foarte obiectiv articolul. Cam asta este adevãrul suntem la 7 puncte de locul 1 Polonia, locul doi din grupa noastrã nu merge la baraj, poate doar la Vidraru, Daum e un cavaler teuton fara lupte la activ, jucãtorii sunt slabi, concluzia: nu ne vom califica la mondiale nici dupa acesti 20 de ani din 1998 incoace. Hagi unde esti?

Comentează