Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Play-off&out, la trântă cu logica

Ne poate spune cineva de la FRF (sistemul competițional s-a votat în Adunarea Generală) ce s-a întâmplat cu golaverajele și golurile din sezonul regulat?

Permalink to Play-off&out, la trântă cu logica
joi, 16 martie 2017, 9:37

Așadar, Steaua e liderul nostru oficial, cu 27 de puncte, golaveraj 2-0. Pe locul secund e Viitorul, cu același număr de puncte, 27, dar cu golaveraj mai slab, 0-0. Logic, nu? În orice matematică din lume, 2 e mai mare ca 0.

Cele 27 de puncte ale Stelei rezultă din 24 agonisite în sezonul regulat (au fost 47, s-au împărțit la 2, s-a rotunjit în plus cu o unitate, s-a ajuns la 24) plus cele 3 din meciul cu CFR. Cifra de 27 din dreptul Viitorului înseamnă 26  din sezonul regulat (51 pe teren, împărțit la 2, egal 25,5, prin rotunjire 26), plus punctul din remiza cu Dinamo.

Pe teren până acum Steaua a făcut 50 de puncte (47 plus 3), Viitorul a făcut 52 (51 plus 1), dar Steaua e lider în fața Viitorului exclusiv pe baza golaverajului de 2-0 obținut în partida cu CFR. Golaverajele globale de la începutul campionatuluui și până acum ar fi 39-22 pentru Viitorul și 36-22 pentru Steaua, deci tot constănțenii ar fi pe primul loc.

Roș-albaștrii ar fi lideri doar dacă s-ar lua în calcul rezultatele directe din sezonul regulat, unde au dublă victorie în fața echipei lui Hagi. Dar egalitatea de puncte e greu de acceptat, pentru că așa cum 2 e întotdeauna mai mare ca 0, și 52 (numărul total de puncte al Viitorului) e mereu mai mare ca 50 (numărul total de puncte al Stelei).

Ne poate spune cineva de la FRF (sistemul competițional s-a votat în Adunarea Generală) ce s-a întâmplat cu golaverajele și golurile din sezonul regulat? Nu mai operează, au fost băgate la congelator și vor fi expuse peste câteva sute de ani la Antipa? Dacă devin radioactive, ca oasele de mamut?

Dar iată că acele goluri și golaveraje, chiar dacă nu mai operează în alcătuirea clasamentelor, rămân active în ceea ce privește ierarhia golgeterilor. Acolo, lider continuă să fie Llullaku, plecat de 3 luni din România, cu 16 goluri, urmat de Bud cu 11 și Andrei Cristea cu 10.

De unde Dumnezeu are Llullaku 16 goluri dacă echipa sa, Gaz Metan, figurează în clasamentul play-out-ului cu doar două goluri marcate?! Și cum acorzi un titlu de golgeter la grămadă, otova, când echipele din play-off dispută 36 de meciuri, iar cele din play-out, 40?!

Poate să spună cineva de ce s-a împărțit numărul punctelor la doi? Pentru că așa se face în Belgia? Pentru a se dinamiza competiția? De ce nu s-a împărțit la 3, la 7, la 1,5, la 3,14, adică pi, sau la numărul lui Avogadro? Ați văzut ce mult s-a dinamizat competiția în play-off?

Au fost doi de 0-0 și un 2-0 care până în minutul 84 tot 0-0 era! Ce-ar fi să zică englezii, unde Chelsea are 10 puncte avans față de Tottenham și Man. City, că în ultimele 10 etape înjumătățesc și ei punctele, ca să dinamizeze competiția, astfel ca liderul să nu mai aibă 10 puncte în față, ci doar 5?! La ei nu se va întâmpla niciodată ce se întâmplă la noi, dar nici la noi nu va fi niciodată ca la ei!

Comentarii (49)Adaugă comentariu

Fane (87 comentarii)  •  16 martie 2017, 10:00

Oricum ar fi fost,tot gaseati ceva,ca e tara lui Gica Contra (nici o legatura cu Hagi sau Cosmin). Daca sunteti perfectionisti,de ce nu veniti cu sistemul ideal (care oricum nu exista) ?

Florin (9 comentarii)  •  16 martie 2017, 10:32

Daca termina STeaua pe primul loc regulat, nu mai exista articolul asta. La fel cum s-a vorbit de o mutare microscopica a unui penalty in careu o luna in treaca. In schimb de zecile de penaltiuri pe care steaua nu le-a primit, nimic. Rusine!

Bogdan (4 comentarii)  •  16 martie 2017, 10:46

Zero importanta pentru nimeni. Zero subiect. Si totusi sunteti editorialist la candva cea mai buna si onesta publicatie de sport din tara. Cand va apucati de jurnalism sportiv? Cand reluati meseria? Nu va este jena cand luati salariul? Mi-as dori un ziar care sa prezinte obiectiv pareri si fapte! Opinii bazate pe o experienta (pe care o aveti) in sport dar care sa nu jigneasca sau sa fie vadit subiectiva. Articol 0 - argumente si comparatii slabute. Pacat GSP, pacat domnule Buzarin !

Carol K (61 comentarii)  •  16 martie 2017, 11:04

Eu sunt sigur ca televiziunile au impus acest regulament pentru ca audienta sa nu se prabuseasca in cazul in care o echipa se detaseaza la 8-10 puncte fata de urmatoarea si la 20 de ocupanta locului 6 ! FRF si LPF au executat dorinta celor care achita nota de plata a tuturor acelora care joaca in acest film....Adica totul sa fie pe muchie de cutit.Da dar una este sa fie asa urmare a unor partide corecte si a unor decizii echitabile si alta sa fie o Liga "stransa" artificial,prin jocuri de culise,rezultate inexplicabile,sa fie un campionat prefabricat de interese financiare evidente.Pentru ca din sezonul regular cine naiba castiga ? De unde sa-si scoata banii aceste televiziuni ? Ori fara ele competitia moare,ramane sa traiasca din vanzarea de bilete la casele stadionului si din ce bani mai baga finantatorul ori cate se bucura de acest privilegiu ? Atunci merg toti in directia dicatat de televiziuni pana va intelege poporul microbist ca asista la o facatura si va renunta sa mai vizioneze aceasta mascarada facuta sa satisfaca aceste cerinte pentru ca actul competitional fiind profund viciat normal ca va duce la o reactie pe masura, de respingere,din partea publicului.Eu unul am mai spus-o ca dupa prima etapa n-am sa ma mai uit pt ca e pierdere de timp,o mare pierdere de tip deja stim ce echipa ar dori televiziunile sa participe in UCL asa ca.... nu mai are rost.

franz (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 12:25

De acord cu autorul ca sistemul e arbitrar. Dupa mine, daca voiai sa fie punctajul mai strans in play off/out, faceai clasamentele doar dupa rezultatele directe intre echipele din play-off, respectiv play-out. Sigur, apare problema ca primele 6 / ultimele 8 n-ar mai intra in play-off/out in aceeasi ordine in care au terminat sezonul regulat. Dar ar fi mai onest asa, decat aceasta impartire arbitrara la 2.

durden (126 comentarii)  •  16 martie 2017, 13:08

Corect.hai mai bine sa facem o liga de 20 de echipe,sa avem 10 sate in liga 1.asa o sa fie mult mai frumos.niciodata nu va convine nimic,prefecutilor!

dan (30 comentarii)  •  16 martie 2017, 13:31

Multi circotasi dar FOARTE CORECT ARTICOLUL ! De ce nu se pleaca de la zero si cu punctele si nu doar cu golaverajul ? Sau de ce nu se pastreaza si golaverajul sezonului regulat? Din cauza amatorismului celor de "sus" ? Probabil.

mickey13 (5 comentarii)  •  16 martie 2017, 14:21

Oare (semn mare de intrebare???) daca s-ar fi luat doar rezultatele directe ar fi fost mai corect? Si sa se inceapa off-ul si out-ul de la ceea ce au "agonisit" unele? CFR-ul ar fi avut 18 puncte, Steaua 17, Astra 10, iar celelalte cate 13. Ce faceai cu penalizarea CFR-ului? O aplicai si acum si la finalul sezonului regulat?

Marius-Traian (10 comentarii)  •  16 martie 2017, 15:42

Dap, sunt de acord, e cam absurd sistemul si ar fi buna criza asta de isterie cu exceptia unu mic detaliu insignifiant : Gazeta Sporturilor e cea care a propus sistemul si care anunta cu surle si trambite ce bine ca in sfarsit Liga asculta de parerile altora... Daca tot vrem cu play off si play out, cel mai corect ar fi ca in play off si play out sa se considere doar rezultatele directe din sezonul regulat intre participante, cu golaveraj si tot. Astfel n-ar mai interveni hazardul asta cu impartitul de puncte. Plus ca sezonul regulat n-ar fi afectat, fiindca in cursul sezonului regulat fiecare intalnire directa intre echipe ar avea miza pt play off si play out. In plus campioana si retrogradatele ar fi mai corect alese pt ca punctele de la final vor reflecta cu adevarat puterea echipei peste contracandidate de valoare apropiate, evitand sa fie luat in cont rezultate cu echpe mai slabe care in plus sa fi prins o zi proasta/mai bune care in plus sa fi prins o zi buna (care din pct de vedere statistic pe durata unui seznon ar fi o anomalie de netinut seama). Aceste meciuri vor fi contribuit doar la spectacolul din sezonul regulat.

Agamitza (17 comentarii)  •  16 martie 2017, 15:42

Buzarine, niciodata nu te-am suspectat ca ai fi inteligent sau ca ai avea logica. Aici s-a stabilit o regula nu s-a apucat cineva sa injumatateasca punctele cu 10 etape inainte de final. De ce ai luat ca exemplu campionatul Angliei si nu pe cel al Romaniei de acum 3 ani? Aflatu-n treaba la romani e sport national.

eugen (3 comentarii)  •  16 martie 2017, 15:47

aveti dreptate.....din pacate regulamentele se fac pe genunchi ,la repezeala iar cand cineva isi spune opinia ca dl Buzarin apar gramezi de hateri care spun ca articolul nu are valoare......are,pt ca daca il citeste cine trebuie la anul poate avem un sistem care intr-adevar sa reflecte ceea ce s-a intamplat in campionat cap-coada....amin!

Liviu (16 comentarii)  •  16 martie 2017, 15:49

Autorul are dreptate doar in cazul golurilor marcate pana acum...e intr-adevar e ciudat modul in care se va desemna golgheterul. In rest, aiureala cat cuprinde. Regulamentul a fost stabilit inca de acum 2-3 ani, asa ca nu inteleg de unde este loc de atatea discutii acum cand a aruncat Hagi cu o piatra in balta. Anul trecut i-a convenit, dar a strambat din nas Sumudica, acum pariorul nu mai zice nimic. Iar comparatia cu alte campionate mari precum Anglia e total deplasata. Sunt timpuri noi care necesita masuri noi. Stricam traditia este drept, dar am fost nevoiti s-o facem din cauza faptului ca deja e greu sa mai reziste si 14 cluburi in Liga 1 din cauza greutatilor financiare....nu mai apar fraieri ca Vasile Turcu peste tot si Negoita zice bine cand zice "eu n-am fantana de petrol in curte..." Pe de alta parte, cel putin teoretic, asa putem creste nivelul valoric pt. confruntarile europene, deoarece echipele mari de la noi joaca mai multe meciuri tari, meciuri cu miza. Nu suntem primul campionat din Europa care recurge la asa ceva. Dar in primul rand avand in vedere ca la noi cluburile din prima liga traiesc din banii lui Becali si din cei primiti pe ici pe colo de la televiziuni, e clar ca nu era alta solutie. Poate peste 20-30 de ani o sa vedem o liga comuna si in Europa... interesele financiare dicteaza mereu, Nici acum 20 de ani nu credea nimeni ca Highbury se va demola...

Claudio (9 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:03

Buzarine e cam greu cu matematica.Articolul asta trebuia sa-l faci acum un an.Scuze ,nu te-a lasat Bosorogu Ovidiu.Cate odata ,scrii articole doar sa fii prezent si tu in paginile ziarului.

george dumitru (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:12

ok in principiu sunt de acord cu alin buzarin..dar cred ca cel mai bun sistem tot asta este c play off dar punctele sa fie realizate si sa se ia in considerare numai intalnirile directe dintre cele 6 calificate in sezonul regulat..atunci claamentul ar avrea consisistenta si ar fi real...in ceea ce priveste echipa lui gica hagi...tot respectul meu dar daca va uitati la jucatorii pe care el i a vandut nici unul nu a confirmat...exemple va pot da....manea chitu...si altii asa ca nu zic ca nu este un proiect bun dar...este prea umflat de presa

Iulian (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:15

dan nu se pleacă de la 0 pentru că nu e corect să ștergi ce ai muncit îm primele 26 de meciuri. Golaverajul de la 0 este cel mai corect pentru că, atât timp, cât este un criteriu de departajare, e mai corect să fie luat cel din play-off fără căruțele de goluri încasate de echipele falimentare din play-out...care într-un campionat normal erau trimise la județ nu menținute în Liga 1. Dl. Buzărin acest articol fără sens era mai interesant dacă era o situație de egalitate la final de play-off, nu după doar o etapă. Nu e corect nici să plece toți de la 0 în playoff...adică Dinamo a prins cu mare ajutor de la Panduri calificarea și acum să fie egali cu Viitorul care a intrat în playoff fluierând?! Nu se va decide nimic la golaveraj, sistemul este perfect pentru România, vom avea 3 meciuri tari în fiecare din cele 9 etape rămase....sau preferați campionatele câștigate ca în Germania din martie sau un duel între aceleași două echipe ca în Spania....și va avea efecte pe termen lung...vedeți Belgia și ce fac Gent, Genk și care au mai fost prin cupele europene.

Adrian (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:16

Salut , Alin ! Te felicit pentru articol , dar nu uita ca presa a dorit un astfel de sistem , ca sa poata produca audienta , respectiv mai multi bani din publicitate.

andrei (23 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:17

Discutii inutile, daca e regulament trebuie sa-l respectam. In competițiile multor sporturi de echipa , dupa faza grupelor locul 4(calificat la limita cu golaveraj negativ) joaca cu locul 1 din alta grupa (numai victorii, golaveraj 100-0). In semifinale merge echipa de pe locul 4 care bate in sferturi dupa prelungiri la 11 m. E corect ? Dar la tenis dupa un 7-6,0-6,7-6, invinsul a castigat mai multe game-uri, poate mai multe puncte, dar pleaca acasa. E corect ? Da, e corect, pentru ca asa-i regulamentul.Punct.

Eugen (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:19

Un articol slab......scris după 6 beri

Bizzy (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:23

Domnule Buzarin, ziarul la care lucrati s-a laudat in momentul in care s-a trecut la acest sistem ca ei l-au propus, si ei au venit cu ideea...acum ni se spune ca e prost?

dan65 (3 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:25

Play-off&out e prea mult sa inteleaga si ziaristii(sportivi) despre ce este vorba,dar este de inteles,ei s-au axat pe studiile umaniste.

fakinlol (4 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:33

Esti prost? Acum te-ai trezit ca nu-ti convin regulile? Esti prost? Oricum, ai mult tupeu sa te intorci in presa dupa ca ai fost regele *** cu Victoria Branesti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ortega (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:33

Băi Buză , rin , tu te mai uiți în oglindă din când în când ? Cu moaca ta de Al Bano refuzat la export , cu mâzgăleala ta de Spiru Haret , cu ideile de Gâgă , mă mir că te mai publică cineva ... Dar gsp e nimeni de când a intrat în trustul *** , deci aici e locul tău , zeroule ... Apucă-te de *** Buzărine , ai avea mai mult succes . Nu-i de tine scrisul ...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lila (11 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:38

3,14, esti putin plecat cu sorcova? Felicitari si atentie la coardele vocale ca sa nu te doara pixul!

alex (6 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:38

Argumentele sunt de munca la ziar. E joi si trebuie articolul...Regulamentul competititei era si acum 7 luni si acum 1 an si jumatate....Dar ce scriem maine, poimaine...Greu.

Lila (11 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:40

Apropo, scoate treaba cu memorie de pc, trece gaina in loc!

Chill (27 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:44

"dar Steaua e lider în fata Viitorului exclusiv pe baza golaverajului de 2-0 obtinut în partida cu CFR."" Iar ati incurcat apa de la robinet cu cea fermentata? Pai este lider, datorita celor 2 goluri dar poate datorita meciului egal dintre Viitorul si Dinamo zic si eu....

Eugen Qytzu (9 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:46

Ar fi 2 solutii. Prima = sa se faca un clasament separat doar intre cele care isi disputa sistemul off sau out si a 2a Solutie=sa se injumatateasca punctele DAR sa ramana golaverajele si ambele sisteme off sau out sa contina fiecare cate 7 echipe !!!

Tavonne (3 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:52

Autorul articolului da dovada de foarte putina inteligenta. Sistemul de punctare nu este altceva decat o CONVENTIE, anuntata de la inceput si echidistanta fata de echipele participante. Poate nu este cea mai buna alegere dar este corect exprimata.

SACHI (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:52

Somitate in vorbe goale(ziaristule),acum ai aflat aceasta?

Razvan (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:54

Chiar dacă ti se pare ilogic sau imoral sistemul asta, *** asta de fotbal românesc oricum nu prea ai cu ce si cum sa îl resuscitezi.. măcar las-o așa..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

unul (5 comentarii)  •  16 martie 2017, 16:58

Aline, mi-a placut cum ai pus punctul de vedere, numai ca la sfarsit ai trantit cu "ei" in fasole....Adica, de ce sa faca si englezii ca noi, din moment ce la ei NU e sistemul play-off- play-out ? Sau ai dat acel exemplu sa ne convingi ca ai dreptate ? Nu era nevoie..Si eu sunt de acord ca acest sistem are cateva carente, dar aste e, nu avem altul mai bun...Nu stiu de ce am impresia ca toti jurnalistii Gsp-ului sunteti luati de curentul sefului vostru Ioanitoaia...Pana la urma va dau dreptate, daca seful e antiBurleanu, voi de ce ati fi proBurleanu ?

Gabir (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:02

Mai este o problema la acest sistem. Play out - ul nu mai intereseaza pe nimeni! Nu cred ca mai face vreo audienta. In fiecare etapa conteaza doar trei meciuri! Iar in curand e posibil sa ramana numai doua de interes.

Dany (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:03

Intr-un campionat nașu-finu, unde numărul echipelor aflate în insolvența este aproape egal cu cel al echipelor din play-off, unde TAS-ul da sentințe in fiecare an,unde șeful CCA refuza sa dea vreo explicație pentru seria de greșeli grave și repetate ale arbitrilor, televiziunea joaca un rol important având în vedere sumele pe care le plătesc pentru drepturile de televiziune. FRF a adoptat regulă play-off/play-out că o soluție pe care a gândito pe jumătate. O idee buna, aplicată prost. Ștergi golaverajul dar nu și cartonașele ? Titlul de golgeter poate reveni mai ușor unui jucător din play-out având în vedere diferența de valoare a echipelor...Intr-un simpla analiza putem găsi și altele lacune motivate cu scuza: LIFE IS A B***H!

ioan (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:05

Cred ca cel mai bine era daca tot s-a vrut acest sistem ca in final sa se ia in calcul meciurile directe.

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:05

Fcsb e pe primul loc pentru ca Viitorul a făcut egal cu dinamo. Si cu asta am terminat articolul. Explicație simpla

dinamo_fan (13 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:05

Hai sa va explic eu domnule Buzarin de ce nu este calculul ca in Anglia...pentru ca in Anglia se platesc sute de milioane de euro, sunt audiente si stadioane full si cand ia Leicester campionatul si cand il ia Chelsea samd. Fotbalul de la noi supravietuieste din drepturile TV si atunci este nevoie ca competitia sa fie cat mai stransa. Daca o echipa se desprinde interesul tinde la 0. Chiar si din punct de vedere sportiv este bine ca lupta pe final sa se dea intre echipe apropiate ca valoare...nu cu echipe gen Pandurii sau ASA. Cat despre calculul golghetereului ligii 1..cel mai simplu este sa se mai taie 2 echipe si sa ramana 12. Si asa avem cel putin 2 echipe in liga 1 care nu sunt nici ca valoare nici dpdv financiar la nivel de liga 1. 14 echipe sunt multe. Iar ultimul calcul pe care vi-l fac, fara pi sau avogadro (da, am auzit si noi de astea) este calculul prin care voi ziarele de sport cica ati ingropat sportul si fotbalul in ultimii ani pentru ca ati preferat sa concentrati 90-95% din interes asupra unei singure echipe, ati promovat acelasi personaj penal zi de zi pentru ca acum sa aflam de fapt ca totul a fost un joc de fum si oglinzi si de fapt FCSB nu e Steaua. ati pus in umbra toate celelalte cluburi si sporturi ca sa promovati un fals. Fara reclama, fara promovare, ati pus umarul la ingroparea multor echipe de traditie si acum ajungeti sa faceti morala ??? pe bune ???

mal. (17 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:10

Deoarece nici un sistem competițional nu este perfect pentru orice țară, iată că avem mai multe variante de desfășurare a competițiilor. Credeți, dle Buzărin, că în Anglia se poate face o cooperativă cu echipele de la mijlocul campionatului, scăpate de grijile retrogradării și fără șanse la un loc mai bun? Asta este motivulpentru care a fost nevoie de această revigorare... În Anglia competiția nu are nevoie de revigorare! Acolo lumea este mândră, onestă și luptătoare, nu face șmenuri...

Alexandru Chis (11 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:13

Logica unilaterala si partial corecta. Mergind pe firul "logicii Buzarin", ar trebui sa ne intrebam si de ce la injumatatirea punctelor se rortunjeste "in plus" si nu in minus? Sau de ce departajarea, la puncte egale se face in functie de rezultatele dintre combatante, dar nu se specifica daca sunt cele din campionatul regulat sau daca sunt cele din play-off? Sa inteleg din acest material de tip sofistic ca dl Buzarin este fan Viitorul sau este anti FCSB? Probabil ca si una, si alta!

q2017 (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:14

Draga Alin Buzarin, afla despre sistemul competitional ca este de import, preluat din Belgia. Asa se joaca in Belgia si asa a reusit Belgia, uzand de "nedreptatile" si "paralogismele" identificate de tine, sa devina un campionat mult mai tare decat Liga 1. Cu sau fara golaveraj preluat din sezonul regulat, aceasta este REGULA pentru TOTI, nu doar pentru Viitorul sau Astra. Regulile trebuie respectate, iar asta ne cam incurca existenta. "De ce aia, de ce ailalta?"... Pentru ca functioneaza. Importul acesta da rod si la noi, iar adaugirea de inovatii (precum carpelile comuniste Dacia la originalul Renault de acum 50 de ani...) ar fi un lucru rau. Pai daca nu rspectam sistemul rodat de altii, ideea in sine de import nu mai face sens. Facem noi un sistem "drept, democratic si original" si gata...

Catalynn (6 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:18

In neregula sunt in primul rand "omeniile" nas-fin ... Bun, am inteles acel 5-2 acum 5 ani, am inteles ca a fost si o reciprocitate, hai 2, chiar si 3 insa de atunci numai si numai "omenii"?! Vitorul se dau la o parte cand joaca cu fcsb mai ceva decat Victoria din fata lui Dinamo sau FC Olt din fata Stelei in anii '80 ...

Șerban (34 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:20

„ La ei nu se va întâmpla niciodată ce se întâmplă la noi, dar nici la noi nu va fi niciodată ca la ei!” SUUUUUUUUPERB!!!

alb_rosu_in_VN (50 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:23

Corecte observatiile autorului, insa si daca s-ar fi pastrat golaverajul (pentru a justifica clasamentul golgeterilor), tot la o aberatie s-ar fi ajuns. In acest caz am fi avut, de exemplu, golaveraj 39-26 si 0 meciuri jucate! Sincer, sistemul nu mi se pare nici echitabil, nici atractiv. E un fel de struto-camila, in care, dupa cum ati mentionat, unele echipe joaca 36 de meciuri, iar altele 40. O abundenta de dueluri Steaua-Dinamo (4 in campionat, plus Cupa Ligii, plus Cupa Romaniei) duce la diluarea interesului. Tot ce-i prea mult, strica. In plus, un campionat serios n-ar fi facut niciodata asa-ceva. Solutia mi se pare organizarea unui campionat normal cu 16 echipe, tur-retur si atat, fara play-off si play-out. Ca sa nu mai vorbim de denumirile total neinspirate (play-off si play out ar insemna cam acelasi lucru in lb. engleza).

adi_stelistul (70 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:24

Sistemul cu play-off se practica in foarte multe competitii. In unele se sterg total rezultatele din sezonul regulat. Ba, mai mult, se trece la play-off eliminatoriu (vezi NBA, NHL, etc.). In altele se iau in considerare doar rezultatele directe intre echipele care acced in play-off (poate era mai bun sistemul asta si la noi, desi exista riscul ca spre final de sezon regulat meciurile intre echipe deja calificate si cele deja eliminate sa devina plictisitoare prin lipsa mizei). S-a ales acest sistem, la fel de bun sau de prost ca oricare altul. E vorba de un regulament, cunoscut de la inceput, aplicabil tuturor competitorilor. Play-off-ul mareste interesul publicului pentru ca joaca echipe valoroase mai multe meciuri directe (vom avea de 4 ori intr-un an de pilda Steaua - Dinamo). Intr-un campionat blazat ca al nostru asta aduce un pic de interes, deci e de bine. Regulamentul de organizare, odata fixat, e acelasi pentru toti, discutam discutii daca il tot analizam cat de prost e. Uitati acum, la turneul de la Indian Wells, pocinog organizatoric: japonezul Nishioka rateaza calificarea pe tabloul principal dar beneficiaza de apendicita lui Gasquet si primeste un wild-card ca lucky-loser. Culmea, sortii decid sa joace cu suedezul Ymer, taman cel care il invinsese in calificari. Bineinteles, pentru ca asa e viata (si sportul), ironica, pe tabloul principal invinsul de ieri castiga azi si, mai mult, face un turneu de exceptie fiind la un pas de sferturi (a pierdut la tie-break decisivul cu Wawrinka). Ce-ar fi trebuit sa faca Ymer pe modelul brevetat de cateva zile incoace de Hagi? Sa se lamenteze in legatura cu nedreptatea sistemului care a permis invinsului din calificari sa ajunga aproape de sferturi si sa-l elimine inca din primul tur pe invingatorul sau? Sau uitati-va cum in competitiile de gimnastica se sterg toate punctajele din calificari (atat exercitii liber alese cat si impuse) si o singura evolutie, cea din finala, decide totul. S.a.m.d. Sa fim seriosi, regulile sunt cum sunt, evident perfectibile, dar aceleasi pentru toti. Lamentarile sunt fara sens.

indolentu (4 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:29

aline ai dreptate ar trebui ca astia de la lpf sa si puna creieru la contributie si sa calculeze clasament intre primele 6 in play off golevareraju intre ele precum si golgheteru iar la final golgheteru sa fie dat din play off nu din play out asa prinde de ex un cristea vreo 15 goluri cu asa voluntari timisoara chiajna si hop ie golgheter fata de altu care joaca cu fcsb astra cluj astra dinamo viitorul.

indolentu (4 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:32

chis tu nu intelegi de ce se rotunjeste in plus fiinca nu sti de media aritmetica deci ce ie cu 0,5 se considera intreg adica 1.ai ramas cu probleme de la halepa?

indolentu (4 comentarii)  •  16 martie 2017, 17:34

am uitat sa precizez aline ca si tu cit si horatiu ciornei la emisiunea stop pe piept de alaltaieri ati avut dreptate cind ati dezbatut problema asta cu golaveraju si golgheteru.

Petre Dan (1 comentarii)  •  16 martie 2017, 18:12

O alta anomalie. Au existat echipe sanctionate cu -16 puncte. Daca ar fi jucat catastrofal si ar fi terminat sezonul regulat cu -x puncte, in cazul lor ar mai fi functionat regula injumatatirii punctelor ? Pentru ca daca raspunsul e da, atunci ar fi primit puncte fara merit.

indolentu (4 comentarii)  •  16 martie 2017, 19:02

petre dan a mai fost o discutie pe tema asta si vine ca n am avut echipe cu minus puncte ca le dadea cu virgula si mai rau ar fi trebuit sa le dubleze punctele minus in mod normal cu toate ca matematica parea de partea lor cum ai zis tu ca le ajuta cu puncte in plus.

mg (84 comentarii)  •  17 martie 2017, 11:39

..articolu' ăsta e din seria "Hai să-i mai dăm un şut în ţurloi lu' Burleanu, care'a uzurpat locu' lu' Gică Popescu, cumnatu' marelui Hagi". Campionatul ligii întâi este organizat de LPF, care a votat de altfel în Adunarea Generală noul sistem(play off/play out). Corect ar fi deci, dacă mai ai nelămuriri şi obiecţii, să te adresezi conducerii LPF(da' nu e de bon-ton să te iei de Gino..) Altminteri campionatul e mult mai interesant în noul sistem. Cum bine'ai observat s-a mers pe modelul belgian, care produce un fotbal de succes pe plan European şi care nu e cu mult peste noi, ca sume investite. Deci ne putem raporta la el fără să cădem în ridicol ca'n cazul în care ne comparăm cu Premier league.

Comentează