Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dioszegi a întors și obrazul celălalt

Puțin peste 4.000 de euro aplicați unei echipe care o comite în asemenea hal și care primește peste un milion din drepturi tv nu înseamnă absolut nimic. Dar sancțiunea a fost aplicată în baza unui regulament anacronic, incomplet, făcut cu […]

...

Oltenii și rufele de pe frânghie

Alex Băluță se plânge public că nu joacă, reclamând în subtext postura sa de căpitan obișnuit al echipei, de fotbalist aflat aproape de echipa națională, valoarea sa, fotbalul pe care îl știe, poate și atașamentul care l-a făcut să nu […]

...

Candidații și televizorul

Posteritatea românească are la dispoziție acel episod dinaintea Prezidențialelor din 2004. Dialogul televizat dintre Adrian Năstase și Traian Băsescu va rămâne în arhive, iar replicile din acea seară, în care „și-a dominat clar adversarul”, iau adus celui de-al doilea acele […]

...

Real, Ronaldo, Roman. Plus civilizația

Dar clubul imens răzbate chiar și dintre irizațiile puțin cam fistichii ale echipamentului bleu-degrade de deplasare. Realul are dimensiunea colosală pe care o vedem și pentru că față de finala de acum zece luni, de la Cardiff, nu e nicio […]

...

Craiova alla pareggiano

Lăudat pentru atacul liliput alla napoletana, jocul Craiovei a fost luni în șir amendat pentru găurile din apărare. Cele mai slabe cifre defensive dintre echipele play-off-ului. Instabilitate supărătoare a celor trei din spate, ba Spahija, ba Tiago, ba Kelici, ba […]

...

Pe Facebook i-am bătut deja!

Christoph Daum a făcut cunoscut lotul pentru meciul cu Danemarca precum un announcer din boxul profesionist, care creează și crește tensiunea odată cu fiecare sunet, cu fiecare nume.

Permalink to Pe Facebook i-am bătut deja!
marți, 7 martie 2017, 2:27

Pe pagina de Facebook a Federației, la 8:30 dimineața, se înșirau selecționabil după selecționabil, caracterizare după caracterizare, speranță după speranță.

Manieră europeană, exercițiu de comunicare absolvit cu notă maximă. Dialog, participare, punte între selecționer și suporteri. Mileniul trei, desfășurat în toată splendoarea lui. Bravo!

Știm lotul, știm și lista suplimentară. Totul cu 20 (douăzeci) de zile înainte de meci! Așa se comunică, la vedere, nu noaptea, ca hoții!

Vedem că Hoban a fost cumva trecut la serviciul spate, că au apărut Budescu și Hanca, am băgat de seamă că Niță e tot pe listele suplimentare. Că Vătăjelu e la fel de neinteresant și în sos praghez cum era și în ciorba oltenească. Sunt opțiuni, trebuie respectate, mai ales că selecționerul a mărturisit cât de mult a călătorit în ultima vreme. Un adevărat pelerin răsucind meridianele în căutarea celor mai bune soluții!

La imagine avem deja 1-0 cu danezii. E greu de crezut că selecționerul lor, norvegianul Haareide, om cam din aceeași generație cu Daum, adică sărit de șaizeci de ani, va face o atât de spectaculoasă etalare a lotului danez în mediul online.

Mai avem un avantaj și prin epuizarea aproape instantanee a biletelor pentru seara de la Cluj, semn că echipa națională e a tuturor românilor, nu doar a celor care nu privesc dincolo de zidurile Arenei Naționale.

Dar, chiar dacă tribuna plină are rolul ei, chiar dacă trăim în plină eră a comunicării, decisivul meci cu Danemarca se va juca pe gazon, nu pe Facebook. Dacă învingem, rămânem în cursă. Dacă nu, o să anunțăm pe Facebook loturile pentru niște meciuri viitoare care nu prea mai contează!

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Mihai Alexandru (3 comentarii)  •  7 martie 2017, 14:49

Daca eram pe vremea lui Piturca sau Iordanescu ziceati ca totul se petrece pe secretomanie si ca ne ferim sa nu vada adversarul lotul etc, daca suntem deschisi si Daum urmareste jucatorii, il faceti apoi pelerin. In niciun fel nu este bine!!! Mai hotarati-va si voi presa ce vreti ! Rezultatele nu vin peste noapte, doar voi ati spus acest lucru. Lasati-l sa lucreze si nu mai dati in el si in Federatie. Un pic de sprijin nu strica !!! .... Ba chiar ajuta !

Vio (1 comentarii)  •  7 martie 2017, 15:06

***, îi cânți în strună lui Ianiţoaia, ca să-ți justifici banii pe care îi iei de la gsp...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Fane (55 comentarii)  •  7 martie 2017, 15:29

Obsesia Vatajelu.Macar aveti habar,ca nu a jucat in campionat,iar in amicale nu a fost titular in nici un joc? Ia-l acasa si joaca cu el in sufragerie.Asa faceati si cu pacaliciul de Maxim care de multe etape nu mai este nici in lot,probabil din cauza unei vieti "sportive" ireprosabile cu care s-a facut remarcat de mult timp.

alex (6 comentarii)  •  7 martie 2017, 15:36

„Noaptea, ca hotii „ chiar asa a fost.

Soos Vilmos (46 comentarii)  •  7 martie 2017, 16:44

Acest buzerant a ramas acelasi pidosnic.

comentario23 (14 comentarii)  •  7 martie 2017, 17:05

Colegului dumneavoastra Radi Naum i s-a parut ca prezentarea lotului a fost "profi". Dar ce sa stie el, ca doar nu-i aici doar ca sa se-mpotriveasca evolutiei si sa incerce sa-si conduca semenii spre obscurantism *** repetitiv. Niciun jurnalist adevarat nu ar mai scrie de Nita dupa ce subiectul a fost amplu dezbatut-nu va fi chemat decat in eventualitatea accidentarii unuia dintre ceilalti portari, fapt ce i-a fost comunicat de staff-ul echipei nationale. Vatajelu este, la mintea cocosului, la fel de neinteresant, intrucat nu poate nimeni afirma ca este mult mai bun decat Tosca si Latovlevic, jucatori cu meciuri la echipa mare, titulari in Spania si Turcia, ultimul cu destule reusite. Dar este bine ca ironizati faptul ca Daum incearca sa vada live cat mai multi dintre potentialii componenti ai lotului. De apreciat si concluzia- mai ca va doriti sa piarda Romania ca sa puteti repezi furios si balind asupra neamtului. As scrie ceva de rusine, dar stiu ca nu cunoasteti.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Burebista (26 comentarii)  •  7 martie 2017, 17:25

Astia de la gsp nu mai stiu de ce sa se ia... ba Daum a luat droguri, ba are mustata nu stiu cum si fata turtita , acum anunta lotul pe fb si are impertinenta sa justifice selectia asa cum se face in orice tara civilizata ba Burleanu are ochelari si l-a omorit pe Prodan... au facut greseli ambii, burleanu chiar grave dar sa te i-ei de ei tot timpul aiurea si din motive ilare ii face chiar simpatici... ieri , o.i. scria sa nu ne luam de reghe pt ca bea... atunci sa ii lasam in pace si pe astia doi cu viata lor si sa ii criticam doar din pdv sportiv...

Claudio (9 comentarii)  •  7 martie 2017, 18:51

Chiar iti place sa fii *** lui ioanitoia ?Nu ai onoare si demnitate?Tu nu poti scrie un articol fara sa ti-l scrie psd-pcr ioanitoaie?Nu stii sa faci o compunete,.Chiar trebuie sa copiezi de la putregai ioanitoaia?

Omu’ de pe margine (1 comentarii)  •  7 martie 2017, 18:52

Toate comentariile de mai sus nu vor mai valora nimic după ce vom scoate cel mult (și cu noroc!) un punct din dubla cu Danemarca și Polonia... Cât despre prezentarea pe facebook a jucătorilor selecționați? Formă fără fond. Fotbalul românesc este defect, trosnește din toate încheieturile dar este tratat „cool”, cu postări video pe facebook. Jalnic...

dan (17 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:37

invita-l te rog pe Ioanitoai la un ceai, sa va simtiti si voi bine sunteti pe aceeasi lungime de radio sant. Mail luati-va si de cei care duc cluburile de rapa si nu formeaza jucatori, mai lasa-l pe Daum si Burleanu in pace ca ei stiu ce trebuie facut.

Burebista (26 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:55

@omu depemargine: si ce legatura are porqaria asta si altele cu faptul ca ne bate Danemarca?? E de vina Daum ca a pus selectia pe fb??? Faca vom pierde din cauza antrenorului atunci sariti si dati-i in xap din partea mea... dar nu pt chestii ce nu au de a face cu tactica sau meciul in sine... mai bine era cu Piti? Cu secretomaniile sale si cu aroganta aia de smenar? Daca vom pierde ca au fost mai buni danezii, asta este... Atat putem in momentul de fata...

comentario23 (14 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:56

Cine mai suspecteaza ca Omu' de pe margine este dl. Buzarin, autotrollandu-se? LOL

Pacific Ionel (10 comentarii)  •  7 martie 2017, 21:22

Cele mai bune articole ale lui ''Buze'' sunt cele nepublicate. ''Povestitor cu har si cu simtul umorului'', sincer nu imi pot da seama cum un cetatean cu asemenea caracter si antitalent jurnalistic nu realizeaza ca este atat de antipatic si tot ceea ce asterne pe hartie produce doar otrava si replici acide la adresa sa si a celor care ii dau credit in continuare.

Daniel (1 comentarii)  •  8 martie 2017, 0:38

Buzarin, acelasi hater neimpacat. Pe Ioanitoaia il suspectez de mult de andropauza, dar pe Buzarin e clar ca nu-l duce capul. Romania poate pierde si cu Danemarca, si cu Polonia, si n-ar fi nicio surpriza daca ar fi asa. Noi o sa putem spera la calificare din 2020 incolo, dar numai daca vor creste cativa tineri mai de Doamne-ajuta. Jucatorii de azi, si selectia nici nu conteaza, pur si simplu nu sunt de Mondiale.

Serban (6 comentarii)  •  8 martie 2017, 7:25

*** lui Ioanitoaia,asta esti!Scrib docil,fara opinii personale,fara idei!Ce viata de nimic ai!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

comentario23 (14 comentarii)  •  8 martie 2017, 7:29

Putem vedea evolutii mai bune cat de curand as zice, daca nu in urmatoarele doua meciuri, macar in finalul preliminariilor. Avem destui jucatori tineri care au inceput sa evolueze in campionate peste cel intern, iar valoarea Ligii 1 este in crestere. Nu ma refer neaparat la rezultate, ci la o echipa in formare, care sa arate un joc bun ofensiv, si mai multa organizare defensiva.

mg (53 comentarii)  •  8 martie 2017, 11:50

..asta'i din ciclul : - Băi iepuraşule de ce n'ai pălărie ! Vă irosiţi talentul domnule Buzărin.

Comentează