Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Turneul candidatilor

Ieri, Marcel Pușcaș a spus că intenționează să candideze. Cristi Balaj, alt nume vehiculat, a lăsat de înțeles că Generația de Aur îl va susține pe Florin Prunea, fără să precizeze dacă el însuși va intra sau nu în cursă. […]

...

Butoaiele galezilor, programul nostru 

Când remizezi acolo unde Bosnia, pe care noi am învins-o nu demult la ea acasă, tocmai a câștigat cu 4-0, nu prea e bine. Dar când scoți remiza cu doi oameni mai puțin și la capătul unei călătorii demne de […]

...

Niște oameni bătrâni pe iarba Craiovei

Pe Balaci îl știe toată lumea, e omniprezent la Craiova chiar și atunci când antrenează în Oman. Cârțu (azi face 62 de ani, deși nu-i arată, La mulți ani, Sorinaccio!) apare frecvent la televizor. Cămătaru, Țicleanu și Geolgău sunt activi […]

...

Nervii lui Stoican și arbitrajul de altădată

Cam prea mare circul pentru un aut dictat invers, de la executarea căruia până la golul primit de ieșeni au trecut 37 de secunde! E clar că ieșenii au căzut în plasa întinsă de Dan Petrescu, în declarațiile lui insistente […]

...

Dobrin, Balaci, Hagi, cum ați putut trăi nebranduiți?

Era 1922, echipa României mergea cu trenul la Belgrad pentru primul ei meci și avea în delegație doi bucătari, unul să gătească cu untdelemn pentru regățeni și celălalt cu untură de porc pentru mult mai numeroșii bănățeni și ardeleni care […]

...

Orgoliul e între orgasm și orhidee

Reghecampf și Pițurcă au trecut și de polemică, și de bălăcăreală. Au ajuns în punctul în care miza lor nu mai e nici Steaua, nici jocul Stelei, ci pur și simplu o reglare personală de conturi

Permalink to Orgoliul e între orgasm și orhidee
duminică, 5 martie 2017, 9:35

În orice dicționar, orgoliul poate fi găsit la litera o, ordonat alfabetic între două substantive dintr-o cu totul altă zonă semantică. Îl precede orgasmul și îi succede orhideea. O stare supremă a corpului și a minții umane plus o floare de-o gingășie aparte flanchează o noțiune pe care o asimilăm mândriei, dar uităm de cele mai multe ori că orgoliul în sine vizează și tușe peiorative, alunecând către vanitate, trufie, toate definind mândria exagerată, dusă dincolo de limitele normale ale mândriei, dacă acestea se pot vreodată trasa.

Dama de treflă nu e atu
Pițurcă și Reghecampf, numiți în continuare Piți și Reghe nu din dorința de a-i alinta, ci pentru simplificarea procedurilor și pentru economie de spațiu tipografic sau virtual, au uitat, amândoi, de unde au plecat în acest schimb de replici transformat repede în schimb de ligheane cu zoaie.

Chiar dacă ei se pizmuiesc demult, chiar dacă n-au dat mâna unul cu celălalt pe pământ saudit, înfruntarea lor ediție 2017, colecția iarnă-primăvară, a pornit de la jocul prost al Stelei, asupra căruia nu doar Piți, fost campion european la Sevilla, fost antrenor în mai multe rânduri în Ghencea și fost selecționer cu aproape o sută de meciuri pe banca echipei naționale, poate emite păreri. Oricine poate să spună ce vede, nu doar cineva cu trecutul lui Pițurcă.

Contraatacul cu urmăritul damei de treflă nu trebuia să vină, mai ales că între cei doi sunt aproape douăzeci de ani diferență de vârstă. Odată pusă dama de treflă pe postavul mesei de joc, era ușor de anticipat ce va urma.

Taciturnul vorbăreț
Scump la vedere și la vorbă când e selecționer, Piți devine neașteptat de locvace atunci când are ceva de reglat. Chestiunea echipei Armatei, de acum o lună, i-a dezvăluit capacitatea de a face turul televiziunilor, iar acum, în povestea cu Reghe (care, în sens mai larg, e tot din lupta Steauadeieri vs. Steauadeazi), taciturnul prin excelență Pițurcă ar fi în stare să intre in direct și la două noaptea oriunde, la Cartoon Network sau la Paprika TV, să mai adauge puțin muștar în sosul disputei sale ideologice cu mai tânărul preopinent.

Se scot reciproc la iveală elemente picante de biografie, beții, barbuturi, condamnări, blaturi, aranjamente. Chiar, nu știați, în urmă cu câțiva ani Pițurcă și-a împușcat un coleg de vânătoare?! Brac? Ogar? Verdictul va fi dat în episodul următor! Copii nerecunoscuți, alcool în cantonamente, Sucă de Orodel, sluga lui Gigi Becali.

Vor urma delapidări, violuri, tâlhării, de ce nu?, chiar crime! Povestea cu excesul de raclette sau fromage fondue de la Zurich e o nimica toată!

Atunci, nu acum!
Apropo de Zurich. Aici în plasă a picat Gigi Becali. Dacă a aflat a doua zi de acea beție, trebuia să spună atunci, a doua zi, nu acum, la patru luni distanță! Dacă a tăcut atunci, trebuia să tacă și acum, nu să folosească o beție din noiembrie ca argument în jocul prost din martie anul viitor.

Nu dai un antrenor și un conducător afară că s-au îmbătat anul trecut, după cum nu-ți cerți copilul licean că a făcut pipi pe el la grădiniță. Dacă Gigi vrea să-l dea afară pe Reghecamf, să-l dea! Dacă a acceptat în contract să-i achite o clauză, atunci să i-o achite!

Povești din astea scoase de la naftalina costumelor linie clasică, model nea Viorel, nu sunt argumente, ci arme de șantaj. N-au nicio legătură cu înfrângerile în fața lui Dinamo, ci sunt capsule de sifon automat, care în loc de acid dau apă chioară!

Comentarii (11)Adaugă comentariu

sergio (1 comentarii)  •  5 martie 2017, 14:29

esti meserias

M M (2 comentarii)  •  5 martie 2017, 14:52

Un comentariu...acid,corect si la obiect.....complimenti

cicero (4 comentarii)  •  5 martie 2017, 15:30

asa si symphaty este intre *** ***....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

exidpol (34 comentarii)  •  5 martie 2017, 17:17

-stimați concetățeni, hotărîțivițivă odată: ori e steaua ori fcsb. ca să știm despre cine vorbiți...

horia (3 comentarii)  •  5 martie 2017, 17:19

piti ca antrenor e mult peste reghe,e si mai trecut prin "multe",are mai multa experienta,l-a criticat pe buna dreptate numai ca trebuia sa se opreasca cu criticile numai la cele legate de felul de a antrena fsb,***,nu trebuia sa intre in laturi.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (15 comentarii)  •  5 martie 2017, 19:27

Ghiveci de articol pe subiecte diferite. Ultima data cand ai scris un articol de calitate era Iliescu presedinte.

daniel (1 comentarii)  •  5 martie 2017, 19:44

felicitari !!!!

ovidiu_3003 (238 comentarii)  •  5 martie 2017, 20:02

jiji recidivistul e nociv pentru fotbalul romanesc ...

Vasglomerulul (9 comentarii)  •  6 martie 2017, 8:20

Pai nu spui nimic de travestitus ironicus facebucistus, aka "brânzetul" sau "indigesticul" care spunea inițial ca s-a intersectat cu alcoolul dar nu s-a îmbătat. Câteva zile mai târziu spune: Episodul Zurich nu a existat.... a fost un fel de "throughout" care nu este înjurătură .... Credea probabil că lumea mai râde la ironiile lui de om cu şcoala ironiilor. Cât despre comparația amp dama de trefla ..... aici mai bine ar merge o comparație cu cea mai mare żdreąmţă sau sucursură a societății cunoscută pentru aventurile din cantonamente cu jucătorii.

mg (37 comentarii)  •  6 martie 2017, 11:00

..aşa e, cele mai mari prostii se fac din vanitate, iar cei doi "pacienţi' excelează la acest capitol. Piţi, cu aerul lui de suveran, lucrează de mult la propria statuie iar Reghe şi-a luat şi el nasul la purtare după vreo două sezoane reuşite în Ghencea. Să refuzi să te saluţi două minute cu Daum, pe motiv că tu ai treburi mai importante, mi se pare o mare mitocănie. Altfel cei doi rămân nişte mediocri pe lângă un Mircea Lucescu, Enei, Boloni sau Olăroiu.