Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Contra Ando

Din 7-2-ul total al dublei din Cupa Ligii, prima felie de 4-1 e a lui Andone.

Permalink to Contra Ando
vineri, 3 martie 2017, 9:07

La 0-0 sau 1-1 în tur, returul ar fi arătat altfel. Iarăși, din acest 10-3, un adevărat „aggregate” de vitrină (cu ultimul meci de campionat cu tot) obținut de Dinamo contra Stelei în doar patru luni, un 7-2 destul de important e tot al lui Andone.

Sigur, Contra, alias Cholo, a adus cu sine vocația renașterii, după amorțeala începutului de sezon. Cosmin a adunat în timp scurt trei victorii, a biruit ” în trei finale”, inclusiv în cea din semifinala Cupei Ligii. În plus, aleargă pe margine măcar la fel de mult ca jucătorii și sigur are cele mai bune cifre InStat din întregul lot.

Fotbalul său, adică al lui Dinamo, e în esență determinat, motivat, agresiv, hotărât, ceea aproape că face să nu se observe că în loc de Rotariu, Gnohere sau Lazăr joacă acum cu totul alții. Când ești agresiv și tenace, cotația Transfermarkt are mai puțină importanță. După cum trece aproape neobservată știrea că Dinamo a fost amendată cu o mie de euro pentru că în finalul meciului cu Craiova copiii de mingi au dispărut, iar baloanele s-au întors cu mare întârziere în teren.

„Guriță” are de partea sa rezultatele, entuziasmul, susținerea suporterilor și vorbele de bine ale lui Adi Mutu. E din altă generație decât Ando, iar în play-off, cu alte zece finale jucate la aceeași determinare, Dinamo poate ajunge nebănuit de sus. Vorbim clar despre echipa momentului, pregătită draconic de un antrenor de mare viitor, care până la patruzeci de ani a trecut inclusiv prin Primera.

Da, dar e greu de lăsat la o parte că primul 4-1 al acestui 7-2 din Cupa Ligii s-a obținut cu Andone. În euforia victoriei, nimeni n-a mai amintit de asta. Poate chiar Cosmin Contra ar fi trebuit s-o spună!

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Bogdan (1 comentarii)  •  3 martie 2017, 9:18

Aline, se pare ca nu ai urmarit relatarile la cald de dupa meci. Cosmin a spus cu gura lui ca meritul calificarii in finala este al jucatorilor si al antrenorului de dinainte, fara sa pronunte numele lui Andone.

Dragos (1 comentarii)  •  3 martie 2017, 9:34

Contra spune in interviul acordat dupa partida Steaua-Dinamo 1-3, ca meritul este al jucatorilor si al antrenorului din prima semifinala. Cu putina atentie si bunavointa poate observati aceasta declaratie.

brazvan (35 comentarii)  •  3 martie 2017, 11:03

auzi, aline, ce zic băieții. cică să mai bagi și sifon.

Kris (14 comentarii)  •  3 martie 2017, 12:16

Contra va imprima echipei un joc mai agresiv.Sa vedem daca in meciul cu Pandurii va iesi bine.

Florin (1 comentarii)  •  3 martie 2017, 12:30

A spus... chiar mi-a atras atentia ca mai la fiecare declaratie facuta a pomenit si de nea' Ando. Am apreciat acest respect fata de vechiul antrenor.

dynamo (1 comentarii)  •  3 martie 2017, 13:35

Ar trebui sa va cereti scuze!!! La experienta dvs. , nu scrii doar sa te afli in treaba! Sau poate va-ti culcat imediat dupa meci si articolul era deja scris!!!

aldo_m (21 comentarii)  •  3 martie 2017, 16:57

sa-i multumim lui andone ca a plecat ca a lasat o echipa care in rep[riza 2-a cade fizic ce sa-i mai multumim cfa a jucat cu un sistem falimentar cu 3 fundasi si un inchizator sa-i multumim marelui mjucator de fotbal andone dar nu si antrenorului andone gata s-a dus epoca lui ando si=a aratat LIMITELE nu-i un capat de tara ca atat poate multumim andone

Adela T (2 comentarii)  •  3 martie 2017, 17:15

Nea Buzărine, știm cu toții că sunteți un Gică Contra. Dar totuși, de data asta e răutate sau prostie? "Meritele mele în ajungerea în finală și în eventuala câștigare a Cupei sunt minime. Meritele sunt ale jucătorilor și ale antrenorului de până acum." Spuse Contra. Cosmin Contra.

Adela T (2 comentarii)  •  3 martie 2017, 17:21

"Asta nu mă împiedică să observ fair-play-ul lui Contra, căruia îi pare rău de problemele lui Laur și nu uită de meritele lui nea Ando" Radu Cosașu, colegul d-voastră.

Carol K (61 comentarii)  •  3 martie 2017, 17:40

Ando e deasemenea un alt antrenor dar din alta generatie,nu a putut tine pasul cu lupii tineri adusi de Negoita la club.Indrazneste Mutu sa-i faca mizeriile facute lui Ando noului venit ? Oricat box stie el Gurita are in plus acea rautate a omului care l-a pocnit pe Davids chit ca asta a insemnat plecarea de la marele Ac Milan....Sigur ca nu se vor apuca sa se bata acolo dar pentru indivizii limitati ca Mutu acesta este un semn care-i impune a-l respecta pe cel aflat ierarhic sub el.Valoarea,bunul simt si mai ales parul alb din capul lui Andone n-au fost suficiente pentru mardeiasul din Trivale....In schimb Contra l-a apreciat de fiecare data,iata atitudinea care-i desparte definitiv dincolo de prietenia lor de fosti lupi galbeni.

comentario23 (16 comentarii)  •  3 martie 2017, 18:25

Nimic mai fals, intrucat am fost placut surprins sa-l aud pe Contra atribuind mare parte din merite antrenorului care l-a precedat-un gest normal dar demn de evidentiat in fotbalul nostru in care noii antrenori gasesc doar echipe distruse de precedenta conducere tehnica... Dar trebuie umpluta si fituica asta cu ceva, nu?

bazileon (28 comentarii)  •  3 martie 2017, 19:50

Adevarul e ca mai bine dai cu mucii in fasole (ca acum) decat sa mergi cu ei pe piept si mansete cum vi se intampla curent.

Costin (14 comentarii)  •  3 martie 2017, 20:30

Vorbe scrise frumos. Autorul simte renasterea unei echipe, a unui spirit sportiv unic! Multumesc!

comentario23 (16 comentarii)  •  3 martie 2017, 23:44

Lasand ironia deoparte, va dati seama cat interes depune dl. Buzarin in documentarea acestor articole-aproape toata presa, tv, radio-toti au amintit macar in treacat de gestul normal al lui Contra, care nu si-a asumat merite imediate si a apreciat public munca depusa de predecesorul sau. Haideti sa boicotam acest impostor si sa nu-i mai accesam mizeriile.

Tavi (3 comentarii)  •  4 martie 2017, 1:38

Andone a fost un fotbalist mare si este un Antrenor mare.

tavi c (26 comentarii)  •  4 martie 2017, 6:07

Nu puteai sa scrii mizeria asta dupa zeama de varza?

vasile (4 comentarii)  •  4 martie 2017, 12:18

distrusuleeeeee pe ce lume traiesti?

Comentează