Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cei mai certați oameni

Alibec are minte de copil. Așa zice Marius Baciu, fostul stelist, fostul antrenor al Chiajnei.

Permalink to Cei mai certați oameni
joi, 9 februarie 2017, 9:52

În cazul lui Baciu, precizările „care Baciu?” sunt necesare. La Alibec sunt inutile, îl știe toată lumea, așa, cu mintea lui de copil.

După cartonașul roșu de la Cluj, compus din două sferturi de cartonaș galben, o lume întreagă a început să facă dirigenție cu Alibec. Că ar fi timpul să se maturizeze, că e cazul să fie mai serios, mai concentrat, mai așa, mai pe dincolo, să nu mai primească atâtea cartonașe. Ai înțeles, Denis? Pune unghiile pe batistă, stai cu spatele drept și bagă la cap toată dăscăleala maturilor!

Și Ivan trebuie dăscălit! Ce-i aia să te apuci să faci tumbe după goluri? Vrei să te accidentezi? I-ma-tu-ri-ta-te! Asta e! I-res-pon-sa-bi-li-ta-te! Clar! Treci la colț și mâine să vii cu părinții tunși!

Obligatoriu de certat e și Budescu! Auzi, domnule, să-ți înjuri coechipierul! Lipsă de educație! Unde ați mai văzut fotbalist să înjure pe teren? Nicăieri! În istoria de peste o sută cincizeci de ani a fotbalului nu s-a auzit niciodată vreo înjurătură și vii tu, Costică Budescu de la Potigrafu, să strici tradiția! Zece flotări să se audă paftaua până în birou la nea Petre Buduru!

Or avea băieții ăștia trei minte de copii, dar au picioare de fotbaliști! Dacă-i certăm că nu s-au spălat dimineață în urechi, atunci să băgăm de seamă că ei aduc valoare și spectacol unui campionat pe care-l căinăm că e mediocru și plictisitor. Tocmai mințile de copii ale celor mai certați oameni din ultimele zile sunt menite să alunge plictiseala.

Comentarii (15)Adaugă comentariu

gintonic (19 comentarii)  •  9 februarie 2017, 10:53

touche!!

Cristian (29 comentarii)  •  9 februarie 2017, 11:30

Asa e, pe Baciu nu-l stie nimeni, pe cand pe Buzarin, il injura tot internetul. E bine sa fii cunoscut frate !!

mg (84 comentarii)  •  9 februarie 2017, 11:50

..bine scris :)

George (4 comentarii)  •  9 februarie 2017, 12:12

Obisnuinta romaneasca de a face din tantar armasar. In ambele directii. In paranteza, a sunat Baciu din proprie initiativa la gsp sau lipsa voastra de subiecte a dus la a suna toti fostii jucatori? Presa facuta dupa modelul "ai auzit ce a zis?" "Ce parere ai despre"

aadvark (10 comentarii)  •  9 februarie 2017, 12:22

Baciu este fostul capitan al Stelei, in stie toata lumea, nu cred ca cineva isi aminteste de el in postura de antrenor al Chiajnei. A fost un fundas central foarte bun, dar meseria de antrenor e cu totul altceva. Haideti sa nu exageram, nea Buzarine, ca nici de Alibec sau budescu n-a auzit nimeni in afara Romaniei. Ivan inca e foarte tanar, dar daca nu pleaca in vara intr-un campionat unde sa joace, gen Belgia, Olanda sau Portugalia( pentru ca nu-l vad sa joace in Top5 in acest moment), va fi foarte greu sa-si atinga potentialul. Mare greseala ca nu l-au dat la Brugge

Carol K (61 comentarii)  •  9 februarie 2017, 12:24

E punctul de vedere al unui antrenor (bun,rau dar antrenor) care s-a confruntat cu astfel de elevi, oricat le-ar explica mintea lor nu pricepe ca spre binele lor nu doar al echipei ar trebui sa se maturizeze...Sigur ca pt un jurnalistr este mai convenabil sa-i ai asa,apar subiecte de discutie,polemici, faci un punct de atractie din apucaturile lor,vinzi mai bine.Sa nu-i condamnam pe antrenorii catre vor si impun seriozitate,maturitate,comportament profesionist atat in timpul jocului cat si in afara lui.Cat despre jucatorul Marius Baciu chiar nu trebuie sa cauti daca l-ai prins ca jucator avand 8 trofee cu Steaua...despre Ivan auzim de vreo 2 ani ca ar trezi interesul unor cluburi,atat,probabil de aia nu mai trebuie sa ne interesam cine este.

JFM (79 comentarii)  •  9 februarie 2017, 12:33

Asa poti sa te intrebi cine au fost Marcel Raducanu,Costica Zamfir,Sames daca e sa te fi nascut alaltaieri dar un jurnalist sportiv care se respecta nu trebuie sa caute nicaieri sa vada cine e,cine a fost Baciu.Nu notorietatea confera valoare si recunostinta pt niste oameni care au lasat ceva in urma lor in fotbal comparandu-i cu vedetele de tabloid actualke sau cu rasfatatii presei pe criterii doar de ziaristi stiute.

Ardeleanu’ (5 comentarii)  •  9 februarie 2017, 13:44

..de nimic, un articol de nimic! Total în concordanță cu societatea românească a zilelor noastre...

Lucian (1 comentarii)  •  9 februarie 2017, 15:03

Baciu a fost capitan la Steaua intr-o perioada fotbalistica mai buna decat cea actuala. A performat bine, a ajuns intr-un campionat bun (Franta) - acolo a mai fost accidentat, dar, in mare a facut treaba buna, a fost un jucator de baza. Pe scurt, a avut o cariera cum doar viseaza fotbalisti actuali din Liga 1. Alibec si Budescu? doi refuzati la export, intr-un campionat foarte slab, ei mai misca putin, fotbalistic au ratat orice sansa cand au dat piept cu un campionat mai puternic. Ma rog, la Budescu, e de rasul plansului, nu s-a integrat in liga 2-a China, marele fotbalist Lulescu! Asa ca, DA! Orice punct de vedere al lui Baciu este avizat, indreptatit, mai ales despre Steaua!

Marius-Traian (10 comentarii)  •  9 februarie 2017, 15:31

Imi pare rau d-le Buzarin, dar pentru cei care urmaresc fotbalul mai de alaltaieri Marius Baciu este un nume cunoscut si respectat. Si-a castigat dreptul de a critica un jucator al Stelei... poti sa-l banuiesti ca o face din dorinta de a incuraja si responsabiliza pe unul din cei mai buni oameni ai echipei.

cpt.ahab (10 comentarii)  •  9 februarie 2017, 16:08

Sărmană țară, ai ajuns ca mințile unor copii sa te scoată din plictiseală! Maturitatea și seriozitatea ne lipsesc în cel mai înalt grad, bufoni si infantili avem din belșug!

seba (14 comentarii)  •  9 februarie 2017, 21:11

cred ca poza e facuta la Pitesti. ah, ce dor mi-e mai vad Argesul in prima liga!

Marius Catalin (9 comentarii)  •  9 februarie 2017, 22:17

Marius Baciu a fost intrebat de "patania" lui Alibec dintr-un simplu rationament: este cel mai eliminat jucator din istoria stelei. Ziaristii s-au uitat pe statistici si apoi l-au sunat pe Baciu, un fotbalist bun de liga I la noi. Multumesc (imi plac toate articolele dl. Buzarin, este craiovean de-al meu)

Budulea (3 comentarii)  •  10 februarie 2017, 0:52

Bravo te-ai facut iar de ras cu pseudo-articolul asta. Sunt de acord ca Alibec si Budescu au calitate, cu Ivan ramane de vazut... Dar Alibec a luat doua galbene pe bune, sau o iei si tu ca Jiji cum ca a alunecat? Pe bune?? Budescu ar fi fost mare daca nu avea minte cat o gaina senila, dar se multumeste sa ia cate ceva de la chinezi si sa-i incante pe toti cei 300 de urmaritori ai mamaligii I

Pacific Ionel (30 comentarii)  •  10 februarie 2017, 1:41

Buzarine, tu esti jurnalist sportiv si nu ai auzit de Baciu, fostul fundas al Stelei din anii ''90''? Mai bine apucate de crescut bibilici si lasa-i pe altii sa scrie articole sportive despre sportul rege.

Comentează