Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Arbitrajul prost nu e românesc, e universal

Târziu în noapte, Pique (foto) arăta impetuos către tribuna oficială de la El Madrigal, unde se afla însuși președintele Ligii Spaniole, acuzat că ar fi suporter al lui Real.

Permalink to Arbitrajul prost nu e românesc, e universal
marți, 10 ianuarie 2017, 10:00

Nu se poate una ca asta, două hențuri, plus alte meciuri, plus niște ciupituri în El Clasico, se face totul ca Realul să ia titlul! Cam asta a spus, în rezumat, soțul Shakirei după remiza cu Villarreal.

Cumva are dreptate. Personajul principal al derby-ului coastei mediterane n-a fost Messi, deși a marcat imperial din lovitură liberă, în ultimul minut, aducând o remiză chinuită Barcei, nici bravul stoper al lui Villarreal, Mussachio, care a ieșit din teren cu oasele încheieturii mâinii întoarse pe dos, ci arbitrul Ignacio Iglesias Villanueva. 41 de ani, colegiul galician, peste 100 de apariții în Primera.

Cu toată această biografie, Iglesias a izbutit să ne ostoiască dorul hibernal de Rusandu, Istvan Kovacs, Avram sau Radu Petrescu, toți în cele mai crâncene zile ale carierei. Cu ultimul, chiar seamănă puțin, dar Radu, nici legat la ochi n-ar fi lăsat trei penalty-uri clare nedate. Dacă în campionatul românesc mai poți arbitra slab, pentru că și nivelul e slab, în Primera e imposibil să fii venit cu pluta. N-ai voie să arăți în felul în care a arătat galicianul. Nu poți, pentru că te aruncă peisajul afară. La un fotbal bun e nevoie de arbitraj măcar rezonabil.

Iglesias n-a arbitrat pentru Real, așa cum a acuzat Pique. E adevărat, două dintre cele trei penalty-uri au fost pentru catalani, dar și hențul în careu al lui Mascherano a fost imens, măreț, colosal. Iar dacă ar fi tras pentru Real, galicianul n-ar fi dat niciodată acea lovitură liberă din marginea careului, în minutul 90, numai bună pentru stângul lui Messi!

Nu! A fost un arbitraj prost, execrabil, și, din păcate, cauționant pentru omologii români ai lui Iglesias, care sunt astfel încurajați să creadă că sunt mult mai suverani pe teren decât ar trebui să fie.

Comentarii (13)Adaugă comentariu

Iulian Cotun (1 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 10:19

Barca și Real controlează vântul, ramul...vorba unui fost șef de club de pe la noi. Dar se apropie finalul. Așa cum în anii 90 laboratoarele medicale au schimbat fata acestui sport, adăugându-i vreo 3 viteze, și cine a investit în "medicină" a ieșit în față, acum va venit vremea arbitrajului video, care va schimba ierarhiile mondiale...dacă va fi implementat. Am văzut la campionatul mondial al cluburilor că este necesar și înlătură multe îndoieli...Probabil va mai trece ceva timp până să ajungă la noi, și chiar și atunci se va găsi cineva să zică că au echipamentele dar nu sunt obligați să le folosească, cum face ASA cu instalația de încălzire a stadionului.

aciduzzo (60 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 10:53

Buzarine...........problema e ca aceasta miscare a arbitrilor in primera este una ciclica in functie de curenti, de valoare, de forma, de interese s.a.m.d.!! Arbitrii in primera fluiera si ei la un moment dat concertat si concentrat pe una doua echipe care din diferite motive (de marketing, de imagine, de bani si alte drepturi conexe!!!, etc etc etc) trebuie sa fie usor discret sau mai putin discret impinse in fata! Si Barca a avut momentele ei de avantaje din partea arbitrilor, acum are Realul, intr-o buna zi roata se intoarce, si tot asa....ideea e ca in primera arbitrii avantajeaza constant(ciclic e adevarat!)mereu si mereu aceleasi echipe!! Barca daca va pierde acest campionat, si eu cred ca-l va pierde ca nu mai are suflu sa-l duca pana la capat numai cu victorii sa depaseasca Realul, il va pierde in primul rand pe o singura faza!!.....ratarea de curtea scolii a lui Neymar la 1-0( cand l-a trimis dupa acadele pe fundasul acela nici nu mai stiu cine era tot ca in curtea scolii!!) in meciul cu Real, care daca acolo se facea 2-0 istoria acestui campionat se putea scrie altfel! Asa.......Barca va plati scump acea ratare a acestui baiat care inca nu realizeaza ca Nou Camp nu este o miuta pe Copacabana, iar in campionate puternice din Europa adevaratii atacanti sunt obligati sa inscrie din sferturi de ocazii!!!...La Barca asta e marea problema de ani de zile....se inscrie mult prea putin fata de cat se creaza, fata de ce posesie au, fata de cat de mult se ameninta poarta adversa, fata de cat de mult se inghesuie adversarul in propria jumatate!!

Vali (13 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 11:01

Radu Petrescu le "da" pe cele petrecute in afara careului de 16 m . A se vedea faza din meciul FCSB - CSU , este doar un exemplu !

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 11:23

...foarte bun articol ...care ne arata ca si alte echipe dau vina pe arbitraj in loc sa si vada de treaba ...Arbitrii romani sunt cei mai slabi din lume ...nu exista nicio scuza pentru ei ...CSU trebuie sa invete sa joace si contra arbitrajelor ostile ...in Ro nu exista arbitraje bune ...doar mediocre si slabe ...plus cele care viciaza rezultatul care iti scot mingea din poarta ...

daniel (37 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 12:22

ei, sotul lui shakira

Dragos (16 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 13:06

@daniel: sotu' LA Shakira se zice

Soos Vilmos (55 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 13:37

In schimb prostia unor jurnalisti este marca inregistrata romaneasca.

Emilian (18 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 14:52

Dar la noi greselile arbitrilor capata niste conotatii apocalitice si sunt considerate rezultatul unor conspiratii malefice.... De fapt, ele vin sa camufleze cumva calitatea execrabila a prestatiilor din Liga I.

habana (5 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 15:20

Arbitrii sunt supusi greselii peste tot, e clar si nu sunt romanii cei mai slabi. Totusi, asta macar nu a dat - are scuza ca n`a vazut, nu s`a uitat la faza sau e slab. Dar cand dai penaltyuri care nu s`au mai vazut in istoria fotbalului, ca balaj, sau muti faulturi discutabile de la 18 metri la 15 metri, esti rau intentionat. Alea nu ai cum sa le vezi, sa fii sigur ca au existat, deci nu le dai.

Anonim (78 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 17:13

Ei, daca Barcelona a fost dezavantajata de arbitraj, atunci trebuie sa se ia pozitie. Totusi, Barcelona a ajuns pe locul 3 mai ales in urma unor prestatii slabe (chiar si pe teren propriu)! Cand vine vorba despre vorba despre alte campionate si alte competitoare, nimic, cel putin in media din Romania! Sa nu uitam, in Premier League se fac greseli mari si, in cazul celor de la Arsenal - pe langa erorile cu repetitie ale lui Wenger (in alcatuirea echipei, mai ales in perioada decembrie-februarie, cand se decide campioana), Xhaka (un transfer foarte prost si costisitor), Bellerin (bun in atac, slab in aparare, cum s-a vazut cu Bournemouth) si Ospina (pana sa vina Cech) - cu consecinte pe tabela de marcaj si in clasamentul de la finalul sezonului! A.

Fane (87 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 17:28

E adevarat,arbitraje multe proaste sunt peste tot.Ce ziceti de arbitrajul de la W.H.U-M.U,o bataie de joc ingrozitoare.

iwi (1 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 19:54

*** de arbitraj

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

arbitru (4 comentarii)  •  10 ianuarie 2017, 21:49

Este adevarat padure fara uscaturi nu exista dar la noi??????cam multe uscaturi.

Comentează