Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Ce are Ludogoreț și n-are Steaua

Nu râdeți de golaverajul bulgarilor! Acest 4-13 în patru meciuri vine inclusiv din jumătatea de duzină încasată la Londra, unde la 2-0 pentru Arsenal, ardeiul iute din ciorba balcanică încerca să piște careul lui Wenger. Ludogoreț joacă mereu frumos și […]

Permalink to Ce are Ludogoreț și n-are Steaua
joi, 3 noiembrie 2016, 12:24

Nu râdeți de golaverajul bulgarilor! Acest 4-13 în patru meciuri vine inclusiv din jumătatea de duzină încasată la Londra, unde la 2-0 pentru Arsenal, ardeiul iute din ciorba balcanică încerca să piște careul lui Wenger.

Ludogoreț joacă mereu frumos și e mereu foarte aproape. Acum, cu Arsenal, luna trecută cu PSG, în urmă cu doi ani, în fața Realului. Scenariul de pe arena stalinistă de sub Vitoșa e mai întotdeauna același. Joc bun, iute, frumos, urmat de prăbușiri melodramatice în final, semnate de regizori de mare clasă, cum a fost cazul lui Ozil alaltăseară.

Dar Ludogoreț există. E acolo, în Ligă, pentru a doua oară, și cheamă la masa ei încărcată cu castraveți murați nume imense ale continentului. Meciurile lor au inimă, dramatism, chiar dacă uneori te mai driblează Bale, te mai aleargă Cavani și te mai pune Ozil să-ți scoți iarba din șort.

Ludogoreț nu e doar o întâmplare spectaculoasă a Balcanilor, ci e o chestiune studiată. Are mai puțină importanță dacă patronul lor e prieten cu premierul, poți să fii premierul însuși, dacă nu te pricepi la fotbal, nu te pricepi și gata! Ca să ajungă la echipa asta plăcută și verde, cei din Razgrad au răscolit Planeta. Cum fotbalul bulgar nu le oferea cine știe ce variante, au luat de la San Lorenzo, echipa Papei Francisc (pe Palomino), de la Academia lui Auxerre (pe Anicet, cetățean al Madagascarului), de la Sao Paulo (pe Jonathan Cafu) sau de la Cuiaba, de lângă Amazon, pe spectaculosul fundaș stânga Natanael.

Nu-l mai întrebați pe Keșeru de ce nu e convocat la națională, că e plictisitor. Întrebați-l ce salariu are. Și pe el, și pe Moți. Veți afla că toți acești băieți strânși sub steag bulgar iau cam între 30.000 și 50.000 de euro pe lună. Prin comparație, pentru achizițiile Stelei aria de selecție nu că nu e Amazonul, dar nu e nici măcar vreun sat aflat cu doi kilometri dincolo de granițele României. Iar salariile cu care se alintă perlele achiziționate din campionatul românesc nu prea trec de 15.000. De-aia tu te duci la Zurich, să testezi divizia a doua helvetă, în timp ce la Sofia vine Arsenal. 

Comentarii (19)Adaugă comentariu

lord belial (29 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 13:09

ludogoret astia s-au calificat cu mare bulan in dauna stelei, printr-un noroc orb, doar ca nu stiu ai nostri sa bata penatly-uri. joaca est european, cu tot cu sud americanii lor. moti ala e prastie, il fac toti atacantii, iar keseru, atacantul ***, nimereste un sut pe poarta din zece trase. sa-l convoci tu la nationala la voi in oltenia.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Carol K (61 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 13:22

Ludogoret nu face decat sa respecte la nivelul sau reteta marilor cluburi europene.Investesti,te califici,aduni puncte,iti faci un nume,la anul mai urci o treapta si tot asa.Seriozitate,stiinta in a investi banul,pricepere....La Steaua e o permanenta cautare de chilipiruri,patronul ia jucatori ca si cum ar juca la ruleta pe langa faptul ca e influentabil si nepriceput,antrenorul isi face echipa functie de interesele anui anume impresar ori face experimente pe echipa cand va pleca la alt club pe milioane sa le aiba gata facute iar managerul general prins intre cele doua tabere incearca sa-si mai traga si el cate-un comision promovand sau aducand jucatori suspect de slabi.Adica la Steaua e haos total exact opusul a ceea ce se intampla la Ludogoret si nu numai.

Gogu (42 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 13:24

Reghekampf cunoaste cat de cat fotbalul bulgar. A fost pe acolo. Cu bani multi te poti gandi la performanta. Echipele noastre se pregatesc de intalnirile continentale vanzand cu infrigurare cei mai buni jucatori peste hotare. Parca patronii formatiilor implicate nici nu vizeaza performanta, ci o mimeaza. Scopul este castigul obtinut prin simpla prezentare in competitiile europene.

Liviu (16 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 13:42

Aline, cand in 2008 Steaua conducea la fel de rapid cu 2-0 pe Lyon in Liga si pierdea apoi cu 5-3, nu-mi amintesc sa fii fost expresii de genul "macar sunt acolo"... Erau acolo deja in al treilea an consecutiv si lumea isi cam daduse seama cum merge treaba. N-are rost sa umflam o echipa care chiar n-are nimic pe special in afara de o intamplare (Moti vs Steaua) transformata in telenovela cu tente dinamoviste. Si sincer dupa 0-6 la Londra, te contrazic: "Ludogoret nu exista" in fotbalul mare. Si nici Legia Varsovia. Pur si simplu sistemul adus de Platini (campioanele numai intre ele in preliminarii) le-a favorizat accesul in Liga). Ca sa fie cap de serie in preliminarii intre 2006-2008, Steaua a tras vreo doi in UEFA, jucand vreo 30 de meciuri! Deci, inteleg ca esti anti-stelist, dar articolul acesta e tendentios.

silvio (2 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 13:59

Pai noi transferam din liga 1...iar aia din toată lumea..sigur găsești jucători mai buni ca tot ce e la noi...cu astia te bati în țară. ..dar afară ne mănâncă toți! Vrem...visam ..speram..aiurea..nu avem valoare !Dacă unul ca Jiji..care are bani și poate aduce doi trei bunisori nu o face..atunci ce sa asteptam de la falimentate?ținem nasul sus aiurea...suntem peticiti rau dar visam razboaie!!

Adi (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 14:03

Buzarin esti varza, de ce? Pt ca atat te duce capul. Trebuie sa iesi si tu in evidenta cu ceva. Daca era o echipa romaneasca o faceati cu apa si otet ca vai mama noastra pe astia vai ce frumos joaca. Te intreb si eu: anul trecut nu au jucat frumos de nu s-au calificat in cl?? Ca anul asta au jucat vai mama lor cu niste desculti si in tururi si play of.Sau suntem noi prosti si tu destept si mai si te pricepi la fotbal?

mickey13 (5 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 14:07

Aline, nu stiu daca Keseru merita sau nu sa fie convocat. Nu stiu nici daca Ludogoret merita sau nu sa fie in Liga (daca-i acolo, probabil ca da). Ca s-au calificat in Liga, in dauna Stelei dintr-un bulan incredibil (nu uita ratarile din meciul de la Bucuresti, cele din retur ale Stelei (inclusiv prin Keseru) si faptul ca au marcat in ultimele minute) asta este adevarat. In schimb, in afara celor 6 goluri cu Pandurii, mai tin minte si meciul de la Aalborg cu acelasi Keseru in prim-plan! A ratat din toate pozitiile, Steaua avand 19 ocazii, dintre care (sper sa nu gresesc) numai el a avut 9 (!!!) si, din pacate, n-a marcat niciunul. Este un mare ratangiu, dar cred ca este si un jucator de moral... Poate ajuta nationala, fiind intr-om perioada buna, dar, pe termen lung, nu prea cred ca-i o solutie. Cred ca asta-i si motivul pt care Daum tot il ocoleste..

Bogdan (4 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 14:15

Pe bulgari i-a eliminat anul trecut Milsami Orhei. Ăia sunt atât de slabi că i-ar bate și Dinamo.

Mircea (2 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 14:19

ba buzarine, daca tu ai scris asta esti chiar ***. pai tine ba cu ludogoret, scrie ba numai despre ei. nu te obliga nimeni sa vorbesti de Steaua. noi ca suporteri nu avem nevoie de scrisul tau.

Dot (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 14:26

Taxe 10%, asta are Ludogoreț si nu are Steaua..

jalabert (3 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 14:27

in 2-3 ani o sa dea steaua 1milion euro sa aduca pe bulgari la un amical si o sa fie tribunele pline ochi la meci

Alt inteligent si asta (2 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 14:30

Buzarinelule crezi cumva ca bulgarii ar fi trecut de manchester city?

daniel (37 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 15:28

bancuri oltenesti..in lipsa totala a meciurilor europene ale ne-,,stiintei", buzarila publica goange murate despre altii...

Bruce (1 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 15:33

Haha sare pusa oe frustrarea fcsb-istilor ! Ei n-au putut trece nici de astia cu Moti in poarta. Fcsb rusinea lumii !!! Lasa ca azi au meci mare cu aia din liga a doua helveta hahahahahaha

dodo (33 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 15:49

Decat sa te duci sanie dupa tigari ca Moti...Oricum ne mai intalnim noi magalicki !

Andrei F (98 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 16:50

D-le Alin Buzarin...Asa e...Steaua te face pe tine sa te rusinezi.Joaca cu o echipa din esalonul doi din Elvetia,salariile sunt pe la 15000...Ce nu inteleg este de ce nu va mindriti cu o alta echipa romaneasca care sa joace cu Arsenal ,care sa dea salarii mai mari de 15000?Pentru ca acea echipa nu exista?Parca ati activat la un club de prima divizie.Ce va oprit sa va demonstrati priceperea,sa demonstrati ca esti mai tare decit cei de la Steaua,ca tu ai fi putut da salarii mai mari?Cu memoria ta de PC stii ca este o echipa de prima divizie care a anuntat ca salariile vor fi de 1000 de euro?Bulgarii cum stau cu insolventa stiti?Astia au retrogradat echipa armatei...Din partea mea puteti sa va faceti bulgar sau ce vreti daca va simtiti asa de rau ca roman...

Ion (4 comentarii)  •  3 noiembrie 2016, 19:39

Ce nu știe memoria aia mare a lui Buzarin...Paul Papp a plecat de la Steaua de la un salariu de 20000 de euro în Elveția pentru un salariu uriaș -spusele presei-și joacă acum la o echipă din a doua divizie elvețiană...

haideusicfr (55 comentarii)  •  4 noiembrie 2016, 17:45

Nu mi se pare cea mai buna comparatie. Si nu e vorba doar de bani.Steaua e la pamant , nu-i merge jocul ,dupa cum ii sunt conditiile. Sunt echipe in Iiga1 la noi cu bani mult mai putini ,sau chiar in insolventa ,mai bune ca Steaua. In plus Keseru si Moti nu mi se par cele mai bune exemple.

Anonim (78 comentarii)  •  5 noiembrie 2016, 13:30

Sunt de parere ca Legia merita evocata acum, chiar daca Polonia este, in viziunea multora, cu mult peste noi; adevarul se va vedea peste 6 zile, cand vom constata din nou ca sunt zeci de jucatori supraevaluati prin Europa! Legia a revenit dupa 0-2 si nici n-a pierdut! Si nu in fata oricui (desi Arsenal este, in orice moment sau clasament intre primele 5-6 cluburi), ci contra celor de la Real, campioana Europei! A.

Comentează