Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Cine sare este câine! Cine nu, e Bizon!

2-2 cu Astra, după 2-0 pentru Dinamo în minutul 83, e meciul în care chiar n-ai ce să-i reproșezi lui Andone

Permalink to Cine sare este câine! Cine nu, e Bizon!
luni, 31 octombrie 2016, 9:37

Vizitele lui Negoiță și Mutu la Săftica sunt semnalele clare ale neîncrederii în Andone. Ale dorinței de a-l da la o parte, dar nu cu orice preț și în niciun caz cu prețul achitării clauzelor contractuale. Curajos ca de obicei, Negoiță a reîntrupat costumul la două rânduri, cu manșetă la pantaloni al legendarului Costică Anghelache în talia slim fit a lui Adi Mutu. Minus rafturile de cărți pe teme economice, plus suta de goluri marcate în Serie A, care dau sens și greutate oricărei silabe rostite despre fotbal. De câteva săptămâni încoace, Mutu e copertina de la parcarea subterană a hotelului domnului patron, de unde trebuie scoasă neapărat mașina de teren a antrenorului. De data asta însă, duetul Ionuț-Adrian se vede însă nevoit să cânte despre arbitraj și neșansă, pentru că argumente tactice chiar nu există.

Ce poți să-i spui?
Au fost bune spre foarte bune primele 80 de minute, chiar dacă primul gol a venit ca un cadou de Halloween de la lunaticul stoper brazilian al Astrei. Faza de la golul doi, acel carusel de pase încheiat cu finalizarea lui Hanca, a atras inclusiv superlativele lui Herr Daum. Schimbările au fost cele care trebuia să fie. Nemec se lovise, nu mai putea. Mahlangu în locul lui Palici a însemnat un semnal către închiderea jocului, la 2-0. Iar Rotariu substituindu-l pe Lazăr, indicația de a ține mingea, un jucător tehnic în locul unuia care preferă lansările. Posesie bună. Atitudine bună.

Semnale către anumiți jucători că nu există titulari de drept. Rotariu, cu toată aura din jurul său, a devenit om de finaluri de meci. Brănescu, indiferent câte ar fi învățat de la Gigi Buffon, cară sacul cu mingi. Poate că ar fi trebuit să simtă puțin banca sub șezut și Steliano, internaționalul Steliano, care cel puțin în meciul cu Craiova, a contemplat cum de pe partea sa au marcat atât Ivan, cât și Briceag.  Și poate că singurele critici individuale ale antrenorului n-ar fi trebuit îndreptate doar împotriva cvasidebutantului Mihai Popescu, jucătorul al cărui nume e cel mai lipsit de rezonanță dintre cele care au jucat cu Astra.

Cotitura
Despre Balaj sunt puține de spus. N-a fost niciodată penalty. Dar nu de acolo s-a învârtit roata, ci de la golul de 2-1. După șutul lui Săpunaru din lovitură liberă, bară-gazon, asistentul Urzică a sprintat ca Bolt spre centru, arătând c-a fost gol. La jumătate de veac după celebrul Bahramov, un urmaș dâmbovițean al tușierului azer e extrem de convins de un lucru care nu convinge pe nimeni altcineva. De faptul că mingea aceea a intrat în poartă, deși reluările tridimensionale ale mileniului trei o arată mai degrabă mușcând din varul liniei. Doar când ești extrem de sigur de ceva țâșnești din blocstarturi, cu fanionul arătând centrul terenului.

Dar înaintea acestei cotituri a fost altă cotitură. Cea a lui Gnohere. La prima lovitură liberă a Astrei, Bizonul se afla în mijlocul zidului. Toți ceilalți au sărit, doar el a rămas pe sol, ridicând brațele ca Dumănoiu sau Tutovan, băieții din blocajul cu care Dinamo cucerea acum aproape patru decenii trofee continentale la volei. Cum să faci asta? Cum să ridici mâinile deasupra capului? Nu există nici justificarea că-ți apărai fața, pentru că fața ta era aproape o jumătate de metru mai jos de pumnii care au lovit mingea. Ce apărai? Aerul? Contractul?

Apăra cam ceea ce apără de vreo două luni încoace. N-a mai dat gol de când suporterii veneau la meci în sandale. Au fost și acel penalty tras în dorul lelii la Târgu Mureș, și ratarea cu poarta goală de la Severin. Căutându-i lui Andone greșelile în carul cu fân, poate că tocmai aici i se poate găsi una. Că nu l-a lăsat pe Bizon la echipa a doua, deși, zău, după ce-am văzut joi în Cupă, ar fi fost păcat. Strica joaca băieților lui Diniță.

Comentarii (11)Adaugă comentariu

jiji bec (12 comentarii)  •  31 octombrie 2016, 13:00

bai buzarin(fata de babuin) tot te mai tine mosu ovi la gazeta dupa mirsavia pe care ai scris-o?ce dreacului ii faci? bezele sau mersul piticului?

kros (14 comentarii)  •  31 octombrie 2016, 13:07

La ora actuala cel care nu mai este credibil este Negoita si asta din momentul cind a refuzat prelungirea contractului cu Rednic.Diferenta fata de anul trecut este uriasa atit ca incasari din drepturi tv cit si din scaderea cotei jucatorilor.Pina nu va iesi in public si va recunoaste ca a gresit ,nu va putea fi o reconciliere cu suporterii.New Dinamo sa invechit incit la ora actuala media de virsta a lui Dinamo este mai mare cu doi ani fata de anul trecut.O ipcrizie imensa gindindune ca anul trecut lui Rednic I se aduceau acuze ca nu introduce tineri.

demolarii (11 comentarii)  •  31 octombrie 2016, 14:31

In iarna trecuta Fc Liverpool , un club mic pentru asti ce stiu fotbal, a numit un Manager, de ce sa-si bata capul patronul cu angajarea jucatorilo, magazionerilor sau a femei de servici, cum le place la unii patroni din Romania, iar exemplarul de expus e G Becali care are vreo5 directori, dar nu are club. Dar sa ne intoarcem la Liverpool unde noul Managet, Klopp- anunta ca obiectiv castigarea unui titlu in cei 5 ani de contract pe care ii are. Transferuri cu semnul intrebari: ori jucatori prea tineri, ori uni necunoscuti, ori vedete. Un amalgam. Se califica in doua finale pierdute, dar pierde si calificarea in cupele europene. Pierde un meci cu Burnley cu 2-0 desi domina 80% din teren , timp si posesie....si e apreciat....de ce...in sport exista un numar de competitori si un castigator. Dar fara ceilalti competitori nu exista castigator.....vezi meciul Dinamo-Dinamo 2 din cupa.....la Dinamo s-au luat decizi corecte....iar ce nu te omoara te face mai puternic..

Kris (14 comentarii)  •  31 octombrie 2016, 15:34

Care sint deciziile corecte de la Dinamo? In fotbalul actual nu poti evolua cu 3 mijlocasi in conditiile in care nu dispui de un inchizator de calibru,gen N DOYE,MURESAN,KONE,LOVIN.Din acest motiv apararea lui Dinamo va fi mereu expusa.O aparare care fata de anul trecut a fost schimbata toata.

MZM (48 comentarii)  •  31 octombrie 2016, 15:45

Domnule Buzarin, jocul Dinamo-Astra a fost un blat in favoarea lui Dinamo care nu s-a finalizat. Ce sa-i faci, nu toate blaturile reusesc. Astra nu a jucat nimic timp de 70 de minute. Mai mult, in min. 34. Fabricio ii da politicos o pasa lui Nemec si acesta inscrie nestingherit. Sumudica , stiind dinainte cine TRBUIE sa castige nu avea nici o problema, statea foarte linistit, tolanit pe banca, nu tipa si nu se rastea la nimeni, cum face de obicei. Dar, dupa 2-0 si dupa ce raman in 10 oameni, giurgiuvenii ies la atac (deci se poate!) si ii domina net pe dinamovisti ultimile 20 de minute. Desigur astralii nu sperau si nici nu doreau sa intoarca rezultatul, ci sa mai atenueze cumva suspiciunea de blat. Insa brigada de arbitri, lipsita de simtul umorului, a validat cele 2 goluri discutabile si, uite asa, toata lumea este suparata, in afara de Sumudica!

io (5 comentarii)  •  31 octombrie 2016, 16:54

MZM: iar Poli Iasi - fcsb a fost un blat care s-a concretizat. Asa cum se concretizeaza, de fiecare data, meciurile fcsb-viitorul sau fcsb-botosani, echipe care mimeaza, fara pic de jena, fotbalul in fata clonei fcsb. De Cretu ce ne spui (rar poate fi vazut pe terenul de fotbal un fotbalist care sa joace cu atata dusmanie impotriva propriei echipe)? dar de Putanu?

ZONA MAGHERU (20 comentarii)  •  31 octombrie 2016, 18:36

In acest moment gnohere poate sa plece linistit ! Nu se poate trai numai din amintiri ! Omule iesit din forma . Rednic sa se spele pe cap cu el si sa ne lase in pace . Pa pd Pa pnl . Il asociez cu pa gnohere pa rednic !

Cristi (3 comentarii)  •  31 octombrie 2016, 18:43

Bizantine, îți dau acest comentariu ca să nu zici ca nu ai. De când ai scris articolul despre Daum, din partea mea ești o nulitate

ADRIAN P. (4 comentarii)  •  31 octombrie 2016, 20:26

BRAVO DOMNULE BUZARIN ! ARTICOL PERFECT. AVETI PERFECTA DREPTATE. GNOHERE, VORBA LUI ADI MUTU, TREBUIE REPEDE VINDUT LA STEAUA. VA FI UN AVANTAJ DUBLU PENTRU DINAMO CARE VA SCAPA DE UN FARSEUR IAR STEAUA VA "CISTIGA" UN FOTBALIST DISCUTABIL CA VALOARE.

habana (5 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 2:48

Andone: "Vizitele lui Negoiță și Mutu la Săftica sunt semnalele clare ale neîncrederii în Andone" Presa din Romania: "Vizitele lui Negoiță și Mutu la Săftica sunt semnalele clare ale neîncrederii în Andone". Ce poti sa mai zici

habana (5 comentarii)  •  1 noiembrie 2016, 2:49

Edit: Andone: "Eu l-am rugat pe Negoita sa vina la Saftica"

Comentează