Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Falimentul filosofului clasic german

Ce geniu al tacticii! Ce inspirație divină să-i bagi aripă falsă dreapta pe Bicfalvi și aripă stângă falsă pe Hoban!

Permalink to Falimentul filosofului clasic german
marți, 6 septembrie 2016, 10:06

Parafraza e după Engels, colegul de barbă și de doctrină al lui Marx, dar ne face bine, ne răcorește. Christoph Daum a vrut să ne facă nemți într-o lună și ceva, n-a reușit și acum ne spune profesoral că trebuie să muncim.

Muncim, dar cum? Mergem în Armenia și în Kazahstan tot cu mijlocașii lui făcuți din fundași sau încercăm să avem și noi un conducător de joc care să dribleze, care să dea o pasă? Încercăm să exploatăm oamenii de viteză și să jucăm pe benzi sau  lăsăm iarba să crească pe marginile terenului, iar noi ne înghesuim pe centru, sărim la cap, dăm coate și lansăm pase lungi, de 50 de metri, la gâtul unui atacant care n-are cum să le controleze?

Dacă Stanciu marca penalty-ul din final, iar cineva avea curajul să ridice aceste probleme, probabil că la Casa Fotbalului ar fi fost catalogat drept omul lui Mircea Sandu. Ni s-ar fi băgat pe gât fraze lâncede milenariste cu predictibilitatea și cu sustenabilitatea, s-ar fi scos în evidență inspirația conducerii FRF de a fi adus un antrenor neamț care să ne creștineze pe noi, papuașii Balcanilor, să ne învețe cum să muncim și cum să nu mai lenevim.

Ce geniu al tacticii! Ce inspirație divină să-i bagi aripă falsă dreapta pe Bicfalvi și aripă stângă falsă pe Hoban! Să-i admiri pe cei doi cum driblează prin alunecare! Să-l pui mijlocaș central pe Săpunaru, a cărui cea mai lungă pasă e de un metru! Plus revelația de a face o echipă cu un singur stângaci, Filip, în  formula de start!

Idei venite din filosofia clasică germană, în care dacă n-ai 1,90 înălțime  sau 45 la picior, trebuie să te lași de fotbal. Ca ratații de Litbarski, Hassler, Thon și alte piticanii care au sfârșit strivite de șenilele Panzerului!

Dar Stanciu a dat peste poartă și nimic din toate laudele care se pregăteau să fie trimise pe adresa doctrinei marelui strateg nu mai e valabil. Fanii necondiționați ai filosofiei clasice germane în fotbalul românesc sunt invitați să constate că primul capitol al operei a fost un faliment total. Autorul pare că nu înțelege ce se întâmplă în jurul lui, că trăiește într-o lume imaginară, în care Bicfalvi e Schweinsteiger, iar Hoban e Khedira.

Să-l lăsăm să-și aplice pe pielea noastră fanteziile fără finalizare și să-l plătim în continuare cât pe Iordănescu și Pițurcă la un loc. Pe cei doi, dacă ne serveau un astfel de joc și un astfel de rezultat în start de preliminarii, îi sfâșiam!

Comentarii (30)Adaugă comentariu

bubucul (22 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 11:00

Frumos articol și la obiect! Mulți suntem pe un gând cu dumneavoastră!

lord belial (29 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 11:03

daca prostu ala de stanciu dadea gol la final, aveam 3 puncte si nu mai tot comentati atat echipa alcatuita (prost) de daum.

lord belial (29 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 11:13

deci, buzarine, daca ne raportam la articolasul tau anterior, tu esti unul din romanii care nu au rabdare si se reped sa arunce cu ***. halal de tine, pai daca asa am fi facut si noi cand frizai mediocritatea ca ...presedinte sportiv de club?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

theo (2 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 11:18

Ce s-a jucat nu a fost bine, pe terenurile de fotbal pasc vacile si ***. Schimbarea e cu durere si cu risc. Daca nu o faci in cel mai bun caz ramai ce ai fost. imi place articolul asta ... http://blog.prosport.ro/matei-udrea/becalizarea-romaniei-cum-s-a-convenit-ca-daum-e-un-dobitoc-habarnist-dupa-30-de-minute-din-meciul-cu-muntenegru-15660644

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

iulian_78 (20 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 11:36

Analiza destul de buna, dar se observa usor linia gsp, fata de Prosport. Acolo ne inseamna la o rabdare fireasca, in trustul lui Voiculescu se da apa la moara impresarilor , penalilor, prietenilor lui Oprea. Daca asa se cere de sus, spatele se-ncovoaie...

gio (18 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 12:38

Hoban si bicfalvi Nu au jucat aripi, nici false nici de altfel. pur si simplu optiunea anternorului a fost sa incepem fara aripi. Daum din pacate pt el a venit intr-o tara de 2 lei, cu oameni de fotbal de speta joasa si ziaristi de 2 lei, majoritatea aserviti stanei. Nu e cazul lui buzarin, el e doar incompetent. Desigur , daca Daum o sa aiba rezultate o sa-i remamintim mareului ziarist buzarin cum l-a pus la colt dupa doar un meci. Daum este ca o fereastra deschisa in camera imbacsita a fotbalului si societatii romanesti, sper sa reuseasca! Buzarin out, Daum in!

Jean-Paul (27 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 13:14

Au trecut peste 30 de ceasuri de la terminarea meciului si vad ca nu v-a scazut deloc febra. Trebuie sa aveti mare grija de snatatea dvs. Nu stiati ca fiecare nou inceput e greu? Daum n-a avut, precum alti antrenori, ocazia sa-si testeze formula de joc si tactica intr-un meci amical. Una este antrenamentul si cu totul altceva e jocul oficial. Apoi, eu nu cred in ruptul capului ca Daum le-a cerut jucatorilor sa arunce mingile la intamplare catre atacanti. Jocul a suferit din cauza individualistilor din echipa. Marea vedeta Stanciu s-a crezut mai grozav decat Neymar sau Messi si a abuzat de dribling, pierzand majoritatea baloanelor sau sutand aiurea. Stancu si Andone parca jucau pe alte terenuri. Asta nu mai e vina antrenorului.Pasele laterale, de care au abuzat cei de la mijlocul terenului, au fost intr-adevar criticabile, dar pe undeva au aparut si pe fondul ca atacantii nu se demarcau... Vad in articolele scrise pe marginea meciului de duminica, satisfactia unor "patrioti" romani, bucurosi ca li s-a ivit prilejul sa-l desfiinteze pe "neamtul asta arogant" care poate vorbi non stop despre tactica si strategie. N-am vazut aproape nici un articol in care sa se faca remarca asupra lipsei amicalelor dinaintea unui meci oficial, despre dificultatea schimbarii mentalitatii jucatorilor nostri, rutinizati sa joace dupa o partitura defensiva de peste 3 decenii, cu Mos Teaca, piturca si cine a mai fost Toate articole din gsp parca au fost scrise la comanda lui becali, reghe si Rednic, care se visau ei selectioneri sau condeieri de renume.... Parca e sfarsitul lumii, asa s-au lamentat toti autorii de pe paginile ziarelor Vorba personajelor lui nea Iancu: "aveti putintica rabdare", n-au intrat zilele in sac

iris (6 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 13:23

Ce noroc că s-au inventat literele îngroșate. Fără prea mare eforturi gazetărești, putem desprinde (pt.cititor) ideea principală a 28, a 128 de rânduri. În acest articol ideea principală nu e cu litere îngroșate dar e evidentă și edificatoare: Ideea Principală e în finalul articolului ,,... Pe Iordănescu și Pițurcă , dacă ne serveau un astfel de joc și un astfel de rezultat în start de preliminarii, îi sfâșiam!,,. Privind în urmă, nimic mai neadevărat, mai fals ... mai fals. Dacă această cireșică de pe tort = articol (cu cacao 100% eco) , dacă această propoziție ar fi fost plasată la început, am fi știut ce urmează fără a ne mai obosi ochii cu cele 28 de rânduri (inclusiv cele îngroșate).

aciduzzo (7 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 13:25

Aline.....eu te-a sunat in redactie acum 16 ani dupa meciul nostru de le Euro cu Germania ....ai avut tu un articol tare de ce n-am batut Germania ....l-am decupat si il am si in ziua de az......si asta de azi....bun articol O tempora.....Litbarski.....cu golul de 1-1 la Sevilia cu Franta in Spania 82.....meciul secolului....cu Tomazino Hassler cum ii spuneau comentatorii italieni cand juca el in Seria A....Tomazino care a egalat cu C.S.I. la Euro 96 in ultimul minut de joc dintr-o lovitura libera......care la final titlul a fost cucerit de cine altcineva???....de Germanai bineinteles!!!....d-aia zic eu ca cineva ar trebui sa-i traga un mara sut in c.. lui Nicusor....ca nu asa se bate un penalty....am scris eu despre chestia asta la articolul lui Cristi Geambasu!!

carco (3 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 13:35

nu inteleg de ce mai scrii articole

Adrian (2 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 13:47

Pasarine esti un prost si un dobitoc...multa *** de la toti "cainii rosii" !

pawn (32 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 14:27

ce de "admiratori" are impostorul asta de daum pe aici, nene :) kuie iohannis, ba, ca si pe ala l-ati ales tot ca era neamt!

ghita (1 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 14:37

lasa, ca nu la-ti sfasiat pe piti dupa 0-3 cu litauania si nici pe tata puiu dupa 2-5 cu danemarca !!!!! ,ba au primit si al treile mandat .toti vorbiti ca generatia lui mutu a fost de ratati (pe plan individual a fos o generatie de exceptie au avut realizari mai mari ca generatia de aur ),dar de fapt a fost generatia lui iordanecu si piti ,ce ar trebuii sa punem iar un antrenor roman si dupa aia sa mai spunem ca iar avem o generatie de ratati ?

lord belial (29 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 14:44

nu stiu daca v-ati dat seama, dar buzarin, provincial cu multa mahnire si invidie in suflet (saraci si ambitiosi, dar prosti, asa sunt toti oltenii pe care ii cunosc), nu e la primul articol in care cocheteaza cu xenofobia (pe vremuri, o alta scriitura de-a domniei sale m-a conturbat estetic, una in care radea de colonia portugheza de la cfr si ii facea pe jucatori niste flamazi si saraci - probabil cum a vazut domnia sa la dumnealui acasa in oltenia aia praf si pulbere). limbricule, rroman verrde care te afli, in presa internationala mizeriile tale cu iz nationalist imbecil nu vedeau lumina tiparului.

Anonim (78 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 14:49

Va invit pe toti la mai multa rabdare; daca unii sunt de parere sa mai asteptam putin in privinta realizarilor de pe durata mandatului junelui burleanu la FRF, nu inteleg de ce n-am proceda la fel in privinta neamtului Daum. Deocamdata, retin nesiguranta apararii (in prima repriza si la golul lui Jovetic), formula defensiva de la inceputul meciului si intarzierea cu care s-au facut schimbarile, schimbari care ar fi putut duce la un deznodamant fericit si daca Stanciu ar fi fost mai atent la executia din finalul meciului! A.

Mihai (1 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 15:16

Si cum ne poate ajuta Daum sa avem conducatorul ala de joc? E magician?

Steaua1986forever (1 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 16:44

Ma intreb cum este posibil ca un comentariu cacel al acestui "lord belial" sa fie afisat. Probabil ca respecta regulile site-ului. Se pare ca propaganda burleneasca da roade, au intrat baietii cu toate conturile sa critice pe cei care "isi permit" sa spuna ca "neamtul" nu numai ca a "gresit tactica" dar a mai dovedit si ca nu prea are multe cu fenomenul. Sigur, atac la baioneta baieti. Stanciu e de vina! Haideti sa-l omoram! Sapunaru a fost genial, nu a gresit cu nimic nici cand a faultat (fara rost) nici cand s-a "fofilat romaneste" cand trebuia sa bata penalty. Pana la urma am inteles, ala rau e Stanciu. Si Popa ca si-a permis sa inscrie.

romanderoman (3 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 16:51

Daca Nicusor ramanea la Steaua si rata 11m, in ultimul minut, din primul meci din grupa EL , la scorul de 1-1 ? Cum reactiona presa sportiva ? Dar Gigi ?

comentario23 (16 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 16:52

Intrevad o singura solutie care sa ne dea in continuare sperante ca fotbalul romanesc poate fi salvat: Buzarin si Cornel Dinu principali. Astfel ne vom putea bucura de aparitia filosofului roman modern. Sunt convins ca de data asta nu vor mai fi lasati acasa Pirlo si Zidane, ba mai mult, cred ca unul din cei doi va fi ales sa preia rolul de "conducător de joc care să dribleze, care să dea o pasă". De-abia astept sa vad ploile de goluri daca "Încercăm să exploatăm oamenii de viteză și să jucăm pe benzi". Facand o paranteza, am auzit ca Stanciu si Adi Popa au venit impreuna la reunire, ascunsi vertcal in acelasi costum, de frica sa nu ii respinga Daum la masuratorile de dinaintea cantonamentului. Desi probabil este nepotrivit ce voi scrie in continuare, l-as asemui pe autorul acestui editorial cu un caine de vanatoare caruia i s-a dat drumul sa aduca prada. Incheie absolut mizerabil: "Să-l lăsăm să-și aplice pe pielea noastră fanteziile fără finalizare și să-l plătim în continuare cât pe Iordănescu și Pițurcă la un loc. Pe cei doi, dacă ne serveau un astfel de joc și un astfel de rezultat în start de preliminarii, îi sfâșiam!" Deduc de aici ca niciun meci al nostru sub comanda celor doi n-a fost mai rau decat ce-am vazut aseara. Si ca daca s-ar fi intamplat asta cumva, atunci nu stim ce s-ar fi intamplat :). Nu ati fi fost rezervat in comentarii, ca acum, v-ati fi dezlantuit cu adevarat, nu? Nu cred ca va puteti dezlantui vreodata! Afirm asta cu tarie dupa ce am recitit acest atac inutil.

Ovidiu (3 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 18:26

De ce mereu se fac comparatii Iordanescu & Piturca vs. Daum, roman get-beget vs. neamt, etc, hai sa lasam macar acum deoparte nationalismul prost inteles si sa realizam realitatea dura, cu cine sa jucam pe benzi sau ce jucator roman actual poate face diferenta, fie si cu Muntenegru, cand pur si simplu nu mai avem astfel de jucatori. Sa lasam comparatiile fie si ele pur matematice sau statistice dintre meciul cu Albania vs. cel cu Muntenegru, pentru a deduce ca am fost mai slabi si decat atunci cand am pierdut cu Albania. Daca mai continuam cu astfel de comparatii si trimiteri, nu vom iesi din aceasta lincezeala in care Voluntari sau Chiajna sunt echipe de pluton in liga I, cand avem zeci de jucatori chiar si la Steaua ingamfatului Reghe care nu stiu sa preia un balon, cum vrem sa avem nationala competitiva? In plus, o echipa nu se construieste peste noapte, ea e rezultatul unor incercari poate chiar de ani de zile. amintiti-va Steaua 86 a rezultat in urma unor ani in care nu mai caistigase nimic in tara, ori pe atuncise mai gaseau valori care puteau fii usor inregimentate la Steaua ori Dinamo. Noi astia de pe tusa ne pricepem la toate, unii fara sa atinga vreo minge de fotbal ocupa sau au ocupat functii de conducere pe la diferite echipe, unele aparitii meteor in Divizia A!!

Parneava (14 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 19:05

Este episodul trei din serialul "faliment":1."Falimentul filozofului clasic bucurestean"(Iordanescu);2."Falimentul filozofului clasic oltean"(Piturca); 3."Falimentul filozofului clasic german"(Daum).Pe primele doua domnul ziarist nu a apucat sa le scrie,bine inteles din spirit de solidaritate etnica.Dar Daum,cine-i asta ? Cred ca a fost adus strategic sa ne dovedeasca tuturor ca tot antrenorii romani sunt cei mai buni!.Asa ca repede va fi schimbat,si va fi adus antrenorul FCSB,care ne va face un favor acceptand.Si federatia va fi de acord sa activeze si la club si la nationala.Si toata lumea va fi fericita:selectia se va face ca pana inainte de europene,jucatorii care trebuie vanduti vor fi convocati,anumiti finantatori,de fapt niste camatari cu "valiza" in mana.se vor imbogati si mai mult,impresarii vor prospera si va aparea un nou serial jurnalistic:"Ascensiunea neverosimila a fotbalului romanesc",cu primul episod, "Taria de caracter si puterea de munca a antrenorului roman,format la scoala de antrenori a FRF".

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 20:38

Daum e un mare meserias care de fapt ne a castigat meciul ...omul a jucat la victorie dar s a asigurat sa nu piarda ...Sapunaru si Stanciu s au opus castigarii partidei ...si nu i sfasie nimeni .Nu vrem sa le mai vedem moaca la Nationala...

Daniel (1 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 22:22

Cand erau Piturca si Iordanescu, ei nu aveau nici o vina, jucatorii erau de vina cum ca astia sunt cu astia mergem mai departe! acum cu Daum, dupa doar un singur joc sariti pe el, iar jucatorii nimic nu au nici o vina, de fapt "saracii" chiar nu au nici o vina, ci atat pot! cand naiba o sa intelegeti ca asta e nivelul, cand joci la echipe de mijlocul clasamentului de prin Turcia, Rusia s.a.! nu ne vom califica la mondial nu din cauza lu' Daum ci din cauza ca jucatorii sunt la un nivel care nu ne permite sa ne calificam! Putea sa vina si Mama Omida ca marii "ziaristi" Buzarin, Geambasu tot ar fi comentat pentru ca atat ii duce capu'! Tre sa intelegem odata pentru totdeauna, jucatorii mediocri, antrenori si mai mediocri iar ziaristii si mai si mai mediocri dar noi tot campioni mondiali ne vedem!

LaBarfa (32 comentarii)  •  6 septembrie 2016, 23:23

Ce conducator de joc? Orice Nationala care isi allege fotbalistii dupa valoare, are cel putin 3-5 "Conducatori" de joc. Deci Domnule ziaris Alin Buzarin, mai spala-ti ochii prin Vest si dupa comenteaza. Iar despre conducatori de joc in anumite compartamente, Romania ia avut si inca mai are, pe un Mugurel Buga, Sanmartean, Costin Lazar, Gabi Muresan, Maldarasanu, Keseru, Pantilimon, Maxim, Torje, etc.. Dar sa ales sleapca de la fcsb ca Goian, Radoi, Nicolita, Latovlevici, etc.. etc.. Pe deasupra, Nationala Romaniei NU a avut vreodata un antrenor cu experienta si care a stiut si a scos ceea ce este mai bun din jucatori. ANTRENORII Romani la Nationala au fost antrenori doar pusi sa serveasca interesele de comisioane ale samsarilor cu fam becali in frunte. DECI!!!!! Exemplu classic a fost cu Hagi la sfarsit de cariera, de nu numai el sa facut de ras contra ITALIEI la CE dar si pe noi ca Romani. A fost ales un Emerich Enei doar de forma, sa nu zicem ca Nationala nu are un "antrenor", Emerich nu a stiut sa GESTIONEZE aerele generatiei lui Hagi, care au sarit calul de vedetism ieftin... fara nici un TROFEU CASTIGAT.

Carol K (61 comentarii)  •  7 septembrie 2016, 6:47

Nici nu meritam mai mult,noi singuri ne-am cautat-o si inca pe bani multi.Intr-un fotbal in care un atacant de perspectiva la 18 ani e intampinat de cel mai mare club din tara unde tocmai s-a transferat cu "vezi ca-ti rup picioarele" nu poate da mai mult oricati nemti,englezi,italieni am aduce tot niste manelisti ramanem pentru ca asta e fibra noastra,structura noastra,gandirea noastra de capatai.

daniels (2 comentarii)  •  7 septembrie 2016, 12:04

pe iordanescu sau piturca ii sfasiam??? dar pe daum il menajati??? stanciu rateaza si gata punem tunul pe daum? daca il pui pe unu antrenor ( care are ceva antrenorat la activ) il lasi sa isi faca treaba! daca a inceput cu lopatari in loc de mijlocasi si a gresit gata inseamna ca i-am luat capul? cind stai si te gindesti ca vine un profesionist si tre sa aleaga dintr-o mocirla de fotbal ceva cu care sa reuseasca o calificare tre sa te gindesti ca mocirla e si prin presa!!! te dezamageste mai mult daum decat nivelul de trai din Romania? eu chiar as vrea odata sa vad un jurnalist de Romania ca face o echipa de fotbal in tara asta ....si reuseste ceva semnificativ ...

drako (9 comentarii)  •  7 septembrie 2016, 12:05

Aciduzzo,nu scriai cronica sportiva in "Saptamana" lui Barbu ???

Fibra (87 comentarii)  •  7 septembrie 2016, 12:43

Falimentul filozofului clasic german,foarte tare,dar nu e mai actual Falimentul fotbalului romanesc? Ce ar fi sa facem pe desteptii si sa dam din noi idei concrete de a opri prabusirea jocului de dat cu piciorul in minge,nu doar sa scriem de cum se distruge el si cu sprijinul jurnalistilor.

alexandru (1 comentarii)  •  7 septembrie 2016, 13:09

Tot respectul d-lui Buzarin, insa...care este interesul dvs. de a-l ataca pe antrenorul german stiut fiind faptul ca nu a avut la dispozitie nici macar un meci amical pentru a pregati echipa? E corect ceea ce faceti sau jiji - puscarie face presiunii??? Am facut egal cu Finlanda, cu CONGOOOO!!! Ne-a batut ALBANIA!!!! Nu am vazut critici!!! De ce d-le Buzarin???

gigelos (48 comentarii)  •  7 septembrie 2016, 21:35

sa va fie rusine !

Comentează