Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Raportați, raportați și iar raportați!

Când țara arde, baba federală se piaptănă

Permalink to Raportați, raportați și iar raportați!
marți, 5 iulie 2016, 9:27

Ei vor să ne facă să credem că n-avem selecționer, dar noi n-avem fotbal, n-avem juniori și n-avem nici măcar idei. N-avem nimic, nimic, nimic!

Chestionarul pe care-l puteți admira în toată splendoarea lui AICI a fost pus în fața tuturor angajaților federali, de la vlădică la opincă, pe 27 iunie și a avut drept termen de predare 1 iulie. Deadline, adică, așa cum îi spun milenariștii. Aceiași milenariști care spun Human Resources, HR, eigar, pe americănește, structurii de dare în gât pe care staliniștii o numeau CADRE.

Așadar, șeful de Cadre vrea să știe ce raportări fac federalii și cui se adresează acestea. De fapt, esența chestionarului (completați caligrafic, nu electronic, dragi colegi!, așa scrie în preambul) asta este: RAPORTĂRILE!!!! Cine cui raportează. Și pe cine. Și de ce. O instituție care de mai bine de doi ani anvizajează predictibilități și sustenabilități n-are drept scop punerea fotbalului pe linia de plutire, ci, pe termen scurt și foarte scurt, e interesată să știe neapărat cine pe cine toarnă.

În afară de turnătoria îmbrăcată în poleială corporatistă, restul întrebărilor sunt complet inutile. Informațiile de care șeful de cadre e atât de curios sunt banale și se găsesc în CV-ul fiecărui angajat, în fișele posturilor și în alte normative interne. E absurd să întrebi salariații ce limbi străine prizează, i-ai întrebat asta la angajare! Dacă nu cumva între timp au învățat albaneza la fără frecvență, ca să poată pricepe mai bine profunzimea sufletului lui Sadiku. În rest, multă dezvoltare personală, apoi cultură organizațională și instituțională în cantități industriale plus proiecte pentru îndeplinirea cincinalului 2015-2020 în patru ani și jumătate. Bumbești-Livezeni sau Agnita-Botorca în exprimare contemporană, unde stâncile de fier nu mai cad pur și simplu, ci se deplasează nesustenabil pe o traiectorie descendentă.

O singură întrebare e mai altfel decât celelalte. Anume aceea de la punctul 9, unde salariații sunt chestionați despre ce performanțe li se cere să atingă. Nimic mai simplu. Să iasă din grupe, ce, nu e clar?

Comentarii (10)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  5 iulie 2016, 10:23

Trebuie sa facem portretul robot celui care l va inlocui pe Borleanu ...

zzz (4 comentarii)  •  5 iulie 2016, 11:26

Bateti campii, organigrama si harta proceselor intr-o companie/societate sunt f importante pt a putea urmari exact fluxul informatiilor si mai ales al operatiunilor si a muncii. suna corporatist dar se adreseaza eficientizarii. sigur la AFC Berceni nu a fost implementata...

Marc (8 comentarii)  •  5 iulie 2016, 11:50

Tendentios articolulul! Si intr-un srl cu 3 angajati exista raporatri, care nu inseamna turnatorie ci o autoevaluare (descriere) a activitatii. Cat priveste CV-urile, ce te faci daca angajtii nu i-ai recrutat tu, ii lasi in plata domnului?

Maxentiu (42 comentarii)  •  5 iulie 2016, 12:03

Nostalgie stalinista e sa nu intelegi, in secolul 21, notiunea de cultura organizationala. Bravo FRF-ului ca baga chestionare de HR, asta arata interes pentru resursa umana si motivatie pentru schimbare (schimbare in sens de reforma institutionala, nu de "inlocuire cu Gica Popescu", ca asta pare sa fie ordinul de zi pe unitate la Gazeta).

lord belial (29 comentarii)  •  5 iulie 2016, 12:03

hahaha bravo, buzarine, te stiam oltean cu coate si limba ascutite. nu te dezminti. am ras lecturand-ti articolul, acum asteapta-te sa iti invadeze pagina godaceii postacei ai utc-istului burleanu. ii vei recunoaste rapid, au cate 1-2 comentarii si ii vor lua apararea impostorului incompetent din fruntea frf. iar tie, digi24, *** iti urez pt modul in care ai ales sa ii faci lobby acestui incurca-lume (burleanu) in cadrul emisiunii fata in fata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ilie (57 comentarii)  •  5 iulie 2016, 12:11

Cit venin si aiureala in acest articol, dl. Buzarin, cu tot respectul. Nici nu stii cum sa-l cataloghezi, asa mi se pare de delirant in alocuri, gen 'O instituție care de mai bine de doi ani anvizajează predictibilități și sustenabilități n-are drept scop punerea fotbalului pe linia de plutire, ci, pe termen scurt și foarte scurt, e interesată să știe neapărat cine pe cine toarnă'. Asta de unde ati scos-o ? Vad ca v-ati propus ca dati cu ce puteti in ceva nou, prezumtia de bunavointa nu sint utile unui articol, riscind sa fie necitit. Militati deschis, dl. Buzarin, ptr punerea unui ne-'corporatist' in frunte, dar nici 'stalinist', gen Gica Popescu sau alte foste 'glorii' f pricepute. De ce nu chiar unul din fratii Becali. Vor avea limbaj nou, nemaintilnit pina acum, conceptii noi, vor face curatenie. Ce atita meneigement, strategii si alte chestii d-astea de pe la altii ? Tot inainte !

Mircea (2 comentarii)  •  5 iulie 2016, 12:25

habarnistii comenteaza! - asta tb sa fie titlul. omul asta inteleg ca a fost un conducator de club..cluburi. de ce ne mai miram de mizeria fotbalulu, sportului in general, dc astfel de oameni au condus,iar acum sunt pareristi de 2 lei, fara nicio minima informare,documentare,nicio apetenta pt progres,ci pt suficienta si ignoranta. jenant. jenibil, gigele. cum era aia cu fudulu'?

Mircea (2 comentarii)  •  5 iulie 2016, 12:43

"pocneste l" p burleanu cu altele, ca, vb aia atatea bube, dar nu cu instrumente, proceduri si metodologii care si-au aratat si-si arata eficienta. critica i inclusiv nevoia de legitimare prin cuvintele - guvernanta, corporatism etc..omul si echipa lui sau echipa lui si el, m degraba, foloseste enunturile astea, dar nu le stapaneste. dc l as fi banuit p autor de o minima sclipire, poate m as fi gandit ca incearca o manipulare oarecum "subtila" - sa acuzi pe nedrept, ca asa l victimizezi si-i bagi puncte si bile albe in buzunare. dar nu i cazul.

brazvan (35 comentarii)  •  5 iulie 2016, 19:01

îmi place burleanu mai ceva ca apa-n șoșoni, dar parcă prea v-ați hotărât să dați acum cu toții în el. mai bine reușeați să-l împiedicați să ajungă-n funcție...

cineva (9 comentarii)  •  5 iulie 2016, 19:29

E clar ca Burleanu nu e cum ar trebui dar e mai bun decat Mircea Sandu . Deci totusi e un pas mic in fata . Sper sa nu mai castige urmatoarele alegeri ca eu vreau sa ne miscam mai repede .

Comentează