Alin Buzărin

Oltenia continuă să dea nu doar fotbaliști, ci și povestitori cu har și cu simțul umorului. Plus memoria de PC de ultimă generație

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Alin Buzărin
Dinamo Zagreb combate „teoria figurii frumoase”

La lista deja lungă a glumelor pe seama lui The Special One mai putem adăuga una: între Tottenham și CFR Cluj nu e mare diferență, de vreme ce ambele au fost eliminate de Dinamo Zagreb dincolo de timpul regulamentar de […]

...

Mirel Rădoi. Virusul și selecția

Un pachet de trei meciuri ale echipei naționale cu selecționerul în izolare e ca o nuntă la care mirele și mireasa, sau măcar unul dintre ei, nu pot participa. Din păcate, pe titularul băncii tehnice a echipei l-a lovit virusul […]

...

Piedici în calea Oștirii

A sosit sâmbăta Meciului Secolului. Nu Fischer-Spaski la Reykjavik, nu Cassius Clay-Foreman la Kinshasa lui Mobutu, nici vreun Borg-McEnroe, cinci ceasuri la Wimbledon.

Acelea au fost ale secolului trecut. Ale mileniului trecut, mai precis, o perioadă a sportului și a […]

...

Gueye nu trebuia să fie subiect de prima pagină!

Nu putea fi în altă parte decât la Dinamo și nu putea fi altcineva decât Magaye Gueye. Așa cum în criminalistică există acele profiluri lombrosiene (de la medicul italian Lombroso), care indică posibilul făptaș după fizionomie și comportament, așa și […]

...

Mario, talibanul emoției

I se spune Mario, dar de fapt îl cheamă Marius Nicolae. Acel Mario italienizat e util mai ales pentru eliminarea confuziilor, pentru că îl desparte o singură vocală, „o” în loc de „u”, de un fost mare fotbalist, Marius Niculae. […]

...

Revoluționarii de la televizor

N-a trebuit să treacă decât un sfert de ceas de la fluierul final ca să aflăm de ce nu ne-am calificat. Pentru că s-a schimbat, total neinspirat, staff-ul medical.

Permalink to Revoluționarii de la televizor
marți, 21 iunie 2016, 11:13

Ne-a spus-o, complet stăpân pe afirmațiile sale, Mircea Sandu. Aha! Acum am priceput! De-aia a ieșit Tătărușanu aiurea din poartă și de-aia s-a băgat Chiricheș sub minge, că s-a schimbat doctorul. Ce nu vă e clar?

1992, 2002, 2004, 2006, 2010, 2012 și 2014 sunt turneele finale la care România, cu Mircea Sandu președinte, a ratat calificarea, deși doctorul nu se schimbase. „Eu știam să vorbesc cu voi, cu jucătorii, bă Ilie! Nu veneam cu de-astea, cu predictibilitate, cu sustenabilitate!”. Mircea Sandu începuse revoluția în direct la DigiSport, prin telefon, iar Ilie Dumitrescu, destinatarul confesiunii, tăcea perplex.

După alți câțiva revoluționari mărunți (Prunea, Șumudică), s-a întâmplat ceea ce o țară întreagă aștepta să se întâmple. A intrat în direct, la Realitatea, Pompiliu Popescu, martirul ultimelor săptămâni, noua Ioana d’Arc a fotbalului românesc. Bineînțeles c-a cerut demisii, dar nu e nimic nou, pentru că le mai ceruse.

Interesant a fost când doctorul a făcut apel public la președintele Iohannis, cerându-i în numele întregului popor român să-l demită pe Burleanu, pentru ca nu cumva acesta să numească un alt selecționer la fel de slab ca Iordănescu!!! Credeam că dr. Pompi vine dintre medicamente și pansamente, dar se pare că vine din vremea comitetelor raionale de partid, când primul-secretar dădea afară tractoriștii de la ceapeu, iar președintele țării punea pe cine dorea el în fruntea federației.

Nu doar opoziția a ratat complet seara înfrângerii cu Albania, ci și puterea. Burleanu a început prin a nu spune nimic, iar a doua zi a zis că se va face o analiză amănunțită. În timp ce Iordănescu a pus înfrângerea pe seama cinei târzii din preziua meciului.

Am priceput și cealaltă parte de adevăr. Tătărușanu a ieșit anapoda din poartă pentru că și-a mâncat cașcavalul pane cu ceapă la zece și jumătate seara! Ce mai vreți?

Comentarii (30)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (341 comentarii)  •  21 iunie 2016, 11:29

Chiar nu ne mai intereseaza vinovatii pentru rusinea cu Albania ...ce e de facut ca sa pierdem onorabil calificarea la mondiale ?...cu asta trebuie sa ne muncim mintea in viitor ...

LG (1 comentarii)  •  21 iunie 2016, 11:49

In sfirsit, se pare ca exista oameni care inteleg ce se intimpla, desi razbat mai greu prin corul de naimiti care regreta camarila atit de vocala.

israelian (16 comentarii)  •  21 iunie 2016, 12:22

Domnul Dr. sau ce- o fi ,are dreptate.....că dacă era el, TĂTĂ schimba mănușile cu care primi gol de la francezi și, al dracului ,albanezul....nu dădea gol!Ce doctori aveți.....

muler (1 comentarii)  •  21 iunie 2016, 12:27

Alin Buzarin = atarnator Branesti, Clinceni. Lasate si lasane cu tupeul tau.

Silviu (9 comentarii)  •  21 iunie 2016, 12:45

"Revoluționarii de la televizor" si *** din presa !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Suporter (42 comentarii)  •  21 iunie 2016, 12:52

Suntem contestatari redutabili. La romani este o vorba din batrani: dupa razboi multi viteji se arata. Toti l-au improscat pe Iordanescu in preliminarii cu indicatii semi-pretioase, ba cu Budescu, pierdut prin campionatul secund chinez, ba Alibec, cu gabaritul impresionant pentru un atacant de nationala, ba "batranii" Sapunaru si Sanmartean,bun doar pentru deliciul arabilor, ba Hoban, dintr-un campionat anonim, etc. Nici un psiholog nu s-a ocupat de Pap, cel care a dus nationala la Paris. Cred ca insusi stafful federatiei are nevoie de psihologi. Cei de acolo nu stiu ce este cu ei. Sa-i trezeasca cineva !

aadvark (10 comentarii)  •  21 iunie 2016, 13:35

Un alt articol scris la misto, precum multe altele dupa meciul cu Albania. Cred ca multi nu inteleg importanta staff-ului medical, e aproape la fel de important ca antrenorul azi. Cele 2 meciuri foarte slabe cu Elvetia si Albania au venit tocmai pe acest fond, plus deciziile haotice ale selectionerului. E normal ca fostul medic sa denunte aceste practici, mai ales ca s-a vazut competenta noului staff.

nica fara frica ! (8 comentarii)  •  21 iunie 2016, 14:35

prost esti buzarine !!!....n-ai nicio treaba nici cu fotbalul si nici cu jurnalismul !!!

gabi (4 comentarii)  •  21 iunie 2016, 15:30

Aline n-ai terminat calculul.....avem 7 turnee finale pierdute si am participat doar la 5 ( 94, 96, 98, 2000 si 2008 ) cu Mircea Sandu si cu Pompiliu Popescu...cat despre articol, numai de bine..

crocomica (14 comentarii)  •  21 iunie 2016, 15:54

"Mie nu-mi cadea echipa dupa 60 de minute"... Este egal cu, sa zicem, "mi-a facut copilul oreion". Deci si doctorul Pompi era sau se credea un tutore, un parinte. Echipa deci era si a lui personal, avea si el un fel de drept de proprietate asupra echipei...Si apoi sa vina presedintele tarii, nu altcineva, sa ia masuri impotriva opozantilor sai...A plecat M.Sandu dupa zeci de ani, a plecat si Mitica.Iata ca a plecat si doctorul Pompi. Au mai ramas in functii cel mai vechi sindicalist, Bogdan Hossu, si cel mai guvernator al BNR, Mugur Isarescu. Deci mai asteptam revolutii, oamenii sunt de neinlocuit...

Ted (3 comentarii)  •  21 iunie 2016, 16:31

Fara sa conteze persoanele vechiului staff medical si ale celui nou, sa schimbi echipa medicala cu ruptura (fara o perioada de conlucrare si transfer) si sub motivatia "invechirii" cu mai putin de 1 luna inainte de turneul final, este o idiotenie a conducerii federatiei. Cei nou veniti, oricat de bine intentionati sau pregatiti ar fi, o vor da in bara (si au dat-o), pe motiv ca nu au avut timpul necesar pentru a cunoste si afla cum trebuie tratati fiecare din cei 24 de jucatori in conditii de stres si presiune maxime, caracteristice unui turneu final. Puteau sa-i angajeze cu ora pe cei de la centrul spa al hotelului si rezultatul era acelasi. Poate doctorul Popescu este "invechit", poate doctorii nou adusi sunt slabi pregatiti... oricare ar fi adevarul, schimbarea asta trebuia facuta ori cu cel putin 6 luni in urma, ori deloc. Asa cum a fost facuta denota doar impostura si lipsa de profesionalism a conducerii FRF si a fost unul din ingredientele majore ale dezastrului din Franta. In continuare, nu avem psiholog la echipa nationala, desi se vede din satelit ca avem nevoie de asa ceva.

?????? (286 comentarii)  •  21 iunie 2016, 16:46

De observat totusi ca antrenorii la echipele de club din campionatul national se schimba destul de des ? Deci, de ce nu si presedintii de federatii sau alte functii de pe langa astfel de presedinti , ale caror functii sunt mult mai putin relevante pentru cum se exprima echipele in teren, dupa cum observa si numerosi "privitori de fotbal" despre domnii Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, daca totusi nu tineti sa le spuneti "tovarasii" ? Considerati ca de la campionatul european din Franta s-a obtinut atat cat s-a dorit, pregatirea echipei si a stafului tehnic pentru competitie cay si inlocuirile facute fiind pe masura obiectivelor propuse ?

?????? (286 comentarii)  •  21 iunie 2016, 17:12

Considerati ca inlocuirea medicului Pompiliu Popescu si a colaboratorilor acestuia, dupa ce acestia participasera la calificare, a facut parte din "regulile jocului", neputand fi inlocuiti dupa oncheierea turneului din Franta ? Retineti cumva daca doctorul Pompoliu Popescu a mai trecut printr-o astfel de experianta, dar dupa ratarea unei calificari si in unul din mandatele lui Mircea Sandu de la FRF , apelandu-se dupa aceea iarasi la dumnealui, dupa ratarea unei alte calificari ?

Cosmin (21 comentarii)  •  21 iunie 2016, 17:20

Desigur, cu sau fara dreptate. multi sarit la gatul conducerii FRF. Bineinteles sint si motive, dansii au promis ceva si au produs altceva : au promis ca vor fi incoruptibili ( totusi, Tudor sau Avram arbitreaza, uneori tendentios, acasa sau in deplasare pe Dinamo si Steaua, bucuresteni, fiind, in timp ce pe la Craiova, - cu Coltescu de ex-,Cluj sau pe altundeva acest lucru, nu se intampla), au promis ca nu vor mai devaliza fondurile FRF, (desi se infrupta cu premii, nemeritate), au promis respect egal fata de fiecare divizie sau echipa ( sistemul de promovare in prima liga a fost facut ca FC Voluntari sa nu cada, apoi, chiar daca se retrage Rapidul-nou promovata, nu urca UTA, din B spre A, ci ramane ACS Poli). Am ramas doar la vorbe. Dar fostul manager ( de succes) la Branesti se face ca nu intelege despre ce este vorba. El atata pricepe, cu ironie, desigur, ca "Tătărușanu a ieșit anapoda din poartă pentru că și-a mâncat cașcavalul pane cu ceapă la zece și jumătate seara! ". Pai la ce "presa" avem, e si greu sa joci fotbal, iar la ce fotbal avem, e si greu sa-l intelegi ! Dle Buzarin, poate ca e greu de explicat relatia dintre un masor si un jucator, dar schimbarea intregului staf medical, inainte de C.E. a bulversat o parte a unei stari de lucru care mergea , cit de cit. Pompiliu Popescu putea fi dat afara, dar numai dupa turneu. In rest, ca unul care am fost la Paris, va spun, cu regret, ca doar suporterii au facut imagine tarii. Nu si altii !! "Ce mai vreti ?"-ziceti. Pai vrem sa nu va mai bateti joc de "câțiva revoluționari mărunți (Prunea, Șumudică)" , unul care a dus o echipa mica in cupe europene, celalalt umilind pe Steaua si Dinamo. Putin respect vrem ! Asta daca se poate !

nae (1 comentarii)  •  21 iunie 2016, 17:32

Artico specific acesti tembel , autointitulat ziaris

vasco (146 comentarii)  •  21 iunie 2016, 17:38

Scurt dar cuprinzator!astep,mai incolo,la rece,o analiza mai amanuntita,nu despre turneul facut de nationala,ci despre starea jalnica a fotbalului romanesc si despre cauze.Te bagi?

Jean-Paul (27 comentarii)  •  21 iunie 2016, 17:40

JAX (7 comentarii)  •  21 iunie 2016, 17:50

Ca sa-i iei apararea lui Burleanu dupa toata rusinea asta care ne va urmari poate zeci de ani mi se pare cam prea mult,suna a articol la comanda.

Andrei (23 comentarii)  •  21 iunie 2016, 17:57

Buzarin, fa o plimbare pana la Branesti apoi inchide ca te sun eu.

fan (3 comentarii)  •  21 iunie 2016, 20:54

nene Buzarine,te-ai facut *** cu articolul asta.Altceva asteptam de la dumneata,nicidecum acest articol penibil.Ai pierdut un cititor.Chiar te credeam mai serios....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

exidpol (35 comentarii)  •  21 iunie 2016, 21:09

-mai demult, după multe eșecuri, președintele federației de fotbal a Hungariei a fost întrebat de ziariști, când ne calificăm și noi la un turneu final? răspunsul a fost: când vom organiza noi turneul final, atunci ne vom califica cu siguranță!

Theo (1 comentarii)  •  22 iunie 2016, 1:17

Un articol de bun simt, desi nu imi place autorul in mod deosebit. As mai dori sa scrieti despre un subiect, ca sa mai stingem din isteria nesustinuta de argumente valida, si anume: tot aud cum presedintele FRF "n-a jucat fotbal niciodata, n-a facut parte din fenomen". As dori sa incepeti cu presedintele federatiei germane de fotbal, Reinhard Grindel, jurnalist si politician, care n-a jucat in viata lui fotbal. Ati putea continua cu cel al Italiei, Carlo Tavecchio, politician, condamnat de 5 ori, care n-a jucat in viata lui fotbal. Mai puteti mentiona si pe Peter Gilliéron, cel al Elvetiei, avocat. Oare cum au reusit sa aiba succes fara sa fi jucat fotbal profesionist in viata lor? Ciudat. Nu de alta, dar sa se inteleaga odata pentru totdeauna ca nu un fost fotbalist poate si trebuie neaparat sa conduca o federatie de fotbal cu succes. Numai de bine.

dan (43 comentarii)  •  22 iunie 2016, 1:35

ce e asa grav domnilor? isi aduce cineva de fotbalul jucat de noi?nu. deci continuam sa nu existam...

gilos (4 comentarii)  •  22 iunie 2016, 8:36

Ati vazut cum a jucat aseara Croatia cu Spania ? Cam asta e nivelul unui Campionat European. Cand echipele din Liga I se lupta cu insolventa si falimentul, cand presedintii de cluburi sunt in vizorul DNA, pt escrocherii, cand s-au desfiintat centrele de copii si juniori, cand echipele vaneaza jucatori liberi de contract si bugetele tind spre zero, ce pretentii sa avem ? Mafia lui Sandu si Dragomir a prins glas, nici usturoi n-au mancat nici gura nu le miroase. Idem si doctorul Pompi.

nea stelian (1 comentarii)  •  22 iunie 2016, 9:14

buzunarine, daca ti-as zice "prost" dar as jigni prostii cinstiti amicii de la branesti stiu ce spun

simioanca (2 comentarii)  •  22 iunie 2016, 10:14

Foarte tare !

Bubucul (22 comentarii)  •  22 iunie 2016, 18:58

Bine că au venit acasă! Erau oricum foarte obosiți!

brod (19 comentarii)  •  23 iunie 2016, 9:57

dr. P. Popescu?! aplecat pe șest, fără să zică nici pîs, când a fost dat afară. asta după ce echipa jucase neașteptat de bine cu Spania, la Cluj, ***. coincidențe? poate, dar cam multe...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alexandru (1 comentarii)  •  24 iunie 2016, 18:34

De ce nu se numeste acest website blogfotbal.ro ? Aici nu se scrie despre sport, se scrie despre fotbal, e o diferenta !

otulbu (6 comentarii)  •  27 iunie 2016, 9:58

Lasa pana Buzarine ca nu-i de tine. De tine-i mai degraba un Parker auriu prins in mapa unui 2-nd consilier federal. Dupa cea mai rusinoasa prezenta a nationalei de la revolutie incoace( si nu numai), cind tot Romanul avea nevoie da vasodilatatoare, tu ce ti-ai gasit(sau poate ca ti s-a sugerat) sa incropesti un articolas despre revolutii si revolutionari. Astfel Iliescu, Brucan, Voican-Voiculescu, Dan Iosif daca-l mai tii minte, Caramitru si Dinescu cei mai notorii, se pot regasi sub pseudonim in notita ta. Nu mi-e foarte clar daca ai vrut sa fie un pamflet sau ai luat-o in serios. Notita, nu functia de 2-nd consilier.

Comentează